czekolada - 27946 przepisów (strona:866/1864)

3bit bez pieczenia 236

kajmakowa krówka 510 g, 2 budynie waniliowe z dodatkiem wanilii, 700 ml mleka 3 łyżki cukru, 220 g masła , 500 g śmietany 36%, Śnieżka do bitej śmietany, 100g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałą część zagotowujemy. Dodajemy budyń, cukier i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy stopniowo miękkie masło i miksujemy(...)nią wykładamy masę kajmakową i kolejną warstwę herbatników. Na nich układamy masę budyniową, którą posypujemy pozostałymi rozkruszonymi herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem Śnieżki. Wykładamy na pokruszone herbatniki. Czekoladę ścieramy na tartce. Posypujemy całe ciasto. Wstawiamy do lodówki

Lena Gotuje
Galaretka z musem lodowo - owocowym 215

dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich - kilka kostek czekolady - 250 ml śmietany 30% - czubata łyżka cukru pudru Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz  wziąć udział(...)lodówki i porządnie schłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji, pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder. Bitą śmietanę nałożyć na wierzch deseru, udekorować startą czekoladą. Podawać mocno schłodzone.     Uwaga – sprawdzona rada 1) Aby ułatwić ubijanie, końcówki miksera i miskę ( najlepiej metalową ) należy 30 minut wcześniej włożyć do lodówki. Życzę smacznego

Świat Smaku
Ciastko managera.... czyli włoski deser 801

kawą biszkoptów  i drugą warstwę masy serowej. Wyrównać wierzch deseru, całość przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą na proszek gorzką czekoladą. Podawać mocno schłodzone. Wariant dla użytkowników Kohersen MyCook Zaparzyć mocną kawę, najlepiej espresso i wystudzić. Kiedy kawa będzie już zimna dodać 5 łyżek stołowych likieru Amaretto.  Dno formy wyłożyć(...)kawą biszkoptów  i drugą warstwę masy serowej. Wyrównać wierzch deseru, całość przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą na proszek gorzką czekoladą. Podawać mocno schłodzone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczony sernik pierniczkowy 214

cukru pudru (50 g) 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1,5 łyżki miodu, np. rzepakowego 100 g pierniczków  (3 sztuki Uszatków i 3 sztuki pierników nadziewanych w białej czekoladzie ) 1 łyżeczka cynamonu do dekoracji pokrojone pierniczki ( Uszatki i nadziewane w białej czekoladzie ) gorzkie kakao listki mięty Na samym początku przygotować spód herbatnikowy: masło rozpuścić, ostudzić. Herbatniki połamać

Ugotować
"Delicje i łakocie" Paulina Krajewska - recenzja 206

czyli plastry miodu. Oprócz przepisów w tradycyjnej nie odchudzonej wersji znajdziemy tutaj też propozycj przepisów w wersji light :-) Większe słodkości to przepisy na banany w cieście naleśnikowym, zapiekane z czekoladą, blok czekoladowy, domową chałwę, tiramisu, szarlotkę w jabłku z pszczółkami, desery czy pieczony kajmak.  Łakocie do picia to biła czekolada z malinami na gorąco, bubble tea, grzaniec bezalkoholowy, smoothie

kruche babeczki
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 241

poznałam wiele pysznych receptur, które teraz będę wplatać w cukierenkowe przepisy :). Na warsztatach przygotowaliśmy aż 3 torty. Ten poniżej, to tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada

Mała Cukierenka
Porzeczkowiec 339

cukrem. Dodać mascarpone i całość wymieszać. Masa śmietanowa : * 500ml śmietany kremówki  * 2 łyżki cukru pudru  * 2 śmietan-fixy Dodatkowo słoiczek dżemu porzeczkowego oraz pół tabliczki mlecznej czekolady. Kremówkę ubić z fixami i cukrem pudrem. Ciasto przekroić na pół i włożyć do blaszki pierwszą połowę, Posmarować połową dżemu. Wyłożyć masę maślaną oraz drugi blat ciasta posmarowany dżemem i masę(...)śmietanową. Całość posypać startą czekoladą. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki

Magiczne Życie Marty
Przepis #64 Czekoladowy piernik z... cukinii 200

cukru/słodzika - 3 łyżeczki kakao - 1 łyżka syropu klonowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika - 1 łyżeczka cynamonu Polewa - 70 g gorzkiej czekolady   Wykonanie Cukinię obieramy i kroimy na kostkę.   Gotujemy w odrobinie wody do momentu aż zmięknie ( około 20 minut). Pozostawiamy do wystygnięcia . Następnie przestudzoną cukinię przekładamy do miski i miksujemy(...)Całość dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny. Po tym czasie zostawiamy ciasto do wystudzenia. Czekoladę roztapiamy w rondelku i polewamy nią wystudzone ciasto.   Ciasto dobrze jest przechowywać w lodówce. Jest bardzo delikatne a cukinia jest prawie nie wyczuwalna. Z powodzeniem można nim zaskoczyć gości

