wodzie. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do mascarpone i miksujemy do połączenia się, na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy. dodatkowo: parę świeżych truskawek ok. 60 g rozpuszczonej czekolady wykonanie ciasta: Na ciasto biszkoptowe wykładamy tężejący mus truskawkowy, a następnie krem. Całość wstawiamy do lodówki na min 2 godz. Przed podaniem dowolnie dekorujemy truskawkami i czekoladą
Domowy Smak Jedzeniadwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu mielonego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 50 g startej gorzkiej czekolady ½ szklanki cukru pudru Wierzch: Dowolne owoce lata (czereśnie, winogrona, banany, truskawki) 2 galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy(...)masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy startą na tarce czekoladę, mieszamy, masę wylewamy na biszkopty, wygładzamy wkładamy na 10 minut do lodówki aby stężała. Do pozostałej masy serowej wlewamy agrestowa galaretkę, miksujemy, wylewamy na truskawkową warstwę, rozsypujemy obrane umyte
Wanilia i Kardamonlodówki. Rozwinąć delikatnie biszkopt, szybko nałożyć krem i poukładać maliny. Ponownie zawinąć w ściereczkę i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozpuścić 1/2 tabliczki czekolady i ozdobić rozpuszczoną czekoladą - zrobić esy floresy ;) Posypać cukrem pudrem i cynamonem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbyć z masłem orzechowym i bardzo chciałam aby smakował niemal jak baton. No to wymyśliłam! Przepyszną tartę na spodzie czekoladowym, z kremowym i obłędnie dobrym nadzieniem sernikowo-orzechowym, oblane czekoladą. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ono od Nas większych umiejętności kulinarnych. Przepis na ciasto mojego autorstwa. SKŁADNIKI: SPÓD TARTY: - 100 g masła z lodówki - 90 g mąki(...)minut. Ciasto pieczemy na lekko złoty kolor, najlepiej w piekarniku parowym. Temperatura 170 stopni C. Ciasto studzimy całkowicie. Wierzch ciasto można oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto powinno być przechowywane w lodówce, tak smakuje niczym baton! Pyszne! Życzę smacznego! Czy Wy też uwielbiacie masło orzechowe
SMYKWKUCHNIłyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie śmietan- fix, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, ½ szklanki wody, 1 tabliczka białej czekolady, Dodatkowo: 400g truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej, 1 litr wody, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka razem ze szczyptą soli ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję cukier i ocet. Następnie dodaję(...)stopni. 2. Masa: Żelatynę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem i śmietan- fixem. Do masy dodaję tężejącą żelatynę. Miksuję. Białą czekoladę kroję w małą kostkę. Dodaję do masy. Mieszam. Masę wykładam na biszkopt makowy. 3. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek i układam na cieście
Tradycyjna kuchnia Kasiciasto wymaga niejednej dokładki. Nie da się zjeść tylko jednego kawałka. Jest wspaniałe. Zaskakujący smak słodyczy przełamany słonym. Musicie spróbować. Składniki: 1 gorzka czekolada – kila kostek 4-5 1 puszka masy krówkowej (wkładam całą puszkę – lekko otworzoną do garnka z wodą – do połowy puszki, gotuję, żeby masa w puszce zmiękła) 1 duże opakowanie petitków 1 duże opakowanie(...)petitki (normalnie – małymi dziurkami do góry), na petitki reszta kremu. Na krem krakersy do góry nogami, na krakersy masa krówkowa, masa mascarpone i na masę mascarpone starta gorzka czekolada. Wkładamy ciasto z całą formą do lodówki na kilka godzin. Kroimy w formie. Ja użyłam formy która wygląda jak tortownica kwadratowa. Bardzo wygodna do robienia tego ciasta. Rysunek poglądowy warstw
MojaQchnia.plcukru 2 łyżki kakao 250 g dżemu truskawkowego 0,5 szklanki rodzynek sułtańskich 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich Kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki suszonego berberysa 100 g mlecznej czekolady 2 szklanki wiórków kokosowych W garnku podgrzewamy mleko, margarynę, cukier i kakao. Gdy wszystko się rozpuści odstawiamy do przestudzenia. Kawałki ciemnego biszkoptu blend ujemy na pył w blenderze lub malakserze(...)berberys. Wszystko mieszamy lub zagniatamy. Gdy masa wydaje się na za lepka możemy jeszcze dołożyć pokruszone herbatniki. Formujemy okrągłe małe kuleczki. Każdą obtaczamy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej mlecznej czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzenieprzestudzenia. Dodatkowo: - 250g kremówki (schłodzonej) - 250g mascarpone (schłodzonego) - 2 łyżki pudru waniliowego lub cukier waniliowy - 1-2 batoniki snickers (każdy po 58g) pokrojone na mniejsze kawałki - kilka truskawek + czekolada do dekoracji (nie trzeba) Śmietanę wraz z kremówką i cukrem ubijamy na sztywno. Masa będzie dość gęsta. Dzięki połączeniu kremówki z mascarpone, masa śmietanowa nam nie spłynie. Do rękawa cukierniczego przekładamy(...)masę śmietanową i dekorujemy przestudzone babeczki. Na każdej układamy kawałki snickersa i pokrojonych truskawek. Nasze muffiny dodatkowo polałyśmy także stopioną czekoladą. Smacznego
Smaczne Zdrowebardzo szybko, za to delektować się nimi trzeba powoli 😀 Ciastka truskawkowe. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 szt dużych truskawek 5-8 łyżek dżemu pokruszona czekolada Rozwijamy ciasto francuskie (musi mieć temperaturę pokojową). Szklanką lub foremką wycinamy ciastka. Każde z nich smarujemy dżemem zostawiając około 1 cm odstępu od brzegu.Na wierzch układamy truskawki. Ciastka układamy(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 210 C. Po wyjęciu posypujemy czekoladą. Ciastka z ananasem. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego puszka ananasów nutella cukier puder Ciasto trzeba rozwinąć i wyciąć z niego krążki o centymetr większe niż krążek ananasa. Ananasa układamy na cieście, dajemy
Niuniokiprzy pysznej i aromatycznej kawce. ~~SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 3 woreczki mleko 3 szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szklanki ksylitol 5 łyżek czekolada gorzka 85 % 100 g. śmietana kremówka 500 g. żelatyna 5 łyżeczek woda zimna 40 ml. wiśnie z kompotu do dekoracji ~~METODA~~ Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą kilka(...)woda nie będzie mętna. W garze gotujemy mleko z dodatkiem ksylitolu. Dodajemy kaszę i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kasza pochłonie całe mleko. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Kaszę miksujemy w malakserze lub blenderem na gładką masę. Dodajemy płatki Lubella Kakao i Miód. Ponownie miksujemy, aby składniki połączyły się. Śmietanę
Kuchnia Paulettesłyżki) masła orzechowego 100g pasty tahini 120g (1 szklanka) miodu pszczelego wielokwiatowego po ¼ łyżeczki proszku do pieczenia i sody oczyszczonej 5 kropli olejku pomarańczowego 1 tabliczka czekolady do polania Wykonanie Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, termoobieg. 2 blaszki z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciecierzyce blendujemy na gładką masę (może być blender kielichowy) i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy(...)ruszt. Drugą blachę wstawiamy po ułożeniu kolejnej partii ciasteczek na wyższy ruszt. Pieczemy około 20 minut aż do suchego patyczka, sprawdzamy żeby się nie przypaliły. Po wystygnięciu polać roztopioną czekoladą
Apetyt na Zielonegarść suszonej żurawiny garść jagód goji 1/3 szklanki migdałów w płatkach 2 łyżki nasion chia 50 gram oleju kokosowego 2 łyżki miodu 50 gram czekolady deserowej szczypta mielonego kardamonu Olej kokosowy rozpuszczam z miodem i czekoladą. Płatki kukurydziane miksuję na pył lub traktuję tłuczkiem. Mieszam zmiksowane płatki, żurawinę, jagody, migdały, chia i kardamon
Mango Papajawarstwą maślanki, z truskawami które uwielbiamy i chrupiącymi migdałami. Można się w niego wgryzać i wgryzać i ciężko jest się opanować. biszkopt: 5 jaj wielkość M 50 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mąki pszennej 450 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia warstwa truskawkowa z maślanki: 25 dkg truskawek 1/2 cytryny(...)minuty i kolejna łyżka cukru i tak do wyczerpania. Na końcu dodaje po jednym żółtku mieszam mikserem ale już tylko chwilę do połączenia. Maki przesiewam, dodaję kakao, proszek, startą czekoladę i mieszam. Dodaję w trzech partiach do masy jajecznej i mieszam delikatnie od spodu. Spód formy o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika
wesoła kuchniaBlueberry Corner by "jagodzianka" To pyszne, bezglutenowe ciasto z bananami i czekoladą najlepiej smakuje na drugi, a nawet trzeci dzień po upieczeniu. Zaraz po … Przeczytaj cały artykuł Post Bezglutenowe ciasto z bananami i czekoladą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornertruskawek - 100 g cukru pudru - 5 łyżek żelatyny - 1/2 szklanki wrzątku masa jasna - 300 ml mleka - 60 g cukru - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 100 g masła - 50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Następnie dodajemy obie mąki oraz ubitą na sztywno pianę. Biszkopt pieczemy w tortownicy około 45 minut(...)ilość odlewamy i mieszamy w nim budyń. Do gotującego się mleka dolewamy mieszankę budyniową i chwilę gotujemy budyń. Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo przestudzony budyń a na koniec posiekaną czekoladę. Masę przekładamy na wierzch biszkopta i wsadzamy do lodówki
Zainspirowana w kuchni