jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:30/455)

Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 319

Pozostałe mięso z rosołu zmieliłam, dodałam kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz: 400 g mięsa z rosołu (mięsne żeberko i skrzydło z indyka) 400 g kiszonej kapusty 2 cebule sól, pieprz 1 surowe jajko Sposób wykonania: 1. Przygotowujemy farsz, kapustę gotujemy do miękkości(...)maszynce do mięsa. 3. Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę, mięso i cebule mieszamy, dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy do smaku. 4. Ze składników zagniatamy gładkie elastyczne ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy na małym ogniu do wypłynięcia. 5. Podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Jajka faszerowane avocado i niedźwiedzim czosnkiem 153

widelcem razem z serkiem, majonezem, miękkim avocado i sokiem z cytryny. Dodać czosnek niedźwiedzi i resztę przypraw. Dokładnie wymieszać i schłodzić ok. 45 minut w lodówce. Następnie napełnić farszem połówki  jajek, udekorować plasterkami ogórka i listkami czosnku. Podawać natychmiast, ponieważ nadzienie szybko ciemnieje

Kuchnia Prezydentowej
Tomato Pie 120

Deen Całkowity czas: 1 h 15 min Przygotowanie: 20 min Wydajność: 6 porcji Poziom: Łatwe SKŁADNIKI NA SPÓD 250 g mąki 1 łyżeczka soli 150 g masła 1 jajko SKŁADNIKI FARSZU masło 4-6 pomidorów , obranych i pokrojonych  10 świeżych liści bazylii, posiekane 1/2 szklanki posiekanej zielonej cebuli 125 g żółtego sera np. cheddar 1 szklanka startego mozzarella

w mojej kuchni
Rogaliki z pastą jajeczną 152

Dodaje  majonez ,sól, pieprz . Dokladnie wymieszam . Jesli brakuje przypraw to je dodaje. Ciasto rozkładam raz wałkiem przeciągnę ,aby fal nie było . kroję ciasto na kwadraty i nakładam farsz z jajek . Następnie zwijam ,zaczynając od rogu . Następnie wkladam do pieca , 200 stopni na 20 minut . i gotowe Chrupiąca , delikatna przekąska gotowa

Eli Gotowanie
Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane w czosnkowym sosie beszamelowym 213

postaci sosu beszamelowego i mamy przepis na idealny obiad. Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 500g szpinaku mrożonego 2 cebule 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka olej Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g żółtego sera sól

Szefowa kuchni
Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią 383

które umieszczamy w misce. Pomidora, paprykę, ser i bazylię drobno siekamy. Dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowanym farszem faszerujemy jajka. Można podawać od razu lub przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem dekorujemy bazylią. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pierogi ruskie. 119

twarogowy. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby nieco zmodyfikować proporcje. Świetnie smakują odgrzewane na patelni następnego dnia. Polecam. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 125 ml wody 1 jajko sól Farsz: 750 g ziemniaków 250 g twarogu 2 cebule sól pieprz masło Wykonanie: Składniki na ciasto połączyć i dobrze wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej

zadanie-gotowanie
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami 1546

czerwonym barszczem. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 3,2 % 400 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 80 g masła Farsz: 500 g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 1 płaska łyżeczka kminku 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka sezam WYKONANIE Farsz: Grzyby zalać(...)roladę zaczynając od strony z farszem. Roladę pokroić ostrym nożem na dowolnej wielkości paszteciki (ja zdecydowałam się na nieco większe). Paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika zachowując duże odstępy. Przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na 20 minut do ponownego wyrastania. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Paszteciki posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem i posypać sezamem

Passions hobbies life
Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa. 225

Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako  smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny.  Polecam :) Składniki - 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku ) - 1 jajko - 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark ) - 1 łyżeczka musztardy - 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki - sól, pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z mięsem i kapustą 126

Składniki na farsz: około 20 dag mięsa drobiowego,  ugotowanego-może być inne 10-15 dag ugotowanej kapusty -najlepiej kiszonej mała cebula pieprz, sól, estragon, bazylia kilka kropel maggi jajko Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko lyżka oliwy sól woda Przygotowanie ciasta: Do miseczki wsypujemy odmierzoną i przesianą mąkę oraz wbijamy jajko - wyrabiamy łyżką Dolewamy do tego(...)zioła oraz maggi, przesmażoną cebulę i odrobinę soli (podgrzewałam chwilę - wtedy składniki lepiej się połączą), dodałam roztrzepane wcześniej jajko i ponownie wszystko wymieszałam (uważać by farsz nie był zbyt gorący, bo jajko by się "ścięło") To był mój farsz do pierogów

Proste Potrawy
Wiosenne jajka faszerowane 136

wyjęłam żółtka. Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam widelcem. Wymieszałam wszystko z 2 łyżkami majonezu, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Nakładałam farsz do jajek i przed podaniem ozdobiłam kiełkami, rzodkiewką i szczypiorkiem. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami 156

pełnoziarnistą, ale jeśli takiej nie macie, można użyć po prostu pół kilo zwykłej mąki. Farsz: 450 g mrożonego szpinaku w liściach (rozmrożonego) 250 g boczniaków (waga bez ogonków) 250 g fety lub sera kanapkowo-sałatkowego typu feta 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko duża szczypta tartej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek (może być aromatyzowana) sól morska(...)ogień i dodajemy rozkruszoną fetę. Bardzo dokładnie mieszamy. Próbujemy czy danie potrzeba posolić (feta jest dość słona, ja już nie soliłam). Gdy farsz jest odpowiednio doprawiony wbijamy jajko i mieszamy. Wrzucamy farsz do sitka, aby nadmiar wody odciekł i zostawiamy do ostudzenia. Pieczone pierogi ze szpinakiem: Ciasto rozwałkowujemy. Miseczką wycinamy koła o średnicy 12-15 cm. Nakładamy farsz, smarujemy brzegi

Poezja smaku
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 135

letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko -1 szt * cukier -1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżka * chili, czarnuszka, kurkuma + jajko do posmarowania FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 400 g * cebula – 2 szt * czosnek – 3-4 ząbki * jajo – 2 szt * sól, pieprz, papryka * pestki dynii SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO(...)smażoną cebulą z czosnkiem, dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI: Na każdy okrąg nakładamy porcję farszu, zlepiamy tworząc ozdobne wykończenia. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy pestkami dyni. Pieczemy ok. 20minut /200C. Smacznego

Ostra na Słodko
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 138

letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko -1 szt * cukier -1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżka * chili, czarnuszka, kurkuma + jajko do posmarowania FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 400 g * cebula – 2 szt * czosnek – 3-4 ząbki * jajo – 2 szt * sól, pieprz, papryka * pestki dynii SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO(...)smażoną cebulą z czosnkiem, dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI: Na każdy okrąg nakładamy porcję farszu, zlepiamy tworząc ozdobne wykończenia. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy pestkami dyni. Pieczemy ok. 20minut /200C. Smacznego

Ostra na Słodko
Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem 353

Wielkanoc tuż tuż, a wiadomo że jak Wielkanoc to na stole muszą pojawić się jajka :) Moja propozycja to jajka nadziewane genialnym farszem złożonym z szynki, chrzanu, szczypiorku, żółtek i odrobiny majonezu. Smaki świetnie się uzupełniają i całość smakuje naprawde pysznie! :) SKŁADNIKI  5 kurzych jaj 150g szynki drobiowej 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżeczki chrzanu (mój był dość łagodny) 1 łyżka(...)Szynkę kroimy w drobniutką koszteczkę. Szczypiorek drobniutko siekamy. Dodajemy do żółtek. Żółtka, szynkę i szczypiorek oraz chrzan i majonez mieszamy przy pomocy widelca tworząc pastę. Powstały farsz przy pomocy łyżeczki nakładamy do połowek jajek. Nadziane jajka posypujemy sczypiorkiem i ewentualnie posypujemy czarnym sezamem. Smacznego

DefinicjaSmaku
Kotlety z kaszy gryczanej i mięsa -Hreczniaki 193

smażenia WYKONANIE Kaszę gryczaną lekko posoloną gotuje zgodnie z proporcjami ( 1 szklanka kaszy , dwie szklanki wody). Po ugotowaniu studzimy Mięso mielimy, kaszę  dodajemy w całości wystudzoną. Do farszu dodajemy jajka, przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety. Smażymy na małym ogniu dokładnie z obu stron. Hreczniaki podajemy z dowolnym  sosem. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy