kiwi - 2917 przepisów (strona:124/195)

Biskwity z bitą śmietaną 166

cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki drobno potłuczonych płatków śniadaniowych Szczypta soli Dodatkowo: 250 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 truskawki ½ kiwi Cukier puder Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli, do sztywnej piany dodajemy po odrobinie cukru, a następnie żółtka. Łączymy z przesianymi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę

Kuchnia w czekoladzie
Racuchy drożdżowe z borówkami 189

już zimny, to się zje.  O ile dawniej królowały tylko z jabłkiem, bo tak wyniosłam z domu, to teraz upycham w nie chyba każde owoce. Agrestu i kiwi jeszcze tylko nie próbowałam :) Aaaa i winogron :D Jeśli więc i Wy lubicie słodkie obiady (ja to w ogóle słodkie mogę na śniadanie, obiad i kolację!), to zapraszam ;)  Z moim

Kuchnia w czekoladzie
Omlety biszkoptowe z salsą owocową 182

łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka płatków kukurydzianych  Corn Flakes kakao i miód #Lubella Szczypta soli Dodatkowo: ½ jabłka 1 mała gruszka 1 nektarynka 1 banan ½ kiwi 3 truskawki 3 łyżki pokrojonego w kostkę arbuza 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru + do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo

Kuchnia w czekoladzie
Owsianka z owocami 193

Idealna na śniadanie, nawet dzieci ją polubią . Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka wody 1 łyżeczka miodu szczypta soli 1 gruszka 1 mandarynka 1 kiwi Zagotowujemy wodę, wsypujemy płatki i szczyptę soli , gotujemy aż płatki zrobią się gęste. Zdejmujemy z ognia , mieszamy z miodem, wykładamy na talerz i układamy obrane i pokrojone owoce. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 150

łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek, 10-15 truskawek. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym

JejKuchnia
Domowy jogurt truskawkowy 163

koktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę - z bananów, kiwi, moreli, jabłek, gruszek oraz szczególnie w letnie dni z sezonowych owoców, jak truskawki, maliny, agrest, czereśnie, porzeczki, poziomki, itp. Dla ochłody można dodać kostki lodu, posypać gotowy jogurt amarantusem, orzechami

Zasmakuj Kuchni
Tarta z owocami 117

kubeczek (250 g) śmietanki 30% lub 36% 1 kubeczek (250 g) serka mascarpone 4 łyżki (40 g) cukru pudru z wanilią Dodatkowo: kilka (200 g) truskawek 2 owoce kiwi kilka winogron Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą

Fitsweet.me
3 składnikowe lody kiwi – niskokaloryczny deser, bez wielkich przygotowań 263

Mój post jeszcze nigdy nie był tak krótki. Niech tak pozostanie. Składniki na 6 porcji: 3 kiwi 300ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksuj. Zamroź

wysmienity
Ekspresowy deser lodowy 129

szybko dla ochłody czyli deser lodowy. Brzoskwinia, biszkopty, sos kiwi oraz trufle a do tego lody śmietankowe to fajne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jaglanka truskawkowa z chia 127

szklanki wody  1 szklanka truskawek  1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego 1 łyżka nasion chia  1 łyżka dżemu truskawkowego  do dekoracji|: truskawki, kiwi  Chia mieszam z jogurtem i odstawiam na kilkanaście minut. W wodzie gotuję truskawki przez kilka minut do miękkości. Dodaję dżem, dodaję mleko i płatki jaglane. Całość duszę kilka minut

Mango Papaja
Tort fistaszkowo-czekoladowy 148

wykańczania tortu. Mus jest dużo rzadszy od masy fistaszkowej dlatego najpierw lepiej zrobić boki a na końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki - im bardziej wyraźny i rześki smak tym lepiej), boki można obsypać tartymi migdałami. W tej kwestii pełna dowolność z absolutnym wyłączeniem masy cukrowej. Gotowy tort wstawić do lodówki

Ze smakiem bez glutenu
Zielone smoothie z kiwi, awokado, banana i szpinaku (bez laktozy, cukru i glutenu) 144

agawy.  Dla kogo: dla fanów zielonych napojów dla szukających pożywnego śniadania dla chcących przemycić dzieciom warzywa w diecie Składniki:  pęczek świeżego szpinaku awokado banan 3 sztuki kiwi 250ml wody Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składnik włożyć do misy blendera i zmiksować, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Spróbować. Jeśli będzie zbyt gorzkie lub kwaśne możecie dosłodzić sobie miodem/ syropem z agawy

Mania Wypiekania
Tort „Owocowy Raj” 450

śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc cienkie esy-floresy

Mała Cukierenka
OWOCOWE TARTALETKI – fit przepisy 290

poniżej // Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 400 ml mleczka kokosowego ok. 230 g płatków kukurydzianych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 awokado 1 mango owoce – u mnie truskawki, borówki, kiwi Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Koktajl zielony 109

wygląda smacznie, ale smak wynagradza wszystko! Wypróbujcie go, a już po kilku dniach takiej „zielonej” kuracji wrócą Wam siły witalne! Składniki: (na 2 małe porcje) 1 kiwi garść świeżego szpinaku 1 limonka 1 pomarańcza 1/2 banana łyżeczka świeżego, startego imbiru Wykonanie: Do blendera wrzucić umyty szpinak, obraną połówkę banana, imbir, dodać wyciśnięty sok z pomarańczy i limonki. Zblendować

Raj dla Podniebienia