słodko, w zależności od naszych preferencji. Do każdego posiłku podawane są warzywa (normalnie smakujące sałaty, słodkie pomidory i ogórki jak w sezonie) i owoce: pyszne i w dużym wyborze (kiwi, banany, jabłka, gruszki, melony ). Wszystko świeże. Ogromny wybór przepysznych deserów naprawdę robi wrażenie, np. panna cotta z bitą śmietaną, baklava czy różne rodzaje ciasta. Znakomite są antipasti z czerwonych papryczek
W mojej kuchnisamych owoców. Latem przyjemnie będzie schłodzić się takim smoothie z dodatkiem pokruszonego lodu. Słodko, pożywnie, zdrowo i smacznie! Na zdrowie:) Składniki: 1 banan 1 pomarańcza 2 kiwi 3 łyżki borówek (poza sezonem mogą być mrożone po uprzednim rozmrożeniu) 0,5 szklanki mleka Przygotowanie: owoce obieramy, kroimy w kostkę, w blenderze umieszczamy wszystkie składniki, wlewamy mleko i miksujemy na gładko. Gotowe
Zasmakuj Kuchnipłatków owsianych (polecam takie szybko rozmiękające, np. górskie) 250 ml wody 1 miarka (25 g) białka o smaku MOCHA WARRIOR BLEND (Sunwarrior Polska) 1 średni banan 1/2 kiwi 1 łyżeczka masła orzechowego Przygotowanie: Do rondelka przesyp płatki, zalej wodą i gotuj do momentu uzyskania lekko gęstej konsystencji. Następnie dodaj połowę rozgniecionego widelcem banana. Wymieszaj. Owsiankę zdejmij
Zdrowie na języku :PPavlova Składniki: 4 białka 200 g cukru 1 łyżeczka skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka octu 250 ml śmietanki kremówki ¼ łyżeczki ziarenek wanilii 50 ml kokosowego likieru ½ kg owoców, truskawki, jagody, kiwi, maliny 2 łyżki cukru pudru Nastaw piekarnik na 120ºC na termoobieg. Przyszykuj blaszkę. Przykryj papierem do pieczenia i narysuj koło o średnicy 23 cm. Ubij białka na sztywno. Ubijaj dalej
codojedzeniażółty ser. Jedną część bułki smaruję majonezem, a drugą ketchupem. Burger nowoczesny także ma tę samą bułkę, kotlet i jest też majonez i ketchup, ale dla odmiany zawierał roszponkę, kiwi, nachosy serowe, miód. Dla mnie bezkonkurencyjnym zwycięzcą okazał się burger nowoczesny. Eksplozja smaków sprawia, że kubki smakowe wariują. Z pewnością jeszcze nieraz taki zestaw trafi na mój stół
Emskie Smakiproszku szklanka wody mineralnej Koktajl z nutą przypraw, aromatyczny, działający uspokajająco. Pietruszkowo bazyliowy Natka pietruszki zielonej Garść świeżej bazylii Kawałek zielonego ogórka 1 łyżka soku z limonki 2 dojrzałe kiwi szklanka wody mineralnej Koktajl niesamowicie orzeźwiający dzięki dodaniu bazylii i ogórka. To prawdziwa bomba witaminowa! Z liści rzodkiewki pęczek liści rzodkiewki 1 słodkie jabłko pół awokado 1 pomarańcza szklanka wody
Mój pomysł nanutą przypraw, aromatyczny, działający uspokajająco. Pietruszkowo bazyliowy Natka pietruszki zielonej Garść świeżej bazylii Kawałek zielonego ogórka 1 łyżka soku z limonki 2 dojrzałe kiwi szklanka wody mineralnej Koktajl niesamowicie orzeźwiający dzięki dodaniu bazylii i ogórka. To prawdziwa bomba witaminowa! Z liści rzodkiewki pęczek liści rzodkiewki 1 słodkie jabłko pół awokado 1 pomarańcza szklanka
coolinarnyZakupiłam kiwano, wiecie jaki to owoc? znacie go? Kiwano czyli ogórek afrykański. W naturze występuje w Afryce. W niektórych krajach uprawiane jest jako warzywo. Owoc ma smak podobny do kiwi, agrestu, melona czy ogórka. Miąższ o orzeźwiającym smaku, wraz ze znajdującymi się w środku nasionami spożywa się na surowo. Zapraszam zatem do wypróbowania owocu i wzbogacenie swoich doświadczeń kulinarnych
Moje Małe Czarowaniegranolę. Mieszankę różnych pełnowartościowych składników, podawanych ze świeżymi owocami, które aktualnie znajdziemy na targu. Mogą to być borówki (polskie lub amerykańskie), słodkie maliny, dojrzałe winogrona, soczyste jabłka i gruszki, kiwi albo melon. A gdy nadchodzi jesień? Ja osobiście uwielbiam granolę z jabłkami przesmażonymi wcześniej z cynamonem i masłem. Z dodatkiem jogurtu naturalnego- przepyszne. Ciekawym składnikiem, który dodaje Moja Mama
Moja Mama Gotujeznajomym często przyrządzam taką warzywno -owocową bombę witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź blendera. Po około 3 minutach mamy gotowy
Moja Mama Gotujepomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½ awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze
Moja Mama Gotujesiłę na długi czas. Dzisiaj kolejny zielony koktajl, który aż "kipi" witaminami! Na zdrowie! Zielony koktajl z selera naciowego z dodatkiem soku pomarańczowego Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi sok wyciśnięty z 2 pomarańczy, około 300 ml banan 1/4 dużego ananasa Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze. Autor: Córka
Moja Mama GotujeSmile . Gorąco polecam do kawy, herbaty… i nie tylko. :) Polecam również inne przepisy na wykorzystanie białek znajdujace się na blogu: Bezy z kremem limonkowo bananowym Włoskie bezy z kremem kiwi Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Ciepłe lody cytrynowe Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Bezy kawowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 1 szt. banana 2-3 łyżki płatków owsianych górskich (mogą być orkiszowe) 2 jajka olej kokosowy 1 szt. kiwi (mogą być dowolne owoce) 1 łyżeczka miodu 1-2 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy pokrojonego banana, płatki i wbijamy jajka. Miksujemy na gładką masę. Smażymy z obu stron na rozgrzanej, małej ilości oleju kokosowego. Po usmażeniu podajemy
Prosto i Smacznie z Anetąsobotnim sprzątaniu miałam ochotę na drinka :) Składniki: melon, kiwi, pomarańcza, wiórki kokosowe, miód, woda. Przygotowanie: Owoce pokroić, włożyć do blendera. Dodać wiórki kokosowe, miód, wodę i zblendować
Państwo Wojtczuk gotują