ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:796/1234)

Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 362

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)Warstwę herbatników ułożyć w blaszce, wylać jeszcze ciepłą masę serową, przykryć drugą warstwą herbatników. Masa malinowa: Maliny przesypać cukrem, wstawić na kuchenkę wlać wodę i doprowadzic do wrzenia, pogotować minutę, dwie, zestawić z ognia, wsypać do masy suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, wystudzić, tężejącą masę wylać na herbatniki, przykryć kolejną warstwa herbatników, włożyć do lodówki na czas robienia żelki kokosowej

Wanilia i Kardamon
Najlepsze i najprostsze domowe zapiekanki 998

Wszyscy kochamy zapiekanki. A jakie są najlepsze? Otóż najsmaczniejsze zapiekanki to najprostsze zapiekanki! Bez zbędnych dodatków. Wystarczy bagietka, masło lub coś do smarowania pieczywa, jakakolwiek wędlina pokrojona w małe kawałeczki, starte pieczarki i żółty ser. Co ciekawe - wiele razy zdarzyło mi się, by gość pytał, jak to robię, że pieczarki tak dobrze smakują. Moja odpowiedź często wywołuje zdziwienie, ponieważ(...)szybko nie są drogie możesz przyszykować je dzień wcześniej. Wystarczy, że zabezpieczysz je folią aluminiową (ja przechowuję je w plastikowym pojemniku na ciasto) i włożysz do lodówki. Podczas przyjęcia wystarczy włożyć je do piekarnika na kilkanaście minut i gotowe! jeśli (co nie zdarza się często) zostaną Ci po przyjęciu upieczone już zapiekanki, z powodzeniem możesz je zamrozić . Po odmrożeniu

Mojewlasne.pl
Kryzysowa wigilia 186

powidła śliwkowe - chleb tostowy Wykonanie: Mak gotujemy, (można też zmielić :) ), a następnie mieszamy z powidłami. Masę kładziemy na kromkę chleba, przykrywamy drugą kromką i zapiekamy w sandwicherze. Buraczak piernikowy Ciasto musi być, no bo w końcu święto. Czerwone buraki to norma na święta. Cukrowe, odkąd zalegają na polach, też kojarzą się z zimą. To wszystko ze świątecznymi przyprawami. Takie jakby(...)pół paczki cynamonu  - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Buraka obieramy i trzemy na drobnej tarce. Dodajemy pozostałe składniki w kolejności jakiej są a liście, mieszając po dodaniu każdego. Umieszczamy masę w tortownicy, a ją w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na 45 minut. Kisiel żurawinowy Popularny w wielu regionach Polski. Powinno się go zrobić

Kryzysowa Książka Kucharska
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 331

kremem czekoladowym Składniki na 12 babeczek: Babeczki: 150g masła 50g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki naturalnego miodu 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 1/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu po 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru, gałki muszkatowej, kardamonu, goździków szczypta soli(...)ostygnięcia na około 5-10 minut. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami. 3. Do jajek dodać cukier, sól i dokładnie wymieszać mikserem do połączenia składników. Wlać przestygniętą masę czekoladową i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 4. Do masy dodać mąkę, maślankę i krótko wymieszać, do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki

Mała Cukierenka
Paszteciki z bigosem 170

mąką i włożyć do niej z powrotem ciasto - uformowane w zgrabna kulę . Całość przykryć ściereczka kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 godz. do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto zbić kilka razy pięścią - w ten sposób się je odgazowuje . Podzielić je na 2 kawałki. Każdy z nich rozwałkować na długi, a wąski prostokąt - wymiary zależne tu będą od preferowanej(...)napuszenia. Jajko roztrzepać w miseczce z łyżką wody i posmarować nim wierzch pasztecików. Posypać ziarnami czarnuszki. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika - i piec ok 15 minut w temp. 200C do zezłocenia - koniecznie należy tu kontrolować czas pieczenia, bo piekarnik piekarnikowi nie jest równy i być może pieczenie

Grunt to przepis!
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko 735

ciepłem kominków, a sady jabłkami. O tej porze roku jabłka są na prawdę wyjątkowe. Soczyste, rumiane takie pyszne. Czym że była by jesień bez pachnącego ciasta z jabłkami? Szarlotka obowiązkowo, ale tym razem zrobiłam orzeźwiające ciasto z jabłkami, delikatnym biszkoptem i masą śmietankową. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania(...)mąki i delikatnie mieszamy najlepiej przy pomocy szpatułki do połączenia się składników. Dno formy do pieczenia o wymiarach 25 x 30 wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy przez 25 - 30 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu ścinamy wierzch biszkoptu i wkładamy do z powrotem do formy. Masa

Wędrówki po kuchni
Ciasto malinowe z polewą adwokatową 617

lekko cytrynowe, dobrze schłodzone, orzeźwia. Do jego przygotowania możemy zrobić biszkopt bez masła, jak na przykład w przepisie „ Biszkopt z musem truskawkowym ”, polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz White Rose .     Ciasto malinowe z polewą adwokatową Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g miękkiego masła 150g cukru(...)250ml likieru adwokat 150ml śmietany, może być kremówka lub kwaśna Dodatkowo: świeże maliny do dekoracji     Ciasto: 1. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym. Ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach

Mała Cukierenka
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 209

następnie dokładnie ugniatamy ciasto do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji przez ok. 5 min. Na początku ciasto może się trochę kleić, możecie ewentualnie dodać 2 łyżki mąki jeśli jest za bardzo kleiste. Z czasem zacznie sprawniej odchodzić od ręki i stanie się miękkie oraz elastyczne. Pod koniec wyrabiania dodajemy łyżkę oliwy i ugniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę, przykrywamy(...)kolejnego punktu dobrze będzie nastawić piekarnik na 220 stopni C, opcja góra i dół. 5. FORMOWANIE TARTY (10 min) Gdy ciasto podwoi swoją objętość, uderzamy je, aby pozbyć się powietrza i rozwałkowujemy na wielkość odpowiadającą średnicy formy do pieczenia. Tarta nie musi być okrągła, możecie użyć też prostokątnej blaszki. Formę smarujemy oliwą, nakładamy rozwałkowane ciasto i formujemy brzeg

Nerds Kitchen
Pikantny kalafior. 279

Kalafior w języku hindi to  gobi . Słowo to odnajdziecie w nazwach bardzo wielu indyjskich potraw. Gobi w formie curry, masali, zupy, smażony w cieście, będący farszem, marynowany, pieczony... Sam, lub w towarzystwie innych warzyw (bardzo często ziemniaków). W sosach rzadszych, lub bardzo gęstych. I pewnie w wielu kolejnych kombinacjach, których teraz nie pamiętam. Kiedy pomyślę o wartościach płynących(...)najpopularniejszych indyjskich dań kalafiorowych jest aloo gobi, czyli proste danie z kalafiora, ziemniaka i charakterystycznych przypraw. Ja postanowiłem całą uwagę poświęcić jednemu warzywu. Jak kalafior, to kalafior ;) Duszony bez wody, z mocno ograniczonym zestawem przypraw, jest w tej wersji niekwestionowanym bohaterem. Wyszło bardzo bardzo smacznie! No i te korzyści :) Składniki: 1 duży kalafior 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie
Sernik śmietankowy 236

wypracował sobie własną recepturę jego pieczenia. Do Polski ciasto to przywędrowało za sprawą Jana III Sobieskiego, który po powrocie z Bitwy pod Wiedniem przekazał przepis na sernik, który być może właśnie z tego powodu, nazwany został sernikiem wiedeńskim. I tak o to sernik podbił serca i podniebienia Polaków. Bez spodu, na kruchym spodzie, z kruszonką, lukrem, migdałami, czekoladą(...)pianę. Pianę zmiksować z 1/4 szklanki cukru i połączyć z masą serową. Dodać rodzynki i dokładnie wymieszać. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze przez około 40 minut

Jacob Tastes
KRUCHE BABECZKI Z BUDYNIEM 122

masła 30 g cukru z prawdziwą wanilią 2 żółtka cukier puder do dekoracji A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto, wyłożyć na stolnicę, przesiekać nożem, a następnie zagnieść. Z ciasta uformować kulkę, owinąć folią i schłodzić około 30 minut. W tym czasie przygotować budyń. Do rondelka wlać mleko i śmietankę. Wsypać mąkę i cukier, rozmieszać wszystko rózgą. Dodać masło(...)energicznie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki, i rozwałkować na placki o grubości 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wyciąć z ciasta krążki (powinno ich wyjść około 40 szt). Połową krążków wykleić foremki, do środka nałożyć budyń i zakryć pozostałymi krążkami ciasta. Brzegi bardzo dobrze skleić, choć zdarza się, że podczas pieczenia babeczki się rozklejają. Po przestudzeniu

Kuchnia w opałach
Sałatka z selerem naciowym i nie tylko ;) 309

dałam zioła prowansaldzkie), możemy włożyć go na około godzinę do lodówki, żeby się lekko zamarynował, ale nie jest to konieczne pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu lub na kratce do grilla, aż nie będzie surowy (około 30-40 minut  w temp. 170 stopni) seler kroimy w grubsze plastry kurczaka kroimy w kostkę mieszamy ze sobą wszystkie składniki i przyprawiamy(...)herbata do kolacji ;) 4. Ulubione ciasto? ooooo... ciasta... wiele takich, pierwsze które przychodzi mi na myśl to ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki, 5. Ulubione warzywo? tu jest podobnie jak z ciastami, niewiele jest warzyw których nie lubię 6. Twoje ulubione świeże zioła w kuchni to ? oregano 7. Gotowanie czy pieczenie? pieczenie 8. Ulubiona

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb z mielonymi ziarnami - gryka, jagła, len, dynia, słonecznik 194

hlebek samo zdrowie z chrupiącą skórką z każdej strony :), zachowujący świeżość i wilgoć przez kilka dni, bez dodatku pszenicy. Zestaw zmielonych ziaren (gryka, len, dynia, słonecznik, jagła) wzbogaca każdą kromkę o dużą porcję witamin i cennych minerałów. Pestki dyni : fosfor, magnez, cynk i mangan i dużo witaminy B3. Gryka - źródło łatwo przyswajalnego białka, fosforu, magnezu, miedzi, cynku(...)wyrobienia wystarczy tylko łyżka. Czas przygotowania:   15 minut + wyrastanie + 60 minut pieczenie   Porcje: foremka 30x15 cm Składniki:     Zaczyn:     250 g  mąki żytniej razowej,     200 ml letniej wody,     250 g zakwasu.         Ciasto:  (10-12 godzin później):     Zaczyn,     220 g mąki

SzczyptaSmaQ
Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 201

deser, pochodzący z regionu Limousin we Francji   od XIX wieku pieczony z wiśniami( w tej wersji również gorąco polecam, jest to bowiem niezwykle proste i szybki danie) w wersji na słono jest jednak równie pyszny! Składniki: na 4 porcje 4 plastry schabu bez kości 2 jabłka 2 pomidory kilka gałązek świeżej kolendry 1 czerwona cebula(...)oregano Przygotowanie: jajko, śmietanę oraz mleko ucieramy trzepaczką w miseczce, przesiewamy mąką, ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż naleśnikowe fetę kruszymy, dodajemy do ciasta pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy, nakłuwamy wykałaczką, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pomidorki, podsmażamy Podsmażone pomidorki przekładamy do dwóch niewielkich naczyń żaroodpornych, zalewamy ciastem  piekarnik nagrzewamy do 200"C w międzyczasie myjemy i osuszamy kotlety, lekko

Luźna Kuchnia
Angel food cake czyli poWeekendowe Lakocie odc.75 334

Jest to idealny wypiek recyklingowy.  Nauczył mnie, że białka należy mrozić by potem raz dwa upiec z nich ciasto albo popełnić bezę. Przepis na ten wypiek pojawił się w kornikowej kuchni. Bardzo delikatne i niesamowicie puszyste ciasto, trochę jakby biszkopt w połączeniu z leciutką kokosanką.  Nie zawiera mleka dla tych co go nie mogą idealne(...)przesiewamy przez sito i razem z wiórkami dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem foremki.  Staramy się, by pozostawić jak najmniej wolnej przestrzeni, dociskamy ciasto szpatułką. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 25-30 minut (do suchego patyczka).  Ciasto studzimy w foremce, wyjmujemy dopiero, gdy całkiem ostygnie. Z cukru pudru

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania