ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:788/1234)

Ptasie mleczko z białą czekoladą. 128

Dziś Walentynki, więc ciasto, też odpowiednio ustrojone :) Do kawusi, będzie jak znalazł. Spód biszkoptowy, delikatna masa śmietankowa i biała czekolada. Możecie zrobić to ciasto, na herbatnikach

Agusiowe smakołyki
BEZA PAVLOVA 184

Smaczna, chrupiąca z zewnątrz z lekką pianką w środku, z dużą ilością śmietany i owoców. Taka właśnie jest beza pavlova. Przyznam, że sporo czasu mi zajęło

Zrób to smacznie
Omlet kakaowy z masłem orzechowym i dżemem 135

Dziś przepis na doskonały omlet mocno kakaowy, podany z pysznym rozpływającym się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym.  Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet

Healthy food explorer
Torcik truskawkowy "ptasie mleczko" 638

Pyszne, bardzo proste ciasto, idealne na upalne dni, pamięta czasy PRl-u, każdy je jadł i każdy uwielbiał. Ciasto prawie z niczego, a jak smakuje! Jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 237

kremowy, delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Truskawkowy mus i palona beza włoska sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jest to sernik bez pieczenia, ale nie sernik na zimno. Masę serową zamiast piec gotuje się jak budyń, dzięki czemu jest bardzo delikatna i aksamitna. Ps. śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję sernika gotowanego – z karmelem, orzechami(...)lodówki. BEZA WŁOSKA: 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum. Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 10-15 minut ), a następnie dekorujemy schłodzone ciasto. BEZĄ DEKORUJEMY

Ostra na Słodko
Małe babeczki waniliowo-kakaowe 73

upieczenia możecie wykorzystać dowolne foremki silikonowe (w przypadku bardzo małych czas pieczenia należy skrócić). Generalnie wolę piec dużą babkę, ale syn zdecydowanie je oczami i lubi jak mu pieczę małe babeczki w różnych kształtach. Wykorzystałam w tym celu silikonowe formy domki i kwiaty. Babeczki dało się wyciągnąć bez problemu i żadna się nie uszkodziła. W przypadku kwiatów, wyrośnięty(...)proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować do połączenia składników. Połowę ciasta przelać do osobnej miski i dodać do niego kakao i pozostałe 70 ml mleka. Zmiksować. Do foremek nakładać najpierw jasne ciasto, a na wierzch ciemne (nie za wysoko, bo ciasto urośnie). Ciasto w każdej foremce lekko pomieszać widelcem, po czym włożyć do piekarnika. Piec 30 minut (w przypadku

Passions hobbies life
Tarta z wędzonym łososiem i szparagami 176

jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (1 opakowanie - 6 plastrów) 1 pęczek zielonych szparagów 3 łyżki masła sól pieprz Masa śmietanowo-jajeczna: 2 jajka 5 łyżek śmietany 30% 60g startego żółtego sera sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką(...)jednolite ciasto, wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do formy   wysmarowanej masłem o wymiarach 35 cm x 11 cm. Nakłuć widelcem i wstawić do zamrażarki na około 15-20 minut. Po tym czasie ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 16 minut. 2. Masa śmietanowo-jajeczna

Szalona Kuchnia Eweliny
Ptysiowe kuleczki 162

zachciewajek”. Tak naprawdę wykonanie ciasta jest banalnie proste. I choć rękaw cukierniczy znacznie ułatwia sprawę, to bez niego nie jest wcale dużo trudniej. Ptysie są lekkie, idealne na raz. I dwa, ponieważ na jednym trudno skończyć. Ciasto: 150 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka ksylitolu 100 g masła 125 ml mleka 125 ml wody 4 jajka Krem(...)ciasto do ostygnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Łyżką przekładamy ciasto na blachę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Łatwiej będzie wyciskać masę przy użyciu rękawa cukierniczego. Krążki nie powinny przekraczać średnicy ok. 4 cm. Podczas pieczenia ciasto znacznie rośnie, więc należy zachować także odpowiedni odstęp między porcjami ciasta. Ptysie pieczemy w 200 st. C przez 15 minut

Kucharzyca
Makaron pełnoziarnisty z mulami / Whole-grain pasta with mussels 150

gotuj bez pokrywki jeszcze 20 minut. Fond przecedź, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mule rozmróź. Cebulę drobno posiekaj, czosnek pokrój w plasterki. Ze składników na makaron zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Przykryj miską i odczekaj 30 minut. Ciasto rozwałkuj jak najcieniej i pokrój na makaron dowolnej szerokości. Gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty. Na patelni rozgrzej oliwę(...)wrzuć cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, aż zmięknie ale nie pozwól się zrumienić. Wlej 3/4 szkl. fondu, gotuj aż połowa odparuje. Wrzuć mule i podgrzewaj 4 minuty. Dodaj posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Dorzuć schłodzone masło, zdejmij z ognia i dokładnie wymieszaj. Na patelnię wrzuć ugotowany makaron, wymieszaj. Rozłóż makaron z mulami na talerze, posyp parmezanem i udekoruj listkami

Delicious Place
Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe 128

bez żadnych specjalnych dodatków. Ciasto ryżowe to słodki, łatwy do przygotowania deser o delikatnym smaku. Mogą je jeść również osoby z nietolerancją glutenu, ponieważ ciasto naturalnie w ogóle go nie zawiera. W oryginalnym przepisie do ciasta dodaje się zwykły biały cukier, jednak jeśli chcecie możecie go zamienić na jakiś inny, ulubiony zamiennik. Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe(...)oraz wyjmij laskę wanilii. Po ugotowaniu ryż odstaw do przestygnięcia na ok. 30 minut. W misce ubij jajka z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodaj ryż, całość dokładnie wymieszaj. Keksówkę wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Przelej do niej masę ryżową, wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po całkowitym przestygnięciu. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Muffiny kawowe 543

typu wypieków, bez użycia miksera. Ich smak jest delikatnie kawowy, więc powinny posmakować nie tylko wielbicielom kawy. Wierzch babeczek zwieńcza polewa czekoladowa, która idealnie podbija ich smak. Z poniższego przepisu przygotujecie 10-12 sztuk . Muffiny kawowe Składniki: 250g mąki pszennej 120g cukru 80ml oleju 80ml mocnej kawy 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)ręczną trzepaczką - do drugiej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać - składniki suche przełożyć do składników mokrych, krótko i energicznie wymieszać - w formie na muffiny umieścić papilotki, do każdej nałożyć około 2/3 wysokości ciasta - muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni, piec około 20 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone muffiny ostudzić - przygotować polewę czekoladową

Smakołyki Bereniki
Najlepsza rolada bezowa z wiśniami i galaretką 191

obchodzić z tym ciastem delikatnie,   aby nie połamać wtedy na pewno się uda. Cała   słodycz tej rolady przełamana smakiem frużeliny wiśniowej i galaretek , idealny wypiek na walentynki.   Najlepiej roladę przygotować w dzień podania,   po lekkim godzinnym schłodzeniu w lodówce, na drugi dzień beza już nie jest taka krucha. Ale z tym bez obaw, bo znika(...)krótko zmiksować. Blachę taką od wyposażenia piekarnika 40/35 cm wyłożyć papierem pergaminowym, wyłożyć bezę, zostawiając po 1 cm od krawędzi   papieru z każdej strony, rozsmarować tak aby beza była równa. Włożyć do nagrzanego wcześniej do 145*c piekarnika na grzaniu góra dół. Piec 10 minut. Po tym czasie temperaturę piekarnika zmniejszyć do 90*c piec jeszcze

Wanilia i Kardamon
Pączki wiedeńskie 125

ucierania, mieszać aż ciasto będzie gładkie i zacznie odchodzić od ścianek naczynia-musi być jednolite. Zestawić z ognia, wystudzić. Do wystudzonego ciasta wbijać kolejno po jednym jajku cały czas miksując.  Ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej z dużą tylką w kształcie gwiazdki. Pergamin do pieczenia rozłożyć na blacie kuchennym, szprycą wyciskać kółka ciasta o średnicy około(...)kilkucentymetrowych odstępach od siebie, następnie nożyczkami wyciąć kwadraty z ciastem. Olej rozgrzać w szerokim rondlu do temp około 180*c, partiami wkładać pączki papierem do góry, po minucie papier usunąć (ładnie odchodzi i smażyć po 4-5 minut z każdej strony, zależy to od tego jak duże są nasze gniazdka. Upieczone wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny, osaczyć z tłuszczu, zostawić

Wanilia i Kardamon
CIASTO TRIO 172

oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto nie jest bez pieczenia tylko z biszkoptami. Po resztę szczegółów zapraszam niżej. Powiem tylko że wyszło przepyszne :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki po 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru(...)Dodajemy partiami do białek i ciągle ubijamy. Mąkę przesiewamy, wsypujemy powoli do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na pół. Wlewamy po równo do dwóch takich samych blaszek, wyłożonych papierem do pieczenia (25/40 cm) i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 150 stopni C termoobieg lub 170-180 stopni C ustawienie góra dół.   ROBIMY

Pani na deser
Cynamonowe ciasto z jabłkiem 236

wszystkie składniki mieszamy ze sobą i to bez pomocy miksera. Ciasto jest wilgotne, mięciutkie, pięknie pachnie cynamonem, a dodatek w postaci kawałków jabłka dodatkowo podnosi jakość tego wypieku. Zresztą nie mogło być inaczej, ponieważ jabłka plus cynamon to para idealna:) A dla wszystkich miłośników takich połączeń, polecam również i to ciasto. 220g mąki pszennej 200g jogurtu naturalnego 100g masła(...)składniki suche, cały czas mieszając. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 22 cm (u mnie tortownica o śr. 24cm) wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na cząstki. Układamy na cieście, wciskając je lekko cieńszą stroną do masy. Ciasto wstawiamy na około 40-45 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (pieczemy

Smaki Na Talerzu
Gusz-e fil, czyli ciastka "słoniowe uszy" i "Amelia" 204

ponownie wyrobić, wyciąć kółka i zlepić je pośrodku. Czynność powtarzać do zużycia ciasta. Olej rozgrzać w głębokim rondlu. Każde ucho smażyć przez 1 minutę.  Odkładać na papierowy ręcznik dla odsączenia z tłuszczu, a potem do docelowego naczynia. Oprószyć mieszanką cukru i cynamonu. Pieczenie ciastek to doskonała okazja na poćwiczenie liczenia przez młodsze dzieci i trening(...)którą T. dla niej wynajął na rok od ekscentrycznego właściciela. Kobiecie tak bardzo podoba się okolica, że głośno obwieszcza to wszem wobec w kusej koszuli nocnej, co nie pozostaje bez echa w małej miejscowości, gdzie wszyscy wszystkich znają. To zachowanie zostaje jej zapamiętane przez zabajczan, a w szczególności przez pierwszą grację, czyli 40-letnią wójtową Olenę Ryską. Amelia

Weekendy w domu i ogrodzie
Pissaladiere. Pizza z anchois. 153

Ciasto: 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 i 1/2 szkl. letniej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Z drożdży, cukru, 2 łyżek mąki oraz połowy szklanki letniej wody przygotować rozczyn. Odstawić na 20 minut. Mąkę przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować(...)cebulę i dusić ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodać łyżkę octu balsamicznego, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie. Wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować z nich placki nadając im okrągły lub prostokątny kształt. Wierzch skropić oliwą, wyłożyć cebulę, następnie anchois czarne oliwki przekrojone na połówki. Piec w piekarniku nagrzanym

zadanie-gotowanie
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 177

daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego 50 g płatków jaglanych 100 g mąki kokosowej Krem budyniowo-kokosowy: 250 ml mleczka kokosowego ( z puszki ) 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru 3 żółtka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki żelatyny Karmelizowany rabarbar: 3-4 łodygi rabarbaru 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 5 łyżek cukru trzcinowego Wykonanie ciasta(...)płatki jaglane z mąką kokosową. Dodać zmiksowane daktyle oraz płynny olej kokosowy. Składniki dobrze połączyć. Kwadratową blachę o wymiarach około 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze rozłożyć równomiernie warstwę kruchego ciasta. Dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki. 2 . Rabarbar umyć, osuszyć, nie obierać ze skórki. Łodygi rabarbaru pociąć na kawałki długości około 8-10 cm. Na patelnię wlać

kolorowotorcikowo
Ciasto z kaszy manny 422

pory zrobiłam to chyba coś jest na rzeczy, jako, że on zawsze ma coś do powiedzenia co można by było zrobić lepiej. Ciasto jest bez dodatku mąki, co jest bardzo ciekawe. Jest to ciasto z pochodzenia z Neapolu a nazywa się Migliaccio, które je się najczęściej podczas karnawału. W oryginalnym opisie dodaje się kieliszek limoncello, rodzaju likieru, ale niestety(...)momentu aż całość będzie bardzo gęsta, jakieś 3 minuty. Następnie w misce na małych obrotach miksera łączymy ricottę, masło, jajka, cukier, skórkę z limonki i ekstrakt waniliowy. Następnie dodajemy stopniowo masę z kaszy manny i mieszamy aż obie masy dokładnie się połączą. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy na to nasze ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż się

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania