jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:42/455)

Kapuśniaczki, ale bez kapusty 174

Rafka - miłośnika wszelkich przekąsek... Kapuśniaczki, ale bez kapusty ;) Składniki: Ciasto: 50 dag mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko(...)sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką, kminkiem lub serem żółtym.  Upiec na złoty kolor i wcinać

Lawendowe Niebo
Tarta z żółtym serem, szynką i roszponką 133

pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła   1 jajko 1 szczypta soli   Farsz:   250g szynki 150g żółtego sera 1 cebula 1 garść roszponki 2 jajka 200 ml śmietany 18% (u mnie gęsta) sól, pieprz Opcjonalnie: żółty ser do posypania(...)ciasto nie wyrosło należy okryć je folią aluminiową - błyszczącą stroną do dołu i posypać suchą fasolą lub grochem.) W międzyczasie przygotować farsz.   Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać cebulę z szynką uprzednio pokrojoną w kostkę i roszopnkę. Całość wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone

Di gotuje
Pierogi na słodko z jabłkami 191

farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto na pierogi: 400 g mąki  250 ml gorącej (ale nie wrzącej) wody  1 jajko szczypta soli -farsz: 2 duże jabłka łyżka cukru (opcjonalnie) -dodatkowo: klarowane masło lub śmietana Przygotowanie farszu:  Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jeśli są mocno(...)ciasto (woda z mąką) będzie przypominać „klajster”, zrobić w nim dołek, do którego  wbijamy jajko. Mieszamy nożem a później wyrabiamy dłońmi do uzyskania elastycznego i lekko klejącego ciasta. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm.  Szklanką wycinamy porcje ciasta. Nakładamy farsz i sklejamy pierożki

Tagebuch po polsku
Jajka z farszem orzechowo-serowym z chilli 130

samą myśl o jedzeniu zerknijcie chociaż ukradkiem co u mnie zagościło na Wielkanocnym stole :) Pomysł na wykorzystanie orzechów do farszu podsunęła mi Samanta ( klik ) a reszta to już moja inwencja :) Przyznam, że bardzo smakowita :) Porcja na 12 sztuk Składniki: 6 jajek 2 łyżki siekanych orzechów 3 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera łyżeczka musztardy 4 łyżeczki majonezu szczypta chilli(...)twardo. Gdy wystygną obieramy je ze skorupek, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Białka układamy na półmisku. Do żółtek dodajemy orzechy, ser, majonez musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do jajek. Wierzch każdego jajka można udekorować zieleniną lub kawałkiem orzecha

My simple kitchen
Jajka faszerowane polędwicą z łososia 158

imprezkę i na święta.  Szybkie i łatwe w przygotowaniu, po dodaniu sosu tatarskiego i czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.                                            Jajka faszerowane polędwicą z łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy(...)przez praskę żółtka i jedno białko . Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach. Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką 96

smaczne, syte a jednocześnie delikatne. Bardzo polecam! SKŁADNIKI: ciasto:  180 g bezglutenowej mieszanki chlebowej NUTRI FREE per pane (klik) 130 g  masła    1 jajko 1/2 łyżeczka soli farsz: 300-400 g pieczonej polędwiczki wieprzowej 2 marchewki 200 g jogurtu greckiego 180 g serka ricotta 4 jajka sól, pieprz Ciasto: Z podanych składników na ciasto zagnieść jednolite(...)elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Farsz: Polędwiczkę pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jogurt dokładnie wymieszaj z ricottą i jajkami Ciasto wyjmij z lodówki, rozwałkuj delikatnie na okrągły placek dobrze podsypując mąką (np. ryżową) i wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Ciasto nakłuj widelcem w kilku

Kuchnia bezglutenowa
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 230

krokiety. Z kapustą i grzybami- nie mogłoby być inaczej. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne, zobaczcie sami   Składniki: naleśniki: 1 szklanka mąki 2 szklanki mleka 1 jajko odrobina soli olej do smażenia farsz: 40 dag kiszonej kapusty 10 dag suszonych grzybów u mnie prawdziwki olej do smażenia sól,pieprz, liść laurowy, ziele ang, pieprz w ziarnach do panierowania: jajka bułka(...)smaku solą i pieprzem. Dusimy ok 20 minut pod przykryciem. * Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką, aksamitną masę. Smażymy cienkie naleśniki. * Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, ciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych i zabieganych polecam moją drugą wersję krokiecików. Z ciasta francuskiego. Przepis

Z Majeczką w kuchni
Krokiety z wołowiną i rosołem 162

krokietami każdy ma inne gusta. Jednak może ktoś z was skusi się :) Naleśniki Składniki:  300 g mąki pszennej  2,5 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli  1 łyżka oleju + do smażenia Farsz:  700 g mięsa wołowego  1 cebula 1 łyżka masła dodatkowo jajko bułka tarta do obtoczenia 2 łyżki masła klarowanego do smażenia Przygotowanie: Wszystkie(...)drobną kostkę i zeszklij na maśle , nie dodawaj oleju ! Następnie dodaj cebulę do mięsa, przypraw solą i pieprzem do smaku (najlepiej mieszając ręką). Naleśniki wypełnij farszem i zwiń, obtocz w rozbełtanym jajku i bułce tarte. Czynność powtórz z każdym naleśnikiem, smaż na patelni, aż zarumienią się z każdej strony.  Krokiety smakują najlepiej z ciepłym rosołem. Smacznego

