jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:51/455)

Rurki z mięsem 140

Propozycja nie tylko na obiad, bo rurki smakują również na zimno.    Składniki na farsz: -2 ćwiartki z kurczaka -ok. 60 dkg łopatki lub szynki wieprzowej -2-3 marchewki -ząbek czosnku -czerstwa bułka -2 jajka -susz warzywny, sól, pieprz    Mięso wieprzowe i drobiowe, marchew i czosnek z dodatkiem suszu warzywnego  gotujemy jak na rosół(...)Zagniatamy ciasto.    Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu.     Mięso, marchew, czosnek i odciśniętą, namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Farsz powinien być zwarty i mieć zdecydowany smak.    Ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na cienkie placki. Tniemy długie pasy o szerokości

Maminek kulinarny
Faszerowane jajka na twardo z parowaru 178

wyjmujemy łyżeczką żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzem ziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy białka jajek :) Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Tarta z papryką na otrębach 120

masła lub margaryny, szczypta soli , 5 dkg otrąb - ja użyłam żytnich. Farsz: 2 kolorowe papryki , 1 cebula , 4-5 ząbków czosnku , 3 łyżki oliwy lub oleju , 1 łyżeczka suszonego tymianku ,   1 łyżeczka suszonego estragonu , sól , pieprz - do smaku, 1 szklanka naturalnego jogurtu , 2 jajka , około 10 dkg żółtego sera . Mąkę, tłuszcz i sól zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić(...)odstawić. Ciasto wyjąć z lodówki i wstawić do piecyka nagrzanego do 190 stopni. Podpiec do lekkiego zrumienienia. Na podpieczone ciasto wysypać równomiernie otręby, a na nie nałożyć farsz paprykowy. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać odrobinę soli i pieprz. Wylać na farsz. Wierzch posypać drobno utartym serem. Zapiekać w 190 stopniach do zrumienienia się sera. Taka tarta dobrze

Codzienna kuchnia niecodzienna
KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 183

twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudzić i obrać ze skorupki. Jajka pokroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żółtka i wymieszać w miseczce z majonezem oraz przyprawami. Następnie każdą połówkę jajka wypełnić przygotowanym farszem. Na farszu ułożyć pająka z oliwek. Połówka oliwki przekrojona wzdłuż to odwłok zaś pokrojone plasterki zastąpią odnóża.   Składniki na palce czarownicy na Halloween (8 sztuk):   Składnik

Ola la LCHF
Jajka faszerowanę z szynką 116

wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do żółtek, dokładamy majonez lub serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Naleśniki z serem i borówkami 196

kolację. Bardzo lubię naleśniki na słodko, szczególnie z serem i owocami. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka Szczypta soli Farsz: 0,5 kilograma sera białego 0,5 szklanki śmietany 18% 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram borówek Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko

Bajeczna Kuchnia
Jajka faszerowane papryką, ogórkiem i kindziukiem 171

połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozkruszamy. Ogórki, paprykę, kindziuk i pietruszkę bardzo drobno kroimy. Całość łączymy z żółtkami. Dodajemy łyżkę majonezu. Doprawiamy ostrą papryką i ewentualnie solą. Mieszamy. Farsz nakładamy na jajka. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Gruzińskie pierogi chinkali 397

Niedawno byłam w gruzińskiej restauracji wypróbować te znane pierożki metodą prób i błędów powstał ten o to przepis: Ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - szczypta soli Farsz: - 150 gram mięsa wołowego - 300 gram mięsa wieprzowego - 1 łyżeczka kolendry w ziarnkach - 3/4 szklanki rosołu (można dodać więcej lub mniej ważne żeby mięso nie pływało w rosole

Tanio szybko zdrowo
Jajka faszerowane z bryndzą 175

obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem,  do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego

Stare Gary
Krokiety Z Kapusty Coolwarp I Pieczarek 161

tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła szybciej je sobie przygotować :) Składniki na 6 krokietów Ciasto naleśnikowe: 2 jajka kl L 1 szkl mąki 1 szkl wody gazowanej sól 2 łyżki oleju lub roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki kapusty coolwarp 1 mała cebula liść laurowy (ewentualnie) 2 kulki ziela angielskiego (ewentualnie) sól, pieprz(...)obciekła z nadmiaru wody. 4. Taką kapustę dodajemy do pieczarek i całość jeszcze chwilkę przesmażamy. Gotowy farsz doprawiamy do smaku. 5. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na kupki aby w każdym krokiecie

Gotowanie...to proste !
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 200

dodać również suszone grzyby. Składniki (na 2 sztuki): Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 2 jajka żółto jajka płaska łyżka cukru łyżeczka soli Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 250 g pieczarek cebula sól, pieprzDodatkowo: białko jajka garść sezamu Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy(...)szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż rozczyn podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy sól, jajka, olej, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto, aż stanie się gładkie, elastyczne. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy je do wyrośnięcia na ok. godzinę. Farsz: Kapustę drobno siekamy, odciskamy i opłukujemy jeśli jest zbyt kwaśna. Przekładamy ją do garnka, zalewam wodą, solimy

e-PrzepisyKulinarne
Jajka faszerowane pieczarkami 125

wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić i przekręcić przez maszynkę razem z żółtkami.Doprawić solą i pieprzem , dodać majonez i wymieszać. Farsz nałożyć na jajka. Na półmisku rozłożyć sałatę, jajka, listki pietruszki i fantazyjnie wycięta rzodkiewki.W centralnym punkcie talerza usadzić zajączka. Wykonanie kurczaczka ...ostrym nożykiem ponacinać jajko mniej więcej w jego połowie. Delikatnie wyjąć

Gosia gotuje
Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE 115

mąki pełnoziarnistej + 300 g mąki typ 650) 200 g masła 40 g świeżych drożdży 200 ml kwaśnej śmietany (22%) 3 jajka 1 łyżka cukru 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie farszu: Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Odcedzić ziemniaki, pozostawiając ok. 2 cm wody.  Do garnka ziemniakami dodać suchą kaszę gryczaną i ugnieść na gładką masę. Garnek(...)można było wcisnąć tam ciasto nakrywające piróg z góry. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim farsz. Za pomocą noża wsunąć brzegi ciasta między farsz, a brzegi foremki. Wierzch ciasta ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piróg piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 171

mąki pełnoziarnistej + 300 g mąki typ 650) 200 g masła 40 g świeżych drożdży 200 ml kwaśnej śmietany (22%) 3 jajka 1 łyżka cukru 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie farszu: Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Odcedzić ziemniaki, pozostawiając ok. 2 cm wody.  Do garnka ziemniakami dodać suchą kaszę gryczaną i ugnieść na gładką masę. Garnek(...)można było wcisnąć tam ciasto nakrywające piróg z góry. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim farsz. Za pomocą noża wsunąć brzegi ciasta między farsz, a brzegi foremki. Wierzch ciasta  ponakłuwać   widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piróg piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego Piróg Biłgorajski na innych blogach: Konwalie w kuchni nie-ład mAlutki

Codziennik Kuchenny
Jajka faszerowane tuńczykiem 161

wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem

Bajeczna Kuchnia
Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 220

pół, wyjąć żółtka. Pietruszkę  drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać estragon, szczypior, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie  papryką do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać listkami estragonu. Smacznego! Uwagi: Jeżeli nie mamy chęci robić majonezu z awokado, a mamy zwykły majonez, możemy awokado utrzeć na papkę i po prostu

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania