czekolada - 27946 przepisów (strona:858/1864)

Deserniczki pieczone z trzech składników 144

Niesamowity i pyszny deser z czekolady. - tylko trzy składniki - bez mąki - aksamitne i pyszne - zawsze puszyste Czas przygotowywania:  25 minut Czas pieczenia:  około 70 minut Ilość porcji:  5 foremek o średnicy 9 cm Składniki: • 5 dużych jajek • 250 g serka mascarpone • 200 g czekolady (2 tabliczki

AniaGotuje.pl
Ciasto hinduska baletnica 525

Pyszne i delikatne w smaku ciasto na zimno o smaku białej czekolady i mango :-) Smak i faktura wzbogacona o jogurt grecki oraz proso preparowane. - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - bez dodatku cukru Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy do 18 cm lub inna mała forma Składniki(...)białą masę: • 100 g białej czekolady - cała tabliczka • 150 ml słodkiej śmietanki 36 % • 200 g jogurtu greckiego • szklanka prosa lub ryżu ekspandowanego/dmuchanego • 1 łyżka żelatyny i 50 ml wrzątku Składniki na pierzynkę z mango: • 1 dojrzały owoc mango • 200 g jogurtu greckiego • łyżeczka żelatyny i 50 ml wrzątku

AniaGotuje.pl
Ciastka z pistacjami i gorzką czekoladą 135

Rewelacyjne ciastka. Lekko słone pistacje, gorzka czekolada.. coś pysznego! Czas przygotowywania:  około 20 minut Pieczenie:  18 minut temperatura 180 stopni Ilość ciastek: około 25 sztuk z kulki wielkości małego   orzecha włoskiego Składniki: • 100 g masła • 100 g jasnobrązowego cukru • 75 g drobnego cukru • 1 łyżeczka pasty z wanilii (u mnie(...)esencja) • 75 g mąki pszennej • 100 g posiekanych pistacji • 150 g gorzkiej czekolady

AniaGotuje.pl
3 BIT BEZ PIECZENIA 209

śmietankowe lub waniliowe 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej kostka masła 200 lub 250 g (u mnie 200) 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru czekolada lub kakao do posypania WYKONANIE : Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy folią aluminiową lub spożywczą po same brzegi. Wykładamy jedną warstwę herbatników. Jeśli trzeba docinamy. GOTUJEMY BUDYŃ : Trzy szklanki mleka(...)napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy kakao lub startą czekoladę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Pani na deser
CIASTO TRUSKAWKOWE BEZ PIECZENIA 211

JOGURTOWA 1 : jogurt grecki 400 g  galaretka wiśniowa 3 łyżki pudru WARSTWA JOGURTOWA 2 jogurt grecki 400 g  galaretka cytrynowa 3 łyżki pudru 0,5 tabliczki mlecznej czekolady startej na tarce TRUSKAWKOWY MUS : 80 dag truskawek galaretka truskawkowa 2 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru ORAZ : truskawki na wierzch galaretka truskawkowa WYKONANIE MUSU : Owoce miksujemy w blenderze, przekładamy(...)naczynia z zimną wodą. Gdy ostygnie ubijamy jogurt z pudrem oraz galaretką. Wkładamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia. MASA JOGURTOWA 2 : Robimy j.w wykorzystując galaretkę cytrynową oraz dodajemy startą czekoladę do masy.  SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy folią aluminiową i układamy herbatniki.  WYLEWAMY JOGURTOWE MASY: Wykładamy masę jogurtową 1 i wyrównujemy. Chowamy do lodówki. Następnie wylewamy masę 2. WYKŁADAMY

Pani na deser
ANANASEK 242

WIERZCH : 0,5 l śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru czubata łyżka żelatyny  ORAZ : 0,5 opakowania herbatników (kupiłam w Biedronce) 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE MASY : Sok z ananasów uzupełniamy wodą do 1 litra. Ananasy kroimy w kostkę. Połowę przygotowanego płynu gotujemy, w drugiej mieszamy budynie. Gdy sok się zagotuje wlewamy naszą budyniową mieszankę(...)wlewamy żelatynę i ciągle miksujemy. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto umieszczamy w formie. Na biszkopt wylewamy schłodzoną masę.   Przykrywamy warstwą herbatników.  Wylewamy śmietanę i wyrównujemy.  Ścieramy czekoladę. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Smacznego :) MAŁA RADA : Żeby praca nad naszym ciastem przebiegła sprawnie trzeba robić w takiej kolejności jak jest podana w przepisie. Śmietanę

Pani na deser
BARDZO PUSZYSTY SERNIK 226

budynie waniliowe 330 ml śmietany 18 % do zup i sosów lub 30 % 7-8 jajek 1,5 szklanki cukru (można dać mniej) skórka z cytryny i sok ORAZ : biała czekolada 1-2 łyżki oleju WYKONANIE SPODU :  Mąkę z proszkiem i cukrem pudrem przesiać, dodać masło i posiekać. Następnie wbić jajko, dodać śmietanę i zarobić ciasto. Blachę o wymiarach 25/40(...)białka i również mieszamy z masą serową.  Wylewamy na podpieczony spód i wyrównujemy.  Pieczemy w 170-180 stopni C ok. 1 godziny. Studzimy w piekarniku. POLEWA :  Czekoladę łamiemy, dodajemy olej i podgrzewamy na parze do rozpuszczenia. Polewamy zimny sernik,  możemy posypać kokosem, orzeszkami lub tak jak ja pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego :) Polecam równie pyszny

Pani na deser
KAWOWE MINI DESERKI 204

jogurtu greckiego 4 łyżeczki cukru 5 łyżek kawy zbożowej typu Inka 0,5 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru POLEWA: 0,5 tabliczki białej czekolady łyżeczka kawy rozpuszczalnej lub zbożowej łyżeczka oleju rzepakowego ORAZ: słodkie kakao oraz mielona kawa do dekoracji listki melisy WYKONANIE: Do zrobienia babeczek potrzebujemy formę do pieczenia muffinków (12 sztuk) Każdy otwór(...)rozpuszczenia żelatyny. Odstawiamy do ostudzenia. Jogurt ubijamy razem z cukrem pudrem, dodajemy zimną masę z żelatyną. Chwilę miksujemy i wylewamy na ciasteczkowy spód, po równo. Odstawiamy do schłodzenia. POLEWA: Czekoladę, kawę i olej  rozpuszczamy na parze. Każdą babeczkę polewamy po wierzchu. Schładzamy przynajmniej 2 godziny. DEKORACJA: Babeczki delikatnie wyciągamy z formy, i układamy na talerzu. Tuż przed podaniem posypujemy

Pani na deser
KRUCHE RURKI Z CZEKOLADOWYM KREMEM 269

jajka 12 dag cukru pudru 12 dag smalcu 22 dag masła 0,5 kg mąki KREM: 2 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru budyń czekoladowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mąki pszennej 0,5 kostki masła 0,5 opakowania cukru wanilinowego WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy tłuszcz i razem siekamy. Następnie dodajemy jajka. Zarabiamy ciasto i chowamy do lodówki(...)ustawienie góra dół ok. 15 minut na złoty kolor. Po upieczeniu od razu ściągamy (uważamy żeby się nie poparzyć) KREM: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrami, dodajemy czekoladę. W drugiej szklance mleka mieszamy budyń i mąkę. Wlewamy na wrzące mleko i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Po odstawieniu dodajemy masło i za pomocą miksera ucieramy. Odkładamy na bok i przykrywamy

Pani na deser
MUFFINKI Z PŁATKAMI JAGLANYMI 183

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 dag cukru 4 całe jajka 150 ml oleju 350 ml maślanki lub kefiru ORAZ: dowolne sezonowe owoce, większe należy pokroić kawałki czekolady lub kolorowe cukierki cukier puder do posypania WYKONANIE: Dwie formy na muffinki wykładamy papilotkami. Jajka delikatnie roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy cukier i nadal ubijamy. Wsypujemy płatki jaglane i mieszamy. Mąkę z proszkiem(...)wlewamy olej. Do ciasta na tym etapie możemy wsypać ulubione owoce i lekko wymieszać. Możemy też owoce powciskać gdy ciasto jest już w foremkach.  Możemy również dodać pokrojoną czekoladę lub kolorowe cukierki. Ciasto za pomocą łyżki wlewamy do foremek do 2/3 wysokości.  Pieczemy w temperaturze 17-180 stopni C ok. 25-30 minut, do suchego patyczka. Posypujemy cukrem

Pani na deser
SERNIK Z KAWOWĄ PIANKĄ 180

jogurtu greckiego 4 łyżki kawy zbożowej typu Inka 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 0,5 szklanki mleka ORAZ: kostka białej i mlecznej czekolady WYKONANIE: Herbatniki mielimy, mieszamy z zimnym masłem. Dno  wykładamy papierem do pieczenia.  Spód  i boki    (do połowy)  w ykładamy masę z herbatników i dokładnie(...)rozpuszczenia żelatyny. Odkładamy do wystudzenia. Jogurt ubijamy, wlewamy zimną kawę i chwilę miksujemy. Masę próbujemy, dodajemy cukier puder wg uznania. Gdy zacznie tężeć wylewamy na sernik. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch sernika.  Chowamy do lodówki. Smacznego

Pani na deser
TORT Z MASĄ JOGURTOWĄ 221

MASA: 400 ml  jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 1 galaretka malinowa MASA DO DEKORACJI: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru tabliczka białej czekolady kostka masła 200 g WYKONANIE: BISZKOPT: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Wlewamy do białek ciągle miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy powoli(...)galaretkę. Masę dobrze miksujemy, chowamy na chwilę do lodówki. Gdy zacznie tężeć masę dzielimy na 2 części i przekładamy biszkopty. Tort schładzamy. MASA DO DEKORACJI: Szklankę mleka gotujemy z czekoladą i cukrem. W pozostałym mleku mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Budyń odstawiamy w chłodne miejsce. Nakrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyń (unikniemy kożucha

Pani na deser
Ciasto pomidorowe bezglutenowe 324

daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 łyżki siemienia lnianego mielonego + 7 łyżek wody 1 szklanka pomidorów krojonych z puszki 0,5 szklanki oliwy Do dekoracji: 80 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki oliwy, maliny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Siemię lniane zalać 7 łyżkami wody(...)łyżki.  Masę przelać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 60-65 min. - do suchego patyczka (u mnie 65 min.). Przestudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą i udekorować malinami

Domowa Cookierenka Agi
Sernik waniliowy z nutką pomarańczy 196

być z wiaderka) szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżeczka otartej skórki z pomarańczy 5 jaj pół szklanki śmietanki  kremówki 36% Na polewę czekoladową: 100g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) 50ml śmietanki kremówki 36% Wykonanie: Spód: herbatniki miksujemy blenderem na proszek, dodajemy stopione masło i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (tylko(...)pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku.  Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Galaretkowe arbuzy 817

Jego minę – bezcenna:))) Jeśli i Wy chcecie sprawić Waszym pociechom taką radość, przygotujcie galaretkowe arbuzy u siebie;) 3 galaretki czerwone 2 galaretki zielone 1/2 szkl. kremówki 2 kostki czekolady Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Galaretki czerwone rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody. Studzimy. Formę keksową wykładamy szczelnie folią aluminiową. Na dno wylewamy niewielką ilość zielonej(...)całkowitym stężeniu) galaretkę wyjmujemy z formy i kroimy na średniej grubości (około 1,5cm) plastry. Następnie każdy plaster nacinamy w taki sposób, by otrzymać kawałek „arbuzowego” trójkącika. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki nanosimy ją na galaretkę formując „łezki” imitujące arbuzie pestki

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania