kiwi - 2917 przepisów (strona:139/195)

Koktajl warzywny na maślance 118

pomocy np. słomki. Pyszne, lekkie, orzeźwiające i zdrowe! Jeśli, podobnie jak ja kochacie koktajle i maślankę, spróbujcie koniecznie: Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z papryki i cukinii na maślance Składniki

Moja smaczna kuchnia
Zabajone 153

drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek i odpowiednio szerszą miskę. Na dno garnka nalać niewielką ilość wody (wystarczy na wysokość ok. 1 cm), garnek z wodą ustawić

cucinare
.1065. dwa z trzech 165

migdałowe gofry z kiwi (kiwiami? :D nie, to słowo chyba nie ma liczby mnogiej :D)~ Były trzy...Jeden niestety nie chciał rozstać się z gofrownicą i musiałam ich rozdzielić siłą, przez co nie nadawał się do prezentacji na zdjęciu, ale zjedzony oczywiście został :D A co do wczorajszych placków - prosiliście o przepis. Już dawno dodawałam przepis na placki z mąki

breakfast of dreams
Koktajl na dobranoc 202

wypijecie wieczorem, to na drugi dzień wstaniecie jak nowi! Składniki -Natka pietruszki -jabłka -szklanka chłodnego naparu z czystka  Owocowy Raj łyżeczka ksylitolu  Owocowy Raj 3 kiwi 1 ogórek gruntowy Wszystkie składniki odpowiednio oczyścić, upchać do blendera. Zalać zimnym naparem z czystka-ma niesamowite właściwości dla zdrowia. Zmiksować na gładko, pić na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Tort bezowy Pavlova. Primabalerina wśród deserów 159

Szefa kuchni hotelowej zainspirował strój do tańca, w którym Anna występowała – krucha i delikatna beza miała nawiązywać do kroju spódniczki tutu, drapowane falbanki przyjęły postać bitej śmietany a owoce kiwi, znane wtedy jako chiński agrest, ozdabiały całość – imitując zielone róże na sukni Pavlovej. Przepis na bezę idealną już macie, w poście Beza.Wszystko co najważniejsze . Wykonajcie masę dokładnie według tego przepisu

Karo in the Kitchen
Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię 231

wino.   Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita i pomarańczy. Do już wybranego wina i owoców dobieramy „wzmacniacz

Karo in the Kitchen
.1060. orzechowe sciany 155

gotowany waniliowy jogurt z kiwi (w środku) w słoiku po maśle orzechowym~ Wiem ze obiecalam relacje z Warszawy, ale mam jakies problemy z internetem i cudem bedzie jesli ten post sie doda...W tym wypadku musze przetrzymac Was z relacja do jutra (mam nadzieje ze gdy wroce z pracy internet bedzie juz dzialac), przepraszam

breakfast of dreams
Koktajl stawiający na nogi 178

wykorzystany do produkcji 1 puszki tego napoju pochodzi z 1 owocu mango . Jest to sok pozyskany poprzez wyciskanie owocu, bez późniejszego zagęszczania i ponownego rozwadniania. -2 brzoskwinie "ciasteczko" -3 kiwi -porządna nać pietruszki -3 duże jabłka -plaster imbiru -łyżka błonnika witalnego- babka płesznik i łuska babki jajowatej Owoce umyj i wraz z natką pietruszki włóż do blendera. Wlej sok. Dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Smoothie cytrusowo-gruszkowe z kiwi 109

Gęste i smaczne smoothie, które doskonale sprawdza się podczas ciepłych dni. Lekko kwaśny smak kiwi i słodycz pomarańczy dają bardzo orzeźwiające połączenie. Dodatkowo, bo przecież smak tu jest najważniejszy, mieszanka tych owoców z pyłkiem pszczelim to prawdziwa bomba witaminowa i odżywcza

Milion Smaków
Lekki deser owocowy z miodowym jogurtem 163

bądź śniadanie ;) LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM Składniki: - 1 jogurt grecki (340 gram) - 2-3 łyżki płynnego miodu - 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi) Przygotowanie: Jogurt mieszamy z miodem, koniecznie płynnym. Jeżeli nasz miód zdążył się już skrystalizować możemy go podgrzać - w kąpieli wodnej czy mikrofalówce - wtedy ponowne stanie się płynny. Owoce myjemy, obieramy

Życie zamknięte w smaku
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 201

bardziej interesujący, chociaż zdarzyły się również wpadki. A oto wyniki: 1. Gejsza sushi 10/10 pkt Happy roll, czyli krewetka w tempurze, serek, tamago, ogórek, tykwa i rzepa, na zewnątrz kiwi, sos u nagi i mango Nie przepadam szczególnie za sushi. Zwyczajnie do mnie nie przemawia. Z pewną rezerwą wkroczyłam więc do Gejszy (wkroczyłam to za duże słowo - pokornie podreptałam

Życie zamknięte w smaku
Whisky Cobbler - czyli "Szewc" 129

umiarem. Na zdrowie! Składniki: Whisky Burbon - 50 ml Grenadina - 20 ml Piwo imbirowe - do dopełnienia szklanki - ok 100 ml Owoce dowolnie skomponowane - dużo! W tym drinku grapefruit, pomarańcza, kiwi, pomelo. Wykonanie: Do wysokiej szklanki wkładamy lód i owoce - wypełniając szklankę w ok. 1/3. Wlewamy alkohole i grenadinę, szklankę dopełniamy piwem imbirowym. Mieszamy łyżeczką barmańską - i gotowe! Autor: Mirosław Górski

Smaki Ewy
Wieloowocowy placek z jogurtowymi galaretkami 157

dokładne wykonanie podane w cytrynce   http://ewysmaki.blogspot.com/2014/10/cytrynka-puszyste-ciasto.html#comment-form ) 5-6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Dodatkowo 1 galaretka kiwi 1 galaretka truskawkowa 4 jogurty naturalne Truskawki z kompotu Brzoskwinie z syropu Wykonanie: Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na połowę na dwa cienkie placki. Jedną połowę umieszczamy ponownie w blaszce

Smaki Ewy
Sangria – jeszcze jedno wspomnienie z Costa Blanca 143

pomarańczowy – szklanka Woda gazowana – szklanka Syrop cukrowy lub cukier – do smaku, jeżeli uznacie, że jest zbyt mało słodka. Owoce: obowiązkowo słodkie pomarańcze, kulki wycięte z arbuza, truskawki, kilka plasterków kiwi, kilka plasterków słodkiej miękkiej gruszki (to w mojej wersji) Dużo lodu. Wykonanie: Płynne składniki mieszamy w odpowiednim dzbanku lub wazie. Dodajemy lód i opcjonalnie owoce. Sangrię możemy nalewać jak poncz

Smaki Ewy
Świnoujście i najlepsze desery! 138

papają i pistacja. Gofry, które poleciła mi spróbować koleżanka - blogerka kulinarna, to prawdziwa uczta dla zmysłów, niesamowicie delikatne ciasto, chrupiące, podane na talerzykach deserowych, z bitą śmietaną i owocami kiwi w żelu, zajadałam z widelczykiem, popijając affogato, czyli lodami waniliowymi zatopionymi w espresso, a na wierzchu góra bitej śmietany... Jeśli lubicie połączenie lodów i wina musującego wypróbujcie koniecznie deser musujące

Moja smaczna kuchnia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję