pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu, więc gdy nam się nudzi możemy przygotować taki kolorowy deser SKŁADNIKI Na 2 porcje: 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1/2 galaretki kiwi 250 g serka waniliowego 100 g śmietany 18% winogron WYKONANIE Galaretkę wiśniową i brzoskwiniową rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody, zieloną w 1/2 szkl. wody. I warstwa: Na dno pucharka wylewamy
słodki bratekniżej wymienionych składników wyszło mi 2 porcje ze zdjęcia, czyli 1 cały omlet z patelni :) Składniki : - 3 jajka - około 8 łyżek płatków owsianych - banan - kiwi - jogurt naturalny - szczypta cynamonu Przygotowanie : Płatki owsiane namoczyć w wodzie (około 10 minut), a następnie zblendować. Jajka ubić, po czym wymieszać ze zblendowanymi płatkami i dodać odrobinę cynamonu. Smażyć około 10 minut na rozgrzanym
Kuchenne innowacjecukru). Do upieczenia naleśników wykorzystałam przepis na amerykańskie pancakes. Składniki na naleśniki +serek homogenizowany lub wiejski, dowolne owoce do dekoracji, u mnie: truskawki, borówki, banany, mandarynka, awokado (można zastąpić kiwi), marchewka Ciasto na naleśniki przygotowujemy według przepisu . Na brzuszki zajączków piekłam placuszki z jednej łyżki ciasta, na głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia ciasto jeszcze trochę urośnie. Owoce myjemy
Ciastkozercypyszny deser. Doskonale sprawdzi się także podczas upałów. Składniki: 730 g jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej) 4 galaretki w różnych smakach (u mnie żurawinowa, owoce leśne, pomarańczowa i kiwi) 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 2 łyżek cukru pudru (lub więcej do smaku, ale pamiętajcie, że galaretki już są słodkie :)) 8 g żelatyny 5-6 połówek brzoskwiń z puszki
MyCookBook.pl750g ryżu jaśminowego - 1,5 l wody - masło - 5 jaj - 8 łyżek drobnego cukru do wypieków - 125 ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 10 jabłek - 1 galaretka o smaku kiwi - sok z ½ cytryny - cukier puder do oprószenia - aromat rumowy W garnku rozgrzewamy 3 łyżki masła. Na gorące wrzucamy suchy ryż. Smażymy cały czas mieszając do chwili
mojewypiekiinietylkopominąć i na wierzch ułożyć same owoce. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 400 g mrożonych truskawek Dodatkowo: śmietana 30% (u mnie 0,5 l + 2 łyżeczki cukru pudru) 2 kiwi 5 świeżych truskawek starta gorzka czekolada Galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach wody, dodać od razu mrożone truskawki. Odczekać aż truskawki lekko zmiękną, całość zmiksować do gładkości, następnie przelać
Delicious Titbitstaka a nie inna, to jednak dni krótkie, szare i ponure. Jarmuż jest doskonałym składnikiem wszelkich napojów. U mnie w towarzystwie bananów, ale można je zastąpić gruszkami, awokado czy kiwi. Smoothie bardzo smakowało mojemu mężowi, poprosił nawet o dokładkę, a właściwie dolewkę :) Zapewniam, że to dopiero początek moich eksperymentów z jarmużem. Składniki: 100 g jarmużu 2 banany sok wyciśnięty
zadanie-gotowanieDziś pomysł na szybką owsiankę z owocami. Składniki : - kilka łyżek płatków owsianych - 1 kiwi - 2 truskawki - łyżka nasion słonecznika - pół łyżeczki cynamonu Przygotowanie : Płatki owsiane gotować na wodzie około 5 min. Podczas gotowania dosypać cynamon i wymieszać. Owoce pokroić w drobną kostkę. Następnie ugotowane płatki wymieszać z posiekanymi owocami i słonecznikiem. Wesołych Świąt
Kuchenne innowacjejarmuż kiwi banan płatki jaglane woda mineralna migdały Smacznego kochani
Bike By Lifemigdałów w płatkach 6 ugotowanych żółtek 1 surowe żółtko skórka z jednej cytryny szczypta soli Lukier 1 białko 180g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo dżem kiwi dżem truskawkowy dżem brzoskwiniowy masa orzechowa z puszki ( użyłam Helio ) Płatki migdałowe rozdrabniamy (lub siekamy najdrobniej jak to możliwe), żółtka rozdrabniamy lub przecieramy przez sito. Masło z cukrem ubijamy
Gotowanie i blogowanieprzelewamy do rondla. Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut (aż całość będzie gęsta). Ostudzony kajmak wykładamy na upieczony spód. Dekorujemy według uznania np plastrami kiwi i kawałkami daktyli
Szybko Tanio Smaczniekolacji był deser. Pianka z płatków róży z truskawkami, podana na kruchym ciastku z białą czekoladą była niezwykle przyjemna, słodka i kusząca. Fajnie komponowała się z orzeźwiającą salsą z kiwi i mięty, dzięki której nie można było doznać przesłodzenia. Deser absolutnie do powtórzenia w domu. Słowo na zakończenie W Alyki uwiodło mnie nie tylko wspaniale skomponowane menu szyte wręcz
Food Squareżółtka, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 puszka masy makowej z bakaliami HELIO , Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 1/3 szklanki wody, 2 opakowania galaretki o smaku kiwi, Masa śmietanowa: 400ml śmietany 30%, 2 opakowania galaretki cytrynowej. Dodatkowo: Polewa i dekoracja deserowa HELIO . PRZYGOTOWANIE: 1. Makowiec : Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier, żółtka oraz
Tradycyjna kuchnia Kasi