Niezły Młynek
Krokiety gryczane z słodką kapustą, kiszką ziemniaczaną 204

dodałam     i gotowy farsz już miałam. Ciasto na naleśniki z mąki gryczanej przygotowałam do którego kozieradki dodałam. Na patelni naleśniki usmażyłam i w nich farsz „ukryłam”. W rulonik pozawijałam, w jajku i bułce tartej poobtaczałam, podsmażyłam na kolor złotawy i już mogłam smakować mojej potrawy.  Krokiety wyszły nietypowe, ale smaczne, wyjątkowe. Składniki na ok. 10 szt.: farsz(...)smaku, szczypta cukru, naleśniki: 2 szt. całych jaj, 450 - 500 ml mleka, 250 g mąki gryczanej, ½ łyżeczka soli, szczypta cukru, 2 szczypty kozieradki mielonej, ponadto: jajka, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Farsz: Kapustę drobno szatkujemy,  a cebulę kroimy w kostkę. W dużym garnku o szerokim dnie, lub woku  roztapiamy masło, zrumieniamy cebulkę z dodatkiem cukru

Moniki Smakołyki
Krokiety z pieczarkami i serem 194

filiżance. Świetne danie na imprezy, zawsze się sprawdzają i są szybkie w przygotowaniu. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Farsz: 700 g pieczarek 120 g startego żółtego sera 2 cebule sól pieprz Dodatkowo: masło klarowane do smażenia 2 jajka bułka tarta do panierowania sól Wykonanie: Ciasto Wszystkie składniki(...)pieczarki. Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Do farszu dodać starty na tarce o grubych oczkach  żółty ser i wymieszać Na naleśnik nakładać farsz i zawijać krokiety. Na talerz wybić jajka i roztrzepać widelcem, posolić. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdego krokieta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło klarowane

O kuchni z uczuciem
Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami 151

zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym i niezwykłym smaku. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz jajka bułka tarta Farsz: 350g mrożonego zielonego groszku 100g liści świeżej bazylii 100g niesolonych orzeszków ziemnych 100g żółtego sera 80ml oliwy z oliwek sól morska pieprz Wykonanie: 1.  Filety z kurczaka(...)razem  w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 4.  Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie  na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
Przepis na cebularze z dużą ilością cebuli i z makiem. 189

taki właśnie przepis.  Składniki na około 20 sztuk: Ciasto: 800 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży 2 jajka płaska łyżeczka soli łyżka cukru 1,5 szklanki letniej wody (szklanka = 250 ml) 1 jajo do posmarowania wierzchu ciasta Farsz: 1 kg cebuli białej 20 dag żółtego sera łyżka maku łyżka śmietany 18 % sól i pieprz, gałka muszkatołowa najlepiej świeżo(...)obeschły i pozostawić na pół godziny do podrośnięcia.  W każdym placuszku robić wgłębienie za pomocą szklanki - lub rozszerzając placek palcami. W wgłębienie nakładać sporą ilość farszu. Rozkłócić 1 jajko. Posmarować każdego cebularza jajkiem (można także mlekiem) za pomocą pędzelka, następnie posypać go makiem. Placuszki układać na papierze do pieczenia i piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tarta z boczkiem, serem i marynowanymi pieczarkami 146

ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła   1 jajko 1 szczypta soli   Farsz:   200g wędzonego boczku 120g żółtego sera 1 cebula 2 jajka 200 ml śmietanki 18% (rzadkiej, może być słodka) sól, pieprz Dodatkowo:   pieczarki marynowane (u mnie krojone(...)wyrosło należy okryć je folią aluminiową - błyszczącą stroną do dołu i posypać suchą fasolą lub grochem.) W międzyczasie przygotować farsz.   Boczek pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać i razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać cebulę z boczkiem, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto i ponownie

Di gotuje
Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami 983

jeszcze jeden bardzo prosty i fajny przepis. Gości w naszym domu już od ponad 25 lat, "zgapiony" gdzieś od jakichś znajomych. Składnik farszu zaskakują do tego stopnia, że gdy pytam kogoś kto je te jajka po raz pierwszy z czego jest zrobiony, nikt nie potrafi powiedzieć co jest w środku, oprócz żółtka oczywiście :-). Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Składniki(...)koperek i przyprawy.  Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z pieczarkami i fetą 197

biegu :) Krokiety z pieczarkami i fetą Składniki : naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej około 600 ml mleka lub 300 ml mleka + 300 ml wody gazowanej 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: 800 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła  sól, pieprz, czosnek do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta sól, pieprz do smaku tłuszcz(...)kostkę, przekładamy do cebuli, solimy i dusimy do odparowania. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Do zimnych pieczarek dodajemy pokrojony ser, mieszamy. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zawijamy. Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu do zarumieniania z dwóch stron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki