czekolada - 27946 przepisów (strona:853/1864)

Blok czekoladowy 223

Składniki: 250 gram mleka w proszku 200 gram margaryny 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 0,5 szklanki wody 15 herbatników 3 duże wafle 100 gram białej czekolady opcjonalnie po 100 gram rodzynek i orzechów włoskich Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, pokruszone herbatniki i wafle, ewentualnie rodzynki i orzechy

kulinarnyswiatdomi
CIASTO BANOFFEE PIE NA SPODZIE Z CIASTEK- BEZ PIECZENIA 130

ciastek (użyłam ciastek  Brześć ) * 60 g masła * pół puszki masy krówkowej o smaku kajmakowym * 2 banany * 330 ml śmietany kremówki 36% * 1 łyżka cukru pudru * starta na tarce czekolada do posypania Wykonanie: Blachę do ciasta wyłożyć folią aluminiową.  Ciastka i roztopione masło umieścić w misie robota i zmiksować do otrzymania masy o konsystencji wilgotnego piasku. Ciastka wysypać(...)cytryny, zapobiegnie to czernieniu bananów). Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą śmietanę wyłożyć na banany, wyrównać wierzch. Na końcu posypać startą na tarce czekoladę.  Ciasto przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
Ciasto z bakaliami i śmietaną 162

ciacho. Składniki na biszkopt: jaja 6 szt mąka pszenna 7 łyżek cukier 4 łyżki Dodatkowo: śmietana 30% litr cukier 3 łyżki migdały płatki 50 g orzechy laskowe 50 g czekolada deserowa mleko 4 łyżki   Ubiłam całe jaja z cukrem na puch( tak całe jaja nic osobno i zawsze mi wychodzi).Dodałam przesianą makę ( przesiewałam nad ubitymi jajami i delikanie(...)wierzch. Migdały i orzechy( wzielam je rozdrobniłam w woreczku przy użuciu tłuczka) .Podprażyłam razem na suchej patelni delikatnie soląc.Poczekalam aż przestygnie i posypałam na śmietane dosyć gęsto. Czekoladę, dwie całe tabliczki rozpuściłam z mlekiem w rądelku i polałam bakalie, całą zawartość.Do lodówki . N adrudzi dzień ciasto jest akurat( przechodzi biszkopt śmietą,robi śię meciutki. - kochanie zrobiłam te inne

Różowa kuchnia
Noc w Wenecji 136

łyżki śmietany kremówki dodać do płynnej żelatyny,wymieszać do połączenia. Wlewać strumieniem cienkim do ubitej śmietany kremówki miksując do połączenia. Ubitą śmietankę wyłożyć na ciasto. Polewa 150 g czekolady deserowej 1 łyżkę masła 6 łyżek mleka 2 małe żółtka Czekoladę ,masło i mleko rozpuścić w rondelku , na gładką polewę. Dodać żółtka i dobrze wymieszać do połączenia składników Udekorować wystudzone ciasto

w mojej kuchni
MAKARONIKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 174

pudru 50 g cukru DO PRZEŁOŻENIA I DEKORACJI: 200-250 g serka mascarpone kolorowe posypki do dekoracji złoty, różowy i fioletowy barwnik spożywczy jadalny czarny pisak odrobina roztopionej białej czekolady WAŻNE RADY PRZED PIECZENIEM: 1) Białka jajek muszą być oddzielone od żółtek i przechowywane w temperaturze pokojowej minimum 24-36 h przed przystąpieniem do pieczenia. 2)Płatki migdałowe są znacznie(...)zrumieniły! Gotowe makaroniki wyjmij z piekarnika, ostudź, a potem ostrożnie oddziel od papieru. Na 16 głowach Unicorn uszy i rogi pomaluj na złoto, miejsca poniżej rogów posmaruj odrobiną białej czekolady i posyp dekoracyjnymi kuleczkami. Jadalnym pisakiem narysuj oczy, a sypkim różowym barwnikiem za pomocą pędzelka zrób rumieńce. Makaroniki przełóż serkiem mascarpone zabarwionym na fioletowo. Nie dodawaj do niego żadnego cukru

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 140

soli, 1/2 łyżeczki cynamonu. Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone (250 g), 4 łyżki masła orzechowego, 4 łyżki cukru. Dekoracja: garść posiekanych orzechów laskowych (prażone blanszowane), 3 kostki gorzkiej czekolady (startej na wiórki). Przygotowanie: Jajka ubijam do podwojenia objętości, stopniowo dodaję cukier, następnie wlewam cienkim strumieniem olej. Do masy jajecznej dodaję starte jabłko i marchewkę oraz wiórki kokosowe, delikatnie mieszam(...)krem - ubijam przez 2 minuty mascarpone z masłem orzechowym i cukrem. Upieczone ciasto całkowicie studzę i przekrawam na pół. Każdą warstwę ciasta smaruję połową kremu, dekoruję posiekanymi orzechami i czekoladą

JejKuchnia
Rolada z musem brzoskwiniowym 377

łyżeczki proszku do pieczenia • 1/3 szkl. cukru ŚMIETANA: • 300 ml śmietanki 30% • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru • śmietan fix MUS BRZOSKWINIOWY: • puszka brzoskwiń • galaretka brzoskwiniowa DODATKOWO: • 1/2 tabliczki czekolady rozpuszczonej z dwiema łyżkami mleka Przygotowanie : Brzoskwinie odsączyć i zmiksować, połączyć z galaretką rozpuszczoną w szklance wrzątku, ostygniętą zostawić w lodówce, aż zacznie tężeć. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno(...)papier i zwinąć w rulon, wzdłuż dłuższego boku, zostawić do ostygnięcia. Roladę rozwinąć, posmarować tężejącym musem, na mus rozsmarować bitą śmietanę i zwinąć, wierzch oprószyć cukrem pudrem i udekorować czekoladą, zostawić w lodówce do schłodzenia

KUCHNIA POLSKA
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I CZEKOLADĄ 105

masła orzechowego - w temperaturze pokojowej, 170 g cukru brązowego, 200 g mąki,  jajko - w temperaturze pokojowej, łyżka cukru wanilinowego, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 80 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: 2 rodzaje masła ubijam wraz z cukrem przez 3 minuty, aż masa będzie nieco bardziej puszysta, następnie dodaję jajko oraz cukier wanilinowy i ubijam przez kolejne 3 minuty(...)masy dodaję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, mieszam łyżką. Na koniec dodaję pociętą na kawałki czekoladę, delikatnie mieszam. Z masy formuję kulki orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka piekę przez 17-20 minut w 175 stopniach (grzałka góra-dół

JejKuchnia
Zdrowe FIT brownie z batatów i amarantusa 117

mąki z amarantusa 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (najlepiej świeżo mielone) 3 łyżki niesłodzonego kakao 3-4 łyżki syropu z agawy garść obranych orzechów włoskich 8-10 kostek gorzkiej czekolady Do dekoracji: połówki obranych orzechów włoskich niesłodzone kakao Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy na parze aż będą miękkie(...)większym naczyniu rozgniatamy jeszcze ciepłe ugotowane bataty widelcem, dodajemy mąkę z amarantusa, świeżo mielone siemię lniane, kakao i syrop z agawy i mieszamy. Dodajemy pokrojone orzechy włoskie i czekoladę pokrojoną w niewielkie kawałki. Całość mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 35-40 minut. Po przestudzeniu posypujemy kakao i dekorujemy połówkami orzechów włoskich

Lamarida.pl
Szybkie ciasto bez pieczenia 210

pieczenia przepis na blachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą 200 g ciastek rurki Wiórki kokosowe Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na jej dno wyłóż herbatniki, tak aby ściśle przylegały do siebie. Do miski przelej śmietanę, dodaj szczyptę soli i cukier(...)masy przełóż na blachę, wyrównaj wierzch i układaj na niej rurki, prostopadle do krótszej krawędzi blachy. Rurki przykryj drugą częścią masy, następnie wyłóż na nią herbatniki, tak aby warstwa czekolady była u góry. Na koniec posyp je wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na ok. 3h. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z mascarpone w roli głównej Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia

365 dni dookoła kuchni
milky way z malinami ( bez pieczenia) 250

masła 125 ml mleka + szklanka do nasączenia 2 szklanki mleka w proszku (pełnego) 3/4 szklanki cukru 2 szklanki malin 1 opakowanie galaretki malinowej  3-4 kostki czekolady mlecznej Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku. Odstawić aż wystygnie i zacznie tężeć.  Pół szklanki mleka i cukier zagotować i wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć i ucierając dodawać na zmianę mleko(...)mleku i ułożyć warstwę w foremce. Rozsmarować połowę masy Przykryć kolejną warstwą nasączonych herbatników. Ułożyć maliny i zalać gęstniejącą galaretką. Przykryć herbatnikami i rozsmarować pozostałym kremem. Kilka herbatników pokruszyć, czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z  herbatnikami. Posypać wierzch ciasta. Foremkę nakryć folią lub zamknąć w pojemniku i wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 127

Owsiane ciasteczka z malinami i czekoladą to zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą na bawialnię. Rozeszły się jak świeże bułeczki. Dzieci je polubiły, dorośli również. Szybkie, bezproblemowe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe… Koniecznie do zrobienia na Waszej liście.   Składniki na 13 sztuk: 100 g płatków owsianych

Made By Mom And Son
Ciastka dyniowe najlepsze (bez glutenu, paleo) 113

witamy was na blogu Przez długi czas na początku tygodnia, na blogu lądował nowy słodki przepis. Już uzbierało się ich kilkadziesiąt, w tym kilka dyniowych np. na muffinki z czekoladą lub świetny chleb dyniowy! Wczoraj była niedziela, pierwszy dzień jesieni więc koniecznie trzeba było zrobić coś z jesiennym akcentem, a co lepiej pasuje do jesieni niż DYNIA? Tym razem postanowiliśmy(...)szklanki nasion chia ¼ szklanki pestek dyni 2 szklanki wiórków kokosowych ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki oleju kokosowego 1 jajko ¼ szklanki ksylitolu wersja dekadencka „¼ szklanki pokruszonej gorzkiej czekolady” Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Formujemy cienkie ciastka układając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut

PaleoLife
Muffiny z kawałkami czekolady - pyszne i proste :) 128

Facebooku Składniki: ( porcja na 12 sztuk) (szklanka 250 ml) Mąka tortowa 2 szklanki Cukier 1/2 szklanki Mleko 2/3 szklanki Olej 1/2 szklanki Jajka 2 Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Czekolada 100 g Przygotowanie: Przygotowywać dwie miski. Do jednej wsypać suche składniki przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia.Wszystko razem wymieszać. W drugiej misce wymieszać mleko z olejem i jajkami. Mokre składniki(...)połączyć z suchymi. Na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Gotowe posypałam dodatkowo cukrem pudrem. Smacznego!          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Babka pomarańczowo - kawowa. 154

szklanki mleka 2 pełne szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli Polewa: 1 czekolada gorzka 3 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka oleju Wykonanie: Pomarańczę sparzyć i dobrze wyczyścić. Zetrzeć skórkę na tarce. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodawać(...)delikatnie od góry przemieszałam łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni 65-70 minut. Do suchego patyczka. Do miseczki wlać 3 łyżki soku z pomarańczy, łyżkę oleju i dodać połamaną czekoladę. Miskę postawić na garnuszku z gotującą wodą i cały czas mieszać, aż powstanie polewa. Dno miseczki nie powinno dotykać wody. Wystudzoną babkę udekorować ciepłą polewą

Agusiowe smakołyki