Taki oto mam dzisiaj pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety. Do nadzienia użyłam mięska drobiowego-piersi z kurczaka ale można też użyć dowolnego mięska mielonego. składniki: pieczarki 10-12 pieczarek średniej wielkości 1 mała cebula 200 g piersi z kurczaka sól,pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej oraz
Monia miesza i gotujegotować mieszając aż kasza będzie ugotowana. Pod koniec gotowania dodać podsmażone mięso, smażyć około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać rozbełtane jajko. Perliczkę napełnić farszem ziemniaczanym. Otwory spiąć wykałaczkami a następnie nitką zasznurować wokół wykałaczek. Jeżeli luzowaliśmy kaczkę, można lekko obwiązać ją sznurkiem, aby nadać jej kształt. Posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówPasta pieczarkowa z serem żółtym to bardzo smaczne smarowidło do pieczywa lub farsz do zapiekanek, jajek, czy babeczek. Jej wygląd co prawda nie powala na kolana ale smak już tak. Jej kolejną zaleta jest to,że jest bardzo prosta i łatwa w wykonaniu. Polecam :) Składniki - 20 dkg pieczarek - 10 dkg sera żółtego - 1 jajko ugotowane na twardo - majonez - sól, pieprz
Kuchnia z widokiem na ogródcałej rodziny. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie. 'chińska rolada' Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli
CookYourselfmusztardą wszystko do smaku, dodajemy majonez tak, aby nasza masa jajeczna była kremowa. Na talerzu układamy nasze ulubione kiełki, sałaty na, to nasze białka kolorowy i na każde jajko nakładamy nasz farsz, szprycą lub łyżeczką, posypujemy zmieloną papryką. Tradycyjnie lecz inaczej, barwy są piękne i cieszą nasze oko a taka jest właśnie wiosna i Wielkanoc. Smacznego Basia
Basia w kuchnizyskuje zupełnie nowe oblicze. Naleśniki (ok.8 sztuk) 1,5 szklanki mąki orkiszowej (możecie użyć pszennej lub żytniej jeśli nie macie orkiszowej) pełnoziarnistej 400 ml mleka 1,5% 2 jajka szczypta soli Farsz: Paczka szpinaku (450 g) 300g piersi z indyka 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu greckiego mozzarella (125 g) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 2 białka
Powiedz dietom niemięty 3-4 łyżki cukru trzcinowego śmietanka/jogurt Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy mąkę, wrzucamy masło i zalewamy to wszystko ciepłą wodą. Lekko mieszamy, a następnie wbijamy jajko - ugniatamy. Przygotowujemy farsz. Truskawki myjemy, osuszamy a następnie oczyszczamy z szypułek. Każdą z nich kroimy na małe kawałki, wrzucamy do miseczki. Mięte myjemy i rwiemy na drobno. Dodajemy cukier i mieszamy
Słodkie Przyjemnościpomidorki koktajlowe z przydomowej grządki, wędzony boczek i natka pietruszki - także z ogródka. Pełnia szczęścia i smaku. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka sól, ostra papryka Farsz: 12 pomidorków koktajlowych 20 dag boczku pół pęczka natki pietruszki 2 jajka 10 dag żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% pieprz Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników
Pasja Smakuroku i nie wyobrażamy sobie bez nich Świąt. U mnie jest podobnie. Mimo to lubię gdy za każdym razem pojawi się coś nowego, może jakaś nowa sałatka, może jajka z innym farszem. A może taboule w szynce, tak jak to było dziś u mnie? Taboule w szynce składniki: 150 g kaszy kuskus 1 czerwona papryka szczypior z 2 dymek
Przysmaki KarolkiDzisiaj zapraszam na kotlety "devolay" Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser. Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu. Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min. Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli
Smaki Edytyprzyprawy i dusimy do miękkości. Pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowanie : Ciasto podsypując mąką musimy rozwałkować na około 1cm. Wycinamy kółka . Robimy w środku wgłębienie na nadzienie. Smarujemy placki roztrzepanym jajkiem,koncentratem. Wykładamy farsz z cebuli. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy na złoty kolor . Ja podaję z sosem czosnkowym . Idealne do zimnego piwka ! Polecam
Magiczne Życie Marty03/2010. Autorką przepisu jest Pani D.Szymańska. Składniki na ciasto: 125 g margaryny; 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; szczypta soli; 1 łyżeczka cukru; 1 jajko; 30 g świeżych drożdży; Składniki na farsz: 1,5 główki niedużej kapusty pekińskiej; 300 g pieczarek; 1 cebula; olej do smażenia; 1 puszka kukurydzy; 2 łyżki grzybowego sosu sojowego; 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)Pokroić w kwadraty o boku 10x10 cm. Farsz nakładać po przekątnej na kwadraty z ciasta. Sklejać dwa przeciwległe rogi. Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Uwagi: Do farszu można dodać 2-3 łyżki drobno pokrojonej i podduszonej papryki (dodajemy podczas duszenia pieczarek z cebulką) oraz trochę zielonej pietruszki. Zamiast koncentratu pomidorowego można
In my kitchenoraz na farsz do ruskich, które uwielbiam! PIEROGI RUSKIE Składniki: Ciasto do pierogów: - 500 gram mąki pszennej (typ 650, lub 450) - około szklanki gorącej wody - 1 średnie jajko (M) - łyżeczka soli Farsz: - 1 kg ziemniaków - 500 gram twarogu chudego lub półtłustego - 1 duża cebula - sól, pieprz - oliwa z oliwek Proponuję zacząć od przygotowania farszu. Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem(...)zmiażdżyć tłuczkiem albo widelcem. To samo zrobić w twarogiem. Wszystkie składniki na farsz wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem. Nie żałujcie sobie przypraw, szczególnie pieprzu! Teraz pora na zrobienie ciasta. Mąkę przesiać przez sito, dodać sól, wymieszać. Zrobić w mące dołek, wbić jajko, zacząć ugniatać, stopniowo dolewając wody. Ciasto powinno być bardzo elastyczne i nie kleić się
Zgrabne Gotowaniesuszone pomidory z czosnkiem i bazylią WYKONANIE: masło roztopić, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory, dodać wszystkie przyprawy, odparować, dodać mięso mielone podsmażyć, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną mięsną częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia posypujemy babeczki serem(...)paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, masło rozgrzewamy dodajemy mięso i po około 10 min. pokrojone warzywa i przyprawy, smażymy do odparowania wody, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia można posypać babeczki
Kuchnia BeatyFARSZ PIECZARKOWY: 500g pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz DODATKOWO: 5 łyżek startego sera na tarce o grubych oczkach PANIERKA: buła tarta jajko PRZYGOTOWANIE: Zaczynamy od zrobienia farszu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i smażymy aż odparuje woda. Następnie dodajemy
Gotuj z Mąką