wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Sałatka z kalafiora, czyli udawane tabbouleh (dieta Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 małego kalafdiora 1/2 cebuli 1 duży malinowy
Kulinarne przygody Gatitywegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 główka kapusty 1 marchewka
Kulinarne przygody Gatitywłaściwie galaretkę. Jest ona łatwa i dość szybka w wykonaniu, idealna do gofrów , naleśników, babeczek, a także do przekładania tortów. Zielony dżem uzyskałam dosypując galaretkę o smaku kiwi. Z podanych składników wypełniłam 6 małych (200g.) słoiczków. SKŁADNIKI: 4 kg cukinii 1 szklanka cukru Sok i skórka otarta z 2 cytryn 3 galaretki cytrynowe WYKONANIE: cukinię obieram
Upiecz sobie babeczkęcukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista
KUCHNIA POLSKAstół a tam owoce i warzywa i już był pomysł, wybrałam to co lubię najbardziej :) Ty możesz zmienić tą kompozycję tak jak będzie woleć, czyli dodać zieloną natkę pietruszki, kiwi czy pomarańcze. Wszystko zależy od tego co znajdziemy w kuchni ;) Wyjęłam z szafki sokowirówkę wolnoobrotową ( to taka co ma ślimak w środku i delikatnie powoli wyciska wszelkie soki z warzyw
Kuchnia na wzgórzuwegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady Dieta dr Ewy Dąbrowskiej umożliwia oczyszczenie naszego organizmu z toksyn oraz szkodliwych produktów przemiany materii. Przywraca sprawność
Kulinarne przygody GatitySKŁADNIKI: 3 kiwi 1 jabłko 2 gruszki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu firmy GALEO około 1 szkl. wody WYKONANIE: 1. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne z jabłek i gruszek, owoce zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny i cynamon. 2. Na samym końcu dodać wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji
Dziś Ja gotujetakie dostać. Bierzemy się zatem do pracy. Z truskawek możecie też wyczarować pyszny crumble – truskawki w kokilkach pod kruszonką . Spróbujcie też przygotować mój mrożony deser, czyli sorbet z kiwi . Zobacz mój film z przygotowania sałatki z truskawkami Składniki – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 200 g truskawek 150 g szpinaku 50 g orzechów włoskich pół kostki sera feta
Kuchennyviral.plwegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku sól
Kulinarne przygody Gatitypudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt
Moja smaczna kuchniaopcjonalnie zmielone migdały i cukier trzcinowy Przygotowanie : Suche składniki wymieszać. Mokre składniki wymieszać i połączyć razem z suchymi. Ciasto przelać do tortownicy. Ulubione owoce - u mnie jabłko i kiwi - pokroić w plastry i powtykać w ciasto. Całość posypałam zmielonymi migdałami i cukrem trzcinowym. Piec około 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka
Magiczne Życie Martywegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 1000 g buraków ok. 1000 ml wywaru warzywnego sól morska
Kulinarne przygody Gatityłupieżem, trądzikiem, wybiela skórę . Małe, okrągłe owoce miechunki mają oryginalny, słodki smak, z delikatną kwaskową nutą, coś pomiędzy pomarańczą i pomidorem. Niektórym przypomina również lekko smak ananasa, agrestu czy kiwi
w mojej kuchnicukrzycą. Na 4 porcje: jaglanka makowa Bio Planet 1 opakowanie mrożone wiśnie, żurawiny i maliny 1 garść migdały z płatkach lub ulubione orzechy 4 łyżeczki kiwi 1 szt. woda 2 szklanki Ugotuj jaglankę według wskazań producenta. Przygotuj swoje ulubione owoce i orzechy. Gorącą jaglankę wyłóż na miseczki i dodaj owoce i orzechy
AZgotuj!wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Ryż z kalafiora z marchewka (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 spora
Kulinarne przygody Gatity