jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:40/455)

Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami 162

ciecierzycą ,   z żółtym serem i pomidorami ,  z pastą krabową  i  z pastą łososiową . W tym roku pojawi się jeszcze farsz przygotowany na bazie śmietankowego serka i koncentratu pomidorowego. Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Czas przygotowania:  15 minut Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki serka śmietankowego 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)śmietankowy i przyprawy.  Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą tylką w kształcie gwiazdki lub do dekoratora i napełniamy nim połówki jajek. Jeśli nie mamy dekoratora farsz możemy po prostu wykładać łyżeczką. Na wierzchu układamy rzeżuchę

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 102

wyciągam trochę wcześniej ciasto i przyrządzam Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko około 1 szklanki ciepłej przegotowanej wody łyżeczka miękkiego masła szczypta soli farsz: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, papryka(...)słodka Przygotowanie ciasta: przesiana mąkę wymieszaj z jajkiem, masłem i solą; stopniowo dodawaj wodę, mieszaj, wyrabiaj przez 10 minut, przykryj ściereczką i odłóż na bok. Przygotowanie farszu: ugotowaną kaszę wymieszaj z pokruszonym twarogiem, jajkiem, natką pietruszki, przypraw. Przygotowanie pierogów: rozwałkuj ciasto, wycinaj szklanką lub ozdobnym krążkiem kółka, nakładaj farsz i zlepiaj dokładnie brzegi; gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 150

wcześniej ciasto i przyrządzam:D Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko około 1 szklanki ciepłej przegotowanej wody łyżeczka miękkiego masła szczypta soli farsz: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka(...)Przygotowanie ciasta: przesiana mąkę wymieszaj z jajkiem, masłem i solą; stopniowo dodawaj wodę, mieszaj, wyrabiaj przez 10 minut, przykryj ściereczką i odłóż na bok. Przygotowanie farszu: ugotowaną kaszę wymieszaj z pokruszonym twarogiem, jajkiem, natką pietruszki, przypraw. Przygotowanie pierogów: rozwałkuj ciasto, wycinaj szklanką lub ozdobnym krążkiem kółka, nakładaj farsz i zlepiaj dokładnie brzegi; gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty

Zasmakuj Kuchni
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 373

również podać jako dodatek do czerwonego barszczyku. składniki: ciasto 350g mąki pszennej+do podsypania, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 200g masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli 100g gęstej kwaśnej śmietany farsz 300 g pieczarek 250 g ugotowaniej kiszonej kapusty 1 duża cebula 1 łyżeczka majeranku sól,pieprz olej do smażenia oraz 1 małe jajko czarny sezam i czarnuszka(...)pozostałego ciasta. W ten sam sposób przygotować kolejne ruloniki. Mi wyszły 3 takie ruloniki. Następnie ruloniki z farszem pokroić na kawałki o długości ok 2-3 cm. Paszteciki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem i czarnuszką. Wstawić do nagrzanego na 175 C piekarnika i piec ok 25-30 minut, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje
Pierogi w rosole 158

kilka ząbków czosnku -opalona cebula -ziele angielskie, listek laurowy -sól, pieprz    Do pierogów potrzebujemy farsz, który zrobimy z gotowanego w rosole ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego  i 2 ćwiartek z kurczaka. Na ciasto: -3 szklanki mąki ( ok. 1/2 kg ) -4 jajka -5 żółtek    W przygotowanej wodzie z warzywami ok. 1 godzinę gotujemy mięso(...)ostudzeniu ćwiartki obieramy z kości.    W maszynce mielimy mięsa, marchewkę, cebulę i czosnek. Dodajemy jedno jajko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy farsz.    Do mąki dodajemy jajka i żółtka i zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na 20 minut do lodówki.    Rozwałkowujemy cienko ciasto i wycinamy kółka lub paski na pierogi. Technika dowolna

Maminek kulinarny
Mini tarty ze szpinakiem i szynką 119

być tak uroczo Ale takie farsze sobie odpuszczę . składniki na 3-4 mini tarty : ciasto : 1 kostka smalcu ( schłodzona w lodówce ) 1 jajko 3 szklanki mąki sól , cukier do smaku ewentualnie schłodzona, kwaśna śmietana farsz: 4 plastry , chudej wędzonej szynki 2 – 3 szalotki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 4 łyżki słodkiej śmietany kremówki 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej(...)gałką muszkatołową , śmietaną , solą i pieprzem do smaku . Dusimy na małym ogniu do czasu, aż wszystko lekko się zagęści – około 5 minut . Odstawiamy do ostudzenia . Zimny farsz łączymy z roztrzepanymi jajkami i mieszamy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto na tarty dzielimy na porcje , rozwałkowujemy cienko i układamy w foremkach do pieczenia . Spód nakłuwamy widelcem . Podpiekamy w piekarniku w temperaturze

Ogrodnik w podróży
Cykl wielkanocny: Jajka faszerowane jarmużem (Uova ripiene con cavolo riccio) 162

solą, pieprzem i papryką chili. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.  Z jajek wyjmujemy żółtka, rozgniatamy je widelcem i mieszamy z jarmużem. Farszem wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy majonezem i startym parmezanem. **** PREPARAZIONE Pulite il cavolo riccio, poi tagliatelo grossolanamente. In una padella fate rosolate il cavolo riccio con 1-2 cucchiai di olio

La grande e la piccola cuoca
Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 124

oraz pieprzem,  schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić  tłuczkiem, doprawić przyprawami.  jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać, każdy kotlet zanurzyć w jajku, następnie kładziemy  farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć

Kuchnia Beaty
Tarta z kalafiorem 153

szynkę. Najbardziej  tartach lubię to, że są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno.  Składniki:   Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka szczypta soli Farsz: pół kalafiora 10 pomidorków koktajlowych kilka plasterków szynki 2 jajka 1 szklanka śmietany 18% pieprz suszony koperek Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąć je folią i włożyć

Pasja Smaku
Warzywne burgery z fasoli, soczewicy i bakłażana 142

złudzenia mięsne hamburgery. Warzywne burgery z fasoli Składniki: 8 burgerów 80 g fasoli mung 80 g soczewicy puy 1 czosnek solo 1 bakłażan 40 g owsianych płatków 3 jajka 2 łyżki szczypiorku sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia 8 bułek garść roszponki 250 g grzybów 2 łyżki majonezu Ugotuj fasolę i soczewicę w lekko osolonej wodzie. Bakłażana(...)odstaw na sicie na 30 minut. Następnie usmaż bakłażana na maśle wraz z czosnkiem. Przełóż do malaksera, dodaj ugotowaną fasolę, soczewicę i płatki owsiane. Zmiksuj na gruboziarnisty farsz. Dodaj pokrojony szczypiorek, jajka, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj farsz. uformuj 8 małych lub 5 większych burgerów i usmaż na maśle. Usmaż pieczarki na maśle, lekko posól i dopraw pieprzem. Przekrój bułki

codojedzenia
Cebularze 215

Farsz: 3 cebule 2 łyżki oleju 3 łyżki maku u mnie 1 łyżka kminku zamiast maku 1/2 lub 3/4 łyżeczki soli 1 jajko i 1 łyżka mleka do posmarowania cebularzy Farsz można przygotować dzień wcześniej. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Sparzyć wrzątkiem lub wrzucić do wrzątku i gotować przez 2 min, odcedzić. Do gorącej cebuli dodać olej, mak, sól wymieszać(...)dzień co cebularze wówczas cebulę, pokroić w grubą kostkę, usmażyć na złoto na oleju. Dodać kminek i sól, wymieszać. Na placuszki nakładać po płaskiej łyżce farszu. Brzegi wysmarować rozmąconym jajkiem z mlekiem. Postawiać w ciepłe miejsce tak aby się napuszyły. Ja wstawiałam na 30 min do piekarnika nagrzanego do 30 st. Ja piekłam dwie blachy jednocześnie w temp

moj przepis na
Domowe knedle z mięsem 134

okraszone podsmażoną cebulką i kiełbaską mają niepowtarzalny, obłędny smak i są świetną propozycją na tradycyjny, domowy obiad. Składniki: 500g ziemniaków 150g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól pieprz Farsz: 100g ugotowanego mięsa drobiowego 130g ugotowanego mięsa wieprzowego 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Zasmażka: 120g kiełbaski wędzonej 1 cebula oliwa Wykonanie: 1.  Farsz Ugotowane mięso(...)pieprzem. 2.  Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wystudzić, przepuścić przez praskę, dodać mąki, jajko, sól, pieprz i zagnieść ciasto na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na około 15 kawałków. Z każdego kawałka uformować kulkę, spłaszczyć ją, nałożyć farsz, zlepić brzegi  i uformować kulę. Gotowe knedle wrzucić na osolony wrzątek  i gotować około

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki z mięsem mielonym 219

Składniki: (8 sztuk) Farsz: 500g mięsa mielonego, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 puszka pokrojonych pomidorów, sól, pieprz, bazylia, majeranek, garść startego sera żółtego.  Naleśniki: 1 jajko, 1 i 1/2 szklanki mleka ( 375ml), 1 i 1/2 szklanki mąki ( 275g), olej, sól. Ponadto: dwie garście startego sera żółtego, 500g przecieru pomidorowego z kartonika. Przygotowanie: Farsz: Cebulę pokroić(...)jest już dobrze podsmażone dodać pomidory z puszki. Wymieszać razem i po chwili ściągnąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodać garść startego sera żółtego i wymieszać farsz. Naleśniki: Mąkę, jajko, mleko i odrobinę soli zmiksować razem - do momentu aż ciasto nie będzie miało grudek. Gdyby ciasto wyszło za gęste dodać więcej mleka. Do ciasta wlać troszkę oleju (wtedy

W kuchni u Moniki
Selery z grzybami smażone – kuchnia podkarpacka 156

smażone - kuchnia podkarpacka Selery z grzybami to ciekawe warzywne danie kuchni podkarpackiej pochodzące z okolic Głogowa Małopolskiego. Pomiędzy dwa plasterki ugotowanego selera wkłada się farsz z suszonych grzybów i cebuli, całość panieruje się w jajku i bułce tartej i następnie smaży. Smak tego dania to przede wszystkim doskonały farsz, który dodaje charakteru selerowi. Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych(...)grzyby. Chwilę razem smażymy, a następnie studzimy. Dodajemy sól i pieprz do smaku, 1 jajko i 1 łyżkę tartej bułki. Mieszamy. Między dwa plasterki selera wkładamy farsz z grzybów. Całość maczamy w roztrzepanym jajku i obsypujemy tartą bułką. Tak przygotowane selery smażymy na rozgrzanym tłuszcz na rumiano z obu stron. Selery podawane są z ryżem lub ziemniakami. Selery z grzybami

Trzeci talerz
Pieczone pierogi z serem 304

farsz: Twaróg 30 dag Ser żółty 20 dag Jajka 2 szt. Sól do smaku Natka pietruszki 3 łyżki posiekanej Śmietanka 18 do smarowania pierogów Przygotowanie farszu: Ser utrzeć, dodając po jednym jajku i na koniec starty żółty ser, sól do smaku i zieleninę. Przygotowanie: Mąkę połączyć z żółtkami, masłem, śmietaną roztartą z drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania