lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:203/284)

Szybkie szpinakowe muffinki 169

przez 25-30 minut. Zawsze sprawdzamy drewnianym patyczkiem stan upieczenia, musi być po wyciągnięciu suchy. Dekoracja to już sprawa osobista, można polać lukrem, udekorować śmietaną lub serkiem. Lub jak ja, do serka waniliowego dodać cukier puder do smaku i odrobinę barwnika spożywczego. Ozdobić połówką ciasteczka oreo, dodatkowo oczka z płatków jadalnych i gotowe. Ta dekoracja specjalnie dla dzieciaczków

Kuchnia Pokoleń
wielkanocne ciasteczka 168

lodówki i schłodzić. Zimne ciasto rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka. Piec w 200*C kilka minut aż się zrumienią. Wystudzić. Białko utrzeć z cukrem pudrem i wódką. Podzielić na kilka miseczek i zawartość każdej zabarwić barwnikiem. Lukier przełożyć wo worka cukierniczego i najpierw obrysować nim kontury ciastek. Następnie pędzelkiem wypełnić resztę. Odstawić ciastka żeby lukier zastygł a dopiero wtedy rysować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pączki portugalskie 156

alternatywa dla naszych ciężkich, drożdżowych, tradycyjnych pączków. Ciasto przypomina bardziej znane oponki (pączki wiedeńskie), ale smażymy je w innej formie i nie polewamy lukrem , a podajemy z syropem pomarańczowym. U mnie też w wersji z cukrem pudrem.  Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejsze święto polecam lekkie (a co ważniejsze szybkie w wykonaniu) pączusie portugalskie. PĄCZKI PORTUGALSKIE Składniki: ciasto

Bon appetit mon amie
Babka Wielkanocna! 210

formy, - odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 - 20 minut - wstawiamy do nagrzanego pieca na 50 -60 minut w temp. 190 stopni C Lukier: - 1 białko - 5 kropel olejku migdałowego - 1 łyżeczka śmietanki - 3/4 szklanki cukru pudru Smacznego

SMYKWKUCHNI
Ciasto Cytrynowe z Lukrem Mandarynkowym 188

piekarniku nagrzanym do 175 stopni, przez około 40 minut do zezłocenia i tzw.suchego patyczka. Wystudzone ciasto wyłożyłam na tacę. Polałam lukrem mandarynkowym. Lukier mandarynkowy: sok i skórka otarta z 1 mandarynki 1/2 - 3/4 szklanki cukru pudru Składniki umieściłam w małej miseczce i utarłam grzbietem łyżki. Ja użyłam więcej cukru pudru, gdyż mandarynkę miałam dość sporą. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Mazurek migdałowo-kajmakowy z bezą 180

łyżki cukru pudru Dodatkowo: ·       mała puszka masy kajmakowej ·       2 łyżki mleka ·       70 g śliwek suszonych ·       kieliszek wódki ·       powidła śliwkowe ·       lukier kolorowy lub polewa czekoladowa(...)płatki migdałów   Przygotowanie: Śliwki suszone kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski i zalewamy wódką. Przesiać mąkę. Połączyć ją z cukrami i mączką migdałową. Przełożyć mąkę na blat. Dodać żółtka i pokrojone w kostkę masło. Nożem połączyć składniki, a następnie delikatnie zagnieść ciasto. Ciasta zagniatać jak najkrócej. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na około godzinę. Formę

Mania Gotowania
Muffinki orzechowo-cynamonowe z Fantą 123

delikatnym posmakiem pomarańczowej Fanty polane pomarańczowym lukrem i posypane skórką pomarańczową :) Składniki: Muffinki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 75 g orzechów włoskich 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 125 g masła 100 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki Fanty pomarańczowej Wierzch: 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka Fanty pomarańczowej skórka starta z 1 pomarańczy(...)minut w 200 stopniach. Upieczone muffinki studzimy.  2. Pomarańczę sparzamy i ścieramy z niej cienką warstwę skórki. Cukier puder ucieramy na gładko z 1 łyżką Fanty (w razie potrzeby można dolać odrobinę). Muffinki polewamy pomarańczowym lukrem i posypujemy skórką pomarańczową. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
DOMOWY MAKOWIEC BAKALIOWIEC PIECZONY W PERGAMINIE 173

cukru i 50 ml.mleka zrobić rozczyn, wymieszać drewnianą łyżką, przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut. 2. Do miski przesiać mąkę , dodać szczyptę soli ,rozczyn drożdżowy , mleko ,żółtka , cukier puder , cukier waniliowy , i aromat .Masła teraz nie dodajemy. 3. Wszystkie składniki wymieszać ,teraz dodać masło i jeszcze raz wymieszać aż wchłonie tłuszcz. 4.Ciasto wyrabiamy na stolnicy lekko podsypując mąką przez(...)stale mieszając , a następnie ostudzić . 3. Jajka umyć , białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. 4. Żółtka utrzeć z cukrem do białości i wymieszać z makiem , pianą i rumem.    Przygotować lukier: *************"******""""""******* 3/4 szkl.cukru pudru sok z 1/2 cytryny 2 łyżki rumu szczypta zmielonych goździków *************"""************************ Wszystkie składniki ze sobą utrzeć na gładką masę.Lekko ostudzone ciasto polukrować

