uznania; u mnie to zazwyczaj 2, czasem 3 łyżki) 2-3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) Dodatkowo: chałwa lniana kokosowa (lub o dowolnym smaku ) (*) owoce liofilizowane (u mnie ananas, banan, kiwi ) Bita śmietana. Puszkę z mlekiem kokosowym należy schłodzić w lodówce minimum 24 h (a najlepiej 2-3 dni). Następnie mleko otworzyć (nie wolno potrząsać) i oddzielić przezroczysty płyn
Di gotujeowocami. Było smaczne i bardzo szybko zostało zjedzone. Upiekłam trzy mazurki, ale ten cieszył się największym powodzeniem. Możecie do ciasta wykorzystać dowolne sezonowe owoce. Ja miałam jeżyny, kiwi, truskawki i winogron. Polecam! Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa 100 g śmietany
O kuchni z uczuciemkupujemy. W 2016 roku są to: 1. Awokado 2. Słodka kukurydza 3. Ananas 4. Kapusta 5. Groszek cukrowy 6. Cebula 7. Szparagi 8. Mango 9. Papaja 10. Kiwi 11. Bakłażan 12. Melon miodowy 13. Grejpfrut 14. Melon kantalupa 15. Kalafior Korzystajmy z 12-tki i 15-tki robiąc zakupy, dzięki czemu jednocześnie zaoszczędzimy pieniądze i zadbamy o nasze zdrowie
Gocha gotuje!tłuszcz do posmarowania foremek Masa: 0,5 l mleka 200 g masła 2 opakowania gotowego kremu waniliowego (opcjonalnie) masa kajmakowa krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko
Mojewlasne.plLekka i smaczna wariacja na temat sernika - zapraszam serdecznie! SKŁADNIKI: - 4 galaretki czerwone (truskawkowe, wiśniowe lub poziomkowe) - 4 galaretki zielone (kiwi lub agrestowe) - 1 kg serka homogenizowanego - 4 łyżki cukru pudru 2 czerwone galaretki rozpuszczam w 1/2 litra gorącej wody. Kiedy galaretka jest już dosyć gęsta, przelewam ją do okrągłej formy na babkę. 2 zielone galaretki rozpuszczam
Wielopokoleniowociast na pewno nie zrezygnuję, ale pozwolę sobie na taką przyjemność tylko w weekend 😊 A tym czasem zapraszam na słodki koktajl 😊 Składniki: melon 1/4 szt, banan 1 szt, kiwi 1 szt, jabłko 1 szt, woda 1,5 szklanki, Sposób przygotowania: Wszystkie owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wkładamy owoce do miksera. Dodajemy wodę i miksujemy aż konsystencja
kulinarne odsłony patisojowe/krowie) -> 50g mrożonych jagód -> 1/2 banana -> Kilka jagód goji -> ½ łyżeczka jagód acai ( opcjonalnie) -> 3 łyżki płatków owsianych Na wierzch: -> ½ banana -> 1 kiwi -> Migdały, jagody goji Wykonanie: Wykonanie jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do miski. Dekorujemy pozostałymi składnikami
Jedz zdrowo żyj zdrowo!drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego Bio 1 banan 2 mandarynki 2 kiwi Garść zielonych bezpestkowych winogron ½ szklanki płatków migdałowych Sok z cytryny lub limonki Płynny miód do polania Liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni
Wanilia i Kardamonstanie się gładkie i miękkie oraz przestanie się lepić. Zawijamy ciasto w folię i odstawiamy na około 30 minut, aby odpoczęło. Krok 3. Następnie od ciasta odrywamy kawałek wielkości kiwi (pozostała część ma być dokładnie zawinięta, aby ciasto nie wyschło), rozwałkowujemy na kształt prostokąta grubości 5mm. Krok 4. Maszynkę do makaronu nastawiamy na największą grubość, przepuszczamy płat ciasta
Moja Książka Kucharskaśniadanie ok 92 kcal 2 x kiwi 3. Obiad ok 423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową
Atlas Smakówsporządzić z owocami świeżymi sezonowymi, mrożonymi, owocami z kompotu ( wcześniej osączonymi ), czy suszonymi ( po wcześniejszym namoczeniu ich ). Na dzisiejszym moim cieście znalazły się mrożone ostrężyny, małe ogrodowe kiwi i winogrona. Takie ciasto to doskonały sposób na zrobienie miejsca w krainie wiecznej zmarzliny i zapełnienie jej nowymi smakołykami.... niebawem już sezon truskawkowy :) Polecam. Składniki ( na tortownicę o średnicy
Kuchnia z widokiem na ogródłyżki oleju kokosowego kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii Wierzch: płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi) bratki do ozdoby Spód: 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na spód i rozcierać palcami, aż powstanie wilgotna kruszonka ( patrz FILM ). 2. Masę kokosową przełożyć do formy na tarte o średnicy
Mała CukierenkaSkładniki: 1 szklanka mleka 2% (może być roślinne) 1 szklanka mąki orkiszowej 1 jajko 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu kiwi banan 5 łyżek jogurtu naturalnego garść jagód goji i płatków migdałowych Sposób przygotowania: Mleko przelewamy do półmiska, wbijamy jajko, dodajemy olej kokosowy i łączymy płynne składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem, przesypujemy
Prosto i Smacznie z Anetąszybki deser. Kojarzy mi się z dzieciństwem i zimą. Owoce można dobierać dowolnie, swoje ulubione, powinien występować jednak jakiś składnik kontrastujący z pozostałymi słodkimi owocami i sosem, np. kiwi, żurawina, grejpfrut. Liczba porcji: 4 2 banany 2 pomarańcze 2 jabłka 1 łyżka suszonej żurawiny 1/2 łyżki miodu 1 łyżka wody sok z cytryny Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki
Czerwony Gupikpomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi pomarańczo mięta naleśnik starta czekolada Do pojemnika wysokiego wsypuję mąkę, dodaję jajka, mleko, wodę, sól, roztopione i wystudzone masło i miksuję blenderem ciasto. Połowę odlewam do miseczki, a do drugiej
wesoła kuchnia