jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:69/455)

Pierogi z soczewicą oraz pierogi z ziemniakiem i pieprzem 225

wszystkich zainspirować do wypróbowania różnych farszy. Dziś zrobiłyśmy dwa rodzaje pierogów: nadziewane soczewicą i  drugie z ziemniakami i pieprzem. Składniki: ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko woda sól 1 farsz

Anioły w kuchni
Paszteciki krucho-drożdżowe 129

już sporo. Ten jest najlepszy na jaki trafiłam. Może to dlatego, że dostałam go od... mamy? :-) Paszteciki z tego przepisu smakują idealnie zarówno z farszem mięsnym, jak i bezmięsnym. Składniki -0,5 kg mąki -2 jajka -1 żółtko -2 łyżki śmietany -2 dag masła -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 dag drożdży -szczypta soli Przygotowanie Drożdże rozpuścić w śmietanie(...)dodać jajka, żółtko, rozpuszczone drożdże, proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło. Wyrobić ciasto. Rozdzielić na dwie części, rozwałkować, podzielić na prostokąty o wymiarach ok. 4x7cm. Nałożyć farsz i zwijać, posklejać i posmarować jajkiem. Poukładać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180st. do zarumienienia. Smacznego

Zielona Kuchnia
Zawijaski z pieczarkami i jajkiem 136

francuskiego . Jak już kiedyś pisałam , przekąski z tym ciastem sa łatwe ,szybkie i przyjemne. Dzisiaj też coś takiego przedstawię. Przepis na farsz powstal z tego co było w lodówce , niestety wybór miałam prawie żaden . Czyli pieczarki i jajka . Solo(...)było tego za mało żeby posmarować płat ciasta . Dlatego musiałam połączyć . Wyszło coś takiego   Jesli chodzi o formę to żaden wynalazek dlatego przyznaję się tylko do farszu. Skladniki ciasto francuskie 7 jajek 11 pieczarek (miałam średnie) 1 duża cebula sól,pieprz  6 jajka ugotowałam na twardo , cebulę i pieczarki drobno posiekałam i podsmażyłam ( można posiekać grubiej

Eli Gotowanie
Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem 167

Składniki na ciasto: 5 średnich ziemniaków- ugotowanych 1 jajko 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej około 3 łyżek mąki pszennej sól, szczypta gałki muszkatołowej składniki na farsz: 10 dag świeżego szpinaku 5 dag żółtego sera  około 10 dag sera białego 5 ząbków czosnku masło klarowane do smażenia sól, pieprz Przygotowanie ciasta: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąki i jajko(...)potem zagnieść ciasto podobnie jak na kopytka - powinno być ciut luźniejsze Rozwałkować rękoma i odkrawać po kawałku na taką wielkość, by po ułożeniu farszu na środku móc sklejać na niewielkie kotlety Maczać w rozmąconym jajku, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano. Przygotowanie farszu: Umyty szpinak pokroić dość drobno i podsmażyć na maśle, dodać przecisnięty czosnek oraz

Proste Potrawy
Krokiety z pieczarkami i serem 152

wypróbować z innym farszem niż tradycyjnym - z mojego rodzinnego domu - farszem z kapustą i grzybami. Dziś farsz z pieczarek i sera z dodatkiem świeżego koperku. Składniki: 6 naleśników 600 g pieczarek 120 g tartego żółtego sera 1 średnia cebula bułka tarta do panierki jajko sól, pieprz, słodka papryka i lubczyk garść świeżego koperku drobno(...)posiekanego masło klarowane Przygotowanie: Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kosteczkę pieczarki oraz cebulę. Duś chwilę, następnie dodaj żółty ser połączony z koperkiem, przypraw. Smaruj naleśniki farszem, zawiń dobrze, obtocz w jajku i bułce, smaż na złoto z obu stron. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
RAVIOLI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ 193

SKŁADNIKI : 300 g mąki pszennej 3 jajka odrobina wody  1 łyżka oleju                                                                    FARSZ :  150 g łososia(...)puszki Graal w sosie własnym 100 g ricotty łyżka posiekanego koperku sol, pieprz do smaku oliwa z oliwek do polania pierożków Składniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku. Mąkę przesiać i wbić do niej dwa jajka oraz jedno żółtko, wlać olej i odrobinę wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w folie aluminiową i odłożyć na 30 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety z mięsem i kapustą 184

bożonarodzeniowego menu. Tym razem gotuje Mama Agnieszka. 2 h ok. 18 szt. Składniki: farsz kapusta kiszony (litrowy słoik) mięso gotowane z rosołu ok 0,5 kg 2 czerwone papryki 4 większe cebule sól, pieprz naleśniki 0,5 l mleka 1 szklanka wody 2-3 jajka mąka sól, pieprz Wykonanie: Cebulę kroimy i dusimy na patelni. Kiedy jest już uduszona dodajemy(...)paprykę kroimy w miarę drobno i dodajemy do farszu. Voilà! Farsz gotowy! Składniki na naleśniki mieszamy, tak by uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Smażymy i zawijamy je z farszem. Otaczamy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliły. Przepis na barszcz znajdziecie TUTAJ:) SMACZNEGO! Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Pasta z jajek i zielonego groszku 156

wystudzić. Blenderem rozdrobnić jajka,dodać groszek i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Stosować jako smarowidło do kanapek lub jako farsz do naleśników czy jajek

Kolorowa kuchnia Elki
Zakręcone bułeczki ze szpinakiem 135

Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 3,5 g suchych drożdży 50 g roztopionego masła 250 ml letniego mleka  1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko do pomalowania ciasta Farsz: 400 g mrożonego  szpinaku (brykietu) 100 g sera feta 4 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól pieprz Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy(...)upływie 30 minut każdą kulkę wałkujemy na pasek o dł. około 20 cm. Na pasku układamy farsz i rolujemy ciasto.  Bułeczki wkładamy do formy na muffiny, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.  Każdą bułeczkę malujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z cykorią i serem pleśniowym 133

właściwie nie jest to tarta tylko quiche. Ale zbyt wyszukane nazwy mnie męczą, zostaniemy więc przy tarcie :) Ciasto: 200 g mąki orkiszowej 100 g masła 1 jajko sól do smaku Farsz: 3 żółte cykorie (mogą być też fioletowe) 1 cebula 1 łyżka masła 150 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę Polewa: 2 jajka 100 ml śmietanki kremówki

Marder&Marder Manufacture
Pełnoziarnisty hamburger z makreli 163

dodajemy pokrojoną w kostkę połówkę jajka i pokrojonego w kostkę ogórka.Wszystko mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie majonezem lub jogurtem. Bułkę pełnoziarnistą kroimy na pół, nadziewamy farszem rybnym, dekorujemy połówką jajka i plasterem ogórka. Do dzieła - na 5 minut pracy stać każdego. Taką pastę możesz też przygotować wieczorem, włożyć do lodówki, a rano cieszyć się z pysznego śniadania

Mój Smak na Życie
Hiszpańska frittata z ziemniakami, szynką i pomidorami 360

kostkę szynkę. Smażyć kilka minut, aż szynka się zarumieni i dodać pomidory, a po chwili ziemniaki i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka rozbełtać w misce. Farsz przełożyć do formy na tartę, wylać masę jajeczną, tak aby dobrze przykryła całą powierzchnię naczynia. Piec w temperaturze 180 stopni aż jajka się zetną, około 30 min. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Pierogi ze szpinakiem i łososiem 160

stole wigilijnym. Jeżeli lubicie takie połączenie smaków, będziecie nimi zachwyceni. Przy okazji lepienia tradycyjnych, wigilijnych pierogów, zachęcam zostawić trochę ciasta i część pierogów zrobić właśnie z tym szpinakowo-łososiowym farszem. Te pierogi smakują najlepiej podane prosto “z wody”. Możecie dodatkowo je okrasić odrobiną Optima Cardio. Pierogi będą komponować się także doskonale z sosem holenderskim . Przepis na pierogi przygotowałam(...)się nowy przepis. Przepis na pierogi ze szpinakiem i łososiem Drukuj przepis Porcji: 32 Czas gotowania: 1 godzina Składniki Ciasto: 500 g mąki, 3/4 szklanki ciepłej wody, jajko, łyżeczka Optima Cardio Farsz: 100 g szpinaku, ząbek czosnku, łyżeczka gałki muszkatołowej, łyżka Optima Cardio, sok z 1/4 cytryny, 100 g łososia wędzonego na zimno, 100 g kremowego serka kanapkowego, sól

Kuchnia Bazylii
Pieczarki faszerowane 196

smażenia Przygotowanie :  Z oczyszczonych pieczarek usunęłam nóżki, które posiekałam w kosteczkę i przesmażyłam z cebulką, szynką, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Całość ostudziłam. Do wystudzonego farszu dodałam suszone pomidory i jajko. Całość doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem, dokładnie wymieszałam. Do każdego kapelusza wkładałam kawałek sera i trochę farszu, który przykrywałam kolejnym kawałkiem sera. Piekłam około 20 minut w piekarniku

Kulinarny Pamiętnik
Krokiety z kapustą i pieczarkami 681

nadzienie zawinięte w maślane naleśniki- nie ma nic lepszego. Składniki (12 naleśników, czyli 24 krokiety) ciasto: 50 dag mąki 2 szklanki mleka 2 szklanki wody 3 jajka 10 dag masła szczypta soli farsz: 80 dag kiszonej kapusty 50 dag pieczarek 2 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz ponadto: jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku(...)wylewamy ciasto naleśnikowe (delikatnie smaruję patelnię ręcznikiem papierowym posmarowanym olejem) i smażymy naleśniki. Na każdy naleśnik wykładamy po dwie łyżki farszu. Rozsmarowujemy na całym naleśniku. Zwijamy w rulonik (dość ciasno). Odkrawamy brzegi i przecinamy na pół. Panierujemy w jajkach i tartej bułce. Smażymy na złoto. źródło: przepis własny Ilość porcji: 24 krokiety Czas przygotowania: ok. 2,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania