łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek, 10-15 truskawek. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym
JejKuchniakoktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę - z bananów, kiwi, moreli, jabłek, gruszek oraz szczególnie w letnie dni z sezonowych owoców, jak truskawki, maliny, agrest, czereśnie, porzeczki, poziomki, itp. Dla ochłody można dodać kostki lodu, posypać gotowy jogurt amarantusem, orzechami
Zasmakuj Kuchnikubeczek (250 g) śmietanki 30% lub 36% 1 kubeczek (250 g) serka mascarpone 4 łyżki (40 g) cukru pudru z wanilią Dodatkowo: kilka (200 g) truskawek 2 owoce kiwi kilka winogron Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą
Fitsweet.meMój post jeszcze nigdy nie był tak krótki. Niech tak pozostanie. Składniki na 6 porcji: 3 kiwi 300ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksuj. Zamroź
wysmienityszybko dla ochłody czyli deser lodowy. Brzoskwinia, biszkopty, sos kiwi oraz trufle a do tego lody śmietankowe to fajne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniszklanki wody 1 szklanka truskawek 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego 1 łyżka nasion chia 1 łyżka dżemu truskawkowego do dekoracji|: truskawki, kiwi Chia mieszam z jogurtem i odstawiam na kilkanaście minut. W wodzie gotuję truskawki przez kilka minut do miękkości. Dodaję dżem, dodaję mleko i płatki jaglane. Całość duszę kilka minut
Mango Papajawykańczania tortu. Mus jest dużo rzadszy od masy fistaszkowej dlatego najpierw lepiej zrobić boki a na końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki - im bardziej wyraźny i rześki smak tym lepiej), boki można obsypać tartymi migdałami. W tej kwestii pełna dowolność z absolutnym wyłączeniem masy cukrowej. Gotowy tort wstawić do lodówki
Ze smakiem bez glutenuagawy. Dla kogo: dla fanów zielonych napojów dla szukających pożywnego śniadania dla chcących przemycić dzieciom warzywa w diecie Składniki: pęczek świeżego szpinaku awokado banan 3 sztuki kiwi 250ml wody Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składnik włożyć do misy blendera i zmiksować, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Spróbować. Jeśli będzie zbyt gorzkie lub kwaśne możecie dosłodzić sobie miodem/ syropem z agawy
Mania Wypiekaniaśmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc cienkie esy-floresy
Mała Cukierenkaponiżej // Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 400 ml mleczka kokosowego ok. 230 g płatków kukurydzianych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 awokado 1 mango owoce – u mnie truskawki, borówki, kiwi Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustowygląda smacznie, ale smak wynagradza wszystko! Wypróbujcie go, a już po kilku dniach takiej „zielonej” kuracji wrócą Wam siły witalne! Składniki: (na 2 małe porcje) 1 kiwi garść świeżego szpinaku 1 limonka 1 pomarańcza 1/2 banana łyżeczka świeżego, startego imbiru Wykonanie: Do blendera wrzucić umyty szpinak, obraną połówkę banana, imbir, dodać wyciśnięty sok z pomarańczy i limonki. Zblendować
Raj dla Podniebieniasuszoną żurawinę, jagody Goji, banan, borówkę/jagodę i truskawki (szkoda, że jeszcze naszych nie mam). Ale tak naprawdę dodaję wszystko co mam i lubię, czyli też gruszkę, jabłko, kiwi, wiśnie, czereśnie, itp., a z bakalii jak nie mam żurawiny to rodzynki, orzechy laskowe, migdały... Siemię lniane też ląduje czasem w misce. Przygotowanie śniadania z gotową (upieczoną) granolą
Kolorowy PrzepisownikDniu Pieczenia z Kasią. Składniki: na ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g kostki do pieczenia Kasia szczypta soli 4 jajka na nadzienie: kilka truskawek banan kiwi 1/2 słoiczka dżemu jagodowego 350 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Wodę i kostkę do pieczenia Kasia umieścić w rondelku i zagotować. Wyspać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasyropu z agawy (można zastąpić innym słodzikiem) 10g żelatyny + 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kropla pasty waniliowej Dodatkowo: owoce do ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi) Spód: 1. Do blendera przełożyć migdały, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i ksylitol, zmiksować na piasek. Dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać łyżką. Masę kokosowo – migdałową przełożyć do blaszki
Mała Cukierenkałyżki kakao -> 2 łyżki wiórek kokosowych Masa: -> 450g jogurtu naturalnego -> 200g serka wiejskiego -> 3 łyżki miodu -> 3 łyżki żelatyny Do dekoracji: -> Kiwi -> Starta czekolada Wykonanie: Daktyle należy namoczyć przez minimum 30-40 minut. Następnie przekładamy do malaksera razem z pozostałymi składnikami. Wysypujemy na dno formy i dokładnie ugniatamy do jej brzegów. Wkładamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!