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezowe choinki 193

bardzo urokliwe, a przy tym proste w wykonaniu. Potrzebne nam(na 20 sztuk): - 2 mocno schłodzone białka - 140 g cukru pudru - 2-3 łyżeczki soku z cytryny - szczypta drobnej soli - barwnik spożywczy - cukrowe płatki śniegu - cukrowe perełki - miód lub lukier Przygotowanie: Białka ubijamy z solą w schłodzonej misce. Gdy utworzy się mocna piana, zaczynamy dodawać po trochu cukier, miksując

W poszukiwaniu inspiracji
JAK UPIEC DOMOWE PYSZNE PĄCZKI - PRZEPIS RODZINNY 195

kg.mąki 10 dag masła 10 dag.cukru 1 op.drożdży 1 jajko 6 żółtek 2 szkl.słodkiej śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 1/4 szkl.alkoholu konfitura z róży lub że śliwek sól   Lukier: ~~~~~~~~~~~~ 1 szkl.cukru pudru sok wyciągnięty z 1 cytryny 1 kg.smalcu do smażenia pączków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Na początku przygotować sobie wszystkie składniki ,które będą nam potrzebne(...)mąki ,dodać 1 łyżkę cukru,wlać 1 szkl.podgrzanej lekko śmietanki,zaczyn wymieszać tak , aby nie było  grudek.Odstawiamy zaczyn w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Do drugiej miski przesiewamy resztę mąki i dodajemy do niej szczyptę soli. W  osobnej miseczce ucieramy żółtka na puszystą masę wraz z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajko i ucieramy na puch ,ot taki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Piegusek białkowy 157

lukier? Makowe babeczki z kremem Pomarańczowo-serowo babeczki (Orange&cheese cupcakes) Składniki: 1 szklanka białek (6 dużych jaj) 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 125 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej + 1 łyżka do wysmarowania formy 1/2 szklanki maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 płaska łyżka bułki tartej do obsypania formy hibiskusowy cukier puder

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 236

Piec godzinę i 15 min lub krócej (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto ostudzić na kratce. Opcjonalnie udekorować lukrem pomarańczowym. Lukier pomarańczowy: skórka obrana z jednej pomarańczy sok z połowy pomarańczy 1/2 szklanki cukru pudru Pomarańczę wyszorować, sparzyć, obrać ze skórki. Z połowy pomarańczy wycisnąć sok, dodać cukier puder, utrzeć dokładnie grzbietem łyżki, polewa ma być gładka i lśniąca. Dodać

moj przepis na
Babka piaskowa 191

Cała foremka Składniki: Szklanka mąki ziemniaczanej Szklanka mąki pszennej Szklanka śmietanki kremówki Szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Kilka kropki esencji waniliowej Tłuszcz i bułka tarta do posypania formy  Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady oraz garść płatków migdałowych (można zastąpić lukrem i dowolnie wybraną posypką) Foremkę nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy

Kolizje Smaków
Poznaję nowe czyli lukier plastyczny i tort z bratową 224

wysmarowanie boków oraz wierzchu masą maślaną. Składam tort, a Ania porządkuje miejsce pracy Nakładanie masy maślanej Tort jest gotowy i chłodzi się w lodówce, a my zabieramy się za lukier plastyczny. Samą masę Ania szykuje według przepisu, który znajdziecie na blogu lukrujepudruje.com więc odsyłam was do linku, zwłaszcza, że ja nigdy go nie szykowałam, więc nie potrafiłabym was nawet dobrze(...)przystąpieniem do pracy, masę delikatnie podgrzewamy, żeby łatwiej się nam poddawała. A ręce oprószamy cukrem pudrem, żeby się do nich nie kleiła. Gotowe elementy przyklejamy do siebie, lub docelowo do tortu specjalnym klejem spożywczym. Zerknijcie na filmik poniżej: document.createElement('video'); http://relaxtime.pl/wp-content/uploads/2017/09/20170921_185118.mp4 Dużą porcję lukru zabarwiłyśmy na czerwono i rozwałkowałyśmy tak żeby pokrył cały tort. Ania dopasowała brzegi

Relaxtime
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 596

puszki z bakaliami ponieważ zawierają skrobię lub mąkę kukurydzianą a także często cukier. Wymieszać dokładnie suche składniki: mąkę migdałową, łupiny babki jajowatej, sproszkowana wanilię oraz proszek do pieczenia. Opcjonalnie cukier lub słodzik w formie sypkiej. Masło roztopić w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Dodać śmietanę i jajka a następnie wszystko zmiksować. Połączyć dokładnie suche i mokre składniki dodając(...)wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego! — BTW całości bez polewy i lukru: waga 980g, 3202 kcal, B 78g, T 294g, W 41g. BTW w 100g

Ola la LCHF
Mazurek migdałowy 2 136

cukru pudru 170 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli masa migdałowa: 1 szklanka drobno zmielonych migdałów ⅓ szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% do dekoracji: biała i ciemna czekolada migdały, suszona żurawina lub inne bakalie lukier np. zabarwiony barwnikami spożywczymi Wykonanie: Przygotować ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą

Mama Gotuje