jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:75/455)

Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 169

garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam gotowca do steków) 1-2 jajka 150 g żółtego sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy. Cukinię bez gniazd nasiennych  oraz trzonki pieczarek trzemy na tarce(...)czosnkiem. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Następnie warzywa studzimy. Do warzyw dodajemy żółty ser starty na tarce o grubych oczkach i jedno jajko. Całość dokładnie mieszamy.  Do każdego kapelusza pieczarek nakładamy czubato farszu. Dodatkowo nadziane pieczarki możemy posypać odrobiną sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 C przez

IMPRESJA SMAKU
Enchilady z siekaną wołowiną 194

Dziś zapraszam na danie kuchni meksykańskiej. W związku z akcją Shinju Hola Mexico 3 postanowiliśmy wspólnie przygotować enchilady. Ja zdecydowalam się na tradycyjne tortille z farszem z siekanego mięsa wołowego z jajkiem. Potrawa ta jest bardzo łatwa i stosunkowo szybka w przygotowaniu, ponadto efektowana i niesamowicie smaczna! Polecam!  Razem ze mną enchilady przygotowały: Dobromiła ,  Chantel ,  Siankoo(...)koniec gotowania dodać pokrojone w krążki czarne oliwki i posiekaną kolendrę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładać na tortille. Tortille posypać niewielką ilością startego żółtego sera, nałożyć warstwę sosu, posypać ją pokrojonym w drobną kostkę jajkiem na twardo i zrolować. Układać w naczyniu żaroodopornym. Polać przygotowanym wcześniej ostrym sosem chili, posypać serem i chwilę zapiekać - do momentu

Codzienne Gotowanie
TRADYCYJNE GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM 267

wolny dzień, kuszę się na ich przygotowanie, bo apetyt na nie zwycięża niechęć robienia :-) Składniki: 1 główka kapusty białej 250g  mielonego mięsa ok 250g ryżu 1 jajko 1 cebula do farszu 1 cebula do sosu olej  sól  pieprz  koperek Na sos: bulion  ok 30g masła (najlepiej sklarowane jesli mamy) łyżka mąki koncentrat pomidorowy śmietanka

Walijskie Pichcenie
Quiche z grzybami 144

choć raz,kruche ciasto i leśne grzyby to wspaniałe połączenie,polecam na obiad! Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 10 dag masła szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 1 czubata łyżka śmietany 18% Farsz: 1/2 kg grzybów -koźlarze,maślaki 1 cebula 3 łyżki masła gałka muszkatołowa do smaku zioła prowansalskie do smaku sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony(...)śmietany 18% 10 dag sera gouda pęczek pietruszki naciowej Sposób przygotowania Ciasto: mąkę przesiewamy ze szczyptą soli na stolnicę dodajemy masło,jajko, żółtko,śmietanę i zagniatamy kruche ciasto.Owijamy w woreczek foliowy wkładamy na 20 minut do lodówki. Farsz: Grzyby oczyszczamy,z maślaków obieramy skórkę z kapeluszy kroimy na cienkie plasterki lub grubszą kostkę wrzucamy na suchą patelnię i odparowujemy wodę

Wanilia i Kardamon
Pierogi z kaszą gryczaną, mięsem i boczkiem 133

Pierogi z kaszą gryczaną, mięsem i boczkiem   Składniki na około 30 sztuk:   Na ciasto:   260g mąki 120ml letniej wody 1 jajko pół łyżeczki soli 28 g masła   Na farsz: mięso z 2 ugotowanych udek, zmielone 100g boczku wędzonego pół szklanki kaszy gryczanej, ugotowanej w lekko osolonej wodzie przyprawy: sól, pieprz, majeranek 1 jajko 1 cebula(...)smażymy aż się zeszkli. Odstawiamy do przestudzenia. W misce łączymy zmielone mięso, kaszę i przestudzony boczek z cebulą, dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Odstawiamy na kilkanaście minut do przegryzienia.   Na każdy kawałek ciasta nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia

Smak mojej kuchni
Pierogi serowo ryżowe z jagodami 152

postaci pyszne są, a z owocami...MMM! <3 Drodzy, korzystajmy póki są świeże, pachnące...megaowocowe <3 Zimą tego nie będzie :/ Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g sera białego 1 szkl jagód 1/2 szkl ryżu jaśminowego 15 g cukru waniliowego Sos: 250 ml śmietany 30% 50 ml syropu waniliowego Przygotowanie   Normal(...)jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Ser mielimy razem z jagodami. Dodajemy cukier waniliowy, dokładnie mieszamy. Ryż gotujemy półtwardo. Dodajemy do sera, mieszamy i gotujemy razem do miękkości ryżu (w razie potrzeby dolewamy wodę). Śmietanę mieszamy z syropem. Odstawiamy do lodówki. Na środek każdego kółka ciasta nakładamy farsz, pierogi

R'n'G Kitchen
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 1335

wystudzonych pieczarek, dołożyć natkę pietruszki i całość zmiksować. Ja użyłam do tego ręcznego blendera. Dodać majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowym farszem napełniać połówki wydrążonych jajek. Najlepiej użyć do tego mocniejszy woreczek (np.na mrożonki) z lejkiem od dekoracji ciast. Niezawodny, sprawdzony wielokrotnie sposób. Po nadzianiu woreczek wyrzucamy i nie ma problemu z myciem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Kieszonki naleśnikowe z jajkiem sadzonym 207

window.adsbygoogle || []).push({}); Kieszonki naleśnikowe z jajkiem sadzonym – Składniki: Składniki na naleśniki: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej (ok. 130g) 3/4 szklanki wody (ok. 180 ml) 3/4 szklanki mleka (ok. 180ml) szczypta soli 2 łyżki oleju do ciasta + ewentualnie olej rzepakowy do smażenia Składniki na farsz: 1 łyżka masła 1 średnia cebula (ok. 80g) 1 duży ząbek czosnku 2 duże(...)czasu aż szpinak zwiędnie. Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć naleśniki, a na nich najpierw plaster sera, potem plaster szynki, farsz szpinakowy, a na koniec jajko sadzone. Złożyć brzegi naleśników do środka, tworząc kieszonki. Piec naleśniki przez 5 minut lub do uzyskania pożądanej konsystencji żółtka. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć naleśniki posiekanym szczypiorkiem

Kulinarne Przeboje
Pierogi z mięsem. 120

Składniki : Ciasto : 53 dkg mąki 1/2 szklanka wody 1 jajko ( najlepiej z wiejskiego chowu ) sól Farsz : 50 dkg mięsa wołowego bez kości 20 dkg włoszczyzny 1 cebula 1 jajko 1 łyżka tłuszczu sól pieprz mielony gałka muszkatołowa stopiona słonina do okraszenia  Sposób wykonania :   M ięso opłucz, włóż do wrzącej, osolonej wody, ugotuj, pod koniec gotowania dodaj umytą włoszczyznę(...)kawałki i zmiel razem z włoszczyzną. Dodaj podsmażoną na tłuszczu cebulkę , surowe jajko, wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową , wymieszaj dokładnie. Z podanych składników na ciasto zagnieć elastyczne ciasto pierogowe. następnie rozwałkuj je na cienki placek, wykrawaj krążki, nakładaj małą łyżeczką farsz i dokładnie zlepiaj. Gotowe pierogi wrzuć na wrzącą , osoloną wodę i ugotuj. Podawaj

Przepisy i porady kulinarne
Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami 121

kolację wigilijną. Będąc na diecie wcale nie musimy rezygnować z niektórych potraw. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju Szczypta soli Farsz: 1,5 kilograma kiszonej kapusty Garść suszonych grzybów 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Dodatkowo: Mąką(...)grzybami na sitku o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do kapusty. Farsz dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę, wodę łączymy z jajkiem i olejem, wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki, ciasto dość cienko wałkujemy, metalową obręczą wycinamy kółka. Układamy porcję farszu

Bajeczna Kuchnia
Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem 381

smaczne. Poza tym robi się je szybciutko, pracę można też rozłożyć na dwa dni, smażąc wcześniej naleśniki, a wtedy dorobienie farszu i zawinięcie krokietów pójdzie ekspresowo. Spróbujcie jeśli jeszcze nie jedliście, warto :) Składniki na ok. 10 sztuk: Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju(...)dosłownie na chwilę do przestygnięcia. Ser feta pokroić w niedużą kostkę i wymieszać razem z mięsem i szpinakiem.   Na każdym usmażonym naleśniku położyć porcję farszu i zawinąć w formę krokieta, obtoczyć w jajku, a  następnie w bułce tartej i smażyć na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.  Uwaga: u mnie standardowo był to obiad

Simply Food
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 365

FARSZ :   300 - 400 g świeżych pieczarek 2 cebula sól, pieprz do smaku 1 jajko 200 g żółtego sera 3-4 pomidory                                                                 PRZYGOTOWANIE :   Udka myjemy, przecinamy(...)odrobinie oleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz.  Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy.  Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści.  Podajemy ciepłe jako

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepis #52 Naleśniki z jarmużem 164

przykład jako składnik farszu do naleśników. I to jest właśnie moja dzisiejsza propozycja;) Składniki Naleśniki - 125 g mąki żytniej lub pszennej razowej - 1 jajko - 100 - 150 ml wody - odrobina proszku do pieczenia Farsz - 1-2 garście jarmużu - jeden duży pomidor - ząbek czosnku - 1/2 czerwonej cebuli - przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek - 2-3 plastry sera mozarelli Wykonanie Naleśniki(...)Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko i wlewamy wodę. Całość dokładnie łączymy. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Farsz Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy również pokrojonego pomidora. Całość chwilę dusimy. Na koniec wsypujemy rozdrobniony na mniejsze kawałki jarmuż. Dusimy około 10 minut. Na koniec całość przyprawiamy . Na jeszcze

Health-Fit-Life
Klopsiki w sosie śmietankowym 197

zielonej cukinii 2 marchewki 150 ml mięsnego bulionu 250 ml śmietanki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 250 g spaghetti, waga sucha Przyrządź farsz. Dodaj do mielonego jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Formuj małe klopsiki i obtocz je w mące. Odstaw na bok. Przygotuj sos. Pokrój cebulę w kostką

codojedzenia
Pierogi z serem i szarą renetą 157

Pierogi palce lizać! Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g chudego sera białego 2 szare renety łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru szczypta cynamonu  Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka.. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania