ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1142/3191)

SZYBKIE BABECZKI ORKISZOWO-MIGDAŁOWE Z MALINAMI I JEŻYNAMI 148

lubimy domowe ciasta, to wiedzą chyba wszyscy..., że nie jadamy sklepowych słodyczy to też... U nas w domu prawie zawsze znajdzie się coś ze zdrowych, domowych słodkości. Takich rarytasów nie może zabraknąć również na wyjazdach wakacyjnych lub jak w tym roku (dzięki cudownej pogodzie) powakacyjnych weekendach. Te babeczki sprawdziły się u nas idealnie. Przygotowane w międzyczasie (dosłownie między pakowaniem(...)Wlałam sok z cytryny, wsypałam startą skórkę i zamieszałam. Następnie partiami dosypywałam mąkę i migdały wymieszane z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszałam tylko do połączenia składników. Do miski wrzuciłam maliny i delikatnie przemieszałam. Porozdzielałam masę do przygotowanych wcześniej 12 papilotek do muffinek. W każdą muffinkę wcisnęłam po 1 jeżynie i delikatnie wyrównałam masę. Blaszkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT Z KREMEM WANILIOWYM, GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI 356

dodatkiem ziarenek wanilii, galaretka i truskawki. Ciasto jest wyśmienite, słodycz w nim idealnie wyważona, wszystko łączy się doskonale.  Jestem pewna, że to proste i bardzo łatwe w wykonaniu ciasto na pewno Was zachwyci, wiec jeśli jeszcze nie mieliście okazji takiego próbować koniecznie przekonajcie się jak smakuje :)  Myślę, że jeszcze nie raz sięgniecie po nie tego lata :) A przez pozostałą(...)dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  160 stopni C  przez około  20 - 22 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący

Słodko-Słony Świat Ilony
Najlepsze Ciasto Drożdżowe z Rabarbarem - Przepis na Drożdżowe z Rabarbarem 239

jest proste do przygotowania ponieważ nie wymaga wyrabiana, tylko wystarczy dokładnie wymieszać składniki ciasta w misce. Ciasto jest wyjątkowo puszyste, delikatne i smaczne także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciasta drożdżowego będziemy potrzebować: Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm 400 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 200 ml letniego mleka 3 żółtka 80 g cukru(...)pozostałe mleko , sól i wszystko dokładnie mieszam. Gdy składniki wstępnie się połączą dodaję rozpuszczone masło i tak długo wyrabiam łyżką aż powstanie jednolita i gładka masa ( można do tego użyć robota ja robiłam ręcznie ). Ciasta nie wykładam na blat ponieważ jest dość luźne tylko cały czas wyrabiam w misce. Następnie miskę z ciastem nakrywam ściereczką i dostawiam do wyrośnięcia

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczkowy potwór czyli ciasteczka z kminkiem 170

oleju roślinnego (u mnie był to rafinowany kokosowy) Przygotowanie: Jeżeli używasz oleju kokosowego to doprowadź go do płynnej konsystencji i zblenduj na puszysta masę z cukrem. W dużej misce połącz wszystkie składniki. Ciasto ma konsystencję plastycznej gliny i łatwo się formuje. Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz. Do odciśnięcia wzoru użyłam foremek do plasteliny (wiecie, dla maluchów

greenscarf
Miekkie nadziewane pierniczki 336

suchych składników. Dodajemy przestudzone masło, miód i jajko i wyrabiamy ciasto. Produkty można dodawać stopniowo i zacząć od wyrabiania ciasta mikserem. Na końcu jednak trzeba je wygnieść ręką, aby miało jednolitą, gładką konsystencję. Masę, w zależności od tego, jak bardzo jest ciepła, odstawiamy w chłodne miejsce, na ok. 1 godzinę. Kiedy będzie już wystudzona, przykrywamy ściereczką(...)wstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny. WAŁKOWANIE: Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki. Będzie twarde jak kamień, ponieważ, zarówno miód, jak i masło stwardnieją. Na tym etapie jest to jego prawidłowa konsystencja. Odkrajamy kawałek, resztę chowamy do lodówki, aby nie zmiękła. Wałkujemy na maksymalnie 0,5 cm placek. Szklanką wycinamy koła. Na każde z nich nakładamy

