jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:35/455)

Jajka z awokado 139

dwóch stron po ukosie oraz spód jajka (żeby się nie przewracało). Wyciętą część drobno siekamy. Łączymy posiekane jajka, czosnek, cebulkę, awokado, majonez, jogurt i szczypiorek. Do wyciętej części jajka nakładamy farsz. Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
pierogi z mięsem 163

Dobry obiad :) dla każdego :) Ciasto: mąka, sól, jajko, woda :) Farsz: mięso mielone, cebula, czosnek, pieprz, sól...:) Wałkujemy, wycinamy... Robimy kulki mięsne... Lepimy... Gotujemy 2-3 min od czasu wypłynięcia... Jak zostało ciasto to robimy kluski...:) Podajemy od razu z kwaśną śmietaną... Możemy też serwować pierożki odsmażane :) W każdej wersji są to to pierogi  o 100 razy lepsze niż

chleba naszego
Kotlety z indyka z papryką 182

rozgrzej kilka łyżek oleju, przesmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz paprykę, posyp lubczykiem, słodką papryką i pieprzem. W misce wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj wodę, jajka i farsz cebulowo - paprykowy z patelni wraz z powstałym sosem, wymieszaj dokładnie. Kotlety obtaczaj w bułce tartej albo mące kukurydzianej i smaż na rumiano na maśle klarowanym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wielkanocne jajka pieczone po szkocku 142

panierowania Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy skorupki. W między czasie przygotowujemy mięso – cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy, mieszamy z mięsem mielonym i surowym jajkiem. Dodajemy do farszu mąkę, musztardę i przyprawy. Ugotowane jajka „panierujemy” w masie z mięsa, a następnie obtaczamy w słoneczniku i pestkach dyni. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy

Kuchnia Bon Appetit
Pierogi z soczewicą i bryndzą. 167

podsmażenia cebuli) Wykonanie: Składniki na ciasto połączyć i dobrze wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne. Ugotować soczewicę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ugotowaną soczewicę, bryndzę, cebulę i jajko połączyć. Farsz doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować, lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty od wypłynięcia

zadanie-gotowanie
Krokiety z kaszą 220

farszu można wykorzystać kaszę pozostałą z obiadu. Składniki naleśniki: mleko mąka 1 jajko 1 łyżka oleju farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 5 jajek 40 dkg pieczarek sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Krokiety z kaszą

czarrna od kuchni
Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą 114

gładko z dodatkiem żółtek. Dodajemy do masy majonez i doprawiamy do smaku. Pastę cebulową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy w miejsca po żółtkach. Przykrywamy odciętymi kawałkami jajka. W farszu umieszczamy mały nosek z marchewki i oczy z oliwek. Dorabiamy marchewkowe stópki. Smacznego

Pyry na Gaz
Tarta z szynką 154

ciastem wyklejamy dno i boki formy 26 cm), nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, schłodzone ciasto pieczemy przez 15 minut. Farsz: 5 jajek 20 dkg szynki  2 średnie cebule 1 łyżka oliwy 25 g masła 25 g mąki 300 ml mleka 2 łyżeczki musztardy starty ser do posypania wierzchu sól, pieprz

Pelusiowa Kuchnia
Kotleciki z kalafiora, soczewicy i batata 191

widelcem i piecz w piekarniku przez 40 minut. Możesz zacząć piec razem z kalafiorem. Ostudzone warzywa wymieszaj z ugotowaną soczewicą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczypiorkiem, kolendrą, migdałami i jajkami. Dopraw farsz solą i uformuj 8 kotlecików. Obtocz w “migdałowej mące” i smaż na złoty kolor na oleju. Jogurtowy dip na ostro 250 ml jogurtu typu greckiego 1 łyżeczka

codojedzenia
Pasta kanapkowa z wędzonego pstrąga 215

kupowane pewnej firmy w małych pudełeczkach, a zawierające tyle chemii że głowa boli. I to był dobry wybór bo pasta smakuje wybornie na świeżym chlebie, czy jako farsz do jajek. Zachęcam do domowego robienia takich past. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach 179

połówki.  W miseczce rozcieramy sardynki z cebulą i żółtkami wyjętymi z jajek. Dodajemy łyżeczkę majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy plastry pomidorów, na nich jajka napełnione farszem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pyszne śniadanko :) 176

poziomie :) więc kupujemy na kilogramy :))))))) Zobaczcie co pięknego i kolorowego przygotowaliśmy na śniadanie. Faszerowane pomidory z pastą z ricotty:  Kilka pomidorów średnich lub takich, jakie lubicie najbardziej :) Farsz : 2 jajka na twardo 1 opakowanie serka ricotta 1 serek topiony z ziołami suszone pomidory z pestkami dyni (kupujemy w Biedronce) 8 czarnych oliwek 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego oregano, pieprz oliwa

vegetanie
Tort naleśnikowy a' la lasagne 195

mięsem i szpinakiem... więc przeobraziłam lasagne na tort naleśnikowy... pychaaaaaa ;) Składniki: Na ciasto: 500g. mąki pszennej 700 ml. mleka 200ml. wody gazowanej łyżeczka przyprawy podobnej do Warzywka 2 jajka Na  farsz: 500 gram mięsa mielonego gotowa mieszanka do mielonego bądż przyprawy u mnie: bazylia, czosnek, estragon 1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła przyprawy

NaKońcuJęzyka
Naleśniki z pomidorami 160

rządzą naleśniki tym razem nie na słodko...powinny się spodobać zarówno na śniadanie jak i na obiad... Składniki: Na 3- 4 porcje 1/2 szklanki maki szklanka mleka 1 jajko sól Farsz: 3 pomidory kilka oliwek  kulka mozzarelli zioła: bazylia, oregano ząbek czosnku opcjonalnie: 1 łyżka octu balsamicznego Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i smażymy cieniutkie naleśniki. Pomidory, oliwki

NaKońcuJęzyka

Proponowane wyszukiwania