Health-Fit-Life
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie z morelową frużeliną 255

propozycja na letni deser - chrupiący czekoladowy spód, delikatna masa serowo śmietanowa i orzeźwiająca frużelina morelowa - jak to mój Mąż powiedział najlepszy deser na świecie. Spód: 150g płatków kukurydzianych 150g czekolady 100g masła Masło roztapiamy razem z czekoladą, mieszamy z płatkami kukurydzianymi i przekładamy do tortownicy (22 cm). Rozprowadzamy je po całym dnie i lekko ugniatamy żeby po zastygnięciu się

Cynamonowe szczęście
Przepis #63 Ciasto bananowo - orzechowe 217

mleka roślinnego lub zwykłego - 100 g mąki kokosowej - 50 g mąki owsianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej Polewa - 2 łyżki masła orzechowego - 40 g czekolady gorzkiej roztopionej - orzechy nerkowca drobno posiekane na wierzch ciasta Wykonanie Banany gnieciemy widelcem. Dodajemy do nich jajka i miksujemy do połączenia. Następnie wlewamy olej i wsypujemy cukier/słodzik oraz cukier(...)zbita masa. Kiedy będzie już gotowa wykładamy ją na blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 min. Kiedy ciasto wystygnie polewamy je roztopioną czekoladą. Następnie rozpuszczamy także masło orzechowe, którym także polewamy ciasto. Na koniec całość posypujemy posiekanymi orzechami nerkowca. Mimo swojej zbitej konsystencji ciasto jest delikatne w smaku ale jednocześnie dość sycące. Można

Health-Fit-Life
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM 239

Wyrównać. Na ciasto czekoladowe nałożyć łyżką połowę masy serowej. Czynność powtórzyć. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 40-45 minut, do suchego patyczka.  Polewa czekolada 200 g.  olej ok. 5 łyżek wódka 1/2 kieliszka Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z olejem i wódką. Polewamy nią ostygnięte ciasto

Kuchnia Paulettes
Arbuzowiec - ciasto 614

zmiksować na gładko, dodać cukier i zagotować. Zdjąć z palnika, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka będzie tężała wylać na ciasto. Polewa 100 g czekolady mlecznej 200 g śmietany kremówki 1 łyżka kakao Śmietanę mocno podgrzać, zdjąć z palnika i dodać kakao oraz pokruszoną czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać do momentu aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta

O kuchni z uczuciem
Ciasto kakaowe z cukinią i nutką korzenną. 200

piernika 1łyżeczka cynamonu 2 i 3/4 szklanki mąki typ 550 5 jajek 1 szklanka oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia CYKORIA 1 cukier waniliowy 200 g czekolady  1 łyżka słodkiej śmietanki coś do dekoracji , wiórki, migdały lub czarne ciasteczko w moim przypadku blaszka o wymiarach 25/32 cm Młodą cukinię myjemy i obieramy ze skórki, następnie ścieramy(...)samym końcu dodajemy odsączoną cukinię i mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy.Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, tak około 45/50 minut. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewamy chłodne ciasto. Wierzch ciasta można posypać wiórkami, migdałami lub pokruszyć ciasteczko.  Życzę udanych wypieków. Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 200

jest prosty w wykonaniu, nadaje się również jako drugie śniadanie. To co potrzebujemy to zaledwie kilka składników: mrożone banany, porzeczka czerwona, biała, maliny, borówka, trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu czekoladowego, możesz też użyć(...)gorzkiej czekolady, bądź karobu W/w składniki zmiksuj do pożądanej przez Ciebie konsystencji, dlatego nie podaje ilości dodanego mleka, ja takie desery lubię dość gęste, kiedy mają strukturę musu, Luby, bardziej płynne.  Po prostu zrób tak, jak lubisz! Deser udekorowałam owocami i gotowe

SMYKWKUCHNI
Tofurnik 265

szklanki cukru pudru lub syropu z agawy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki soku z cytryny otarta skórka z cytryny szczypta soli Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru lub syropu z agawy 1/2 szklanki mleka kokosowego Przygotowanie : Wszystkie składniki na spód umieścić w blenderze i zmiksować na grube okruchy Na wyłożoną papierem tortownicę wysypać zmiksowane ciastka(...)piekarnik i pozostawić na 15 min.Po tym czasie ciasto wyjąć i studzić dalsze 2-3 godz. W rondelku podgrzać wszystkie składniki na polewę, wymieszać. Odstawić na 30 min. Polać czekoladą wyjęte, przestudzone ciasto. przepis stąd Ciasto upiekła moja Córka, próbowałam - pyszne było, w smaku przypomina trochę sernik :) Foremka miała wymiary

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania