jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:49/455)

Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 380

delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla klasycznego de vollaile’a. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię aby nie porozrywać mięsa. Oprószyć(...)jeszcze chwilę smażyć na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3.  Na każdym rozbitym kawałku fileta, położyć czubatą łyżkę farszu i zwinąć  w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
Schabowe pierożki z mun 272

sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy trochę solą(...)porem, przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

Bon appetit mon amie
Faszerowane kwiaty dyni-- Ripiene Squash Blossoms ... 152

Kwiaty umyć, osuszyć. Ser wymieszać z jajkiem, skórką cytryny, ziołami. Doprawić czosnkiem i solą. Farsz wymieszać.Z każdego kwiatka wyrwać z środka pręcik a nastepnie kwiatek napełniać farszem .ja obtaczałam w jajku doprawionym maggi i za panierke posłużyła mi kaszka kukurydziana...SMACZNEGO!!!          Stuffed Squash Blossoms ... INGREDIENTI Fiori di zucca ripieni di fiori di zucca

w mojej kuchni
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i pieczarkami 204

Chciałam przygotować jajka bez dodatku majonezu, ale żeby były równie pyszne. Pieczarki lubi chyba każdy, dodatek suszonych pomidorów robi smaczek. To moja trochę inna propozycja na farsz do wielkanocnych jajek. Mam nadzieję, że taka odmiana i Wam posmakuje! Składniki : * 6 jajek * szklanka drobno posiekanych pieczarek * pół cebuli * 4 suszone pomidory plus 2 łyżki oliwy z pomidorów * łyżka szczypiorku * łyżka rzeżuchy

Magiczne Życie Marty
Kuskus, mięso z rosołu i pieczarki czyli recykling dobry na wszystko. 135

ciekawą lekturą,  zapoznałam się dzięki uprzejmości księgarni internetowej Tania książka. pl Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki mocno ciepłej wody 3 łyżki oleju jajko 0,5 łyżeczki soli Farsz: 1/2 szklanka kuskus mięso z rosołu cebula łyżka masła papryka jajko łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Oraz:  3 łyżki masła 10 pieczarek Do wody dodajemy olej sól(...)zaleceniami na opakowaniu. Gdy zwiększy swoją objętość dodajemy go do mięsa razem z pokrojoną w kostkę papryką i doprawiamy do smaku. Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka , nakładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku pięć minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle aż się

Dieta moja pasja
Krokiety z pieczarkami 197

według mnie do takich właśnie należy i tak się zaczęło. Składniki na 8 dużych krokietów: Naleśniki: - szklanka mleka; - szklanka wody gazowanej; - 2 jajka; - 250 g mąki pszennej; - duża szczypta soli, pół łyżeczki cukru; - łyżka oleju do ciasta; Farsz: - 40 dag pieczarek; - 1 duża cebula; - 15 dag żółtego sera; - sól, pieprz; - olej do smażenia - jajko i bułka tarta do panierowania Wykonanie(...)ciasto na 30 minut przed smażeniem. Do wystudzonego farszu dodajemy starty żółty ser i doprawiamy wszystko solą i pieprzem do smaku. Smażymy naleśniki. Na każdy układamy porcję farszu i zwijamy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
TARTA Z KIEŁBASĄ, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 154

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na spód: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła szczypta soli 1 małe jajko Składniki na farsz: 2 czerwone cebule 1 łyżka oliwy lub oleju 300 g pieczarek 1 łyżka masła 3 łyżki posiekanej natki 250 g dobrej kiełbaski wiejskiej 160 g startego żółtego sera np gouda Przygotowanie: Ciasto - mąkę(...)Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wbić jajko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Formę na tartę o średnicy 24 cm natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Farsz: Cebulę kroimy w kostkę i wkładamy na rozgrzaną

Ciastka - domowe słodkości
Pierogi z mięsem 162

Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Farsz: 400 g. mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 cebule 1 ząbek czosnku do smaku: sól, pieprz, tymianek Przygotowanie:   Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, pośrodku zrobić zagłębienie i wlać w nie stopniowo 100 ml ciepłej wody, zagniatając mąkę. Dodać jajka, a następnie wyrobić miękkie i elastyczne ciasto(...)cebulą, czosnkiem i podrobionym tymiankiem dwa razy. Doprawić solą i pieprzem, dodać około 50 ml wody, wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować. Wykroić foremką lub szklanką krążki i nakładać na nie farsz, zlepić brzegi (lub zamknąć foremkę). Tak przygotowane pierogi gotować w osolonym wrzątku około 4 min od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane masłem

Passions hobbies life
Jajka z farszem wątróbkowym 148

Pewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć  faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny(...)przetarte przez sitko 4 żółtka, cebulkę, majonez oraz 3/4 posiekanego pęczku szczypiorku. Całość mieszamy łyżką lub - jeśli chcemy gładką masę- blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek tworząc kształt jajka. Posypujemy przetartym przez sitko pozostałym żółtkiem oraz resztą szczypiorku. Przepis - lekko zmodyfikowany pochodzi z książki kucharskiej "Przepisy Czytelników" z 1997r

Kuchnia w czekoladzie
Pasta jajeczna z mascarpone 375

dodać do jajek. Doprawić do smaku solą i pierzem, wymieszać całość. Koperek lub szczypiorek posiekać drobno, dodać do pasty jajecznej i ponownie wymieszać. Podawać na kanapki lub jako farsz do faszerowanych jajek. Smacznego! Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (np. rzodkiewkę, ogórka itd.). Jeśli spodobał się Wam ten przepis, to może również zechcecie wypróbować

Kulinarne Przeboje
Pasta rybna + film 139

sosie pomidorowym, jajek na twardo, żółtego sera, ogórków kiszonych oraz cebuli to idealne smarowidło do świeżego pieczywa, pszennej bagietki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek.     składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach 150 g żółtego sera 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka

Smakowite Dania
Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 219

skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane z pająkami 520

pieprz Wykonanie: Jajka przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, drobno pokrojony szczypiorek i doprawić do smaku. Wymieszać w celu uzyskania jednolitej masy. Farszem napełniać połówki jajek. Na każdej połówce z oliwek zrobić "pająka" - oliwki przekroić na pół, z jednej połowy zrobić tułów a z drugiej nóżki

Pasja Smaku
Jajka faszerowane pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów 162

Wersja mojego farszu powstała na bazie najpyszniejszej pasty jaką jadłam, jest to pasta z ciecierzycą oraz warzywami i miazgą sezamową. Jadłam ją a później dostałam na ostatnich warsztatach organizowanych przez firmę Sokołów. Muszę przyznać że wcześniej jej nie znałam zupełnie.  Główną rolę w smaku tej pasty odgrywają suszone pomidory, więc kupując ciecierzyce w puszcze, suszone pomidory, świeżą cukinię, cebulę(...)natomiast do miseczki. Do tej samej miseczki co żółtka wkładamy posiekaną rzeżuszkę, jogurt, pastę, oraz pieprz.dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ja mojej pasty już nie soliłam. Następnie farsz nakładamy do jajek i posypujemy świeżą rzeżuchą

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczone pierożki z mięsem. 154

pierożki są mniejsze, ale następne będą w wersji "mega"(zmieszczą jeszcze więcej farszu!). SKŁADNIKI: ciasto: 3,5 szkl. mąki pszennej kostka margaryny u mnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej  pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka(...)majeranek wkładamy na patelnię z masłem, smażymy do miękkości mięsa, studzimy,  mielimy wszystkie mięsa(również boczek) i warzywa, ewentualnie doprawiamy do smaku, dodajemy rozkłócone jajko, bułkę namoczoną i wyciśniętą z mleka, mieszamy i farsz gotowy, ciasto wałkujemy na 3-5 milimetrowe placki, wykrawamy krążki, nakładamy farsz zlepiamy i na 20 min, do rozgrzanego piekarnika-180 stopni

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania