ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:794/1234)

Trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i ricottą 166

Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego – pierożki ze szpinakiem i ricottą. Będzie pysznie jeśli odpowiednio wyraziście doprawicie farsz, więc nie żałujcie przypraw (aczkolwiek polecam dodawać

Smaki Na Talerzu
Pavlova 175

Pavlova to długo było moje marzenie. Miałam kilka prób w domu, mniej lub bardziej udanych, ale w końcu znalazłam idealny przepis i udała się jak marzenie

Cakes By Kejt
Rolada jagodowo malinowa 139

Nikt jej się nie oprze. Słodka, kusząca, delikatna rozpływa się w ustach. Dla miłośników bezy i nie tylko. Moja rodzina zajadała się do ostatniego okruszka. Osobiście

wesoła kuchnia
Sernik trzysmakowy 371

SKŁADNIKI: ok. 15 dag herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru 2

Kuchenne zapiski Edyty
Chlebek bananowo-orzechowy 133

Przepyszny, długo zachowuje świeżość, doskonały dla małych i dużych – taki jest właśnie chlebek bananowo-orzechowy rodem z USA Jeśli jesteście miłośnikami bananów, to śmiało, spróbujcie Składniki

Słodki sentyment
Tarta z grzybami 119

grzybami. Kruche ciasto, grzyby, cebula, śmietana i jajka. Bez zbędnych kombinacji. Zapraszam po przepis i mam nadzieję, że ta tarta z grzybami też Wam posmakuje i wejdzie na stałe do Waszego jesiennego menu. Tarta z grzybami   Tarta z grzybami  Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na formę o średnicy 23 cm Składniki Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej(...)grzyby w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu na patelni, dodajemy grzyby i smażymy razem przez 10 minut. Solimy i pieprzymy.   W misce  mieszamy jajka, śmietanę, grzyby z cebulą i przyprawy. Masę wylewamy na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut, aż masa się zetnie, a ciasto przyrumieni. Po upieczeniu posypujemy

Kulinarne przygody Gatity
Kruche z gruszkami i budyniem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 163

bez glutenu) - 130g mąki kukurydzianej - 100g skrobi - 70g mąki ryżowej - 30g mąki kokosowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 150g ksylitolu - 150g oleju rzepakowego - 200g mleka roślinnego/wody - 3 łyżeczki zmielonego lnu Nadzienie gruszkowe - 2kg gruszek (lekko miękkich) - cynamon Budyń - 300ml mleka kokosowego - 100ml wody - 40g budyniu z wanilią - 50g ksylitolu KRUCHE CIASTO 1. Mąki, płatki i proszek(...)rozmieszać z budyniem i wlać ciągle energicznie mieszając do gotującego się mleka. 11. Wlać ciepły budyń na gruszki i całość przysypać kruszonym w rękach ciastem. 12. Ciasto piec w 170’C ok 30-40 minut

Candy Pandas
Mazurek kokosowy z białą czekoladą 148

mnie nie ma Świąt Wielkanocnych bez mazurka. Więc i w tym roku nie może go zabraknąć :) Wyszperałam bardzo ciekawy przepis na mazurka z masą kokosową, polewą z białej czekolady oraz dodatkiem dużej ilością bakalii. Składniki na ciasto: 300 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   150 g masła 82 % (zimne - prosto z lodówki) 100 g cukru pudru(...)wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko na prostokąt lub kwadrat (grubość około 7 mm) (fot.1) . Zrobić wyższy rant lub ulepić ozdobne boki  (fot.2) . Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180°C (góra-dół) przez około 30 minut do momentu zarumienia ciasta. Dla ładniejszego koloru, ciasto można dodatkowo

Świat Ciasta
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 142

płaska łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml pulpy z mango DODATKOWO: 125 g malin, 1 łyżka cukru WYKONANIE SPÓD BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 180༠C bez termoobiegu.  Foremkę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy z masłem, w rondelku, na małym ogniu lub w "kąpieli wodnej"( w naczyniu ustawionym(...)dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, do połączenia składników. Wykładamy do blaszki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki rozmiksowujemy w malakserze, do połączenia składników w gładką masę. Ostrożnie wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch wykładamy maliny, zgrubnie rozgniecione z cukrem. Wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 35 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia

cool and minty
Piernik staropolski 151

około tygodnia przed Bożym Narodzeniem. Piernik przekładam powidłami śliwkowymi i marcepanem, dzięki czemu nabiera wilgoci i robi się miękki. W takim wydaniu smakuje mi najbardziej. Bez piernika nie ma prawdziwych świąt, więc moje ciasto już leżakuje w lodówce. A jak Wasze przygotowania do świąt? Już ruszyły? PIERNIK STAROPOLSKI Składniki: piernik: 1,5 szkl cukru 500 g miodu(...)ciasto, które przekładamy do najlepiej szklanego lub kamionkowego garnka, przykrywamy ścierką i odstawiamy do lodówki na 4-6 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dość luźne. Po leżakowaniu w zimnie tężeje i daje się rozwałkowywać (trzeba tylko lekko podsypywać mąką). Tydzień przed świętami ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy cienko, przekładamy placki do form 39x26 cm i pieczemy w 170 stopniach

Bon appetit mon amie
Brownie z cukinii z kremem kokosowo-wiśniowym (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 144

dopełniły nasze ciacho. Niestety podobno w Lidlu nie będzie już mleczka kokosowego, którego śmietanka była idealna do ubijania. Dlatego używamy mleczko Real Thai z dużą zawartością miąższu i bez żadnych ulepszaczy, które świetnie nadaje się do kremów i nie tylko a dostępne jest min. w sklepie Kuchnie Świata   😍      Składniki (śr: 21 cm): -450 g cukinii(...)opadnie piana wlać mieszankę do cukinii. 4. Do mokrych składników wsypać mieszankę suchych i wszystko wymieszać. Ciasto można spróbować i dodać ewentualnie więcej ksylitolu. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Piec w 180’C ok 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. 6. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta pokroić go w dowolne kształty

Candy Pandas
Owsiany wegański chlebek bananowy 221

zrobienia i bez potrzeby użycia dużej ilości cukru i tłuszczu. No i można je robić w różnych wersjach i z ulubionymi dodatkami.  Tym razem dzielę się przepisem na pyszny chlebek z chrupiącymi i bardzo zdrowymi orzechami włoskimi, który na dodatek jest wegański :)  Idealny na śniadanie, ale także jako zdrowa przekąska lub ciasto, którym śmiało można przywitać gości(...)osobnej misce wymieszać zmielone płatki owsiane, sól oraz proszek do pieczenia. Wrzucić suche składniki do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do keksówki posmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch położyć orzechy i delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec 45-55 minut (do suchego patyczka i przyrumienienia orzechów). Przestudzić przez 30 minut na kratce

Healthy food explorer
Bułeczki przytulone nadziane porzeczką 549

przeróżny - zarówno na słodko, jak i na wytrawno; z nadzieniem, lub bez; z ciasta drożdżowego, jak i chlebowego. Bułeczki mogły służyć jako słodki dodatek do kawy, albo jako pożywne pieczywko na śniadanie. Ale najważniejsze - musiały być w blasze ciasno do siebie przytulone! :) Postawiłam na lekką słodycz drożdżowego ciasta maślanego i kwaskowate nadzienie z domowego dżemu z czarnej porzeczki . Wyborne(...)ROZCZYN: 45g drożdży świeżych 50g masła 240 ml mleka 1 jajko + 1 żółtko - żółtko zostało mi po oddzieleniu od białka przeznaczonego do smarowania bułeczek przed pieczeniem 70g cukru 1 mały cukier wanilinowy (16g) CIASTO: 600g mąki pszennej  2 łyżki oliwy szczypta soli NADZIENIE: 3/4 słoiczka domowego dżemu z czarnej porzeczki - musi być gęsty i mocno odparowany, żeby nadzienie

Grunt to przepis!
Bułki z parówką i pieczarkami 383

urosną przy pieczeniu - ja dzielę sobie je na 2 partie i piekę na dwa razy na dużej blasze z wyposażenia piekarnika. Papier na którym układa się bułki można dodatkowo oprószyć lekko mąką - zapobiegnie to przypalaniu się ich od spodu. Blachę z bułkami przykryć ściereczką kuchenna i odstawić w ciepłe miejsce na ok 20 min do napuszenia. Pieczenie Białko(...)wierzchu posypać ziarnami czarnuszki. Wstawiać do rozgrzanego do temp. 200C piekarnika - opcja góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom - i piec do zezłocenia około 13-15 min. - pilnować stanu upieczenia bułeczek, bo każdy piekarnik ma swoje własne fanaberie, a przetrzymanie bułeczek o kilka minut za długo zaskutkuje w ich przypaleniu. Można tu odpowiednio żonglować temperaturą pieczenia: przy 220C piec

Grunt to przepis!
CIASTO Z MUSEM MALINOWYM I AJERKONIAKIEM 469

schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.  Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia i wyłożyć razem z papierem na spód formy o wymiarach 23cm x 33 cm.  Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180℃ piekarnika. Piec około 15 minut na jasno złoty kolor. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania(...)gładkiej i lśniącej piany. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony gorący spód ciasta i piec przez kolejne 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony kruchy spód wystudzić. Składniki na mus malinowy: 1 kg malin świeżych lub mrożonych; 1 galaretka malinowa; 2 łyżeczki żelatyny; 1/3 szklanki cukru kryształu; Maliny zmiksować przy pomocy blendera, wsypać cukier i zagotować

In my kitchen
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy - prosty przepis. Dieta - szybka przemiana 204

łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 op. drożdży instant ziarna sezamu Wykonanie: składniki umieścić w misie robota i hakiem zagnieść ciasto. Zagniatać około 8 minut, aż do pojawienia się glutenu foremkę wysmarować olejem i wysypać otrębami orkiszowymi. Wyłożyć ciasto do foremki, przykryć folią spożywczą (spodnią stronę folii również wysmarować olejem) i odstawić do wyrośniecia. Czas wyrastania zależy od temperatury otoczenia(...)Zazwyczaj wyrastanie trwa około 1 godziny. Keksówka powinna być pełna w międzyczasie nagrzać piekarnik. Chlebek spryskać wodą i posypać ulubionymi ziarnami - u mnie sezam. Pierwsze 10 minut piec w temperaturze 240`C w zaparowanym piekarniku, następnie zmniejszyć temperaturę do 200`C i piec kolejne 30 minut. Studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PEŁNOZIARNISTE MUFFINY Z JABŁKAMI, MIGDAŁAMI I CYNAMONEM 159

wierzcie mi, że maluchy je uwielbiają ;) Składniki ( na ok. 9 sztuk) 1 średniej wielkości jabłko (ok 150 g bez pestek) 1 łyżeczka cynamonu 50 g zmielonych migdałów 150 g mąki żytniej razowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g masła 50 g miodu 90 g jasnego cukru trzcinowego (jeśli lubisz słodsze, dodaj więcej cukru) ¼ szklanka mleka(...)pieczenia. Odstawić. Do małego garnuszka włożyć masło, miód i cukier trzcinowy. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia cukru. Lekko przestudzić. Przelać do większego naczynia. Dodać jajko i mleko, roztrzepać rózgą. Dodać suche składniki i wymieszać energicznie rózgą, aby pozbyć się grudek. Wsypać jabłka i wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wlać do dołków przygotowanej formy do muffinek ( ¾ wysokości). Jeśli zapełnisz ciasto do pełna

Calzonella.com
Pieczone pierogi z mięsem 208

masę. Przygotowanie ciasta: Z przygotowanych składników zagnieść ciasto, nie wyrabiać zbyt długo, bo będzie twarde. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w torbę foliową i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto rozwałkować na placek grubości 3-4 mm. Przy pomocy wykrawacza do pierogów lub szklanki, wycinać kółka z ciasta, na środku każdego układać czubatą łyżeczkę farszu. Składać ciasto na pół, zlepić(...)dokładnie brzegi i za pomocą widelca docisnąć brzegi pierogów. Pierogi układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odległości między nimi.  Pierogi posmarować rozkłóconym żółtkiem. Pierogi piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Tort urodzinowy 656

mogła się obyć bez pysznego urodzinowego tortu, takiego tradycyjnego, na biszkopcie, przełożonego lekką, śmietankową masą. Polecam! Jak przygotować najlepszy tort urodzinowy z owocami i bitą śmietaną? Przepis na biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) oddzielnie żółtka i białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis(...)tortu? Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodajemy żółtka i mieszamy ostrożnie, następnie dodajemy mąkę, ponownie mieszamy ciasto ostrożnie łyżką, najlepiej silikonową szpatułką, na koniec dodajemy wodę i łączymy mieszając ostrożnie. Ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch. Ustawiamy formę w nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię