ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:202/728)

KORZENNE CIASTECZKA SERDUSZKA 171

serduszka. Gdyby nie Kamis, nie byłoby tych pysznych ciasteczek. Nie dość że smak zawdzięczaja pysznej przyprawie do ciasteczek, to jeszcze z tyłu opakowania zawsze mozna u nich znaleść ciekawe przepisy. Tak znalazł sie u mnie przepis na te ciasteczka. Szczerze polecam !Składniki:300 g mąki200 g masła100 g cukru pudru2 żółtka1 opakowanie przyprawy korzennej do ciasteczek KamisWykonanie:Mąkę

Z Majeczką w kuchni
GALARETKA DROBIOWA 292

Ciekawy pomysł na wykorzystanie np pozostałego po obiedzie ugotowanego mięsa z rosołu. Jeśli nie mamy warto specjalnie do tej galarety ugotować.. Delikatny smak wynagrodzi oczekiwanie.Składniki:3 udka kurze4 marchwiepuszka groszku1 pietruszkaselera kawałek1 cebulasól morska  z pieprzem młynek Kamis3 litry wody3 łyżki agaru ze sklepu Skworcu.pl2 liście laurowe3 ziela angielskieSkładniki:Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki(...)SKLEPU SKWORCU.PLAgar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów).Ja używałam go po raz pierwszy dlatego była ciekawa efektu, jak się okazało bardzo fajnie stężąła galaretka z agarem. Test zdany pozytywnie, jestem zadowolona z efektu.Zapraszam na zakupy: http://www.skworcu.com.pl

Z Majeczką w kuchni
RAZOWE GOFRY 176

smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na moim stole i napewno nie ostatni, ciekawe w smaku, przypadły nam do gustu Składniki:4 szklanki mąki razowej pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1 szklanka cukru1/2  szklanki mleka1/2 szklanki wody przegotowanej1 szklanka śmietany

Z Majeczką w kuchni
FRITATA Z BOTWINĄ 110

Botwina ogólnie znana jest w zupie,zachęcam wypróbowania mojego przepisu na fritatę, pomysł ciekawy z ciekawym efektem smakowym   Składniki: 3 jajka pęczek botwinki 1/3 szklanki mleka 5 łyżek mąki sól,pieprz olej do smażenia Wykonanie: Botwinkę razem zburaczkami drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej,mieszając podduszamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy ,dodajemy mleko, mąkę, przyprawy. Zalewamy botwinkę, kiedy

Z Majeczką w kuchni
OGÓRKI Z PAPRYCZKAMI CHILI 144

Ciekawe w smaku, im dłużej stoją tym bardziej przechodzą pikantnością papryczek. Polecam wszystkim wielbicielom troszkę ostrzejszych ogóreczkówSkładniki:przepis na 15 słoików 0,5 l: 4kg ogórków do kazdego słoika: 1 baldachim kopru 2 mniejsze lub jedna wieksza papryczka chili 1 ząbek czosnku korzen chrzanu,na mniejsze kawaleczki 1 łyżeczka giorczycy 4 pieprze ziarniste 1 liśc laurowy 3 ziela

Z Majeczką w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem i polewą marchewkową 2545

Smaczne, ciekawe ciasto z marchewką, przełożone kremem cytrynowym. Ciasto ładnie pachnie cynamonem i jest wilgotne. Apetyczny, pomarańczowy wygląd zawdzięcza polewie marchewkowej zrobionej na budyniu waniliowym i galaretce pomarańczowej. Ciasto jest dobre i łączy w sobie dużo smaków. Jest nie za słodkie, polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „przyślij przepis” K. Cukier).   Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki pszennej

Mała Cukierenka
Smaczny sos paprykowo- marchewkowy 166

Podaję dziś przepis na sos do mięs , ryby, który powstał z potrzeby chwili. Jest bardzo smaczny, a połączenie marchewki, papryki, czosnku okazało się całkiem ciekawe.SKŁADNIKI

W kuchennym oknie Ewy
Kofty - grillowane greckie przysmaki 298

dodatkiem startej skórki z cytryny i papryczki chili.  Do greckich przysmaków podałam kaszę jaglaną.Kofty zostały przygotowane na patelni grillowej, która świetnie sobie z nimi poradziła. Co ciekawe, dzięki temu, że ma wzmocnione dno można jej używać także na kuchenkach indukcyjnych. Piękne połączenie czerni i czerwieni sprawia, że nie trzeba chować jej po szafkach. Trójwarstwowa powłoka Keravis

Pasja Smaku
Sernik na zielono BEZGLUTENOWY 167

całości? Mnie się udało. Sernik jest malutki, gdyż na eksperymenty kuchenne biorę mniejsze porcje składników. Dlatego wyjątkowo masa serowa jest z 0,5 kg sera. Co ciekawe - sernik nie zawiera również ani brązowego, ani białego cukru. A jest bardzo słodki i zachowuje jakąś tam wartość odżywczą. Przede wszystkim tłuszcze jednonienasycone, białko, witaminy

Eat Shrimps
Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek 222

Dzisiaj proponuję słodkie bułeczki zrobione z bananowego puree, nadziane dżemem z czarnych porzeczek i udekorowane plasterkami banana. Ciekawe połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Bułeczki są mięciutkie, pachnące bananami i najsmaczniejsze jeszcze gorące Składniki:Bułeczki:2 średnie banany2 i 1/2 szklanki mąki1 dżem z czarnych porzeczek „Łowicz”30 g świeżych drożdży1/3 szklanki mleka1/2 szklanki cukru2

Oryginalny smak
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarko-pomidorem z parowaru 392

coś zupełnie innego, ale w ostatniej chwili nastąpiła zmiana. Jak mówi stare powiedzenie: Co masz zrobić dziś, zrób jutro, także się posłuchałem i w dniu jutrzejszym będzie równie ciekawe danie, jak dziś, także cierpliwości ;) O ile ktoś na te przepisy czeka ;) Blog świeży, więc wątpliwa sprawa, chociaż wejścia z Niemiec i Stanów są, także nigdy nie wiadomo

Parowar Faceta
Ciasto szachownica "szach- mat" 910

kremu też jestem bardzo mile zaskoczona , połączenie budyniu  z bitą śmietaną smakiem bardzo przypomina puszyste i delikatne ptasie mleczko. Połączenie ciasta biszkoptowego i kremu daje razem pyszne, ciekawe zarówno w smaku jak i wyglądzie nie przesłodzone ciasto a w dodatku dość szybkie w wykonaniuSkładniki:Ciasto:1,5 szk mąki pszennej6 jajek3/4 szk cukru 5 łyżek wody9 łyżek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Degustacja jesiennego menu w restauracji Day&Night - relacja 162

Willowa (ul. Sławinkowska 15a). Przyznam, że to bardzo miły ukłon organizatorów w naszą stronę. Mamy nadzieję, że rozpocznie to nowy trend, w którym pyszne jedzenie będzie łączyło się z ciekawą dyskusją. Dzięki temu w publikowane opinie można uwierzyć, bo nie są suchą informacją prasową. Kolacja degustacyjna była prezentacją nowego, jesiennego menu restauracji, w której za smak i prezentację(...)byłby to mój hit, ale fanom kawowych słodkości szczerze polecam. Bardzo miło, że na koniec dołączyli do nas szefowie kuchni. Zarówno pan Marcin, jak i pan Łukasz byli ciekawi naszych opinii o propozycjach do nowej karty i z przyjemnością przyjmowali wszelkie uwagi (tak naprawdę zbyt wiele ich nie było). W zamian opowiedzieli nam o swoich pomysłach na kuchnię

Pasja Smaku
NIEBO W GĘBIE /tradycyjne i bezglutenowe. 222

się, słuch (ba, nawet okruszki) po nim zaginie.Reasumując: "Niebo w gębie" jest... piekielnie dobre i diabelsko kuszące. Grzechem byłoby... nie spróbować. Śmiertelnym grzechem - nie zachwycić się. Ciekawe jakie ważne chwile będą w najbliższym czasie osłodzone tym magicznym dla nas wypiekiem :) Jedno jest pewne... te chwile będą bardzo smaczne i godne zapamiętania.Jeśli macie ochotę na więcej

Wypisz Wymaluj