Kuchnia od dwojga
Mazurek migdałowy – z dżemem i kajmakiem 243

przygotować bez użycia miksera. Spód nie jest słodki, dżem kwaśny, a masa kajmakowa równoważy smak. Migdały mieliłam w blenderze, niezbyt drobno. Można kupić gotowe już zmielone. Spód : 170 g mąki pszennej ( ja użyłam 450 ) 70 g mielonych migdałów 150 g masła Jajko Składniki połączyć, zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią i wstawić do lodówki(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na blacie oprószonym mąką. Uformować dowolny kształt – ja piekłam na kwadratowej formie wielkości 24 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 15-20 minut w temperaturze 200 lub na złoty kolor. Wystudzić. Masa kajmakowa *: 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru trzcinowego 50 g masła * można użyć gotowej masy kajmakowej 2-3 łyżki dżemu wiśniowego

Niebieski kubek z kawa
Jogurt-owiec z jabłkami 198

dziś pyszne ciasto, można rzec , że to sernik na zimno lub jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dla podniebienia. Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500  5 łyżek Kłos Pol ksylitol 2 łyżki Kłos Pol     Składniki na środek:   jogurt typu greckiego(...)się potraja). Przesiewamy mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasz biszkopt. Masa jogurtowa: Żelatynę wsypujemy do garnuszka zalewamy wodą ( tyko tyle aby zamieszać, żelatyna spęcznieje. Włączamy gaz i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatyna rozpuszczona więc

Różowa kuchnia
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 147

tutaj:- Idealna kruche ciasto - baza, przepis. / Pamiętajcie, że z podanych proporcji wyrabiacie ciasto, które schładzacie i dzielicie na dwie części. Jedna część posłuży za spód - pieczemy go w 180 stopniach (góra - dół, termoobieg) przez 20 minut.2 część to kruszonka. Czeka w lodówce podczas robienia masy serowej.2. WYKONANIE MASY SEROWEJ:- Masło ucieramy z większością cukru i cukrem waniliowym, do białości(...)WIERZCH,Ubijamy białka z cukrem. Do ubitej piany dodajemy proszek budyniowy i delikatnie mieszamy.Na upieczony, wystudzony spód wylewamy masę serową.Na masę układamy pokrojone brzoskwinie, tak aby pokryły ser.Na brzoskwinie wykładamy białkową pianę.Wyciągamy drugą część ciasta z lodówki i ścieramy ją na wierzch.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.PIECZENIE:180 stopni (góra - dół, termoobieg), 60 minut.(Uwaga, jeśli się rumieni za bardzo - zmniejszamy

Wypisz Wymaluj
Ciasto ,,Puszek '' siostry Anastazji. 169

zimnego mleka 1 śmietana typu ,,śnieżka'' 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej ( 40 dag ) 5 dag gorzkiej czekolady około 20 sztuk okrągłych biszkoptów Wykonanie pysznego ciasta ,,Puszek '': 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka(...)wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. Na zimny biszkopt rozsmarowujemy masę kajmakową. 2. Chrupka migdałowa: Miód, cukier, masło lub margarynę oraz

Izabelawkuchni
Tarta bardzo czekoladowa z malinami 106

upieczeniu spodu, na pierwszy rzut oka może Ci się wydawać, że ciasto nie oderwie się od formy. Nic się nie bój! Też tak myślałam, już byłam gotowa w nerwach wyrzucić spód i piec od nowa. Na szczęście mój zrównoważony mąż kazał mi się opanować. Na spód wylałam czekoladową masę, powciskałam w nią maliny i wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach(...)malinami 2016-11-07 14:23:46 Write a review Save Recipe Print Ciasto 250 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 3 łyżki kakao, takie z górką 1 jajko 150 g zimnego masła Krem 2 tabliczki czekolady ( ja użyłam 1 gorzką i 1 mleczną- i masa czekoladowa była mocno wytrawna, dla lubiących słodsze wersje polecam tylko pół gorzkiej czekolady

Rusty Fork
Blondie z pistacjami 184

powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść łuskanych pistacji 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)rozpuszczamy masło, dodajemy do niego czekoladę i sól i łączymy w gładki sos. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzą czekoladę, łączymy wszystko na gładką masę. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia ciągle mieszając. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy pistacjami, pieczemy 20-25 min w temp. 180 stopni, z funkcją grzania góra-dół

Kuba Gotuje
Ciasto snickers na herbatnikach (bez pieczenia) 208

cukier wanilinowy 220 g masła   Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej (może być klasyczna lub o dowolnym smaku, np. kakaowym, orzechowym lub tiramisu) 180 g herbatników (zwykłych, jasnych) 180 g herbatników kakaowych 1 szklanka orzeszków ziemnych niesolonych (lub orzechów włoskich) suszona żurawina tarte orzechy włoskie Przygotowanie ciasta: Dwie i pół szklanki mleka oraz masło wkładamy do garnka z grubym(...)suchej patelni i siekamy na mniejsze kawałki. Puszkę masy kajmakowej umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, żeby masę łatwo było rozprowadzić. Kajmak wykładamy na herbatniki i leciutko solimy. Posypujemy orzeszkami ziemnymi i żurawiną. Jeszcze tylko posypcie dodatkowo tartymi orzechami włoskimi. Pycha! Ciasto wstawiamy do lodówki na noc. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Blondie z pistacjami 155

powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść łuskanych pistacji 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)rozpuszczamy masło, dodajemy do niego czekoladę i sól i łączymy w gładki sos. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzą czekoladę, łączymy wszystko na gładką masę. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia ciągle mieszając. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy pistacjami, pieczemy 20-25 min w temp. 180 stopni, z funkcją grzania góra-dół

Kuba Gotuje
Pierwsze wrażenia z internatu i ciastka z czekoladą. Taaakie dobre! 172

naszych nowych Sąsiadów - odwiedzili nas, dali śliwki... To ewidentny znak, że ciasteczka zadziałały, jak powinny. A jeśli nie macie akurat nowych sąsiadów, nie przejmujcie się, i upieczcie takie ciasta dla starych. Z pewnością się ucieszą! Ciastka z czekoladą i orzechami włoskimi Składniki: (na 40 sztuk) 250 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g cukru 100 g ciemnego(...)mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g ciemnej czekolady (57%) 125 g orzechów włoskich Masło z cukrem i ekstraktem ubić na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, połączyć.  Mąkę przesiać z sodą. Dodać do ciasta w 2 partiach, mieszając łyżką. Na końcu dodać grubo posiekane orzechy i czekoladę, połączyć. Z ciasta formować kulki o wadze 30 g, spłaszczać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placek malinowo migdałowy 185

jego bezsporną i chlubną wizytówką. Kto nie lubi domowych konfitur, deserów, lodów i ciast z owocami? Chyba jeszcze się taki nie urodził. Świeże, pachnące maliny zatopione w słodyczy ciasta z chrupiącymi migdałami, już czas na placek malinowo migdałowy.     Składniki: - 8 jaj- 3 szklanki mąki luksusowej (typ 550)- 2 szklanki drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka oleju- 3 łyżeczki proszku(...)Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dolewamy, cały czas ubijając, olej oraz esencję migdałową. Przesianą mąkę z proszkiem dodajemy porcjami do ubijanej masy. Dużą, prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Maliny oprószamy lekko mąką (tą samą, jaką daliśmy do ciasta) i układamy na cieście, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania