kiwi - 2917 przepisów (strona:114/195)

Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 248

przepis Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu Mięso przełóż do miski dopraw solą i pieprzem, dodaj jajka, posiekana natkę pietruszki, cebulę, wszystko wymieszaj Uformuj kulki wielkości kiwi Ser mozzarella pokrój w kwadraciki i włóż do mięsa i zasklep je by nie było widać sera Olej rozgrzej na patelni i ułóż pulpeciki, smaż je do momentu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pascha 144

alkohol opcjonalnie, możecie z niego zrezygnować ) - 1 płaska łyżka kwaśnej gęstej śmietany - wanilia mielona, dodaję płaską łyżeczkę, możecie ją zastąpić cukrem waniliowym - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy - bakalie: migdały, kiwi, orzechy, rodzynki, morele, figi, łącznie ok. 30 dag 1. Ser mielimy trzy razy aż będzie gładki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wanilią i żółtkami na puszystą masę.  2. Łączymy

Apetyczna babeczka
Wiosenne porządki w diecie - zrób pierwszy krok do zdrowego odżywiania 160

kolorowe smoothiebowls idealne na śniadanie albo zdrowy deser. Pamiętajcie, że jemy także oczami, dlatego nasze talerze powinny być kolorowe i zachęcać do jedzenia.   Smoothiebowls Banan - pomarańcza - cytryna Banan - kiwi - natka pietruszki Banan - wiśnie - mandarynka

HealthyCreations
Kaki i mozzarella a’la caprese 176

sałatka, którą można przygotować na śniadanie lub kolację. Jeśli w ciągu dnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) 158

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża cukinia 1/2 cebuli 2 łodyżki selera

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 163

przez Julię. Jest on tak fajnie i przejrzyście napisany, że po prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli

Kate's Kitchen
Koktajl kokosowo-truskawkowo-bananowy 160

Składniki : 500 ml wody kokosowej 150 ml mleka kokosowego 500 g mrożonyh truskawek 2 dojrzałe banay 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny kiwi i listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Zamrożone truskawki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. Dodać obrane, pokrojone banany i ponownie zmiksować. Dodać wodę kokosową, mleko kokosowe, syrop klonowy

Gosia gotuje
Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 297

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej

Kulinarne przygody Gatity
DWA ZIELONE KOKTAJLE 197

pić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny  1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę -  całość zmiksować. 2. Zielony koktajl z jarmużem Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
GALARETKA Z OWOCAMI 214

przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia

Słodki Zakątek
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 183

publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 241

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Warzywa po grecku  (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania:  30 minut Składniki: 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera

Kulinarne przygody Gatity
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 240

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1,5 litra  wegańskiego wywaru warzywnego

Kulinarne przygody Gatity
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 186

publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 5 przepisów na zdrowe śniadania 214

zainspirujcie się! Owsianka bananowa 70g płatków owsianych błyskawicznych 15g otrębów żytnich 1 duży banan (85-90g) 1 łyżeczka miodu szczypta soli 250ml mleka 200ml wody do podania: owoc kiwi, 2-3 truskawki, 2 łyżki granoli, 2 łyżeczki nasion chia, 2 łyżeczki nasion dyni   Zagotowujemy wodę wymieszaną z mlekiem, lekko solimy. Wsypujemy płatki i otręby, mieszamy, gotujemy na kremowo

Karo in the Kitchen