jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:32/455)

Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami 168

ciepło z czerwonym barszczem. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 200 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 80 g masła Farsz: 1 garść suszonych grzybów 200 g pieczarek 1 duża cebula 300 g mielonego mięsa wieprzowego oliwa 500 g kiszonej kapusty 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka kminku sól(...)pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka sezam WYKONANIE Farsz: Grzyby zalać niewielką ilością wody i odstawić na 3 godziny lub całą noc. Następnie ugotować do miękkości. Grzyby wyłowić łyżką cedzakową i przełożyć do miseczki. Kapustę dobrze odcisnąć, drobno poszatkować, po czym przełożyć do garnka z wodą po gotowaniu grzybów, dolać wody, tak aby kapusta była nią przykryta, dodać kminek

Passions hobbies life
Rolada z indyka z wątróbką i jajkiem z puree z bobu z sezamem. 241

faktem jest, że kilka godzin spędzonych na przygotowywaniu różnych dań i deserów trochę wysiłku kosztowało. Uwielbiam to. Na pierwszym planie niedzielny posiłek - rolada z indyka. Jak ją przygotować? Farsz: -300 gram wątróbki z kurcząt -suszone borowiki, namoczone, odsączone i posiekane -gruszka pokrojona w kostkę, obrana -tymianek posiekany świeży -sól, pieprz -cebula posiekana drobno -masło -pół szklanki białego muscatu półsłodkiego(...)czosnku w łupinach zgniecione bokiem noża -gruszka w plastry pokrojona -marchewka pokrojona na kilka kawałków -gałązki rozmarynu -kilka pieczarek przekrojonych wzdłuż na ćwiartki -szklanka bulionu drobiowego -3 jajka Rozbite mięso smarujemy farszem z wątróbki, wykładamy jajka. Za pomocą sznurków zawijamy roladę. Na dnie rondla układamy liście poru, na nich umieszczamy mięso. Solimy je z góry i pieprzymy cayenne. Dodajemy

BaRepas
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 212

kaszą jaglaną, grzybami i kapustą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 500 g mąki ok 2/3 szkl. ciepłej wody 4 łyzki oleju 20 g drożdży łyżeczka cukru sól jajko do smarowania Farsz Szklanka kaszy jaglanej garść suszonych grzybów ( u mnie borowiki i podgrzybki) 500 g kiszonej kapusty cebula 200 g surowego boczku lub słoniny ( u mnie boczek wędzony) sól, pieprz olej(...)odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, olej i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1-1,5 h, do wyrośnięcia. Wałkujemy ciasto, wykrawamy krążki, kładziemy farsz, zalepiamy. Robimy falbankę Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/sojka-mazowiecka-pieczone-pierogi-kasza-jaglana-grzybami-kapusta/ BosowKuchni   Artykuł Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi

Mieszam w Garnku
Orkiszowa tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 164

polecam te produkty bo bardzo je lubie i często ich używam. składniki: kruche ciasto 250 g mąki orkiszowej typ 650 150 g zimnego masła, u mnie Jogo 1 jajko szczypta soli farsz 450 g szpinaku, u mnie mrożony z własnych zapasów grubosiekany 200 g śmietany 18 %, u mnie Jogo 2 jajka sól,pieprz gałka muszkatołowa 100-150 g sera pleśniowego(...)piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto lekko się zarumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Przygotowac farsz. Mrożony szpinak wrzucić na patelnię i odparowć całą wodę, wystudzić. Do miski przełożyć wystudzony szpinak. Dodać śmietanę i jajka. Dodać też przyprawy do smaku, z solą ostrożnie bo ser pleśniowy też nada słonawego smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Do masy

Monia miesza i gotuje
Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne! 158

pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml wrzątku • łyżka oleju Farsz: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 150 g pieczarek • niewielka cebula • jajko • sól, pieprz •masło Przygotowanie Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i również drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy mięso mielone. Od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś(...)pięciu minutach dodajemy pieczarki i podsmażamy, aż odparuje z nich sok. Farsz doprawiamy, a kiedy ostygnie dodajemy do niego jajko i mieszamy. U mnie niektóre kawałki mięsa były zbyt duże, dlatego farsz wytłukłam tłuczkiem do ziemniaków. Zbieramy się za ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej. Wodę podgrzewamy, aby była dość ciepła, ale nie gorąca. Zagniatamy ciasto przez

e-PrzepisyKulinarne
Rolowany ser 244

przeszkadza że będę ją jadła sama :) Składniki   250g mięsa mielonego z szynki 4 liście kapusty pekińskiej 40g suszonych pomidorów w oliwie 270g żółtego sera (najlepiej pikantnego) jajko pól cebuli 2 łyżki oliwy pomidorowej (z suszonych pomidorów) ząbek czosnku żółtko do posmarowania sól, czarny pieprz, ostra papryka, tymianek do dekoracji: rzeżucha lub gałązki tymianku Sposób przygotowania Ser umieszczamy w rękawie(...)kąpieli wodnej. Rozcinamy rękaw i wykładamy ser na stolnice lub blat wysmarowany olejem (ser nie będzie się przyklejał) i rozwałkowujemy na prostokąt również naoliwionym wałkiem. Do mięsnego farszu dodajemy jajko i podgrzewamy aż jajko się zetnie i scali masę. Jeszcze gorącą wykładamy na rozwałkowany ser i ściśle zawijamy. Pozostawiamy w lodówce do stwardnienia następnie ucinamy plasterki rolady. Danie z powodzeniem

Pyry na Gaz
Pyszne paszteciki drożdżowe 156

domowe paszteciki drożdżowe z dużą ilością farszu, które idealnie pasują jako przekąska do gorącego,czerwonego barszczyku. Moje paszteciki nadziałam kapustą i grzybami, ale równie dobrze możecie użyć innego dowolnego farszu np. mięsnego. Paszteciki drożdżowe można zrobić wcześniej i zamrozić (już upieczone), a następnie wyjmować porcjami w razie potrzeby. Aby je rozmrozić możemy ponownie włożyć je na chwilę do piekarnika(...)podgrzewać pod przykryciem na najmniejszym ogniu przez kilka minut.     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta sezam do posypania pasztecików     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy

Blog z Apetytem
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM 138

Przepadam za jajkami faszerowanymi różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na jaja z farszem łososiowym. Pyszne i szybkie w przygotowaniu a w dodatku ładnie się prezentują. Polecam na przyjęcia i nie tylko(...)PRZYGOTOWANIE :  Ugotowane jajka obieramy, żółtka przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy łososia, bez zalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą.  Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Czebureki- pierożki smażone w głębokim oleju z mięsnym farszem 154

innych nacji.  W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników. Składniki na ciasto: 35 dag mąki 12 dag masła ½ łyżeczki mielonej gorczycy 1 jajko Składniki na farsz: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 surowe ziemniaki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 60 ml bulionu(może być z kostki 1 biała cebula 1 łyżeczka tartego chrzanu ¼ łyżeczki(...)dodać do mięsa, wlać bulion, chrzan, musztardę, przyprawić do smaku, dobrze wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wykrawać dużą szklanką kółka. Nakładać farsz, zlepiać pierożki, ułożyć na wcześniej przygotowaną blaszkę, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 20 minut. Możemy również usmażyć pierożki

Tradycyjna Kuchnia
Niebieskie jajka faszerowane bryndzą i pomidorami 205

prostu śliczne jaja! I żadnych sztucznych barwników! Faszerowałam je bryndzą, ale sądzę że najprostszy farsz ze szczypiorkiem lub łososiem też byłby dobry. A jajka są tak ładne, że właściwie można je podać bez żadnych dodatków.  składniki do farbowania: mała czerwona kapusta (ok 500 g)  1000 ml wody 2 łyżki octu 1 łyżka soli 6 ugotowanych jajek(...)przełożyć do miski, wymieszać z koperkiem, jeżeli masa wydaje się nam zbyt gęsta możemy dodać trochę majonezu lub gęstego jogurtu. Doprawić solą i pieprzem, do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego

Stare Gary
Zupa Wonton 374

gotowania! P.S. Nie zraźcie się ilością ciasta. Nadmiar można spokojnie zamrozić na następny raz :) BULION Z PIEROŻKAMI WONTON Ciasto wonton (72 krążki*): 1 jajko 1/3 szklanki wody 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Farsz (do 18 pierożków): odrobina oleju 200 g wieprzowiny mielonej 2 dymki ze szczypiorkiem, posiekane 1 ząbek czosnku, starty na tarce 1/2 łyżki świeżo startego imbiru(...)mniejszych. Powinny nam powstać 72 kawałki ciasta. Każdy kawałek rozwałkowujemy na kółko o średnicy 9 cm (ciasto powinno być baardzo cienkie). Na środek każdego kółeczka kładziemy farsz, krawędzie smarujemy rozbełtanym jajkiem i zlepiamy na kształt sakiewki.  4. Przyszedł czas na zupę :) Ząbek czosnku wraz z łupinką podsmażamy na 1/2 łyżki oleju. Do bulionu dodajemy sos sojowy, podsmażony czosnek, łyżkę

Tajskie smaki
Pyzy z mięsem 216

czasochłonne i bałaganotwórcze. Ale smak wynagradza wszystko. Pyzy z mięsem  Składniki na ciasto: 1 1/2 kg ziemniaków 100 g mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Pyzy z mięsem Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 główki czosnku jajko majeranek sól i pieprz Pyzy z mięsem Wykonanie Zaczynamy od ciasta. Połowę ziemniaków gotujemy. Następnie przeciskamy(...)soku ziemniaczanego odlewamy wodę a pozostały na dnie krochmal dodajemy do ziemniaków. Dodajemy obydwie mąki, jajka i sól i wyrabiamy ciasto. Pyzy z mięsem Następnie przygotowujemy farsz. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i jajko. Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Przyprawiamy obficie majerankiem pieprzem i solą. Całość mieszamy do połączenia składników. Pyzy z mięsem Odrywamy kawałek ciasta, formujemy z niego kulkę wielkości

Pyza i Surówka
Najlepsze pierogi na Wigilię 423

Jednego roku Babcia, obok uszek, przygotowała pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty w krucho-drożdżowym cieście. Od pierwszego kęsa się w nich zakochałam - ten smak bije na głowę wszystko! Ich przygotowanie jest dość czasochłonne (jak to z pierogami bywa(...)palcami jak na kruszonkę. Dodać śmietanę z drożdżami, zagnieść gładkie ciasto (w razie potrzeby dodać 1 łyżkę śmietany). Ciasto cienko wałkować, wykrawać szklanką koła. Nakładać farsz, zlepiać pierogi. Przed pieczeniem posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem. Piec w 220 st. C. przez 15 minut. Podawać na ciepło. Smacznego! Moja Mama robi je zawsze przynajmniej z podwójnej porcji. Ja tym razem zrobiłam tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki z serem zapiekane na patelni 235

cukier do smaku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko olej kokosowy do smażenia Jak zrobić naleśniki z serem zapiekane na patelni: Twaróg słodzimy cukrem, mieszamy z wanilią oraz jajkiem. Powstałym farszem smarujemy naleśniki i zawijamy jak krokiety lub składamy na cztery w „chusteczki” Na patelni rozgrzewamy olej, układamy naleśniki. Smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Naleśniki

Dorota Smakuje
16 przepisów na pastę do chleba 240

się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!!Przepis znajdziecie  tutaj Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi

Swojskie jedzonko