czekolada - 27946 przepisów (strona:853/1864)

Honeycomb - plaster miodu 233

Idealna i słodka przekąska, którą można pałaszować chwilę po przygotowaniu,  jak również zatopione w czekoladzie. Jest świetnym dodatkiem do deserów.  Robi naprawdę wielkie wrażenie pośród mniejszych i większych łasuchów. Składniki: 365 g cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant 140 g miodu płynnego (ja użyłam sztucznego)/syropu glukozowego/syrop trzninowy Diamant 110 ml wody 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku(...)Najlepiej na ok 2-3 godziny.  Honeycomb zmieni jeszcze kolor na ciemniejszy w misce. Ten rodzaj deseru nie lubi wilgoci, więc należy go szybko zjeść lub zanurzyć w czekoladzie.  #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka czekoladowe a’la brownie 306

Łatwe Przystępne Przepis na wilgotne w środku ciasteczka mocno czekoladowe. Składniki 1,5 tabliczki czekolady gorzkiej 1 szklanka mąki 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 kostki masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko dodatkowo: 0,5 tabliczki czekolady (może być mleczna) w kawałkach, 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia […] Artykuł Ciasteczka czekoladowe

PysiaGotuje.pl
Kostka alpejska 1109

ciasta i z powrotem ułożyć je na blasze. Nasączenie biszkoptu: 100ml zimnej wody + 4 łyżki wódki lub likieru kawowego Dodatkowo: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 50g tartej gorzkiej czekolady do dekoracji 900ml schłodzonej śmietanki kremówki 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W razie potrzeby ( wyższej temperatury otoczenia, latem) dodać 1 saszetkę śmietan fix dla pewności, że śmietana będzie(...)śmietany i nie rozpuści nam bezików . Śmietanę ubić z serkiem oraz cukrem pudrem na puszystą masę( opcjonalnie dodać fix) tak przygotowaną śmietanę wyłożyć na masę, wyrównać i posypać tartą czekoladą. Ponownie schłodzić w lodówce. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Przepis #90 Kokosowy FIT snikers - bez pieczenia 197

łyżki masła orzechowego Masa - 2 łyżki kaszy manny - 0,5 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego - 2-3 łyżki syropu klonowego - 80 g wiórek kokosowych Polewa - 50 g gorzkiej czekolady   Wykonanie Wafle kruszmy bardzo drobno. Dodajemy do nich masło orzechowe i dokładnie mieszamy.   Masę przekładamy do foremki. W rondelku zagotowujemy mleko i gotujemy na nim kaszę mannę. Gdy zacznie(...)gęstnieć wlewamy syrop klonowy oraz wsypujemy wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód. Pozostawiamy do wystudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie polewamy nią nasze ciasto. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce. Połączenie orzechów i kokosa smakuje bardzo pysznie! Taki deser nadaje się na podwieczorek jak i na drugie śniadanie.   Smacznego

Health-Fit-Life
PIECZONE JABŁKA z nadzieniem (wegańskie, bez cukru) 248

Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki: 4 jabłka 50 g płatków owsianych lub jaglanych 50 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 30 g daktyli 20 g rodzynków 4 kostki gorzkiej czekolady (25 g) 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 80 ml mleka roślinnego Sposób przygotowania: Z każdego jabłka obkrój górę, a następnie wydrąż środek. Pozostałe składniki wymieszaj (czekoladę oraz daktyle pokrój

Via Gusto
SERNIK NA ZIMNO Z KAWOWYM WIERZCHEM 229

łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny jogurt grecki 400 g 0,5 szklanki mleka ORAZ: po 1 opakowaniu Herbatników regionalnych w polewie i bez  żurawina starta czekolada zielone wiórki kokosowe WYKONANIE: SPÓD: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy, masło stapiamy i gdy przestygnie wlewamy do ciastek. Dobrze mieszamy i wysypujemy na blaszkę. Równo rozkładamy i ugniatamy. Chowamy(...)tężeć wylewamy na ser i równo rozprowadzamy. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Następnie odpinamy tortownicę i usuwamy folię. K ażdy środek ciastka wypełniamy żurawiną. Wierzch posypujemy czekoladą i wiórkami. Na środek można dać ciastko. Smacznego

Pani na deser
Zdrowe Bounty - bez cukru 611

Nadzienie : - 2 szklanki wiorek kokosowych  - 2 łyżki miodu  - 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego  Polewa  Można użyć gorzkiej czekolady 99% lub zrobić : Składniki  -100 ml oleju kokosowego - 1/2 szklanki kakao - 3 łyżki syropu klonowego Kokos blendujemy z miodem i syropem klonowym na gładką masę. Nakładamy do silikonowych lub plastikowych foremek na lód. Wstawiamy na kilka godzin(...)zamrażarki. Olej kokosowy rozpuścic w kąpieli wodnej. Dodać kakao i syrop klonowy. Pralinki wyciągnąć z zamrażarki, zanurzyć w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia lub kratkę - nadmiar odcieknie. Zostawić do zastygniecia, przechowywać w lodówce. #zdroweslodycze   #bounty   #bezcukru

Szkrab Je Sam
Ciasto z musem jabłkowym i kremem śmietanowo-budyniowym 550

żelatyny     Masa budyniowo śmietanowa 400 ml śmietany 30% 1 budyń śmietankowy ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru pudru   Do przybrania:czekolada   Przygotowujemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodajemy powoli cukier ciągle ubijając, aż się rozpuści, następnie dodajemy żółtka, chwile ubijamy i odkładamy mikser. Małymi porcjami dodajemy przesianą mąkę(...)masa nam nie zaczęła tężeć a śmietana nie upadła. Tak więc masę tą wylewamy na masę jabłkową i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Ciasto posypujemy startą czekoladą

Jadło i czytadło
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 180

olej kokosowy ekologiczny - 100 ml cukier kokosowy - 1 szklanka cukier waniliowy ekologiczny - 1 opakowanie kakao organicznego użyłam Alce Nero - 2 łyżki soda - 1 łyżeczka jaja ekologiczne - 2 szt. gorzka czekolada posiekana - 20 g pistacje - 1 łyżka Mąkę przesiej przez sito. Dodaj kakao, sodę, cukier kokosowy, cukier waniliowy, posikane orzechy pistacjowe i czekoladę. Wymieszaj składniki. Dadaj jaja i płynny olej kokosowy

AZgotuj!
Batony owsiane z masłem orzechowym 209

pojemniku.  Składniki na ok 10 szt Czas przygotowania: 45 min 3 szklanki prażonych płatków owsianych góskich 2 łyżki nasion jasnego sezamu 2 łyżki wiórków kokosowych 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki rodzynek sułtanek 3 łyżki jagód goji szczypta soli 200 g masła orzechowego dobrej jakości 200 ml oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżka miodu Przygotowanie(...)mieszamy stale i jak tylko całość się rozpuścić zdejmujemy z ognia, masa ma być jedynie lekko ciepła  3. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą w misce, dodajemy posiekaną czekoladę  4. Do oleju i masła dodajemy łyżkę miodu i całość przelewamy do suchych składników, mieszamy dokładnie i przekładamy na papier do pieczenia, wyrównujemy  na grubość

Słodki Kompromis
CIASTECZKA OWSIANE 260

sody 3 szklanki płatków owsianych górskich 2 jajka 10 dag masła 10 dag smalcu  szklanka cukru ( można zmniejszyć, bo są dość słodkie) cukier wanilinowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady garść słonecznika i ziarenek lnu WYKONANIE: Tłuszcz rozcieramy, dodajemy partiami cukier. Następnie dodajemy jajka i dobrze miksujemy. Mąki mieszamy z solą oraz proszkiem i sodą, dodajemy do masy. Mieszamy łyżką(...)Dodajemy bakalie oraz czekoladę, mieszamy. Na końcu wsypujemy płatki, ciasto jest bardzo gęste. Blachę z piekarnika wykładamy papierem. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C, ustawiamy na grzanie góra dół. Ciasto nabieramy łyżką, w dłoniach formujemy kulki, które lekko spłaszczamy. Układamy w odstępach. Pieczemy ok. 20 minut aż nam się ze złocą. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie, czekamy do czasu

Pani na deser
PIERNIKOWY SERNIK! PETARDA! 187

SEROWA - 1 kg sera białego o zawartości tłuszczu 18% idealnie zmielonego na kremowy mus - 2 białka - 1 jajo - 200 ml śmietanki 12% - 1 łyżka przyprawy do piernika - 150 g czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej - 120 g margaryny - 120 g cukru pudru JAK ZROBIĆ SERNIK? Białka ubij robotem na sztywno. Ser zmiksuj blenderem z margaryną, żółtkami, przyprawą do piernika, śmietanką(...)cukrem na gładką masę. Zmiksowaną masę wymieszaj z pianą z białek. Masę podziel na 2 części.  Do jednej z nich dodaj czekoladę. Wymieszaj delikatnie. A drugą pozostaw w wersji "białej". Ciasto piernikowe wyjmij z zamrażalnika, rozwałkuj i wyłóż na formę dużej tortownicy. Wylep spód i boki.  Dno tortownicy wylepione ciastem oprósz delikatnie kakao.  Wylej masę serową białą

SMYKWKUCHNI
Babeczki dyniowe z kawałkami czekolady 200

szkl puree z pieczonej dyni, 1 szkl cukru, 3/4 szkl mąki ziemniaczanej, 2 jajka(L), 2/3 szkl mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g wiórek kokosowych, 50g czekolady(dowolnej) pokrojonej w kostkę Wykonanie:   Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami lub przygotować papierowe wolnostojące foremki. Masło pokroić na kawałki i włożyć do rondelka, dodać(...)pieczenia i wymieszać na jednolita masę żeby nie było grudek. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć do papilotek na ok 2/3 wysokości. Do każdej wyłożyć po 3 kawałeczki czekolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 23 min. Jak zrobić puree z pieczonej dyni: ok 1 kg dyni umyć i pokroić na grudą kostkę. Usunąć pestki. Położyć na blaszce skórką

Olga Piecze i Gotuje
NALEŚNIKI Z CYNAMONOWYM TWAROGIEM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 181

szczypta soli, łyżka cukru, mąka. Składniki na nadzienie: około 50 dag twarogu na sernik, 1-2 łyżeczki cynamonu, 4-5 łyżek cukru, żółtko. Składniki na polewę: 50 g gorzkiej czekolady, 50 ml śmietany 30%. Dodatkowo: kilka złotych perełek do dekoracji. Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, zaczynając od jednej szklanki, aż do uzyskania odpowiedniej(...)łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z żółtkiem i cukrem, dodaję cynamon i mieszam. W razie potrzeby dodać więcej cukru. Polewa: śmietanę podgrzewam, dodaję czekoladę podzieloną w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Naleśniki smaruję masą serową, zwijam. Układam na talerzu, polewam przygotowaną polewą czekoladową i posypuję perełkami. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski

JejKuchnia
Ciasto kajmakowo-kawowe 420

inki. Masa kajmakowo-kawowa: 400 ml kremówki 800 ml jogurtu greckiego 500 g masy kajmakowej 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2  łyżki żelatyny Dodatkowo: gorzka czekolada, posypka etc. Kakao i kawę zaparz trzema łyżkami gorącej wody. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody. Jogurt grecki zmiksuj. Partiami dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną(...)delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny.  Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność

Proponowane wyszukiwania