twarogiem maszynką do mięsa na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Do ładnego zrumienienia
IMPRESJA SMAKUsody oczyszczonej Dodatkowo: 50g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki (bez czekolady) umieścić w misce i dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. (Powinna powstać jednolita masa o konsystencji miękkiej plasteliny.) Na końca wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i spłaszczyć widelcem. (Odstępy nie muszą być zbyt duże
Di gotujewody ( nie gorącej) Sposób przygotowania: Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy w misce. Powoli dolewamy wody nadal mieszając do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Małą blaszkę ( keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy, przykrywamy ścierką i odstawiamy na około 40 minut do wyrośnięcia. Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy przez około 55 minut
Pan i Pani Smith w kuchniUgniatamy tłuczkiem lub przepuszczamy przez praskę i odstawiamy do ostudzenia. Do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę i kwaśne mleko (lub maślankę). Doprawiamy solądać do masy jajka, przesianą mąkę oraz kwaśne mleko. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wyrabiamy na oprószonej mąką stolnicy, odcinamy o kawałku i formujemy w miarę kształtne placki o grubości mniej więcej 1 cm. Smażymy na patelni
bistro mamadomowników dlatego łapcie przepis. Spód: 100 g. masła 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy ciasto i chłodzimy je w lodówce przez co najmniej 30 minut. Masa serowa: 1 kg dobrej jakości sera (użyłam zmielonego w kiełbaskach od S.M Siedlce) 6 jaj pół kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kaszy manny
Cynamonowe szczęścietortu. Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Wlać olej i wodę, wszystko razem delikatnie połączyć. Przełożyć ciasto do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec około 45 minut w 175*. Przekroić na trzy blaty. Sok z cytryny wymieszać z woda
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapół. Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety. Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą. Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki, oprószamy suszoną bazylią
R'n'G KitchenMąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodaj jajko, maślankę, masło, cukier i zmiksuj na gładką masę ( konsystencja gęstej śmietany.) Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę masła i smaż ciasto z dwóch stron na średnim ogniu. Podawaj z owocami i syropem klonowym. Smacznego
Kukuleczkisernik o smaku kokosowym z dodatkiem jagód i kruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto SKŁADNIKI Spód: 200 g kruchych ciastek kokosowych, 15g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 4 jajka, 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki oleju, 1 budyń kokosowy, 4 łyżki mleka, 700 g twarogu z wiaderka Kokosowa kruszonka: 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek
słodki bratekmieszając - wbić jajko i następnie wsypać mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni i na końcu do masy wmieszać suszone owoce oraz posiekaną (nie na drobno) czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około
Di gotujeKokosowe ciasto z truskawkami na zimno Proporcje na formę o wymiarach 22 x 22 cm Czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie Składniki Spód ciasta: 250 g herbatników 3 łyżki kakao 70 g roztopionego masła Masa kokosowa: 400 g jogurtu typu greckiego 330 śmietanki kremówki 30% 150 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki wrzącej wody 20 g żelatyny
Kulinarne przygody Gatitypieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: płatki owsiane do obtaczania Masło/margarynę zmiksować z pokruszoną chałwą. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Masę schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Po tym czasie z ciasta formować kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego). Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ostęp pomiędzy ciastkami powinien
Di gotujeodstawić aby drożdże "ruszyły". Resztę mąki przesypać do innej miski, dodać jaja, sól, mleko i wyrośnięte drożdże. Składniki wyrobić na jednolitą i elastyczną masę. Odstawić w nieprzewiewne miejsce na ok. 30-40 minut. Gdy ciasto podwoi swoją objętość to łyżką nakładamy porcję ciasta na rozgrzany olej na patelni. Smażyć do zarumienienia i odkładać na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz
Prosto i Smacznie z AnetąRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Mąkę pszenną wymieszać z mąką ryżową. Mleko wymieszać z jajkami, cukrem solą, cynamonem i mąkami na jednolitą masę, odstawić na godzinę. Banany obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem
Camilla w kuchnijajka z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy puree dyniowe, sól i olej. Mąkę przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Jabłko obieramy, kroimy na cząstki. Do każdej muffinki wkładamy po 1-2 kawałeczki. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy
Gotowanie moimi oczami