Uwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka rozrabiamy budynie
Lena Gotujeplacki ziemniaczane: Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajka, mąkę i dobrze mieszamy masę ziemniaczaną. Rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju. Łyżką nabieramy porcje ciasta i wylewamy je na patelnię formując placki. Smażymy na złoto z obu stron. Placki ziemniaczane podajemy polane syropem klonowym. Artykuł Placki ziemniaczane z syropem
Dorota Smakujebiały ( miałam tłusty ser) i wbiłam jajko. Kiedy szpinak ostygł, odcisnęłam nadmiar soku i drobno posiekałam. Dołożyłam do pozostałych składników na kluski. Masę dobrze wymieszałam w misce i przełożyłam na matę. Podczas wyrabiania ciasto może się kleić, więc trzeba podsypywać mąką. Podałam w składnikach właśnie te +- 5 dkg mąki. Kiedy już wyrobiłam ciasto podzieliłam na dwie części
Pieprzyć z Fantazjąśmietanki 36% Owoce do dekoracji: maliny, borówki Jajka ubijamy na puszystą masę z dodatkiem cukru. Wsypujemy przesianą mąkę oraz kakao, wlewamy mleko. Miksujemy ponownie. Masa nie może być ani zbyt płynna ani zbyt gęsta. Z ciasta smażymy naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy masłem orzechowym, zwijamy w rulon. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pod koniec wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Sosem czekoladowym
VioletoweKucharzenieFilecika z kurczaka myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki. W misce umieszczam jajka, mąkę, ketchup, sól, pieprz, czerwoną paprykę – mieszam do uzyskania gładkiej masy. Wrzucam paseczki kurczaka i dokładnie mieszam by te oblepiły się ciastem. Zostawiam na 15-20 minut by ciasto oddało trochę smaku kurczakowi. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podaję z sosem czosnkowym. Artykuł Kęski
MojaQchnia.plsoli 100 ml oleju do smażenia Aromatyczne przyprawy do smaku Kwaśna śmietana Sposób przygotowania: Uprzednio umyte listki świeżego szpinaku baby należy zmiksować na gładką masę z mlekiem. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość mieszamy. Ciasto odstawiamy w bezpieczne miejsce na 15 minut. Naleśniki wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron na nagrzanym oleju. Na koniec, na już gotowe
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnegotowa dajemy na 30 min do lodówki. Potem wyjmujemy i wykładamy na papier do pieczenia na to nakładamy 2 papier do pieczenia i wałkujemy masę żeby była równa .Teraz ten papier który był na górze ciasta zdejmujemy a ciasto z papierem wkładamy na blaszkę, ciastek nie wychodzi dużo ,więc tortownica tutaj będzie odpowiednia .Ciastka tniemy
Moje Wyrobydekoracji Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Stopniowo wsypujemy orzechy oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Początkowo miksujemy, a gdy ciasto zrobi się zbyt gęste, mieszamy łyżką, lub wyrabiamy ręką. Z masy formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Wykładamy – zachowując odstępy – na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego
Smaki Na Talerzumąki pszennej 130g masła 135g cukru 1 jajko 3 łyżeczki kakao szczypta soli olej Wykonanie: 1. Masło z cukrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę, przełożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść rękoma na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną odłożyć na bok, a drugą podzielić jeszcze raz na dwie części. Do jednej części ciasta dodać
Szalona Kuchnia EwelinyNiezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko. SKŁADNIKI Spód: opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych Masa serowa: 500 g sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 500 ml wrzątku, 200 ml śmietany 30%, 1 śmietan-fix Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: maliny z syropu WYKONANIE Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kokos
słodki bratekcukru • 1 margaryna • 600-700 ml śmietanki 30% • 1-2 cukry waniliowe • 2-3 op. śmietan fix PRZYGOTOWANIE : CIASTO: Białka ubić na sztywno, cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, żółtka wymieszać z octem i proszkiem (urosną i zrobi się puszysta masa), dodać żółtka do ubitych białek, dalej miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać, masę przelać do formy(...)dodajemy śmietan fix i dokładnie mieszamy. Ostudzony biszkopt skrapiamy herbatą z cytryną lub kawą rozpuszczalną (posłodzoną), nakładamy równomiernie masę cappuccino i wyrównujemy wierzch, na to nakładamy ubitą śmietanę i również wyrównujemy, posypujemy kakao rozpuszczalnym lub startą gorzką czekoladą, tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia
KUCHNIA POLSKAMiksujemy już na niższych obrotach do połączenia się składników. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cynamon i wszystko partiami wsypujemy do naszej masy, miksujemy. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta, dajemy na patelnię i formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem, ale placuszki są na tyle
kruche babeczkicynamon jogurt kokosowy (naturalny) Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy jajko i mieszamy. Następnie do masy wsypujemy mąkę. Wszystko mieszamy. Na stolnicy wysypanej mąką formujemy z ciasta dwa duże wałki. Każdy dzielimy na 6 kawałków. Z porcji ciasta formujemy okrągły placek wielkości dłoni. Na środku układamy umytą i pozbawioną pestki śliwkę
Dieta bez mlekazmiękną. Białka ubić na sztywno. Żółtka dodać do wystudzonej masy kakaowej. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Przesiać do masy kakaowej i wymieszać. Na końcu połączyć z pianą z białek. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłożyć jabłka. Piec około 30 minut w 170*C z termoobiegiem. Wierzch można posypać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamigdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy. Wykonanie: Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w blenderze. Miksujemy chwilę do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na sod każdej nakładamy po łyżeczce utartych z masłem
Walijskie Pichcenie