umniejsza im smaku Serwuję je z malinami, które delikatnie przełamują słodycz dodawanego do nich syropu klonowego. Możecie zmienić syrop na miód, a maliny na każde dostępne owoce: banany, kiwi, śliwki nawet orzechy co kto lubi. Smacznego! Artykuł Pancakes paleo bez glutenu, zbóż i cukru. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifePowidła z moreli i "Ognisty bóg" Fasolka w pomidorach na zimę Orzechówka toskańska Ocet z czereśni, marynata i konfitura Imbirówka stryja Dionizego Sos słodko-kwaśny do słoików Korniszony Dżem "kiwi" Ogórki kanapkowe Kiszona kalarepa Kiszona marchew Ogórki słodko-pikantne a la mexicana Diabelna Zielona Konfitura z Papryczek Jalapeño Dżem malinowy Dżem jeżynowy z nutką wanilii Sos z pieczonych warzyw Ajwar
Weekendy w domu i ogrodzieautorka informuje nas o wszystkim co musimy wiedzieć zanim zaczniemy suszyć :-) Drugi rozdział to suszone owoce: dla mnie raj : -), znajdziemy tutaj suszone krążki jabłek z cynamonem, suszone śliwki, rodzynki, kiwi, ananas, mango, czipsy arbuzowe z limonką, podwójnie suszone banany waniliowo - kokosowe czy suszone morele w amaretto. To tylko kilka przykładów i zdjęcia poniżej :-) Kolejny rozdział to suszone warzywa: mamy tutaj
kruche babeczkiszkl. śmietanki 36%, 2 łyżki wiórek kokosowych, 2 łyżki cukru pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka Dodatkowo: 1 galaretka kiwi, paczka biszkoptów 1 szkl. mocnej posłodzonej herbaty WYKONANIE Ciasto białe: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy resztę składników. Ciasto ciemne: żółtka i jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Blaszkę
słodki bratekproszku do pieczenia (używam bezglutenowy) 1/2 łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka M 2 łyżeczki cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) propozycja podania: ulubione owoce (u mnie banan i kiwi), jogurt naturalny Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy jogurt, cukier i proszek do pieczenia, na koniec wbijamy dwa jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Na małej patelni rozpuszczamy olej kokosowy
Słodkie okruszkipłatki migdałowe , podsmażamy je, ciągle mieszając , bo szybko się palą. Gdy się ładnie zrumienią studzimy i obsypujemy boki tortu. Na tak przygotowany tort wkładamy owoce, wg uznania ( nie kiwi, bo galaretka topnieje !) , ja dałam mrożone truskawki przekrojone na pól. Przygotowałam jedną galaretkę rozpuszczoną w półtorej szklance gorącej wody i tężejącą zalałam tryskawki. Tort włożyłam na kilka godzin do lodówki
Pysznosci Babci Basifamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zielony koktajl herbaciany Składniki – 2 porcje: Herbata zielona – 300 ml Szpinak – 1 szklanka Jarmuż – 1 szklanka Kiwi – 1 sztuka Banan – 1 sztuka Mango – ½ sztuki Gruszka – 1 sztuka Wykonanie: Herbatę zaparzamy i odstawiamy, aby wystygła. Gdy herbata będzie już zimna, w blenderze umieszczamy wszystkie owoce obrane ze skórki
Kuchnia Bon Appetitjajka 1 opakowania cukru waniliowego 250 g mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki oleju słoiczek konfitury jagodowej 2 łyżki kakao ponadto: kiwi, banan, figi, różowe winogrono bez pestek,jagody lub borówki amerykańskie Składniki podwajamy, jeżeli chcemy mieć wyższy tort Nadzienie serowe: 275 g białego sera 1 kubeczek serka homogenizowanego waniliowego
pieprzny smaczekDodatkowo można przygotować mleka roślinne np. z migdałów czy soi. Mleko sojowe możemy następnie użyć do zrobienia tofu. Sito z większymi otworami do miękkich owoców takich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać peelingi
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaróżnorodne, zdrowe i pyszne. Oto jak zrobić smoothie , które najczęściej pijam: Szpinak, ananas, brzoskwinia, banan + płyn (woda lub mleko roślinne) Szpinak, brzoskwinia, gruszka + płyn (woda lub mleko roślinne) Jarmuż, kiwi, banan + płyn (woda lub mleko roślinne) Jak zrobić smoothie? Wszystkie składniki myjemy, osuszamy, kroimy i pakujemy w odpowiadających nam proporcjach do torebek (u mnie zazwyczaj około 1/2 torebki zieleniny), zamykamy
Blendmanlodówce. Wystarczy dodać do nich jakieś inne mrożone owoce bądź na przykład masło orzechowe, zmiksować i gotowe :) A z polewą czekoladową są już całkiem mega :) Lody: 3 banany 3 kiwi (lub dowolne inne owoce, zazwyczaj daję z bananami w proporcji 1:1) Przygotowanie: Owoce obierz, pokrój na kawałki i zamroź Zamrożone owoce zmiksuj w malakserze Przełóż do salaterek, polej
pyszne zdrowościklonowym, miodem lub ulubioną konfiturą, powidłami, dżemem, z dodatkiem świeżych owoców. Ja lubię je jeść z dodatkiem jogurtu naturalnego wymieszanego z (sezonowo) malinami lub truskawkami bądź (całorocznie) bananami i kiwi. Składniki: 250 g mąki pszennej 250 g maślanki 2 jaja 50 g cukru łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła klarowane masło do smażenia lub olej dodatki: syrop klonowy, miód
Zasmakuj Kuchninich :) Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową Budyń: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej Sałatka owocowa: 1 kiwi 1 banan 1 jabłko ze skórką 1 gruszka ze skórką 1 garść winogron 2 mandarynki 1 łyżka soku z cytryny Budyń: Odlać pół szkl. mleka i rozprowadzić
Posadzone i zjedzonesuszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z cieciorki z kabanosem i zielonym ogórkiem Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka
Moja smaczna kuchniaŚnieżny puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 6 łyżek cukru pudru 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 2 szkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto
Moje domowe kucharzenie