czekolada - 27946 przepisów (strona:856/1864)

Zdrowe batony daktylowo orzechowe 84

łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki suszonych wiśni  Radix-bis 3 łyżki orzechów nerkowca  Radix-bis 60 g gorzkiej czekolady 70% Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy z zalewy. Daktyle przekładamy do głębszej miski. Dodajemy masło orzechowe. Całość blendujemy blenderem na gładką masę. Ja używam ręcznego(...)Całość mieszamy dokładnie łyżką. Masa musi być dość zwarta. Wszystko przekładamy do prostokątnego pojemnika wyłożonego folią spożywczą. Wylepiamy dno, wygładzamy i wstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch masy daktylowej. Ponownie chłodzimy w lodówce. Całość kroimy na małe batoniki

VioletoweKucharzenie
Cytrynka bez pieczenia 175

masa cytrynowa 6 szt cytryn – wycisnąć z nich sok 1 szklanka cukru 100 g masła 2 budynie waniliowe masa śmietankowa 500g kremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową Sok z cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy(...)200ml wody i czekamy aż zacznie gęstnieć, śmietanę ubić i dodać galaretkę i 2 łyżki cukru pudru oraz śmietan fix. Wylewamy na masę budyniową na to kładziemy herbatniki . polewa Czekoladę połamać dać do rondelka i śmietanę 3 lub4 łyżki ,jak się roztopi smarujemy pędzelkiem herbatniki i posypujemy kokosem

Moje Wyroby
Tarta dyniowa bez glutenu 109

łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki imbiru ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki goździków (mielonych) szczypta soli 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody ¾ szklanki tapioki Do ozdoby: śmietanka kokosowa, owoce, gorzka czekolada. Przygotowanie: Orzechy mielimy na mniejsze kawałki mieszamy z miodem i wykładamy nimi spód formy o średnicy 18 cm. Nadzienie: Mieszamy ze sobą masło, puree z dyni, miód i przyprawy. W osobnej(...)stopniach przez 35-40 minut, aż góra się „przypiecze” i tarta dyniowa zrobi się złocista. My dodaliśmy na wierzch borówki amerykańskie ze śmietanką kokosową i grubo pokrojoną czekoladę. Smacznego ! Tarta dyniowa Artykuł Tarta dyniowa bez glutenu pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Malinowa chmurka -ciasto znane ale każda gospodyni piecze go inaczej 195

lodówki. Masa śmietankowa 550 g śmietany 36 % 4 do 5 łyżek cukru pudru ja dałam 5 na bardziej słodkie żeby było 5oo g serka ricotta 5 łyżek żelatyny 1/2 czekolady oraz migdały przygotowanie żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie śmietanę ubić z cukrem pudrem a na końcu dodać serek ricotta, a pod koniec żelatynę, Potem dzieliłam masę na 2 części(...)jednej dałam czekoladę i wyłożylam na masę malinową, a potem dałam pozostałą część masy. Migdały przyrumieniłam na suchej patelni i posypałam po wierzchu

Moje Wyroby
Skomponuj swoje własne musli na Mixit.pl 183

prosty i bardzo intuicyjny sposób. Zaczynamy od wyboru odpowiedniej bazy do naszego musli – jest ich kilka. Możecie zdecydować się na przykład na pieczone płatki albo takie w czekoladzie bądź miodzie. W kolejnym kroku wybieramy owoce – jest ich tam sporo, orzechy a na końcu nasze ulubione dodatki na przykład wiórki czekoladowe albo kakaowe poduszeczki :) Zdecydowaliśmy się na tubę składającą(...)się z pieczonych płatków, daktyli, suszonych jabłek, orzechów ziemnych, ziarenek kawy w czekoladzie, chipsów bananowych, a całość dopełniają pestki dyni. Trzeba przyznać mieszanka bogata w błonnik i witaminy. Nie tylko mieszanki musli Skomponowanie własnej mieszanki nie jest ani trudne ani czasochłonne, ale jest też wersja dla „leniuchów” :) Możecie wybrać gotowe zestawy musli, kasze albo nawet batoniki. Skusiliśmy się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie pastylki miętowe 186

Połączenie mięty i czekolady to moja wielka miłość. Niestety odkąd przeszłam na dietę bezmleczną musiałam zapomnieć o czekoladkach After eight czy pastylkach miętowych. Wszystko zmieniło się, gdy szukając w internecie ekstraktu waniliowego trafiłam na listę innych ekstraktów – wśród nich miętowy. W tym momencie ilość pomysłów na kulinarne nowości eksplodowała. Ekstraktu miętowego nie udało mi się zamówić, za to kupiłam(...)Pastą smarujemy dokładnie pastylki i odstawiamy znowu do zamrażalnika. I gotowe! Mamy idealne miętowe czekoladki. W sam raz do kawy, czy na małą przekąskę, gdy najdzie nas ochota na czekoladę. Czekoladki najlepiej przechowywać w zamrażalniku i wyjmować tylko taką ilość, jaką chcemy zjeść

Dieta bez mleka
FRANCUSKI MŁYNEK TUPPERWARE- PRODUKT, KTÓREGO NIE MOŻE ZABRAKNĄĆ W TWOJEJ KUCHNI 80

Produkt, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Zaprojektowany do tarcia sera, marchewki, orzechów i czekolady przy minimalnym wysiłku. Przeznaczony zwłaszcza do serów twardych, takich jak parmezan. Francuski Młynek jest bardzo ekonomiczny i nie naraża użytkownika na ryzyko otarcia skóry palców przy ścieraniu nawet niedużych kawałków sera. Dzięki stożkowemu kształtowi tarki, kawałki sera nie blokują młynka. Oprócz sera twardego(...)młynku można ścierać również sery miękkie, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, czekoladę oraz niektóre warzywa i owoce. Podstawa jest zaopatrzona w pięć krążków antypoślizgowych, co umożliwia stabilne i wygodne tarcie. Młynek jest wielofunkcyjny: można w nim zetrzeć ser wcześniej, zamknąć pojemnik przykrywką, włożyć do lodówki i bezpośrednio podać na stół. Młynek można całkowicie zdemontować i wyczyścić. W tym celu należy

Zrób to smacznie
pizza z arbuza 174

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka wykonanie: Arbuza myjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku 153

tylko do kreatywności osoby przygotowującej. To przepis, który można „rozciągać na metry”, zmieniać, modyfikować, przerabiać – i efekt końcowy jest zawsze udany. Tym razem kolejna wersja, bez użycia kakao czy czekolady – waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku. Składniki: - 42 szt. herbatników (popularne petitki) - 900 g twarogu tłustego - 250 g serka mascarpone - 200 g miękkiego masła - 1,5 szklanki(...)mleka w proszku: - 100g mleka w proszku - 150g cukru kryształu - 100g masła - 50ml wrzącej wody - łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: - wiórki kokosowe uprażone na suchej patelni (można zastąpić startą białą czekoladą) Twaróg miksujemy (można najpierw zmielić, ale niekoniecznie) dodając porcjami miękkie masło. Kolejno, cały czas miksując dodajemy serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy, oraz ekstrakt waniliowy. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy

mojewypiekiinietylko
Bananowa chmurka 413

Krem 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Czekoladowa beza 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, cukier i proszek, dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę(...)białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i ubijać do uzyskania gęstej, błyszczącej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłaczyć mikser i wlać roztopioną na parze i przestudzoną czekoladę. Krótko wymieszać szpatułką i przełożyć na blaszkę ( taka sama wielkość jak na ciasto kruche) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w temperaturze 140 st. Galaretka : galaretki cytrynowe rozpuścić

Pieguskowa Kuchnia
Przepis #166 Trocik Daim (taki jak w Ikea) w odchudzonej wersji 235

migdałów w łupinkach Masa - 6 żółtek - stała część z jednej puszki mleczka kokosowego - 50 g miodu lub innego słodzidła - jeden batonik (28 g) Daim Dodatkowo - 70 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki płynnej części mleczka kokosowego - jeden batonik (28 g) Daim  Wykonanie  Biszkopt Migdały rozdrabniamy bardzo drobno razem z łupinkami. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy słodziło(...)zostawiamy 2-3 łyżki masy na wierzch) wykładamy na jedną część biszkoptu  i przykrywamy drugim. Smarujemy wierzch pozostałą masą i posypujemy posiekanym batonikiem Daim. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę a następnie polewamy nią ciasto. Chowamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie ! Mimo zmiany kilku składników - porównując do oryginału - jego  smak jest nieziemski! Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #165 Czekoladowy chlebek bananowy - bez mąki, jajek i mleka 124

odżywcze (całość) 1550 kcal w tym: B: 42 g; W: 217 g; T: 46 g.  Składniki - 4 banany - 200 g płatków owsianych - 2 łyżki kakao - 50 g gorzkiej czekolady (najlepiej 99%) - 5 suszonych daktyli Wykonanie Banany obieramy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy płatki owsiane i ponownie blendujemy. Daktyle i czekoladę kroimy w drobną kostkę. Wsypujemy do masy

Health-Fit-Life
Borówkowy sernik bez pieczenia ze śmietankową pianką-na herbatnikach 167

łyżki żelatyny  -125ml gorącej wody PIANKA -1 śnieżka (bita śmietanan w proszku) -200ml zimnego mleka -0,5 łyżki żelatyny -100 ml gorącej wody DODATKOWO -czekolada deserowa do posypania ciasta Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. MASA SEROWA Borówki blendujemy na mus. Do dużej miski dajemy ser, dodajemy mus z borówek oraz cukier puder i wszystko miksujemy(...)osobnej miseczce mieszamy żelatynę w 100 ml wrzątku, studzimy. Żelatynę dajemy do śnieżki i mieszamy. Masę wylewamy na ciasto. Wsadzamy całość do lodówki by stężało. Następnie trzemy na ciasto czekoladę. Polecam by ciasto poleżało w lodówce najlepiej całą noc by herbatniki namiękły. Ciasto wtedy rewelacyjnie się kroi, pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Gorąco polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
kruche ciasteczka 128

mamy ochotę na coś słodkiego, Misia najchętniej bierze się do roboty i najchętniej wszystko co by robiła byłoby z czekoladą. Tym razem udało mi się Ją przekonać, że może być też coś bez czekolady. Kruche ciasteczka są idealne jako mała przekąska i co najważniejsze, wiemy co jemy. Najdłużej oczywiście czeka się na wychłodzenie ciasta, bo potem to szybko znikają

Gotowanie z pasją
Mufinki czekoladowe 139

proste i szybkie do zrobienia. 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2/3 gorzkiej czekolady 1 szkl.mleka 1/2 szkl. oleju 1 jajko Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko, olej(...)jajko. Do miski z suchymi składnikami przelać składniki mokre, wymieszać łyżką. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto przekładać do foremek. Piec w temperaturze 185 stopni około 20 minut

Moje domowe kucharzenie