klonowym, miodem lub ulubioną konfiturą, powidłami, dżemem, z dodatkiem świeżych owoców. Ja lubię je jeść z dodatkiem jogurtu naturalnego wymieszanego z (sezonowo) malinami lub truskawkami bądź (całorocznie) bananami i kiwi. Składniki: 250 g mąki pszennej 250 g maślanki 2 jaja 50 g cukru łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła klarowane masło do smażenia lub olej dodatki: syrop klonowy, miód
Zasmakuj Kuchninich :) Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową Budyń: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej Sałatka owocowa: 1 kiwi 1 banan 1 jabłko ze skórką 1 gruszka ze skórką 1 garść winogron 2 mandarynki 1 łyżka soku z cytryny Budyń: Odlać pół szkl. mleka i rozprowadzić
Posadzone i zjedzonesuszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z cieciorki z kabanosem i zielonym ogórkiem Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka
Moja smaczna kuchniaŚnieżny puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 6 łyżek cukru pudru 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 2 szkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto
Moje domowe kucharzeniegram 30g masła 2 łyżki cukru 375ml mleka - dodatkowo 150g borówek, jagód 250g malin* masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania * można użyć innych owoców, jak brzoskwinie, winogrono, kiwi, truskawki. Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto.C iasto schłodzić 30 minut w lodówce
Wołowina od rekinaKoktajl witaminowy z brokułem, truskawkami, żurawiną i bananami Owocowy miks z maślanką truskawkową Koktajl ananasowo-truskawkowy Zimowy koktajl witaminowy z kiwi Koktajl arbuzowo-truskawkowy Koktajl pomarańczowy Koktajl malinowo-bananowy Koktajl z nutą ogórka Koktajl warzywny z burakami i marchewką A na kaca drink... z kefiru
Passions hobbies lifeDorosłym smakują również (sama zjadłam z ogórkiem małosolnym i kabanoskami w pracy). Z jedzeniem owoców oboje nie ma najmniejszych problemów. Wciągają nosem, jak to mawia mój mąż. Jabłka, truskawki, kiwi, cytrusy, śliwki i „koziomki”, czyli po franiowemu: poziomki. Tak z warzywami trochę pod górkę. Pisałam już o tym ostatnio, że pomidor to wróg publiczny numer jeden. Ale z resztą powoli
bistro mamaPamiętajcie, że nie jestem ekspertem w dziedzinie dietetyki :) Ale w sieci znajdziecie dużo artykułów na temat diet i odchudzania. Składniki: Pęczek zielonej pietruszki 1-2 jabłka 1/2 cytryny 1 kiwi 1 banan (można pominąć, jeżeli lubicie bardziej kwaśny smak koktajlu) 1 szklanka wody lub kefiru lód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Wszystkie warzywa zmiksować ze sobą. Na koniec dodać wodę
Tradycyjna Kuchniasojowego 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego Szczypta soli Dodatki u mnie: Syrop klonowy do polania, truskawki, banan, kiwi i listki świeżej mięty. Przepis: Białka należy ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli. W misce miksujemy żółtka, dodajemy do nich przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko oraz wodę
Emcia Pichciświąteczno-urodzinowym obżarstwem! Pora na coś lekkiego, ale jednocześnie pożywnego, w sam raz na drugie śniadanie. Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 1 dojrzały banan 1 kiwi 100 ml wody mineralnej niegazowanej Wykonanie: Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego i dokładnie blendujemy. To by było na tyle
Quinoa Raz!grapefruit czerwony 1 brzoskwinia 6 śliwek 2 kiwi 1 jabłko 2 garście winogron bezpestkowych 2 garście żurawin suszonych 1-2 łyżki pestek słonecznika 1 cytryna 3 łyżki miodu 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści kapusty pekińskiej listki mięty Kapustę pekińską pokroić,owoce wypestkować i również pokroić na nieduże kawałki. Grapefruita odfiletować, a z jego pozostałości dokładnie wycisnąć
Lubię to gotujęjogurtu naturalnego -2 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: 1.Należy zblendować jagody, dodać jogurt, śmietanę, mleko, i cukier do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać Składniki: -1 pomarańcz -1 gruszka -1 kiwi Przygotowanie: 1 .Wszystkie składniki razem zblendować. Składniki: -2 brzoskwinie -150 ml zielonej herbaty (zimnej) Przygotowanie: 1. Należy zaparzyć herbatę, odstawić do wystudzenia. Zblendować brzoskwinie i dodać herbatę
Coś z niczegoplacu zabaw w miejscowości Kolonia Stróża. Na wydarzenie przybyło zacne grono uczestników w wieku od 5 do 12 lat. Na stole czekały już różnorodne owoce, m.in: arbuzy, melony, owoce kiwi, morele, brzoskwinie i inne. Pachnąca mięta i bazylia miały nadać napojom aromatu. Działania zaczęliśmy od wspólnego przygotowania lemoniady cytrynowej. Dzieci ochoczo i z werwą wyciskały sok z cytryn. Musiały
kolorowotorcikowomleka kokosowego ¹⧸₂ szklanki mleka zwykłego lub roślinnego ( migdałowego, ryżowego) 2-3 łyżki syropu klonowego lub płynnego miodu, syropu z agawy świeże owoce ( maliny, borówki, pestki granatu, pokrojone w kosteczkę kiwi oraz truskawki) WYKONANIE Do miseczki wsypujemy nasiona chia i zalewamy mlekiem kokosowym i zwykłym. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do napęcznienia. W międzyczasie kilkakrotnie mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy
cool and mintyPolecam! Dla kogo: dla szukających odżywczego napoju na drugie śniadanie dla lubiących napoje fit dla mających w domu świeżego ananasa Składniki: pół ananasa (świeżego) banan (dojrzały) 2-3 kiwi 250ml wody (szklanka) Wykonanie tradycyjne: Owoce obrać i pokroić (z ananasa usunąć zdrewniały środek). Wrzucić do blendera, dolać wody i zmiksować na gładką masę. Podawać od razu po przygotowaniu
Mania Wypiekania