jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:41/455)

Mielone z kurczaka z fetą 146

mielonych. Specjalne danie dla niejadków. Moje dzieci tak lubią mielone, że nawet przymykają oko na dodatek fety i suszonych pomidorów do farszu. Mielone z kurczaka Składniki: na 16 kotletów, średniej wielkości 1 kg mielonego z kurczaka 1 jajko 100 ml śmietanki 100 g feta, oryginalnej 2 dymki ze szczypiorem 6 suszonych pomidorów w oliwie 2 łyżeczki soli ¾ łyżeczki czarnego pieprzu(...)proszku szczypta pieprzu 4 łyżki śmietanki 1 łyżka oleju Dodatkowo makaron natka pietruszki do posypania Przygotuj farsz. Pokrój drobno dymkę i suszone pomidory. Dodaj mięso, przyprawy, jajko i śmietankę. Wymieszaj farsz i uformuj 16 kotletów. Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach, aż będą rumiane. W małym rondelku przyrządź sos. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną

codojedzenia
Knedle ziemniaczano-serowe z borówkami 236

/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Farsz 600 g borówek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki Ciasto 1 kg ziemniaków 250 g sera białego (dałam półtłusty) 250 g mąki szczypta soli 2 jajka Sposób przygotowania Farsz Składniki mieszamy Ciasto Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę Ser biały mielimy lub przeciskamy przez praskę. Z sera, jajek, mąki i ziemniaków i soli, zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki ciasta

Mieszam w Garnku
Krokiety na meksykańską nutę. 184

meksykański. Wyszło wspaniale ! Szczególnie w połączeniu z domowym guacamole. Zobaczcie prezentację i zapoznajcie się z przepisem.   Krokiety w meksykańskim stylu z guacamole. Składniki farsz: 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 4 gotowane jajka 1/3 puszki kukurydzy 1/4 opakowania kiełków lucerny. tymianek, ostra papryka, pieprz(...)sojowy Zaczynamy od przepłukania czerwonej fasoli. W miseczce rozgniatamy ją widelcem, aby powstała masa. Nie rozgniatajcie jej zbyt mocno, bo ważne jest, aby pozostały kawałki fasoli. Farsz będzie lepszy teksturowo. Paprykę i jajka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do fasoli. Na koniec dodajemy kukurydzę i kiełki. Wszystko mieszamy razem i doprawiamy przyprawami. Farsz mamy gotowy. Nadziewamy wcześniej przygotowane naleśniki. Obtaczamy

vegetanie
Bockwurst - niemiecka kiełbasa cielęca 164

mielonego białego pieprzu 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 1 szklanka mleka 1 jajko, roztrzepane ok 1,0 m naturalnych osłonek - jelita wieprzowe przygotowanie Przygotować jelita *   Przygotować farsz mięsny. Mięso pokroić w kostkę o boku 2,5 cm i wstawić na 30 min do zamrażalnika aby zesztywniało przed mieleniem(...)Zmielić oddzielnie mięso i tłuszcz w maszynce z drobnym  sitkiem  Ø 5. W dużej misce wymieszać cielęcinę, tłuszcz, sól, goździki, pieprz, cebulę, pietruszkę, szczypiorek, mleko i jajko. Starannie wyrobić farsz ręką. Wstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzony farsz ponownie zmielić w maszynce z drobnym sitkiem  Ø 5 .  Na maszynkę nałożyć wkładkę dystansującą i końcówkę

Stare Gary
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 238

przekładamy do miseczki. Ostudzone jajka przekrajamy na połówki, delikatnie wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki z pieczarkami, dodajemy majonez.( Majonez dodaje do farszu zamiast smarować nim potem gotowe jajka, ponieważ zapobiega to wysychaniu farszu i nieładnemu zółknięciu majonezu na wierzchu. )Wg uznania doprawiamy pieprzem i solą. Delikatnie napełniamy białka farszem. Układamy na talerzu, dekorujemy

Z Majeczką w kuchni
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 195

CIASTO: mąka pszenna - 200 g jajka-2 szt mleko - 500 ml cukier - szczypta sól - szczypta FARSZ: pieczarki - 1 kg ser mozzarella - 400 g cebula - 3 szt sól pieprz kolorowy papryka słodka tłuszcz DODATKOWO: jajka - 3-4 szt bułka tarta olej Z mąki, jajek, mleka, cukru i soli przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić(...)wymieszać wszystko razem. Na każdym naleśniku rozsmarować sporą łyżkę farszu, zostawiając krawędzie wolne, ok 3 cm. Brzegi naleśnika składamy na masę i zwijamy w rulonik. Naleśniki z farszem obtaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Camilla w kuchni
Paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami 199

doskonale smakują w towarzystwie barszczu czerwonego. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 150g masła, 3 żółtka, 4 łyżki mleka, 25 g drożdży, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, jajko do posmarowania, Farsz: 200g pieczarek, 1 cebula, 300g kapusty kiszonej, 1,5 szklanki wody, 1 łyżeczka kminku. 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Farsz: Pieczarki(...)zwijam dwa razy, pozostałe ciasto odcinam. Zwinięte ciasto kroję na 4cm kawałki. Z pozostałym ciastem robię to samo co poprzednio, czyli nakładam farsz, zwijam i kroję. 4. Paszteciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Gotowe paszteciki układam na talerzu. Podaję z barszczem czerwonym. http://ambition.pl

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z kurkami i kurczakiem 192

Składniki: farsz: - 200 g kurek - mały pojedynczy filet z kurczaka - średnia cebula - 200 ml śmietanki 30% - 5 jajek - pęczek natki pietruszki - 80 g sera Pecorino Romano - łyżka masła - sól i grubo mielony pieprz do smaku ciasto: - 200 g mąki - 120 g masła - łyżka zimnej wody - 1 żółtko - szczypta soli Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta, żeby miało czas choć na chwilę(...)wgłębienie, wbijamy żółtko, dodajemy posiekane masło, łyżkę wody i szczyptę soli. wszystkie składniki szybko zagniatamy, tworzymy kulkę, wkładamy do woreczka i wkładamy do lodówki. W tym czasie zajmujemy się farszem: Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone kurki i smażymy aż grzyby zmiękną. Można na 5-10 minut przykryć pokrywką, żeby szybciej

Cook&Love
Kołaczyki z serem 149

nadzieniem z makiem. Zachęcam do spróbowania. Polecam! Składniki: ciasto 500 g maki pszennej 200 ml mleka 100 g cukru 50 g masła 50 g świeżych drożdży 2 jajka 2 żółtka farsz 250 g sera półtłustego 20 g miodu 20 g cukru Ciasto: Przygotowujemy rozczyn. Mieszamy ciepłe drożdże z dwoma łyżkami mąki, mleka i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(...)Masło rozpuszczamy i studzimy. Mąkę, jajka, żółtka, cukier wymieszaj. Dodajemy wystudzone masło i wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Farsz: Ser łączymy z miodem i cukrem. . Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Tworzymy kulkę na środku której układamy po łyżce sera. Odstawiamy do wyrośnięcia. Bułeczki pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Studzimy. Smacznego! Źródło: "Wielka księga

Ciasta z tradycjami
Krokiety z pieczarkami. 175

Składniki: Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Farsz: 700 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 1 jajko bułka tarta do panierowania sól Wykonanie: Ciasto Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut(...)pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Do farszu dodać bułkę tartą. Na naleśnik nakładać farsz i zawijać krokiety. Na talerz wybić jajko i roztrzepać widelcem, posolić. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdego krokieta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć

O kuchni z uczuciem
Kapuśniaczki, ale bez kapusty 180

Rafka - miłośnika wszelkich przekąsek... Kapuśniaczki, ale bez kapusty ;) Składniki: Ciasto: 50 dag mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko(...)sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką, kminkiem lub serem żółtym.  Upiec na złoty kolor i wcinać

Lawendowe Niebo
Tarta z żółtym serem, szynką i roszponką 140

pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła   1 jajko 1 szczypta soli   Farsz:   250g szynki 150g żółtego sera 1 cebula 1 garść roszponki 2 jajka 200 ml śmietany 18% (u mnie gęsta) sól, pieprz Opcjonalnie: żółty ser do posypania(...)ciasto nie wyrosło należy okryć je folią aluminiową - błyszczącą stroną do dołu i posypać suchą fasolą lub grochem.) W międzyczasie przygotować farsz.   Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać cebulę z szynką uprzednio pokrojoną w kostkę i roszopnkę. Całość wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone

Di gotuje
Pierogi na słodko z jabłkami 197

farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto na pierogi: 400 g mąki  250 ml gorącej (ale nie wrzącej) wody  1 jajko szczypta soli -farsz: 2 duże jabłka łyżka cukru (opcjonalnie) -dodatkowo: klarowane masło lub śmietana Przygotowanie farszu:  Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jeśli są mocno(...)ciasto (woda z mąką) będzie przypominać „klajster”, zrobić w nim dołek, do którego  wbijamy jajko. Mieszamy nożem a później wyrabiamy dłońmi do uzyskania elastycznego i lekko klejącego ciasta. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm.  Szklanką wycinamy porcje ciasta. Nakładamy farsz i sklejamy pierożki

Tagebuch po polsku
Jajka z farszem orzechowo-serowym z chilli 137

samą myśl o jedzeniu zerknijcie chociaż ukradkiem co u mnie zagościło na Wielkanocnym stole :) Pomysł na wykorzystanie orzechów do farszu podsunęła mi Samanta ( klik ) a reszta to już moja inwencja :) Przyznam, że bardzo smakowita :) Porcja na 12 sztuk Składniki: 6 jajek 2 łyżki siekanych orzechów 3 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera łyżeczka musztardy 4 łyżeczki majonezu szczypta chilli(...)twardo. Gdy wystygną obieramy je ze skorupek, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Białka układamy na półmisku. Do żółtek dodajemy orzechy, ser, majonez musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do jajek. Wierzch każdego jajka można udekorować zieleniną lub kawałkiem orzecha

My simple kitchen
Jajka faszerowane polędwicą z łososia 166

imprezkę i na święta.  Szybkie i łatwe w przygotowaniu, po dodaniu sosu tatarskiego i czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.                                            Jajka faszerowane polędwicą z łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy(...)przez praskę żółtka i jedno białko . Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach. Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania