Aromatyczne pierogi, które zasmakują na pewno każdemu Ja zawsze przygotowuję sobie więcej ciasta i wykorzystuję część, a resztę zamrażam. Jeśli innym razem przyjdzie nam ochota na
Zasmakuj KuchniOstatnio moja kuchnia jest zdominowana przez pomarańczowe warzywa i owoce - dynia, bataty, persymona, marchew - mam teraz na nie duży apetyt :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaSkładniki: 1 kg ziemniaków ok. 2 szklanek mąki pszennej 2 jajka sól Sposób wykonania: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie a następnie schłodzone mielimy w maszynce. Wykładamy
Qchnia po prostuPaździernik, a więc" Złota Polska Jesień", już na dobre zagościła w naszym życiu. Grzyby, papryka, dynie, śliwki, pigwa, to znak, że trzeba szykować się do zimy
Gosia gotujeSmaczna wariacja mojej Mamy. Uwielbiamy pierogi i od zawsze gościły one na naszym stole na obiad, nie tylko od święta (szczególnie te znane świąteczne z kapustą
Zasmakuj KuchniCzas galopuje i sezon truskawkowy niestety nieuchronnie zmierza ku końcowi, ale nie może w nim zabraknąć przepisu na pyszne knedle z tymi owocami. Lato w tym
Gosia gotujePrzedwczoraj usłyszałam na straganie z warzywami jak sprzedawca mówił do kupującego przede mną – „trzeba brać szparagi bo jeszcze dwa tygodnie i się skończą”
Cooking for EmilyCo prawda sezon na bób już za nami ale spokojnie można dostać mrożony, który w tym przypadku równie dobrze się sprawdzi jak ten
Kuchenne WariacjeJak jeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka
Gotuj z Blue RavenDla wielu Polaków bez ziemniaka nie ma obiadu. To chyba... Artykuł ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmniejsze kawałki, każdy z nich rolujemy na wałeczek o średnicy 2 cm, delikatnie spłaszczamy i tniemy na niewielkie kawałki. Teraz za pomocą krajarki do jajek formujemy kluski. Każde kopytko :) kładziemy na krajarce, delikatnie spłaszczamy, a teraz odwijamy jeden brzeg placuszka, i formujemy podłużną kluskę. Tak postępujemy z każdą kluską. W międzyczasie zagotowujemy posoloną wodę i wrzucamy na nią uformowane
Rozpustne gotowaniePrzedwczoraj spytałam Prezydenta, jaką potrawę
Kuchnia Prezydentowej