dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:453/571)

Nowa jakość grillowania we własnej kuchni! 194

Ceramiczna Elegancja  jest to linia niezwykle elegancka, z klasą. To naprawdę widać! Dodatkowo naczynia z tej linii długo utrzymują ciepło. Patelnia ściągnięta z ognia jeszcze kilkanaście minut jest gorąca. Pewnie to dzięki grubości dna, które ma aż 4 mm grubości. TRADYCYJNIE MOJE PLUSY: silikonowo-bakelitowa rączka - umożliwia nam pewny chwyt i nie wyślizguje się z mokrych dłoni, doskonałe(...)ukrywam, że wciąż staram się znaleźć minusy i niedociągnięcia w produktach. Cóż, na razie bezskutecznie. Ale to dobrze. Nadal mnie zaskakują, kiedy już myślę, że lepiej już się nie da w moje ręce wpada kolejny produkt, który sprawia, że otwieram usta ze zdziwienia, że poziom jakości i właściwości ponownie wzrósł o kolejny poziom :) SERDECZNIE POZDRAWIA WAS Wasza BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 440

Zrobienie tego ciasta nie zajmie Wam więcej niż godzinę. Zna i lubi je chyba każdy – chrupkie delikatne ciasto przełożone mocno jajecznym, pysznym budyniowym kremem. Robi się

Karo in the Kitchen
ROLADY WOŁOWE I/LUB WIEPRZOWE 203

   Przeważnie przygotowuje się rolady z wołowiny. U mnie w domu, kiedyś tylko takie bywały. Jednak odkąd pierwszy raz miałam możliwość spróbowania rolady wieprzowej (konkretnie

Smaczne Zdrowe
Makowiec zwijany 1219

folią spożywczą i zamrozić. W celu odmrożenia wykładamy makowiec na blat w temperaturze pokojowej na około 2 godziny przed podaniem. Lukrujemy po całkowitym rozmrożeniu (mrożenie rozwadnia lukier). " Jeśli nie damy rady zjeść w święta to możemy właśnie zamrozić i na Nowy Rok będzie jak znalazł :) Ciasto drożdżowe na 3 strucle: ·          3 szklanki mąki(...)koloru (kolor będzie wyraźnie przebijał przez papier). Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić.                      Jeszcze ciepłe ciasto (nie gorące!) polać lukrem. Składniki na lukier: ·          1 szklanka cukru pudru ·          3 - 4 łyżki gorącej wody

Proste Potrawy
Boże Narodzenie w Prowansji i przepis na zupę czosnkową 327

generalnie oparte jest na lokalnych warzywach oraz rybach. I tak na stole znajdziemy marynowane oliwki, gratin z kalafiora ( przepis-klik ),  l’aigo boulido – zupę czosnkowo-ziołową, ślimaki, dania z solonego dorsza, omlety, czy selera naciowego z anchoiade (pastą z anchois). Nic dziwnego, że Francuski nie tyją, prawda? :) Po powrocie z Pasterki, czyli już w Boże Narodzenie(...)niej oliwy dla większej "tłustości". Pasować też będzie suszony tymianek do smaku czy płatki chilli dla pikantności. Przygotowane grzanki ułóż w talerzu do zupy (2 na osobę) i zalej gorącą zupą. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Gołąbki 271

Przepis na tradycyjne gołąbki , znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć ja sama zdecydowanie bardziej jestem za gołąbkami z piekarnika, o czym pisałam Wam przy

NiePieprz.pl
Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami 272

Mam nadzieję , że na Waszych Świątecznych stołach zagościło mnóstwo pyszności … ale od nowa chętnie będziecie do mnie zaglądać ! Dziś mam dla Was kolejny przepis z

Ostra na Słodko
Pierogi zielone i białe z kaszy gryczanej i mięsa 408

  Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną wiele razy już robiłam, ale tym razem ciasto na połowę podzieliłam i jedną część z miksowaną rukolą wyrobiłam, a

Moniki Smakołyki
Gruszka Goplany duszona w czerwonym winie z nadzieniem fudge o smaku czekolada-pistacja 215

Już za chwilkę Dzień Matki...Jeśli chcecie sprawić ukochanej osobie niespodziankę to jest to idealny prezent, który pokaże, iż naprawdę Wam zależy. Gorąca gruszka duszona w winie z pysznym nadzieniem Fudge o smaku czekoladowo- pistacjowo -orzechowym z nutką żurawiny. Do tego schłodzona śmietanka i płynna gorzka czekolada opatulona w pistacjach i chilli. Ta gorzka czekolada, to ulubiona czekolada mojej(...)łyżki na gruszkę w zależności od jej wielkości. Uwaga: Nadzienie musi być odpowiednio schłodzone by była możliwość nadziewania i postawienia jeszcze ciepłej gruszki. Gdyby masa była płynna, gruszki nie dało by się nadziać w taki sposób. Gdy przekroimy gruszkę nadzienie pod wpływem jej ciepła będzie już w postaci płynnej, pozostanie jednak w środku do czasu jej rozkrojenia :) Gruszka w winie

KreatywnePiny
Kotlety z selera z żółtym serem 274

danie to chyba jedno z moich najcieplejszych studenckich wspomnień kulinarnych – stołówka na wrocławskiej ASP jakieś 8-10 lat temu nie miała zbyt bogatego menu, ale znalazło się tam coś dla wegetarian. I tak – mimo że od zawsze mięsożerna – zostałam wierną fanką kotletów z selera. Do wyboru z potraw nie zawierających w sobie mielonego (spaghetti, kotlety, pulpety) lub kurczaka (pierś(...)wsypujemy tartą bułkę. Rozgrzewamy na dużej patelni olej – warstwę około centymetrowej wysokości. Moczymy kotlety z obu stron w roztrzepanych jajkach i panierujemy dokładnie w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek

Karo in the Kitchen
Grillowana paratha z serkiem kremowym 166

Ziarna orkiszu pierwsze dobrze zmieliłam następnie mąki pszennej, wody, soli i łyżkę oleju dołożyłam.  Ciasto dobrze wyrobiłam i na chwilę dla zwiększenia elastyczności do miseczki

Moniki Smakołyki
pikantna pieczona szynka 242

                                           pieczona szynka Dziś zaproponuję

Miód i pieprz
Bagietki Francuskie z Sezamem 291

przyjemne, bo forma po upieczeniu wygląda jakby była czysta, bo nic się przywiera i nic się na niej nie przypala. Co daje perforowane dno? Idealne wypieczenie, idealną cyrkulację gorącego powietrza i chrupiące spód, ale chrupiący spód pokażę Wam innym razem, bo w przypadku tych bagietek piekłam je w taki sposób aby spód był miękki, więc tu widzicie, że forma jest(...)włożyłam do miski oprószonej lekko mąką, miskę przykryłam ściereczką i odstawiłam na 2 godziny. W tym czasie ciasto podwoiło swoją objętość. Po tym czasie ciasto wyjęłam na blat i dałam mu 10 minut aby odpoczęło. Ciasto podzieliłam na dwie części. Każdą część rozwałkowałam i uformowałam w bagietkę. Obie bagietki ułożyłam w formie do bagietek Crusty Bake Kitchen Craft, przykryłam ściereczką

Blondynka Gotuje
Risotto z kurczakiem 1441

Risotto lubię zjeść od czasu do czasu w różnych wydaniach, ale nie jest to moja ulubiona potrawa :-) Bardziej lubię chilli con carne, ale nie jest wskazane

Passions hobbies life
KACZKA PIECZONA, FASZEROWANA JABŁKAMI I ZIARNAMI. 177

elastyczność skóry." (opis: Ziarenkowo) Kupisz je tutaj: kliknij . Wystarczy dać ich naprawdę maleńko a w całym domu i tak zapachnie a panna Kaczka nabierze ostrości. Ptactwo z pazurem? Tak, da się! To co najważniejsze w naszej miksturze do nacierania: Pieprz Cayenne "Pieprz Kajeński otrzymywany jest z owoców papryki krzewiastej "Cayenne" (bliskiej kuzynki meksykańskiej papryczki Jalapeño). Ta najostrzejsza odmiana papryki(...)jest zdecydowanie większą, więc... :)))) na talerzu ułożyłyśmy mocno czosnkowy szpinaczek i pieczone w mundurkach ziemniaczki, które potraktowałyśmy masełkiem. Czegoś jednak jeszcze brakowało i tak oto mięsko nasze uległo urokom gorącego, żurawinowego sosu. Co nam z tego wyszło? Raj dla podniebienia.  Chrupiąca panierka, ziarnisto-przyprawowa pięknie się zarumieniła (może i nawet na nasz widok). W smaku - cudowna! Popełniłyśmy jednak jeden

Wypisz Wymaluj