Kolorowe faszerowane jajka - Wielkanoc

Kolorowe faszerowane jajka - Wielkanoc

Kolorowe faszerowane jajka - Wielkanoc

Za kilka dni Wielkanoc, tradycyjnie nie może odbyć się bez jajek. W tym roku tradycyjne podanie jajek zamienię na nietradycyjne :) Zawsze farbowałam jajka ze skorupkami i zapewne w tym roku też tak zrobię, ale zrobiłam też nieco inna wariację na ten temat, pofarbuję białka ugotowanych jajek barwnikami spożywczymi. Będzie kolorowo, pysznie jak przystało na te święta. Kolor barwnika kompletnie nie zmienia smaku jajka jest to jedynie wizualny efekt. Moje dziewczynki są nimi zachwycone i myślę, że niejadek też na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.