zawartości tłuszczu 3/4 szklanki ksylitolu 1,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego Wykonanie W małym garnuszku rozgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Dodaj kakao i ksylitol i wszystko dokładnie wymieszaj. Polej po przestudzonym cieście. Składniki 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 2 czubate łyżki kakao płaska łyżeczka ksylitolu Jeśli spodobał
Eat me! Fit me!pieczenia szczypta soli malinowy curd: 2 jajka sok z 1/2 cytryny 1/4 szkl cukru 2 łyżki masła 4 łyżki puree z malin krem malinowy: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% 1/2 szkl puree z malin 200 g serka mascarpone Przygotowanie: puree z malin : Maliny przekładamy do garnka z 2-3 łyżkami wody i podgrzewamy aż puszczą(...)Masę przelewamy do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. krem malinowy: Śmietanę podgrzewamy uważając aby się nie zagotowała. W ciepłej śmietanie rozpuszczamy pokruszona czekoladę, na koniec dodając puree z malin. Studzimy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie masa zgęstnieje. Miksujemy ja z serkiem mascarpone. W upieczonych muffinach robimy na środku
Bon appetit mon amieodchudzania nie był tylko sposobem na niezdrowe odreagowanie. Jak powinien wyglądać cheat meal? Myśląc cheat meal w głowie często mamy wyobrażenie o torcie na maśle z bitą śmietaną i czekoladą na jednym talerzu, burgerem z frytkami na drugim i pucharkiem lodów obok. To błąd! Oczywiście wszystko z umiarem jest dla ludzi, ale czy warto tym jednym posiłkiem zaprzepaścić naszą ciężką(...)Zdrowe nawyki żywieniowe, a cheat meal Jeszcze jedna uwaga na koniec: dobre nawyki żywieniowe to podstawa, dlatego nawet, jeśli robicie sobie cheat meal, to przemyślcie, czy nie warto zamienić czekolady mlecznej na gorzką, lodów z syropem glukozowo-fruktozowym na sorbet z owoców bez cukru, niezdrowej przekąski na orzechy czy suszone owoce, frytek na pieczone ziemniaki i tak dalej. Cheat meal
Food Squareidealnie do tych placuszków. Kilka składników, parę zamieszań łyżką, smażenie i pyszne placuszki gotowe. Baza przepisu poniżej, dla hardcorowców, którzy nie liczą kalorii do środka można dodać drobne kawałeczki czekolady :) Składniki: - 200g jogurtu naturalnego - 200g mąki - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - łyżka miodu - garść mrożonych malin - olej do smażenia +opcjonalnie kilka kostek drobno pokrojonej czekolady
Smacznie Pysznie Kaloryczniepotrzebować: 1 puszki ciecierzycy konserwowej lub ok. 240-250 g ciecierzycy gotowanej 2 dojrzałych bananów 4 łyżek gładkiego masła orzechowego 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu 50 g gorzkiej czekolady Będziecie również potrzebować blendera oraz papieru do pieczenia Wykonanie krok po kroku: 1. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. 2. Ciecierzycę odsączamy z wody. 3. Banany obieramy ze skórki i kroimy(...)ksylitol) i blendujemy na gładką masę. 5. Tak przygotowaną masę nakładamy przy pomocy łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując pożądany kształt ciasteczek. 6. Na koniec posypujemy je czekoladą. 7. Ciasteczka wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. 8. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasteczka do ostygnięcia. I to już wszystko
Okiem Blondynki by McBlondisię, że ze względu na dietę dr Dąbrowskiej , nie mogłam jako pierwsza spróbować tych słodkości. Zrobiłam to dopiero w zeszłym tygodniu i totalnie przepadłam dla tego połączenia karmelu i czekolady! Nie mogłam więc oprzeć się pokusie wykorzystania cukierków Werther’s Original do upieczenia słodkiego co nieco i tak powstał pomysł na bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Dzisiejszy przepis(...)piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. I to już wszystko. Nasze bananowe muffinki z karmelową niespodzianką są już gotowe! Można je dodatkowo posypać cukrem pudrem, kakao lub czekoladą, a potem już tylko rozkoszować się ich smakiem. Gwarantuję Wam, że połączenie puszystych muffinek z karmelowym nadzieniem Werther’s Original, to po prostu poezja! A Wy lubicie muffinki? Zdarza się Wam piec
Okiem Blondynki by McBlondimigdałowe, ale może być każde ) szczypta soli 1 łyżka śmietanki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego wanilia ( ostatnio leci do wszystkiego ) dla chętnych miód lub inne słodzidło gorzka czekolada Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kaszę jaglaną i prażymy około 5 minut, aż się zarumieni i zacznie ładnie pachnieć (około 5 minut). W misce mieszamy pozostałe składniki, dosypujemy kaszę jaglaną i formujemy(...)kulki. Odstawiamy do zamrażarki na około 2h godziny, aby stwardniały. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli, zamaczamy w niej kulki i znowu odstawiamy do zamrażarki. Potem pakujemy do jakiegoś pojemniczka i zabieramy jako przekąskę na wycieczkę lub do pracy. Zdrowo i pysznie Smacznego! Artykuł Kulki jaglane idealna przekąska (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifemąki 4 duże marchewki szklanka oleju 4 jajka szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 1 pasek gorzkiej czekolady szczypta soli pół szklanki rodzynek 100 gram orzechów Sposób wykonania: Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i cukier waniliowy, wymieszać. Marchewki umyć, obrać, i zetrzeć(...)tarce. Czekoladę posiekać, orzechy posiekać, rodzynki sparzyć, dodać wszystko do marchewki, wymieszać. Mikserem utrzeć jaja z cukrem, dodawać porcjami mąkę, na końcu wlać olej i wymieszać. Dodać marchew wciąż mieszając. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ciast. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ) na 45 minut.( do suchego patyczka ). Gdy ciato ostygnie oprószyć cukrem
Darcia w kuchnipieczenia 3 łyżki kakao Składniki na krem: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 1 kostka masła 2 szklanki mleka w proszku Składniki na polewę: 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Wykonanie: Z białek ubić pianę powoli dodając cukier. Do ubitej piany powoli dodajemy żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)cukrami wanilinowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Do utartego masła małymi porcjami dodawać mleko oraz mleko w proszku. Po wystudzeniu biszkoptu przekroić na pół, przełożyć masą. Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu. Artykuł Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaminut. A szczerze wiecie co? Ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego prawdziwego tiramisu. 2 porcje: 100 g biszkoptów ¼ szklanki kawy rozpuszczalnej (zaparzonej) 250 g serka mascarpone 50 g białej czekolady ¾ szklanki malin Kakao do posypania Wcześniej zaparzamy kawę. Robimy ją według uznania – mocniejszą lub słabszą. Ja na tą porcję zaparzyłam około łyżeczkę kawy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty łamiemy na mniejsze(...)kawałki, moczymy w kawie, układamy w szklankach. Następnie rozkładamy połowę malin. Serek marcarpone ubijamy na puch z roztopioną i przestudzoną białą czekoladą. Serek rozkładamy na malinach. Kolejną warstwą tiramisu są znów maliny. Na wierzchu układamy nasączony w kawie biszkopcik. Całość obsypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzeniemasła 100 g cukru 2 żółtka szczypta soli na nadzienie: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki łyżka cukru 100 g masła 4 kostki czekolady z nadzieniem z masła orzechowego owoce: jagody, porzeczki, maliny, nektarynki, maliny, poziomki, agrest dodatkowo: papilotki na tartaletki Składniki ciasta zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę(...)około 10-15 minut. Wystudzić. W połowie mleka rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać rozrobiony budyń i ugotować na gęsto. Na końcu wrzucić czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Lekko przestudzić, jeszcze ciepły budyń nałożyć do babeczek. Na wierzchu ułożyć owoce. Uwaga- jeśli chcemy żeby owoce były błyszczące, można gotowe już babeczki posmarować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabanan 25%, morela 22%), śmietanka kokosowa 16%, tapioka 4%, wiórki kokosowe 2%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,5%. Tym razem wersja z kakao. Jako wielbiciela czekolady byłam ciekawa, czy tym razem trafię na zdrową alternatywę dla swoich smakołyków. Deser okazał się jednym z lepszych jakie jadłam! Delikatny, naturalnie słodki, z dominującą nutką czekolady. Nasycił i zaspokoił
Kuchnia Elliejest pysznie i zdrowo. Podaję Wam przepis na granolę, od której rozpoczęłam swoją przygodę z przygotowywaniem jej na patelni. Tak naprawdę to miałam po prostu ochotę na coś z czekoladą no i tak od ziarenka do ziarenka wyszło mi takie cudo. Chłopaki nawet nie czekali do śniadania- wyjedli pół słoiczka tak na sucho. W sumie, czemu nie? Jako zdrowa przekąska(...)ekspandowane jagły i szczyptę soli. Wyłączyć ogień i odstawić na bok. W tym czasie w rondelku rozpuścić miód, olej kokosowy i nutellę. Gorące ziarna zalać mieszanką miodu, oleju i czekolady. Wymieszać wszystko dokładnie i odstawić do wystudzenia. Kiedy mieszanka wystygnie, rozdzielić na mniejsze kawałki i przełożyć do słoika, Podawać z jogurtem, mlekiem, owocami. Artykuł Granola z patelni z orzechami laskowymi
olalacookingOstatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Na taką pogodę proponuję tylko czekoladę i torcik brownie z kremem i malinami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldherbatników pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę serka ,wymieszać dokładnie(...)dopiero dodać do masy śmietanowo- serowej) i letnią rozpuszczoną czekoladę . Wrzucić kilka kawałków pokruszonych herbatników. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Masą serową wyłożyć dno formy,wygładzić ,na wierzch poukładać owoce lekko dociskając. Odstawić na noc do lodówki
w mojej kuchni