publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę
Kolorowa kuchnia Elkiwegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera
Kulinarne przygody Gatitywegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego
Kulinarne przygody Gatitypublikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę
Kolorowa kuchnia Elkizainspirujcie się! Owsianka bananowa 70g płatków owsianych błyskawicznych 15g otrębów żytnich 1 duży banan (85-90g) 1 łyżeczka miodu szczypta soli 250ml mleka 200ml wody do podania: owoc kiwi, 2-3 truskawki, 2 łyżki granoli, 2 łyżeczki nasion chia, 2 łyżeczki nasion dyni Zagotowujemy wodę wymieszaną z mlekiem, lekko solimy. Wsypujemy płatki i otręby, mieszamy, gotujemy na kremowo
Karo in the KitchenSkładniki (2 porcje): 1 nieduży arbuz 1 pomarańcza 1 banan 200 g winogron 200 g malin 200 g kiwi 200 ml wino lub sok z cytryny Sposób przygotowania: Arbuza przekroić na połówki i wybrać miąższ łyżeczką. Wszystkie owoce umyć. pokroić według uznania, skropić winem lub sokiem. Dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniach ze skóry arbuza. Schłodzić przed podaniem
The Slow Life Wifecukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 1,3/4 szklanki, kakao 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 3/4 łyżeczki, banan 1 większy, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kiwi 3 sztuki, śmietana 30% 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = w pojemniku rózgą dobrze roztrzepać jajka, olej, mleko, cukier, cukier waniliowy, wsypać mąkę
W Mojej Kuchni Lubięfrytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Grillowana cukinia z warzywami po grecku (dieta dr Dabrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża cebula
Kulinarne przygody Gatityfrytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1/2 kalafiora 1 duża cebula 1 ząbek czosnku woda lub wegański
Kulinarne przygody Gatityprzez Julię. Jest on tak fajnie i przejrzyście napisany, że po prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli
Kate's Kitchenfrytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego 3 duże kiszone
Kulinarne przygody Gatityprzepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia
Słodki ZakątekWTOREK FAZA I Śniadanie Czekoladowa owsianka z pomarańczami II śniadanie gruszka Obiad Filet z kurczaka na jarmużu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 jabłko Podwieczorek 2 kiwi Kolacja sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki, cebuli, ogórków kiszonych, pomidorków koktajlowych i 1/2 szklanki kaszy gryczanej na 1 porcję. Sos: musztarda, ocet jabłkowy, ksylitol ŚRODA<CZWARTEK FAZA
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli
Kulinarne przygody Gatityfrytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 por 1 duża cebula kawałek kapusty
Kulinarne przygody Gatity