czekolada - 27946 przepisów (strona:871/1864)

Morelowo malinowa pokusa 163

jogurtu greckiego 2 galaretki brzoskwiniowe 2/3 szklanki wody gorącej warstwa malinowa: 700 ml śmietany 30 % 350 g malin 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Diamant wierzch: 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki perełek do dekoracji 50 g malin melisa Biszkopt: Bo miski wbijam białka temperatura pokojowa i ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i dalej ubijam aż się rozpuści(...)malinowy. Połowę masy wylewam na warstwę morelową, układam resztę malin.Przykrywam je pozostałą masą malinową. Wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień albo po kilku godzinach, posypuję ciasto startą czekoladą, perełkami, dekoruję malinami i miętą.  Przepis powstał w ramach kampanii Uczymy jak słodzić

wesoła kuchnia
Pierogi z bananami i czekoladą 228

Pierogi z bananami i czekoladą Na blogu było już kilka przepisów na wytrawne pierogi, w tym moje ulubione pierogi z zieloną soczewicą , których koniecznie powinniście spróbować! Tym razem przychodzę do Was ze słodkim wsadem. Nie chciałem robić pierogów z malinami lub truskawkami, bo takich przepisów w sezonie jest ogrom. Chodziły za mną jednak słodkie smaki, tak więc postawiłem na pierogi(...)wszystkie ciasta na pierogi i wybierzcie swoje ulubione. Podana kaloryczność jest dla samego wsadu. Wybierz z jakiego ciasta chcesz zrobić pierogi i podlicz kaloryczność. Artykuł Pierogi z bananami i czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Praga – przewodnik kulinarny 215

będziesz mieć już dość piwa, to koniecznie spróbuj Kofoli, czyli czeskiej coca-coli. Jest 100 razy lepsza niż orginał. Jakie pamiątki przywieść z Pragi? Osobiście jestem fanką draży lentilków, czekolady Studenckiej z bakaliami + galaretkami, oraz mleka w tubce Piknik. Jest bardzo dużo miejscowych wafelków i torcków wafelkowych typu torcik wedlowski, tylko bez wierzchniej warstwy czekolady (np. Kolonada). Dla taty można

Ugotowane pozamiatane
Przepis #50 Domowe FIT pączki - pieczone w piekarniku 250

cukru lub słodzika - 2 łyżki oleju - 2 całe jajka - 200 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - dżem truskawkowy lub dowolny inny Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 g gorzkiej czekolady Wykonanie Zaczynamy od zrobienia zaczynu. Do miseczki wrzucamy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki oraz cukru. Całość zalewamy 100 ml ciepłego mleka. Pozostawiamy na około 10 min do wyrośnięcia(...)nadzienia. Tak przygotowane pączki pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 -25 minut. Następnie zostawiamy do wystudzenia. Międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną masą polewamy pączki. Pączki z piekarnika to świetna alternatywa dla osób dbających o linię tęskniących do tradycyjnych wypieków. Zawierają o wiele mniej kalorii i tłuszczu przez fakt pieczenia

Health-Fit-Life
Migdałowe brownie z malinami 192

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki: 240 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 duże jajka 170 g cukru 80 g zmielonych migdałów 30 g mąki kilka kropel zapachu waniliowego 250 g malin Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło(...)roztopić. Zdjąć z ognia, dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, wymieszać, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Wystudzić. Do miski wbić jajka, dodać cukier, wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać zimny sos czekoladowy, wymieszać. Dodać migdały, przesianą mąkę i zapach. Wymieszać do połączenia. Blachę o wymiarach 22x30 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać

kulinarnyswiatdomi
Grysikowe ciasto z owocami i galaterką 216

zapisać i koniecznie zrobić. PRZEPIS NA GRYSIKOWE CIASTO Z OWOCAMI I GALARETKĄ Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 100 g masła 100 g białej czekolady 200-250 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 400 g owoców ( u mnie truskawki, maliny i białe poziomki ) Wykonanie: Blachę o wymiarach około 25x30 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie(...)warstwę herbatników. W garnku zagotować mleko z masłem i cukrem. Na gotujące się mleko wsypać kaszę manną, ciągle mieszając, gotować 1 minutę. Do ugotowanej kaszy manny dodać połąmaną białą czekoladę - szybko  i dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na herbatniki. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i wyłożyć resztę kaszy. Wierzch ciasta wyrównać. Na kaszy ułożyć owoce. Dwie galaretki rozpuścić

kolorowotorcikowo
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 234

serka mascarpone Krem śmietanowy: 700 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 3 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże truskawki do dekoracji 100 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki Czerwony barwnik Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier.  Gdy piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy(...)wierzchu układamy pokrojone świeże truskawki. Dół tortu oraz bok z truskawkami dekorujemy szprycą cukierniczą odłożoną i zabarwioną na czerwono śmietanką. Drugą stronę tortu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekolada z dodatkiem śmietanki (oczywiście wylewamy przestudzoną).  Uwaga: Tort jest dość wysoki i podczas składania zabraknie nam rantu. Pomóc możemy sobie złożonym papierem do pieczenia wciśniętym pomiędzy ciasto a foremkę

VioletoweKucharzenie
Torcik straciatella z malinami 191

SKŁADNIKI: 7 podłużnych biszkoptów 2 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml mleka kokosowego (z kartonu) 2-3 łyżki cukru pudru 3 dag posiekanej gorzkiej czekolady 1 galaretka żurawinowa 15 dag mrożonych lub świeżych malin WYKONANIE: Dno foremki o wymiarach 26x11 cm (u mnie silikonowa ze szklanym dnem) wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/3 wrzącej wody. Dobrze(...)schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając do smaku cukier puder. Mleko kokosowe roztrzepać miotełką ze schłodzoną żelatyną, a następnie dodać do kremówki. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę rozłożyć równą warstwą na biszkoptach i wstawić foremkę do lodówki. Galaretkę żurawinową rozpuścić w 1,3 szklanki wrzątku, odstawić do wystudzenia. Na stężałej masie śmietanowej rozłożyć maliny i zalać

Kuchenne zapiski Edyty
Tort motyl z bitą śmietaną i truskawkami 178

jajka -10 szt migdały zmielone - 20 dag cukier - 10 dag czekolada - 20 dag śmietana kremówka - 500 ml cukier puder - 10 dag cukier waniliowy -1 op żelatyna-2 łyżki truskawki - 40 dag listki melisy lub mięty żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem kryształem i 1 łyżką wrzątku. następnie dodać startą czekoladę, zmielone migdały, wymieszać. białka ubić na sztywną

Camilla w kuchni
Przepis #3 Owsianka 174

gotuję na wodzie, gdyż mój organizm niezbyt dobrze toleruje mleko i jego pochodne. Uwielbiam jeść owsiankę z bananem, migdałami, morelami , rodzynkami oraz żurawiną a także 2 kostkami gorzkiej czekolady. Kiedy czekolada się rozpuści po wymieszaniu owsianka ma wspaniały kakaowy kolor i pyszny smak. Sami spróbujcie

Health-Fit-Life
Przepis #12 Świąteczne babeczki 154

około 3/4 wielkości foremek. Pieczemy około 25 minut. Moje babeczki udekorowałam polewą, migdałami oraz wiórkami kokosowymi. Masę przygotowałam z daktyli ( 80 gram namoczonych dzień wcześniej) oraz czekolady gorzkiej (40 gram) i oleju kokosowego (jedna łyżka). Czekoladę stopiłam wraz z olejem. Dodałam daktyle i całość zblendowałam   do uzyskania jednolitej masy. Udekorowałam nią wystudzone babeczki. Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #15 Jaglany snikers 163

szklanki wody - 0,5 szklanki mleka roślinnego - 3 łyżki masła orzechowego - 50 gram cukru kokosowego lub słodzika Polewa - 80 gram namoczonych  dzień wcześniej suszonych daktyli - 40 gram gorzkiej czekolady - łyżeczka oleju kokosowego Dodatek - orzeszki ziemne drobno pokrojone na wierzch ciasta Wykonanie Spód Do miski wrzucamy odsączone daktyle, płatki owsiane, karob, olej kokosowy oraz orzeszki ziemne.  Wszystko staramy się(...)dorzucamy jeszcze masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.  Kiedy masa ostygnie blendujemy ją. Następnie wykładamy na spód.  Polewa W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Kiedy składniki się roztopią zdejmujemy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle i całość dokładnie blendujemy. Jeśli masa będzie zbyt gęsta można dolać odrobinę mleka. Tak przygotowaną polewą dekorujemy ciasto. Następnie posypujemy

Health-Fit-Life
Przepis # 17 Szarlotka - inaczej 169

dodajemy cynamon, rodzynki oraz miód. Dokładnie mieszamy. Zostawiamy do ostygnięcia.  Wystudzoną masę przekładamy na wcześniej przygotowany spód. Polewa - 40 gram  suchych daktyli (wcześniej namoczonych) - 20 gram gorzkiej czekolady - odrobina mleka roślinnego lub bez laktozy W garnuszku roztapiamy czekoladę wraz z mlekiem. Następnie dorzucamy daktyle i całość blendujemy na gładką masę. Polewamy nią ciasto.  Na wierzch położyłam preparowaną

Health-Fit-Life
Przepis #24 Domowe fit czekoladki 159

się ciepły weekend. Są bardzo proste w przygotowaniu i pysznie smakują. Sami spróbujcie:) Składniki  Ciemna masa: - 40 gram namoczonych (najlepiej dzień wcześniej)  suszonych daktyli - 20 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy oraz pokruszoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle.  Całość dokładnie blendujemy. Tak powstałą masę  dzielimy na pół

Health-Fit-Life
Przepis #28 Czekoladowy blok z ciecierzycy 196

prostokątna blacha - i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Polewa - 40 gram daktyli namoczonych wcześniej - 20 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego - odrobina mleka W garnuszku roztapiamy olej oraz  czekoladę. Zestawiamy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle i całość blendujemy. Dodajemy tyle mleka w zależności jak gęstą polewę

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania