kiwi - 2917 przepisów (strona:117/195)

Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 167

cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista

KUCHNIA POLSKA
Koktajl na śniadanie, pięknie zielony i pyszny 135

stół a tam owoce i warzywa i już był pomysł, wybrałam to co lubię najbardziej :) Ty możesz zmienić tą kompozycję tak jak będzie woleć, czyli dodać zieloną natkę pietruszki, kiwi czy pomarańcze. Wszystko zależy od tego co znajdziemy w kuchni ;) Wyjęłam z szafki sokowirówkę wolnoobrotową ( to taka co ma ślimak w środku i delikatnie powoli wyciska wszelkie soki z warzyw

Kuchnia na wzgórzu
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 184

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady Dieta dr Ewy Dąbrowskiej umożliwia oczyszczenie naszego organizmu z toksyn oraz szkodliwych produktów przemiany materii. Przywraca sprawność

Kulinarne przygody Gatity
Smoothie z jabłka kiwi i gruszki 99

SKŁADNIKI: 3 kiwi 1 jabłko 2 gruszki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu firmy GALEO około 1 szkl. wody WYKONANIE: 1. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne z jabłek i gruszek, owoce zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny i cynamon. 2. Na samym końcu dodać wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji

Dziś Ja gotuje
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 158

takie dostać. Bierzemy się zatem do pracy. Z truskawek możecie też wyczarować pyszny crumble – truskawki w kokilkach pod kruszonką . Spróbujcie też przygotować mój mrożony deser, czyli sorbet z kiwi . Zobacz mój film z przygotowania sałatki z truskawkami Składniki – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 200 g truskawek 150 g szpinaku 50 g orzechów włoskich pół kostki sera feta

Kuchennyviral.pl
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 276

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Młoda kapusta  z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku sól

Kulinarne przygody Gatity
Truskawki 121

pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt

Moja smaczna kuchnia
Proste ciasto na maślance z owocami 123

opcjonalnie zmielone migdały i cukier trzcinowy  Przygotowanie : Suche składniki wymieszać. Mokre składniki wymieszać i połączyć razem z suchymi. Ciasto przelać do tortownicy. Ulubione owoce - u mnie jabłko i kiwi - pokroić w plastry i powtykać w ciasto. Całość posypałam zmielonymi migdałami i cukrem trzcinowym.  Piec około 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka

Magiczne Życie Marty
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 196

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 1000 g buraków ok. 1000 ml  wywaru warzywnego sól morska

Kulinarne przygody Gatity
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 168

łupieżem, trądzikiem, wybiela skórę . Małe, okrągłe owoce miechunki mają oryginalny, słodki smak, z delikatną kwaskową nutą, coś pomiędzy pomarańczą i pomidorem. Niektórym przypomina również lekko smak ananasa, agrestu czy kiwi

w mojej kuchni
Jaglanka makowa z owocami i migdałami 139

cukrzycą. Na 4 porcje: jaglanka makowa Bio Planet  1 opakowanie mrożone wiśnie, żurawiny i maliny  1 garść migdały z płatkach lub ulubione orzechy 4 łyżeczki kiwi  1 szt. woda 2 szklanki Ugotuj jaglankę według wskazań producenta. Przygotuj swoje ulubione owoce i orzechy. Gorącą jaglankę wyłóż na miseczki i dodaj owoce i orzechy

AZgotuj!
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 228

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Ryż z kalafiora  z marchewka (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 spora

Kulinarne przygody Gatity
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 113

użyjcie ok. 500g twarogu i 400ml śmietanki. Krem wykładamy na wyklejony spód i rozprowadzamy równomiernie szpatułką, by wypełnił go po brzegi.  Dodatki: ulubione owoce - np. truskawki, ananas, mango, kiwi, winogrono, maliny, borówki etc. Owoce kroimy w mniejsze kawałki i rozrzucamy je po tarcie przy utworzyły lekki "kopiec". Tartę możecie podać np. tylko z owocami leśnymi lub tylko z truskawkami

Cooking Monster
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 156

mnie deser jest najważniejszy, więc zacznę najpierw od niego. Na pierwszym zdjęciu mojego postu widać deser panna cotta z herbatą Matcha i miętą, do tego chips z kiwi z sorbetem z ogórka i melona, deser ozdobiony jest kruszonką pistacjową oraz pudrem z herbaty Matcha. Deser jest ciekawy w smaku, oryginalny, nie za słodki i orzeźwiający, polecam. Restauracja PATIO ma przygotowane

Mała Cukierenka
Hibiskusowy krem jaglany 125

Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej  200 gram twarogu bez laktozy  Mlekovita 100 ml syropu hibiskusowego* 1 banan  sok z ćwiartki cytryny  truskawki, kiwi, mandarynka i pistacje do dekoracji  *Syrop hibiskusowy szklanka hibiskusa  3 szklanki wody  3 szklanki cukru  Zagotuj wodę, dodaj hibiskus i gotuj 5 minut. Wyłóż kwiaty, wsyp

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania