serka typu Almetta, lub innego kremowego serka 50 g cukru 100 g puree dyniowego duże jajko 25 mąki pszennej szczypta cynamonu ciasto czekoladowe: 45 g masła 175 g czekolady gorzkiej 100 g cukru 2 duże jajka 50 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Serek ucieramy z cukrem. Dodajemy puree dyniowe, mieszamy. Łączymy z jajkiem, mąką(...)cynamonem tak by powstało gładkie ciasto. Masło rozpuszczamy z czekolada w kąpieli wodnej. W misce łączymy z cukrem i jajkami, mieszamy. Wsypujemy mąkę, proszek i sól. Mieszamy. 1/3 ciasta czekoladowego wykładamy na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto czekoladowe nakładamy masę dyniową i kolejną warstwę czekoladowego ciasta. Ciasto pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki (1 porcja) - małe jabłko - 0, 5 łyżeczki cynamonu - odrobina wody - małe opakowanie jogurtu greckiego - 1-2 łyżeczki cukru/słodzika lub miodu - kostka gorzkiej czekolady Wykonanie Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka i dolewamy odrobinę wody. Jabłko prużymy około 5- 10 min. Kiedy będzie już bardzo miękkie dodajemy cynamon a następnie ugniatamy widelcem na dość jednolitą(...)Następnie połowę jabłka przekładamy do kubeczka. N a jabłko wykładamy połowę masy jogurtowej. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Wierzch (gdzie powinna znajdować się masa z jogurtu) posypujemy startą gorzką czekoladą. Deser dobrze smakuje kiedy zostanie delikatnie schłodzony. Może być świetnym rozwiązaniem na deser jak i drugie śniadanie. Smacznego
Health-Fit-Lifełyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka żelatyny 3 łyżki adwokatu 1 porządna łyżka cukru pudru Dodatkowo: słoiczek 240 g konfitury truskawkowej (u mnie Łowicz ) 3 – 4 łyżki startej czekolady deserowej lub mlecznej Wymiary formy 28 cm x 24 cm. Zaczynamy do biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo(...)adwokat, mieszamy i następnie dodajemy do reszty kremówki. Masę delikatnie mieszamy tylko do połączenia składników. Wystudzony biszkopt smarujemy konfiturą truskawkową, a na niej rozsmarowujemy masę kawową. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu do stężenia. Smacznego #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Artykuł Makowa delicja pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujebakalii (100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 100 g rodzynek sułtańskich, 50 g kandyzowanej skórki cytrynowej, 50 g orzechów włoskich, 50 g płatków migdałowych) Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Orzechy włoskie bardzo drobno okroić. Migdały w płatkach pokruszyć, natomiast rodzynki sparzyć. Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę z sodą oczyszczoną, przyprawą(...)formy o wymiarach 25 x 33 wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu piernik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej i udekorować nią ciasto.Na koniec posypać posikaną kandyzowana skórką pomarańczową
Ciastka - domowe słodkościsuchej kaszy jaglanej 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/2 szklanki mleka 1 łyżka miodu sufletu z wanilią Najlepsze Produkty garść migdałów kilka łyżek rozpuszczonej czekolady Kaszę jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka razem z wiórkami kokosowymi. Kaszę i wiórki zalewamy mlekiem i gotujemy do momentu aż kasza wsiąknie cały płyn. Po ugotowaniu odstawiamy(...)konieczne. Chłodną kaszę z wiórkami słodzimy miodem sufletem z wanilią, która nada mu bardzo wyraźnego waniliowego smaku i aromatu. W pucharkach układamy kilka migdałów, masę kokosowo - waniliową, płynną czekoladę, ponownie masę kokosowo - waniliową i na górę kilka migdałów. Deser najlepiej smakuje schłodzony. Wioleta Gargula
MamaOskarkamasła 2 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 filiżanka espresso 2 łyżki przyprawy do piernika + ok. 400 g powiedeł śliwkowych, 100 g gorzkiej czekolady, 70 ml śmietany kremówki Wszystkie suche składniki z wyjątkiem cukru mieszamy razem w misce: mąkę, kakao, sodę i przyprawę do piernika. W rondelku rozpuszczamy masło z miodem i filiżanką espresso(...)minut lub do „suchego patyczka” w temperaturze 170 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na zrobienie polewy. Pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę podgrzewamy na małym ogniu razem z kremówką, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Upieczone ciasto wyciągamy na kratkę i odstawiamy do ostudzenia. Po przestudzeniu przekrawamy na 3 blaty i nakładamy do środka powidła śliwkowe
Ciastkozercybiało-czarny jak sami wiecie kto 🐼 Składniki: Proteinowy spód (śr: 18cm) -2 duże, dojrzałe banany -50g gorzkiego kakao -90g wegańskiego białka czekolada-wanilia Siła Roślin -80g mąki migdałowej -gorąca woda lub napój roślinny Kokosowe nadzienie -100g wiórków kokosowych niesiarkowanych -20g oleju kokosowego nierafinowanego -ksylitol (według własnej preferencji) -gorąca woda Kokosowy tofurnik(...)gazu. Nieco odparowaną masę wlać na gotowy spód. Całość umieścić w lodówce. Gdy tofurnik jest gotowy, wyjąć go z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy, posypać np. kokosem i gorzką czekoladą, udekorować pralinami. Do nabycia za darmo jest już kolejny magazyn " BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY "! Znajdziecie tam świetne przepisy na pierniczki z melasą z morwy, strucle makową bez białego cukry
Candy Pandaswiele innych wspaniałych produktów nabędziecie w sklepie Smak Market . Zachęcam do zapoznania się z całą ofertą. Makowiec z podchmielonymi wisienkami A wszystkim wielbicielom słodkości polecam również pyszne czekolady , które możecie również wręczyć w ramach słodkiego, miłego upominku W Smak Market znajdziecie pełną ofertę czekolad, ja osobiście polecam mleczną z wiśnią i białą z laską wanilii z Madagaskaru . Składniki
Słodkie okruszkiSkładniki 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej cukier puder do smaku 1/2 l kremówki kilka kostek gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny podwójne espresso łyżka likieru amaretto kilka ziarenek kawy do ozdoby Sposób Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalać 1/2 szkl. wrzątku, zostawić do wystygnięcia. Przygotować podwójne espresso, pozostawić do wystygnięcia. Biszkopty nasączyć naparem z kawy rozpuszczalnej sporządzonym z dodatkiem(...)dekoracji), oraz wystudzone espresso. Chłodzić około 5 minut. Masę przelać na biszkopty, odstawić do lekkiego stężenia. Gotowe ciasto udekorować pozostawioną śmietaną oraz ziarenkami kawy. Całość posypać startą gorzką czekoladą
Kuchenne aromatyoczyszczonej - 2-3 łyżki cukru/słodzika Masa "krówkowa" - 120 g daktyli namoczonych we wodzie Biały krem - 600 ml jogurtu greckiego - 3 łyżki cukru/słodzika Dodatkowo - kilka kostek startej gorzkiej czekolady Wykonanie Dzień wcześniej jogurt grecki układamy na ręczniku papierowym na sicie położonym na misce tak by odsączyła się z niego serwatka/woda. Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)krem Jogurt zdejmujemy z ręcznika papierowego i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy cukier/słodzik i łączymy z jogurtem. Tak przygotowany krem wykładamy na masę "krówkową". Wierzch posypujemy startą czekoladą. Smacznego
Health-Fit-Lifemoże być coś bardziej uroczego niż lukrowany domek z piernika w wersji mini podany z kubkiem gorącej czekolady lub herbaty w zimowy wieczór lub bożonarodzeniowy poranek? Ja myślę, że nie! To kwintesencja hyggaśności . Jeszcze jak do zestawu zawiniemy się niczym naleśnik w kocyk i mamy swoje 36,6°C obok, to naprawdę nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Ale oprócz(...)świetny pomysł na prezent. Mini domki z piernika nie przysparzają więcej problemów w przygotowaniu niż klasyczne pierniczki, a mogą rozgrzać serduszko osoby obdarowanej nie mniej niż kubek gorącej czekolady pełnej pianek marshmallow s (pssstt... przepis na taki kubek szczęścia znajdziecie tutaj !). Do przepisu na domki z piernika idealnie nadaje się ciasto na szwedzkie pierniczki pepparkakor . Są dosyć twarde, ale dzięki
Food Squarełyżeczka sody oczyszczonej Krem: 500 ml mleka 80 g kaszy manny (5 łyżek) 150 - 200 g cukru 200 g masła 1 łyżka soku z cytryny Polewa: 100 g czekolady deserowej 1 łyżeczka miodu naturalnego 80 ml śmietany 30% Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich Do odmierzania użyłam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml). Jak przygotować miodownik z kremem(...)miksując dodawać po łyżce kaszy manny, a pod koniec dodać również sok z cytryny. Miksować do czasu, aż masło połączy się z kaszą i powstanie jednolita konsystencja kremu. Polewa: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać miód, śmietanę i rozpuścić w misce na garnku z wrzącą wodą. Podczas rozpuszczania składniki ciągle mieszać, aż powstanie jednolita polewa. Zobacz również: ciasto miodowe
Kuchcik gotujebędą chcieli sięgać po kolejny kawałek, coś co sprawi, że nie będą ciastem znudzeni? Muszę nieskromnie przyznać, że wpadłam na naprawdę świetny pomysł. Pyszne budyniowe wnętrze z żurawiną w czekoladzie, która doskonale przełamuje smak masy kokosowej oraz biszkoptem, któremu kolor nadają lifolizowane owoce aceroli. Potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki(...)mielonej lifolizowanej aceroli (można użyć zamiennie kakao) 1/2 szklanki cukru Masa: 2 puszki mleczka kokosowego 2 budynie śmietankowe w proszku 5 łyżek cukru żurawina w czekoladzie Najlepszeprodukty.com Jaja ubijamy z cukrem na puszystą jasną masę. Mąkę mieszamy z acerolą i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jaj dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z acerolą i proszkiem do pieczenia i delikatnie
MamaOskarkasłonecznikowego 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta z jednej pomarańczy Polewa : 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka Wykonanie: Oczyścić marchewkę, trzemy na drobnej tarce, myjemy pomarańczę, wycieramy, trzemy również na drobnej tarce, łączymy w miseczce z marchwią. Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier(...)smarujemy masłem, wysypujemy mąką i przelewamy ciasto. Piec około 1 godziny (do suchego patyczka) w piekarniku, w temperaturze 180° stopni C. Po ostudzeniu, wyjąc piernik na paterę. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, dobrze mieszamy, po wystudzeniu polewamy ciasto, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami (opcjonalnie). Smacznego
kgwjanczewociasto piernikowe, nie chciałam uwierzyć Dorocie, że to najlepszy wybór na piernik lub pierniczki. Sami spróbujcie. Pierniczki wychodzą mięciutkie, pachnące i rozpływające się w ustach. Doskonałe z lukrem czy czekoladą. Równie wybornie smakują same. Można je nadziewać, łatwo z nich wykrawać przeróżne fikuśne mniej lub bardziej kształty. Pierniczki przechowujemy z puszce lub słoju, z dodatkiem jabłka lub naczynia z wodą(...)jaki sernik…a najlepiej dwa, bo lubimy ten i ten. I kto to wszystko pozjada? Jakie pierniczki lubicie najbardziej? Zwykłe, czy nadziewane. Solo czy w lukrze a może czekoladzie? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/pierniczki-dojrzewajace4.jpg","recipeIngredient":["500 g miodu (u mnie wielokwiatowy)\r","1,5 szklanki cukru (da\u0142am niewiele ponad
Mieszam w Garnku