wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego 3 spore marchewki
Kulinarne przygody Gatitywegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kalafior 2 duże marchewki 1 pietruszka
Kulinarne przygody Gatitymiętowy w smaku i orzeźwiający. Poleca miłośniczka serników :-) sernik: 800 g sera twarogowego tłustego 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 2/3 szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 2 kisiele kiwi po 30 g barwnik zielony 1 doniczka mięty 1 cytryna pianka miętowa: 140 g galaretki miętowej w pudrze/ albo cukierki miętowe landryny/ 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny
wesoła kuchniafrytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1/2 kalafiora 1 duża cebula 1 ząbek czosnku woda
Kulinarne przygody Gatitydostarczą dużo błonnika i odżywią Twój organizm. Tego typu sok warzywno-owocowy pij co najmniej przez 3 dni na II śniadanie i podwieczorek. 🍎🍊🍋 Składniki: - marchewki - pietruszka korzeń - buraki - kiwi - grejpfruty czerwone - pomarańcze - jabłka - cytryna Wszystkie warzywa i owoce przepuść przez soko-wyciskarkę. Kombinacja właśnie tych warzyw i owoców daje pyszny i orzeźwiający smak. Dodaj podane składniki w dowolnej
MintTasteprzepis Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu Mięso przełóż do miski dopraw solą i pieprzem, dodaj jajka, posiekana natkę pietruszki, cebulę, wszystko wymieszaj Uformuj kulki wielkości kiwi Ser mozzarella pokrój w kwadraciki i włóż do mięsa i zasklep je by nie było widać sera Olej rozgrzej na patelni i ułóż pulpeciki, smaż je do momentu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!alkohol opcjonalnie, możecie z niego zrezygnować ) - 1 płaska łyżka kwaśnej gęstej śmietany - wanilia mielona, dodaję płaską łyżeczkę, możecie ją zastąpić cukrem waniliowym - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy - bakalie: migdały, kiwi, orzechy, rodzynki, morele, figi, łącznie ok. 30 dag 1. Ser mielimy trzy razy aż będzie gładki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wanilią i żółtkami na puszystą masę. 2. Łączymy
Apetyczna babeczkakolorowe smoothiebowls idealne na śniadanie albo zdrowy deser. Pamiętajcie, że jemy także oczami, dlatego nasze talerze powinny być kolorowe i zachęcać do jedzenia. Smoothiebowls Banan - pomarańcza - cytryna Banan - kiwi - natka pietruszki Banan - wiśnie - mandarynka
HealthyCreationssałatka, którą można przygotować na śniadanie lub kolację. Jeśli w ciągu dnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża cukinia 1/2 cebuli 2 łodyżki selera
Kulinarne przygody Gatityprzez Julię. Jest on tak fajnie i przejrzyście napisany, że po prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli
Kate's KitchenSkładniki : 500 ml wody kokosowej 150 ml mleka kokosowego 500 g mrożonyh truskawek 2 dojrzałe banay 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny kiwi i listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Zamrożone truskawki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. Dodać obrane, pokrojone banany i ponownie zmiksować. Dodać wodę kokosową, mleko kokosowe, syrop klonowy
Gosia gotujewegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej
Kulinarne przygody Gatitypić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny 1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę - całość zmiksować. 2. Zielony koktajl z jarmużem Składniki
Niespełnione zdolności kulinarneprzepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia
Słodki Zakątek