czekolada - 27946 przepisów (strona:861/1864)

Czekoladowy pudding chia! Musicie spróbować! 126

szklanki ksylitolu ( lub więcej jak lubicie bardzo słodkie ) ¼ szklanki kakao szczypta soli szczypta wanilii Na wierzch: śmietanka kokosowa (puszka mleka kokosowego, wstawiona na całą noc do lodówki) miód gorzka czekolada orzechy liście mięty kwiaty, itp. Przygotowanie: Wszystkie składniki na pudding miksujemy w blenderze i przelewamy do naczyń. Odstawiamy do lodówki na min. 3h. Do przygotowania bitej śmietany potrzebujemy puszkę kokosowego(...)wyciągniemy gęstą śmietankę, do której dodajemy miód i mikserem ubijamy aż zrobi się gęsta. Serwujemy czekoladowy pudding chia ze śmietanką, posypaną waszymi ulubionymi dodatkami. My tym razem postawiliśmy na czekoladę, liście mięty i kwiaty goździka Smacznego! Artykuł Czekoladowy pudding chia! Musicie spróbować! pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Kopiec skrzata 207

zimnej wody 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem stracciatella 300 ml śmietany kremówki ** 200 g mascarpone 40 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Ciasto szpinakowe Mąkę krupczatkę i mąkę tortową przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie w dłoniach z nadmiaru wody. Jajka ubijamy(...)wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem straciatella Do śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywny, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodajemy schłodzone mascarpone i startą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto chłodzimy w lodówce. * użyłam mrożonych malin ** użyłam

Wędrówki po kuchni
Nerkownik kokosowy z truskawkami i jagodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 159

puszka mleka kokosowego -1/2 szklanki truskawek -1/2 szklanki jagód -ksylitol według preferencji -4 łyżki wiórków kokosowych -6 łyżek z górką mąki kokosowej Polewa czekoladowa -3 rządki gorzkiej czekolady -3 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego SPÓD 1. Zmiel płatki owsiane i płatki teff w blenderze. 2. Dodaj olej kokosowy, słodzidło i mleko/wodę. 3. Całość dobrze wymieszaj(...)masę jagodową i wyrównaj. Następnie delikatnie wyłóż masę truskawkową, wyrównaj. Całość włóż do lodówki na całą noc. 6. Kolejnego dnia odkrój boki cienki nożem i zdejmij obręcz. 7. Gorzką czekoladę połam do miseczki, dodaj olej i podgrzej w kąpieli wodnej do uzyskania gładkiej polewy, którą polej górę tortu. 8. Całość udekoruj owocami. Po darmowego ebooka wpadajcie na bloga Edyty

Candy Pandas
Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką – przepis krok po kroku 160

się, że ze względu na dietę dr Dąbrowskiej , nie mogłam jako pierwsza spróbować tych słodkości. Zrobiłam to dopiero w zeszłym tygodniu i totalnie przepadłam dla tego połączenia karmelu i czekolady! Nie mogłam więc oprzeć się pokusie wykorzystania cukierków Werther’s Original do upieczenia słodkiego co nieco i tak powstał pomysł na bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Dzisiejszy przepis(...)piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.   I to już wszystko. Nasze bananowe muffinki z karmelową niespodzianką są już gotowe! Można je dodatkowo posypać cukrem pudrem, kakao lub czekoladą, a potem już tylko rozkoszować się ich smakiem. Gwarantuję Wam, że połączenie puszystych muffinek z karmelowym nadzieniem Werther’s Original, to po prostu poezja! A Wy lubicie muffinki? Zdarza się Wam piec

Okiem Blondynki by McBlondi
Tarta bananowa 135

zimnego tardego masła 100 g drobnego cukru składniki : nadzienie 3 banany 1,5 łyżki masła 6 łyżek masy kajmakowej 530 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru gorzka czekolada Mieszamy masło z cukrem, dodajemy całe jajko i żółtko i później mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką i rozgniatamy dłonią. Oczywiście możemy użyć także robota kuchennego(...)złociste. Masę kajmakową przekładamy na upieczoną, ostudzoną tartę. Układamy banany. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem jednej łyżki cukru pudru. Przekładamy ją delikatnie na wierzch tarty i posypujemy startą gorzką czekoladą

noteskulinarnyfiga
Deser galaretka z owocami 149

być owoce mrożone lub z puszki. Składniki: 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka truskawkowa winogrona białe bezpestkowe truskawki 200 ml zimnej kremówki 1 łyżka cukru pudru rurki i serca z czekolady do dekoracji Przygotowanie: Galaretkę pomarańczową przygotować wg przepisu na opakowaniu przestudzić, zimną rozlać do kieliszków. Dodać po kilka winogron i włożyć do lodówki by galaretka stężała.  Galaretkę truskawkową również(...)włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Za pomocą rękawa cukierniczego nałożyć bitą śmietanę na galaretki dodać truskawki oraz ozdoby z czekolady

Ala piecze i gotuje
Słodka pizza z mascarpone, czekoladą i owocami na krucho-drożdżowym cieście 138

razem!:) Ciasto: 250g mąki pszennej 125g margaryny Palma 125g kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 25g świeżych drożdży 2 łyżki cukru pudru  Dodatki: 150g serka mascarpone  100g mlecznej czekolady  kilka małych bezików po kilka sztuk truskawek, borówek sos toffi liście mięty do dekoracji  1. Drożdże, cukier puder i śmietanę dokładnie mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Łączymy z margaryną(...)ciasto do połączenia składników. Odstawiamy na 15-20 minut.  2. Po tym czasie rozwałkowujemy cienko ciasto na kształt koła. zawijamy brzegi na kształt pizzy. Ciasto smarujemy mascarpone, następnie czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy.  3. Na letnią pizzę wykładamy owoce: pokrojone truskawki, borówki oraz pokruszone bezy.  Polewamy sosem

Szefowa kuchni
Lody miętowe z czekoladą 113

Piękne mamy lato tej wiosny :) Skoro upały to muszą być i domowe lody. Tym razem lody z dodatkiem mięty z ogródka :) Składniki: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/2 szklanki cukru - 2 żółtka - 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki - 1 szklanka świeżych liści mięty Przygotowanie: Liście mięty blendujemy z cukrem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, następnie zdejmujemy ją z ognia, dodajemy żółtka

Zainspirowana w kuchni
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 260

jestem, to te zauroczyły mnie swym smakiem totalnie. Delikatne, puszyste i bardzo wilgotne, można je przygotowywać na mnóstwo sposobów, u mnie była już wersja bez dodatków, z kawałkiem czekolady (dzieci lubią takie dodatki) i z owocami. Wszystkie wersje równie smaczne. Da każdego to, co najbardziej lubi. Inspiracją był ten przepis   lekko tylko zmodyfikowany Przepis na 12 sztuk: Składniki: - 170g(...)wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-19 minut, do lekkiego przyrumienienia (najlepiej sprawdzić patyczkiem

Smaczne Zdrowe
Racuchy z cynamonem i czekoladą 136

Racuchy z cynamonem i czekoladą to kolejna propozycja na śniadaniowe eksperymenty dla najmłodszych. Moim dzieciakom tak zasmakowały, że musiałam je robić dwa dni pod rząd – a to cieszy najbardziej. Świadomość, że dzieci lubią moje śniadaniowe eksperymenty aniżeli tradycyjne i monotonne kaszki, płatki owsiane, kanapki z mlekiem czy też płatki kukurydziane. Zauważyłam też, gdy na... Więcej The post Racuchy(...)cynamonem i czekoladą appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Tort gofrowy, proteinowy i wegański na urodziny Pandek (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 169

puszek (lub serka homo) -ksylitol dowolna ilość -10 łyżek lub więcej mąki kokosowej -sok z soczystej limonki Dodatkowo -domowy dżem owocowy (do przełożenia gofrów) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do ozdoby) -ulubione owoce (do ozdoby) 1. Suche składniki na gofry wymieszać dodać banana i dolewać mleka roślinnego aby podczas blendowania wszystkie składniki się połączyły a ciasto było gęste ale dające się(...)Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dużym otworem szprycy. 3. Wystudzone gofry przekładać kremem ze szprycy a co drugiego posmarować dżemem. 4. Całość udekorować owocami i rozpuszczoną gorzką czekoladą

Candy Pandas
torcik z truskawkami i bezami 415

śmietany 30% * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * 1 łyżeczka soku z cytryny * truskawki * bezy ok. 5 - 6 sztuk Polewa: * 1 łyżka masła * 1/2 tabliczki czekolady * 1 łyżka kakao * 3 łyżki wody * odrobina cukru waniliowego * cukier do smaku Białka z cukrem ubiłam na sztywną pianę i kolejno dodawałam żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiałam przez sitko(...)pokruszyłam i dodałam do masy. Wymieszałam. Upieczone ciasto przekroiłam na dwie części. Posmarowałam masą dolną część i powciskałam kawałki truskawek. Przykryłam drugą częścią i polałam polewą czekoladową. Masło, wodę, czekoladę i  cukry roztopiłam i dodałam kakao. Wymieszałam na jednolitą masę i lekko przestudzoną polałam ciasto. Torcik można ozdobić bezami, truskawkami. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego – prosty przepis krok po kroku 207

potrzebować: 1 puszki ciecierzycy konserwowej lub ok. 240-250 g ciecierzycy gotowanej 2 dojrzałych bananów 4 łyżek gładkiego masła orzechowego 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu 50 g gorzkiej czekolady Będziecie również potrzebować blendera oraz papieru do pieczenia Wykonanie krok po kroku: 1. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. 2. Ciecierzycę odsączamy z wody. 3. Banany obieramy ze skórki i kroimy(...)ksylitol) i blendujemy na gładką masę. 5. Tak przygotowaną masę nakładamy przy pomocy łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując pożądany kształt ciasteczek. 6. Na koniec posypujemy je czekoladą. 7. Ciasteczka wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. 8. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasteczka do ostygnięcia.   I to już wszystko

Okiem Blondynki by McBlondi
Lody bananowo-ananasowe – przepis 126

upalny dzień. Lody bananowo-ananasowe – przepis ilość porcji-10, jedna porcja – 130kcal, Składniki: banan, 3 plastry ananasa, jogurt grecki gęsty 330g, 6 łyżek syropu klonowego 100g gorzkiej czekolady owoce: borówki, maliny, banan Sposób przygotowania: Zmiksuj banana, ananasa, dodaj jogurt i syrop klonowy. Masę przelej do formy. Wstaw do zamrażarki na 4 godz. Potem deser polej roztopioną w kąpieli wodnej(...)gorzką czekoladą. Ponownie włóż do zamrażarki. Podawaj z ulubionymi owocami lub syropem. Uwaga! Przed podaniem (ok. 20 minut) lody trzeba wyjąć, by zmiękły. Ponadto jeśli nie chcecie, żeby deser miał kryształki lodu warto go w podczas zamrażania kilka razy miksować Smacznego Artykuł Lody bananowo-ananasowe – przepis pochodzi z serwisu Strefa Zdrowego Żywienia

Strefa Zdrowego Żywienia
Maślane ciasteczka z czekoladą 162

Czuję, że prawdopodobnie wszyscy mają już swój ulubiony przepis na zabójczą partię ciasteczek z kawałkami czekolady. Ale na wszelki wypadek, jeśli jeszcze nie – to mam dla ciebie taki przepis, który zwala z nóg. W moim domu te ciasteczka długo nie leżały, właściwie zdążyłam zjeść tylko dwa Te ciasteczka są kruche, czekoladowe i cudownie maślane. Całkowicie rozpuszczają się w ustach(...)prawdziwy, czekoladowy i do tego maślany smakołyk jakim są właśnie te ciasteczka, to nic złego się nie wydarzy dla naszego zdrowia. Zróbmy więc kilka! Artykuł Maślane ciasteczka z czekoladą pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie