jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:66/455)

Pyzy z mięsem 168

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: Ciasto: 1 ½ kg ziemniaków 25 dag mąki ziemniaczanej 4 jajka mąka pszenna do posypania sól Farsz: 25 dag mięsa mielonego cebula 1 jajko czerstwa bułka sól, pieprz 20 dag boczku na skwarki Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, przepuścić przez praskę. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną

Pasja Smaku
Tarta ze szpinakiem 204

300g mąki       szczypta soli       pół łyżeczki proszku do pieczenia    farsz:      450g szpinaku rozdrobnionego      150ml śmietanki 30%      2 jajka      szczypta gałki muszkatołowej      150g fety      sól morska(...)dodajemy do rozmrożonego już szpinaku.  Mieszamy. Dodajemy pieprz,  można również posolić gdy jest nam za mało. Studzimy. Śmietankę i jajka wymieszać, dodać gałki muszkatołowej. Masę śmietanowo-jajeczną wlewamy do szpinaku i mieszamy. Nasz farsz szpinakowy wylewamy na tartę, układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i posypujemy pokrojoną w kostkę fetą.  Pieczemy około 30min w 180C

Amatorka kuchenna
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i kapustą. Przepis krok po kroku. 247

drożdżowe z pieczarkami i kapustą     Składniki: Ciasto : 500 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka 50g masła 200g mleka   Farsz: 400g pieczarek 200g kapusty kiszonej 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz   Mąkę przesiej do miski, podgrzej mleko ( około 35 stopni).   W oddzielnej(...)czasie wyrośnięty rozczyn dodaj do pozostałej mąki, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło, sól i jajka. Wszystkie składniki wyrób na gładkie ciasto. Przykryj ściereczką, w ciepłym miejscu pozostaw je do wyrośnięcia.   W tym czasie zrób farsz. Kapustę wypłucz, jeśli jest zbyt kwaśna, posiekaj i gotuj ok. 20-30 minut aż zmięknie.   Cebulę

kuron.com.pl
Wigilijne pieczone pierożki z kapustą i pieczarkami 919

idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej.   Składniki:   Ciasto: 250g mąki 4g suszonych drożdży 1/2  łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1 jajka 100g  masła extra 100ml mleka   Farsz: 400g pieczarek 200g kapusty kiszonej 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki masła   Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane do posmarowania garść maku do posypania   Wykonanie(...)kolejno na płaty o grubości około   2 - 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. 4. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 - 18 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka faszerowane 138

łatwe i szybkie w przygotowaniu , smaczne i różnorodne. A co najważniejsze cała rodzinka pochłania je bez opamiętania , że tak to nazwę.  Jajko to jajko nic nadzwyczajnego , rzecz polega na odpowiednim farszu. Musi być lekko pikantny, wilgotny .Dzisiaj zrobiłam go z pieczarek Kupiłam po promocyjnej cenie i dość sporo . Dlatego najbliższy tydzień będzie pieczarkowy(...)dałam sporo soli do gotowania , ale niestety zbuntowała się i jajka wyszły lekko poszarpane) . Obrane jajka kroję na połówki i łyżeczką wydrążam żółtka 3 jajka kroje na połówki 1 dodaje całe do farszu . Wrzucam je do masy pieczarkowej ,dodaje łyżeczkę masła , musztardy odrobina soli i pieprzu , dokładnie mieszam . Konsystencja farszu musi być dość zwarta. Próbuje , jeśli brakuje przypraw

Eli Gotowanie
Paszteciki z pieczarkami 128

barszczu wigilijnego lub barszczu podawanego w czasie sylwestra lub innej imprezy. Składniki: (około 15 sztuk) Ciasto: 315 g mąki 170 g zimnego masła 1 jajko 80 g śmietany 18% 3/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli Farsz; 2 cebule 700 g pieczarek 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki Dodatkowo: 1 jajko Ze wszystkich składników(...)dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm i pas długości około 50 cm i szerokości 15 cm. Farsz wyłożyć na środek rozwałkowanego ciasta przez całą długość. Rozmąconym jajkiem posmarować jeden brzeg ciasta i zawinąć w rulon. Ułożyć tak, aby łączenie było pod spodem. Ostrym nożem pokroić na kawałki szerokości około

talerz przyjemności
PIECZONA ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 529

jest to żółty ser – oniemieli! Tak tak moi drodzy Państwo! Rolada zrobiona jest z żółtego sera oraz jajek, które po upieczeniu razem sprawiają wrażenie delikatnego, puszystego biszkoptu. Wypełnione soczystym mięsem z kurczaka oraz farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów zachwyciła nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy! Jest idealnym pomysłem na „zwykły” codzienny obiad, ale też rodzinne przyjęcie(...)jest bardzo łatwa w przygotowaniu! SKŁADNIKI: RO LADA: * ser żółty Gouda SERENADA – 330 g * jogurt grecki – 3 łyżki ( możemy go zastąpić majonezem – sprawdzone! ) * jajko rozm. M – 4 szt FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 500 g * świeży szpinak – 100 g * biała cebula – 1 szt * suszone pomidory w oleju – 100 g * czosnek

Ostra na Słodko
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku 397

Ciasto na pierogi:  2 szklanki mąki pszennej  1 jajko  łyżka oleju  1/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody  szczypta soli  Farsz:  pojedynczy filet z kurczaka  mała cukinia  kilka listków natki z pietruszki  pomidor  1 żółtko jaja  3 ząbki czosnku  sól, pieprz  dodatkowo, do podania  jogurt naturalny(...)robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane całe jajko, olej, stopniowo wodę i szczyptę soli, ciasto wyrabiamy starannie i rozwałkowujemy.  Z ciasta wykrawamy kółka, na środku każdego układamy farsz, zlepiamy - brzegi możemy zmoczyć wodą lub jajkiem - wtedy lepiej się skleją. D o gotującej się wody wrzucamy pierogi, gotujemy, będą gotowe chwilę po tym, jak wypłyną na wierzch, podajemy z kleksem jogurtu

Moja smaczna kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 173

chrupiącą panierkę. Grzyby można zastąpić pieczarkami, wtedy nie będą takie czasochłonne. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 40 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela anielskiego 20 dag grzybów świeżych/mrożonych kilka grzybów suszonych 1 cebula (duża) sól, pieprz olej Dodatkowo(...)składników. Całość przesmażyć i doprawić solą z pieprzem (Do farszu można dodać odrobinę bułki tartej). Gotowy farsz nakładać na naleśniki. Placki pozwijać nadając im odpowiedni kształt (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość ciasno pozwijać w rulony) . Następnie obtoczyć je w jajku (wymieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (z każdej strony na złoty kolor

Di gotuje
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 229

Fajna przystawka idealna na każde domowe przyjęcie. Farsz można robić z przeróżnych dodatków.  Składniki: kilka dużych pieczarek (u mnie 5) pół pora (obojętnie która część) 3 jajka na twardo(...)szynki szwarcwaldzkiej albo parmeńskiej / serrano 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz mąka do panierki olej do smażenia bułka tarta do panierki 2 jajka do panierki Pieczarki czyścimy szczoteczką pod bieżącą wodą, następnie urywamy ogonki (ogonki dodamy do farszu) blanszujemy przez chwilę we wrzątku. Pieczarki studzimy a następnie obtaczamy w mące, w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Czynność

Bon Appetit Małgorzaty
Krokiety z kaszanką 191

oleju roślinnego 2 jajka 250 ml gorącej wody sól, papryka ostra w proszku Mleko zmiksować z jajkiem i mąką do połączenia składników. Dodawać stopniowo wodę i dalej miksować. Na końcu dodać olej, krótko zmiksować i odstawić na 30 minut. Farsz: 2 laski kaszanki 10 pieczarek 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 2 ogórki kiszone sól, pieprz, chili w proszku olej(...)smażyć razem do miękkości. Na koniec dodać ogórki oraz kaszankę bez błony, pokrojoną w plasterki. Wszystko razem jeszcze chwilę podsmażać i dobrze doprawić. Panierka: 2 jajka 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Farsz nakładać na naleśnik, zwinąć i obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć na złoty kolor z wszystkich stron

Trzeci talerz
Babeczki z grzybowym farszem 169

Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki -10 dkg margaryny -2 solidne łyżki kwaś nej śmietany -2 żółtka i jedno całe jajko -rozczyn z 2 dkg drożdży, 1/4 łyżeczki cukru i 2 łyżek ciepłej wody -szczypta soli Składniki na farsz: -40 dkg odciśniętych, obgotowanych grzybów ( my wykorzystaliśmy ubiegłoroczne, zamrożone opieńki, ale mogą to być pieczarki - ok. 0,7 kg świeżych pieczarek(...)wody.    Moczymy w zimnej wodzie i odsączamy czerstwe bułki. W maszynce mielimy grzyby gotowane, smażone i bułki.    Dodajemy 2 jajka, przyprawiamy warzywkiem i pieprzem. Mieszamy i stopniowo dodajemy bułkę tartą, aby nasz farsz zgęstniał ( ok. 2 garści bułki tartej ).    Ciasto wyjmujemy z lodówki na stolnicę.    Rozwałkowujemy na cienkie placki.    Wycinamy

Maminek kulinarny
Tarta z pieczarkami, szynką i porem 145

momentu, aż cała woda odparuje. Polecam! Tarta z pieczarkami, szynką i porem Składniki na formę 26cm: Na kruche ciasto: 200g mąki 100g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany pół łyżeczki soli Na farsz: 300g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150g szynki wieprzowej, pokrojonej w paseczki 1 cebula ząbek czosnku 1 por przyprawy: sól, pieprz świeża natka pietruszki Na masę(...)pieprzem i dusimy, aż nadmiar wody z pieczarek odparuje. Pod koniec dodajemy pokrojonego w półtalarki pora, i dusimy jeszcze 3 minuty. Farsz odstawiamy z palnika, dodajemy posiekaną natkę i mieszamy. Masa jajeczna: śmietankę mieszamy z jogurtem, jajkami, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy starty ser i mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy farsz, rozprowadzamy równomiernie. Całość zalewamy masą jajeczną. Tartę

Smak mojej kuchni
Tarta z brukselką i pulpecikami 158

skrzyżowania jarmużu i kapusty głowiastej. Polecam! Tarta z brukselką i pulpecikami Składniki na formę 26cm: Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 100g masła, zimnego 1 jajko łyżka zimnej wody 1/4 łyżeczki soli Na farsz: 200g brukselki świeżej lub mrożonej 300g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko przyprawy: sól, pieprz świeża natka pietruszki, posiekana Na masę śmietanową: 3/4 szklanki śmietanki(...)ceramicznymi (u mnie do obciążenia posłużyła mała tortownica). Ciasto podpiekamy 10 minut, następnie zdejmujemy obciążniki i dopiekamy kolejnych 10 minut. Po upieczeniu odstawiamy. Farsz: mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy. Masę wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie z masy formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w bulionie około

Smak mojej kuchni
Pierogi z mięsem i pieczarkami 196

pierogi z mięsem to tylko wg tego przepisu. Nadzienie nie jest suche a wręcz bardzo wilgotne dzięki pieczarkom. Składniki: Ciasto: ok. 1 kg mąki pszennej 2 jajka ok. 1,5 szklanki wody Farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) 30 dag pieczarek 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Sposób(...)kółka. 2. Gotowane mięso wieprzowe zmielić. Pieczarki zetrzeć na tartce i dużych oczkach i dusić, aż woda wyparuje (nie mielić). Mięso, pieczarki, jajko oraz przyprawy dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na każde wykrojone kółko nałożyć łyżeczkę farszu i skleić brzegi. Układać na tacy oprószonej mąką. Gotować w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podawać z ulubionym sosem, masłem, lub skwarkami

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania