czekolada - 27946 przepisów (strona:868/1864)

Przepis #59 FIT Ciasto Tiramisu 194

cukru Masa - 800 g jogurtu greckiego - 20 g cukru/ słodzika Dodatkowo - 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody gotowanej ( ja użyłam kawy zbożowej) - 2 -3 kostki startej czekolady - 1 łyżeczka kawy do posypania Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier oraz po jednym żółtku. Dokładnie chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę(...)koniec dodajemy cukier/słodzik. Jedną część biszkoptu nasączamy kawą .Kolejno wykładamy 2/3 masy jogurtowej. Przykrywamy drugim biszkoptem. Jego również polewamy kawą. Wykładamy pozostałą część masy. Całość posypujemy startą czekoladą oraz kawą. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest mega smaczne i delikatne. Najlepiej smakuje na drugi dzień ponieważ masa jogurtowa jest jeszcze lepiej schłodzona:) Dla mnie to ideał :) W dodatku

Health-Fit-Life
Kokosowa panna cotta (Panna cotta al cocco) 180

porcje) 250 g śmietany kremówki 36% 250 ml mleka kokosowego 70 g cukru 3 listki żelatyny lub 3 łyżeczki żelatyny w proszku * dekoracja - gorzka czekolada, listki mięty  **** INGREDIENTI  (4 porzioni) 250 g di panna fresca liquida 250 ml di latte di cocco 70 g di zucchero 3 fogli di colla di pesce * decorazione(...)całkowitego rozpuszczenia żelatyny . Przygotowujemy 4 szklane miseczki, do których przelewamy powstałą masę. Deser schładzamy  przynajmniej 4-5 godziny. Przed podaniem deser dekorujemy startą gorzką czekoladą oraz listkami mięty . **** PREPARAZIONE Mettete in ammollo la gelatina in una ciotola con acqua fredda. Lasciatela ammorbidire per circa 10 minuti. In una casseruola fate scaldare la panna. In questo

La grande e la piccola cuoca
Sernik z awokado bez pieczenia 172

twarogu z wiaderka 1 duże awokado, dojrzałe 2 limonki, sok i otarta skórka 250 g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki wody 250 g ciastek digestive 100 g roztopionej czekolady otarta skórka z limonki do dekoracji 100 ml śmietanki kremówki do dekoracji Rozdrobnij ciastka i wymieszaj z roztopioną czekoladą. Użyj foremki z odczepianym brzegiem lub użyj metalową obręcz. Przykryj

codojedzenia
Czekoladowo-orzechowe lody z banana 193

Szybkie, proste i zdrowe lody z banana przygotować można w wielu wersjach smakowych. Zwykle robiłam takie lody z dodatkiem innych owoców - porzeczek, truskawek czy malin. Ale przecież czekolada i banany to równie dobre połączenie, prawda ? Do przygotowania czekoladowych lodów z bananów potrzebujecie tylko banany i kakao. By urozmaicić lody możecie dodać drobno posiekaną gorzką czekoladę lub masło orzechowe. Dodając masło

kolorowotorcikowo
Leśny mech z jagodami i mascarpone 192

łyżeczek proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 opakowanie serka mascarpone - 4 łyżki drobnego cukru Polewa na boki: - kilka kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady Dodatkowo: - świeże jagody Przygotowuję ciasto: Szpinak blenduję razem z olejem na gładką i jednolitą masę. W drugim naczyniu ubijam jaja ze szczyptą soli, stopniowo dodaję cukier, a następnie sok z cytryny(...)następnie kruszę. Na pierwszy blat wykładam połowę masy, na to jagody, przykrywam drugim blatem. Następnie wykładam pozostałą masę, posypuję kawałkami ciasta i na sam koniec wykładam jagody. Boki dekoruję czekoladą. Gotowe ;-) SMACZNEGO! :-) * * *  ZACHĘCAM SERDECZNIE DO POLUBIENIA MOJEJ STRONY   Wielopokoleniowo na facebook'u  - będziecie ze wszystkim na bieżąco

Wielopokoleniowo
Ciasto balowe 2280

duża paczka herbatników duża paczka krakersów puszka masy kajmakowej 500 ml śmietany 30% 1 opakowanie śmietan fixu lub 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g białej czekolady Wykonanie: Ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać zmieszane i przesiane wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia. Piec(...)herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę krakersów. Posypać startą białą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach

Pysznie & Pięknie
Mleczna kanapka 152

łyżki kakao Masa: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mleka 250 g margaryny (ja dałam Tortową) 2 łyżki cukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1,5 łyżki kakao 4-5 łyżek mleka garść posypki (orzeszki, czekoladowe płatki, czekoladowe kamyczki itp.) Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą (moja forma ma 22x30cm). Piekarnik rozgrzać(...)masę a następnie dolać ostudzone mleko. Miksować przez chwilę i dodać mleko w proszku ciągle miksując.  Masa jest bardzo gęsta i stabilna.  Gotową masą przełożyć ostudzony biszkopt. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na parze, dodać kakao i energicznie wymieszać. Polewą polać przełożone ciasto i posypać  dowolną posypką (najlepiej orzeszkami lub czekoladową posypką

Gotowanie jest łatwe
kostki kokosowo-twarogowe 153

cukru 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 120 ml bitej śmietany szczypta soli 2 jajka 140 gr wiórek kokosowych Na górę 60 g roztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu to czekanie na sernik ,który jest w lodówce(...)ciasto przez około 1 godzinę . Wstawić do lodówki ,co najmniej na 3 godziny, lub dłużej przed cięciem na kwadraty 4x4 ,lub jeśli wolisz większy rozmiar porcji. Do dekoracji stopić czekoladę w kąpieli wodnej ,albo w kuchence mikrofalowej.Udekorować ciastka ,wstawić na 10- 15 minut do zastygnięcia.Można posypać wiórkami po wierzchu przed podaniem

w mojej kuchni
Sernikobrownie z truskawkowym musem 221

połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku 25 cm x 35 cm x 6 cm Brownie 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty(...)cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 100 ml wody Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj cukier, kakao, a następnie jajka i zmiksuj. Na koniec przesiej mąkę i zmiksuj do połączenia składników. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, aż po brzegi. Wyłóż masę

codojedzenia
Deser z malinami i syropem klonowym 159

pektyny i kwasy organiczne. Samo zdrowie! Składniki 250 g jogurtu greckiego ~30 ml syropu klonowego 100 g malin Garść płatków kukurydzianych 2 małe wafelki w czekoladzie do dekoracji Przygotowanie Na dół pucharka/szklanki dajemy płatki kukurydziane, kilka malin i polewamy je odrobiną syropu klonowego. Kolejną warstwą jest jogurt grecki, który polewamy drugą częścią syropu klonowego. Na górze naszego deseru układamy maliny(...)całość dekorujemy wafelkiem w czekoladzie. Jeżeli nie planujesz zjedzenia deseru od razu po przygotowaniu to przechowuj go w lodówce

Programista w kuchni
Tort czekoladowo-truskawkowy 220

jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki holenderskiego kakao (niesłodzonego) 10 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki Dekoracja Holenderskie kakao (niesłodzone) Truskawki Biała czekolada Przygotowanie Wyciągnij wszystkie składniki na biszkopt i krem wcześniej z lodówki, tak aby miały temperaturę pokojową. Umyj miski, które będziesz wykorzystywać i dokładnie wytrzyj żeby były suche. Biszkopt Jajka i cukier(...)częścią. Cały tort (boki i górę) pokrywamy warstwą kremu. Teraz zaczyna się najfajniejszy etap robienia tortu, czyli dekorowanie. Posyp górę tortu holenderskim kakao, ułóż truskawki i dodaj potartą białą czekoladą. Oczywiście warto wykazać się kreatywnością i przygotować swój indywidualny wygląd tortu. Możecie także sięgnąć po inne owoce i dodatki, które dopasują się do czekoladowego tortu. Gdy tort będzie gotowy odstaw

Programista w kuchni
WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY TORT OKOLICZNOŚCIOWY 259

mleka kokosowego (stała część), 2 szklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze.  Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze(...)masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem. Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu i dookoła. Dekorujemy borówkami, domowymi czekoladkami i starta czekoladą

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 183

cukru 1 łyżka  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.oetker 15 dag czerwonej porzeczki 50 g białej czekolady Sposób przygotowania:   Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem(...)połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
sernik z piernikową nutą 163

pszennej 15 g kako 5 g przyprawy do piernika 75 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g margaryny 1 żółtko spód piernikowy 180 g margranyny  140 g czekolady deserowej 100 g miodu 15 g przyprawy do piernika 4 jaja 40 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 10 g proszku(...)kiedy składniki się połączą, ciasto formujemy w wałek, który owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na ok 40-50 min spód piernikowy w granku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, czekoladę i miód co chwila mieszając następnie dodajemy przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy calość moćno podgrzewamy (ok 60-70 st) ale nie zagotowujemy następnie zestawiamy z ognia i studzimy

Gotowanie z pasją
PUCHAREK BUDYNIOWY Z GALARETKĄ 180

Składniki:  1 opakowanie galaretki truskawkowej (77g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g)  1/2 litra mleka 1/2 przygotowanej gorącej wody 2 łyżki cukru kryształ 4 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody. Odstawić do schłodzenia.  Budyń - z pół litra mleka odlać 1/2 szklanki mleka, wsypać do niej 1 opakowanie budyniu, dobrze wymieszać. Resztę mleka(...)Przestudzoną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie na wierzch stężonej galaretki delikatnie rozłożyć budyń, wierzch wyrównać szpatułką. Na koniec wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania