Jutro wielki dzień pączka, możemy sobie pozwolić na jedzenie ich w ilości więcej niż jeden. Ciekawe czy ktoś potrafi zjeść pączka i nie oblizać się choć raz. Jutro będzie idealny dzień na sprawdzenie tego. Pączki z tego przepisu robiłam już kilka razy, zawsze wychodzą. Jak dla mnie ważne nie są one suche ciasto jest lekko wilgotne a najlepiej
Basia w kuchnizabawę w zapiekanie wiec robię wersję bez zapiekania, równie pyszna ! Moja mała uwielbia nosić pudełeczko z ryżem i jabłkiem do szkoły zabiera dwie łyżeczki dla koleżanek, ciekawe za zakiś czas będzie nosić łyżeczek :)) Pyszne, pożywne, zdrowe, pachnące co chcieć więcej.SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osobyryż 125 ml mleko 600-700 ml cukier z prawdziwą
Basia w kuchnibiałkocukier puder, ok 10-12 łyżek2 łyżeczki soku z limonkiDodatkowo:1/2 opakowania czerwonej galaretki Piękne formy do wykrawania serduszek dostarczył mi www.smak-kuchni.pl. Wykrawacze Smaku Kuchni mają ciekawe wzornictwo i solidne wykonanie, polecam wszystkim miłośnikom kuchni!. Do 10 grudnia na hasło „APETYCZNA” 10% rabatu na wszystkie foremki do ciastek i pierników.1. Zagniatamy ciasto z podanych składników. Wałkujemy
Apetyczna babeczkaCiekawe połączenie surowych pieczarek z kurczakiem i warzywami. Do tego makaron - u mnie taki z zupek chińskich, ale można użyć dowolnego - idealnie sprawdzi się taki do rosołu. Sos na bazie majonezu. Szybka, prosta i idealna np na kolację andrzejkową. Podana w szklankach pięknie prezentuje się na stole.Składniki :*5-6 surowych pieczarek* łyżka soku z cytryny* zupka chińska
Magiczne Życie Martysilnego zapachu czosnku.- Kardamon znany był od dawna jako wspaniały afrodyzjak.- Kardamon jest skutecznym środkiem na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu z ust." (Opis: Piatnica)I teraz (!) Bardzo ciekawe! Zobaczcie leczniczą moc naparu z kardamonu:"Napar z kardamonu: zalać szklanką gotującej się wody 1 łyżeczkę świeżo zmielonych nasion kardamonu i pozostawić do zaparzenia na około 10 -15 minut
Wypisz Wymalujzrobiliśmy z niego frytki i to by było na tyle. Smak całkiem ciekawy, nieco orzechowy.Teraz znów się zdarzyło, że dostaliśmy małą siatkę i trzeba było ją wykorzystać. Padło na pomysł z zupą. Orzechowy smak? Dobrze komponuje się z gruszką... Dorzuciłam migdały, boczek, przyprawy i powstała całkiem ciekawa zupa.Sycąca, gęsta, z nutą gałki muszkatołowej. Jeśli macie dostęp do topinambura
Pora coś zjeśćdać upust nostalgii i przenieść się na chwilkę na słoneczny Półwysep pełen światła, z krystalicznie czystym morzem, błękitnym niebem ...gdzie dzień trwa znacznie dłużej, a noce są wyjątkowo ciekawe i ruchliwe.Przygotuję muszle makaronowe ze szpinakiem, ser ricotta zastąpię naszym ryckim polskim serem.Pokombinuję troszkę, gdyż nie zawsze mam komplet składników „na już”.Wystarczą dobre chęci i można
Z Kuchni Do Kuchniśmietanką i kluseczkami. Za barem stał dobrze zbudowany, uśmiechnięty Gopr-owiec w czerwonym polarze, z najbliższej strażnicy i donośnym głosem wywoływał właśnie tak zamówione dania - czad po prostu ! Ciekawe jak się tam zmieniło bo wieki już nie odwiedzaliśmy tego miejsca.Ale nie ma co się rozczulać - klepiemy kotlety i już !ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamąki kukurydzianej, smażone na maśleO ile same naleśniki nie podbiły mojego serca, tak nadzienie było genialne.2/3. Została jeszcze tylko(aż) geografia.W kolejnym sklepie wycofali mi ricottę, super, ciekawe gdzie ja ją teraz kupię? :(A pomyśleć, że za pierwszą próbą mi nie podeszła!!!? Jak? Teraz, takie małe uzależnienie. Ricotta w lodówce MUSI być
More food, love and dreamsprzełóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przełóż do miski i posyp solą. Podawaj od razu do hiszpańskiego wina i zajadaj papryczki palcami chwytając za ogonki. Ciekawe, czy trafisz na ostrą czarną owcę?:)***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaproste i zaskakująco pyszne, małe ciasteczka. Idealne do pochrupania przy filiżance kawy lub herbaty. Ich zrobienie, razem z upieczeniem nie zajmuje więcej jak pół godziny. Co ciekawe samemu można wymyślić nadzienie, np. posmarować nutellą, budyniem, dżemem lub rozłożyć starte jabłka. Możliwości jest bardzo dużo. Przepis pochodzi z książki "Mała wielka uczta". SKŁADNIKI1 opakowanie ciasta francuskiego1
Złote przepisyCiekawe połaczenie smaku ryby, cytryny i niezwykle aromatycznego rozmarynu. Smak przeszedł moje oczekiwania, a zapach ...nieziemskiSkładniki: 1 większy lin- u mnie 38 cm4 plastry cytryny4 gałązki rozmarynusól, pieprzWykonanie:Lina sprawiamy, solimy z obu stron na zewnątrz i wewnątrz. Odstawiamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie jescze raz solimy, posypujemy obficie pieprzem, najlepiej świeżo grubo zmielonym
Z Majeczką w kuchniserduszka. Gdyby nie Kamis, nie byłoby tych pysznych ciasteczek. Nie dość że smak zawdzięczaja pysznej przyprawie do ciasteczek, to jeszcze z tyłu opakowania zawsze mozna u nich znaleść ciekawe przepisy. Tak znalazł sie u mnie przepis na te ciasteczka. Szczerze polecam !Składniki:300 g mąki200 g masła100 g cukru pudru2 żółtka1 opakowanie przyprawy korzennej do ciasteczek KamisWykonanie:Mąkę
Z Majeczką w kuchniCiekawy pomysł na wykorzystanie np pozostałego po obiedzie ugotowanego mięsa z rosołu. Jeśli nie mamy warto specjalnie do tej galarety ugotować.. Delikatny smak wynagrodzi oczekiwanie.Składniki:3 udka kurze4 marchwiepuszka groszku1 pietruszkaselera kawałek1 cebulasól morska z pieprzem młynek Kamis3 litry wody3 łyżki agaru ze sklepu Skworcu.pl2 liście laurowe3 ziela angielskieSkładniki:Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki(...)SKLEPU SKWORCU.PLAgar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów).Ja używałam go po raz pierwszy dlatego była ciekawa efektu, jak się okazało bardzo fajnie stężąła galaretka z agarem. Test zdany pozytywnie, jestem zadowolona z efektu.Zapraszam na zakupy: http://www.skworcu.com.pl
Z Majeczką w kuchnismaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na moim stole i napewno nie ostatni, ciekawe w smaku, przypadły nam do gustu Składniki:4 szklanki mąki razowej pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1 szklanka cukru1/2 szklanki mleka1/2 szklanki wody przegotowanej1 szklanka śmietany
Z Majeczką w kuchni