robiłam po raz pierwszy. Przepis znalazłam tutaj i okazał się super. Pączki puszyste, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Nie robiłam lukru, bo stwierdziłam, że i tak wystarczy tego dobrego, tych kalorii i pączki posypałam cukrem pudrem :-) Przepis polecam i życzę smacznego Tłustego Czwartku :-) Składniki: 4 pełne szklanki mąki (szklanka 250 ml) 60 g świeżych drożdży 60 g masła
kruche babeczkisię zarumienią, w połowie smażenia musimy przewrócić je na drugą stronę. Po usmażeniu pączki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuszczamy w ciepłej wodzie, aż powstanie nam substancja na polewę. Usmażonego pączka polewamy lukrem
Ciastka i ciastaminuty, mieszając od czasu do czasu, a następnie zdjąć z ognia i natychmiast wlać do szklanej miski żaroodpornej. Dodawać cukier puder porcjami ,energicznie trzepać trzepaczką ,do połączenia składników. Pozostawić do ostygnięcia i zgęstnienia. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty to po prostu dodać ciut wody .Smarować ciastka lukrem , przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
w mojej kuchniłyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu. Przygotowanym lukrem ozdabiamy w dowolny sposób ciasteczka. Trzeba to robić szybko, bo lukier szybko twardnieje. Można postawić lukier w naczyniu na podgrzewaczu, będzie miał cały
Kulinarne życiedowolne kształty.Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec maksymalnie 10 min w 170'C Ciasteczka wystarczy posypać cukrem pudrem , można również oblać polewa czekoladową. Ja natomiast dla wzmocnienia pomarańczowego smaku oblałam je lukrem. W tym celu należy zrobić gęsty lukier , tak jak w tym przepisie ( KLIK ) Następnie do 2 czubatych łyżek gęstego
Malinowa Kawiarenkapolukrować lub posypać cukrem pudrem. Dodatkowo: cukier puder (około 2 szklanki); odrobina gorącej przegotowanej wody lub sok z cytryny; Wykonanie: Cukier puder i wodę (lub sok z cytryny) wymieszać dobrze mikserem na gładką polewę. Gotowym lukrem pomalować wierzch ciasta
In my kitchenSkładniki: 2 kubki mąki krupczatki 1 kostka zimnego masła 0,5 kubka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany skórka z połowy cytryny lub limonki różowy lukier do dekoracji Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, d odajemy masło, wbijamy żółtko, dolewamy śmietanę. Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Całość dokładnie i szybko zagniatamy
Luźna Kuchniapyszne. 2,5 szklanki mąki1 jajko250g margaryny w temperaturze pokojowej1/2 szklanki śmietany1,5 łyżki cukru pudru50g drożdży400g masy makowej z puszki lukier 1. Mąkę zagniatamy wraz z margaryną. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem, cukrem pudrem i drożdżami. Zagniatamy na gładkie ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.2. Ciasto dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt
Szefowa kuchninadziewać jeszcze ciepłe pączki. Szprycą (taką jak do bitej śmietany) robię w pączku małą dziurkę i wyciskam do środka około łyżeczki konfitury.Lukrowanie: cukier puder rozpuszczam w małej ilości wrzącej wody, dla smaczku można dodać sok z cytryny. Lukrem polewam ciepłe pączki.Przepis na domową konfiturę z róży
prawdziwe jedzenieTe kruche ciasteczkowe renifery z lentilkowym noskiem , skradną serca nie tylko dzieciaczków! ;-) Pomysł na te czerwononose renifery Rudolfy zaczerpnęłam od Doroty z MW i lekko zmodyfikowałam
Kulinarne Przebojemasła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3 minut. Kiedy masa bedzie idealnie gładka dodajemy mleko i miksujemy jeszcze ok. 1 minuty. Jeżeli chcemy, lukier możemy zabarwić na dowolny ulubiony kolor
Kuchnia Łukaszakardamonu. Gotowe kakao podawaj z piankami marshmallows. Piankowe bałwanki Do dwóch niedużych miseczek nasyp cukier puder. Do jednej dodaj szczyptę kurkumy, a do drugiej szczyptę węgla aktywnego (możesz również użyć barwników). Wlej wrzątek i wymieszaj, aż powstanie gładki i gęsty lukier. W razie potrzeby dolej więcej wody lub wsyp cukru. Pianki marshmallows przekrój na pół i udekoruj
Food Squarebardzo się hamować, żeby nie wsunąć wszystkich przed zrobieniem ostatnich zdjęć :) Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii +czekolada do dekoracji, biała polewa lub lukier Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą
Ciastkozercy