ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1139/3191)

Jogurtowe ciasto z miksem letnich owoców, bez użycia jajek 141

Wczoraj serwowałam omlet, dzisiaj zapraszam na jogurtowe ciasto z owocami, nie mogłam się zdecydować na jeden rodzaj owoców, dlatego z przyjemnością użyłam ich wszystkich ;) Moje dzisiejsze ciacho skrywa w sobie truskawki, maliny, jeżyny, borówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku(...)pieczenia. Mieszamy po każdym dodaniu nowego składnika, a na koniec mieszamy na jednolitą masę. Możemy użyć miksera a możemy wymieszać również łyżką. Wykładamy masę do dużej formy, ja użyłam tortownicy fi 28. Wierzch ciasta wykładamy owocami, możemy użyć świeżych owoców w okresie letnim lub mrożonych w okresie zimowym. Mrożonych owoców nie rozmrażamy przed pieczeniem. Pieczemy przez około 60 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto jogurtowe z kajmakiem i bananami 184

Jednym z najprostszych letnich ciast jest ciasto jogurtowe. Nie trzeba mieć miksera, żeby je zrobić. Nie potrzeba dodawać dużo cukru, bo dodatki są słodkie same z siebie. Doskonale pasują do niego owoce, dodatki można dowolnie wymieniać. Moja ulubiona wersja jest z bananami, orzechami i kajmakiem z puszki. Wystarczy wymieszać, upiec i pyszny deser gotowy!   Składniki: 2 banany + 2 łyżki(...)włoskich i tyle samo do dekoracji w większych kawałkach 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szklanki oleju 6 czubatych łyżek kajmaku (mała puszka masy krówkowej) keksowka wysmarowana masłem i podsypana mąką Przepis na ciasto jogurtowe z kajmakiem i bananami Banany kroimy na kilkucentymetrowe plasterki i podsmażamy na maśle z cukrem aż się skarmelizują. Mieszamy suche składniki, czyli mąkę, cukier

Ugotowane pozamiatane
Ciasto buraczkowo-czekoladowe 160

chwila moment. Zwłaszcza, że ugotowane buraczki można kupić i wystarczy je tylko zmiksować. Reszta to kwestia zamieszania i hop do piekarnika. Ostatnia chwila w ten weekend na takie zimowe ciasto, bo za tydzień (bardzo w to wierzę), to już tylko lody na mieście! Składniki: 250 g dobrej gorzkiej czekolady (ok. 180 g do roztopienia, reszta do pokrojenia na kawałki(...)białości".  Do masy jajecznej dodajemy roztopioną czekoladę i delikatnie łączymy. Dodajemy olej, zmiksowane buraczki i pozostałą czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki. Następnie powstałą masę mieszamy z mąką, kakao, sodą i proszkiem do pieczenia.  Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 22 cm lub formy o wymiarach ok. 21x21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

bistro mama
Ucierane ciasto z brzoskwiniami 172

długo świeże i wilgotne. Idealne ciasto do kawy. Upiekłam je na niedzielę ale czuję, że będę musiała upiec jeszcze jedno. To ciasto znika z talerza w mgnieniu oka! Ucierane ciasto Składniki: 180 g masła, miękkiego 180 g cukru, u mnie po połowie biały i brązowy 4 jajka 125 g zmielonych migdałów 150 g mąki 100 g orzechów włoskich, grubo pokrojonych(...)miksuj do połączenia. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę ze zmielonymi migdałami, pokrojonymi orzechami i lawendą. Dodaj do jajecznej masy i delikatnie wymieszaj. Przełóż masę do okrągłej formy posmarowanej tłuszczem i oprószoną mąką. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut. Za pomocą suchego patyczka sprawdź czy ciasto jest upieczone. Wyjmij i ostudź. Przygotuj lukier ucierając cukier puder

codojedzenia
Kolorowa babka + film 141

szklanki chłodnej wody 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 barwniki spożywcze cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier i wszystko ucieramy na jasną puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy wodę oraz olej i całość dokładnie miksujemy, następnie wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wszystko ponownie miksujemy

Smakowite Dania
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 161

ciasto z piekarnika, zdjąć fasolkę i papier. Przestudzić. Brzoskwinie odcedzić i rozłożyć na kruchym spodzie. Wykonanie ciasta kruchego w thermomix do naczynia miksującego dodać pokrojone w kawałki masło i pozostałe składniki, interwał, czas 1 do 1,5 minuty reszta jak wyżej Wykonanie masy serowej – twaróg zmielić trzykrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem, olejkiem,skórką z cytryny. Twaróg i serek waniliowy(...)oprócz białek wrzucić do malaksera i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać ubite białka i wymieszać już bardzo delikatnie. Na brzoskwinię wylać masę serową, obsypać kruszonką. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec godzinę. Wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić w blaszce aż sernik całkowicie ostygnie. Sernik jest pyszny, polecam

Kuchnia Pokoleń
TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY 259

żeby nie było grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 30 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Masa borówkowa: Borówki myjemy na sitku pod bieżącą wodę. Wrzucamy do garnka, dodajemy około 50 ml wody, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu

Kuchnia MagdaLeny
Marmurek 196

Pyszne lekko wilgotne ciasto które na początku miało być zebrą ale moja miłość do czekolady sprawiła że masy czekoladowej zrobiłam tak dużo że wyszedł marmurek. Polecam. Obiecuje będzie pyszny. 3 jajka bardzo duże XL lub 5 jajek M 2,5 szklanki mąki dodatkowo 3 łyżki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Dodaj mąkę (przesianą) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę oraz olej. Zmiksuj na gładka masę. Podziel masę na pół. Do jednej połowy dodaj 3 łyżki kakaa do drugiej 3 łyżki mąki. Wlej na blachę najpierw warstwę jasną potem ciemną. Ja piekłam to ciasto na bardzo dużej blasze dlatego jest dość niskie. Piekłam je 45 minut w temperaturze 180 stopni

cukrem pudrem posypane
Ślimak z rodzynkami 175

Opis: Ciasto francuskie, to wspaniały produkt, dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie

Ciastka i ciasta
Maminkowe zapiekanki ziemniaczano-serowe z cebulką 315

jedną odkładamy, wsypujemy mąkę, dodajemy 2 całe jajka i dodatkowo pół jajka roztrzepanego, 3 łyżki podsmażonej cebulki, czosnek niedźwiedzi  i wyrabiamy ciasto. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Kamionkowe foremki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Masę ziemniaczano-serową dzielimy na 4 części i w wilgotnych dłoniach formujemy placki  o wymiarach większych od dna foremki. Plackami wykładamy foremki. Napełniamy

Maminek kulinarny
Tort makowy z musem jogurtowo-czekoladowym 179

wilgotne, pełne bakalii...Przepis od Anitki . Polecam. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm Składniki na ciasto: 4 jaja; szczypta soli; 4 łyżki wody; 100 g cukru kryształu; 130 g mąki pszennej; 30 g kakao; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 800 g masy makowej (z puszki); Całe jaja(...)ubić z 4 łyżkami wody, cukrem i solą na puszystą masę. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, lekko wymieszać. Następnie dodać masę makową, ponownie delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto wystudzić.   Składniki na mus: 130 g białej czekolady

In my kitchen
Pikantne, razowe bułeczki 141

według przepisu mojej mamy, zawsze w tej samej kolejności. Zaczynam od zrobienia rozczynu. Świeże drożdże mieszam z cukrem aż do uzyskania płynnej masy. Dodaję kilka łyżek mąki oraz mleka (najlepiej w temperaturze pokojowej bądź podgrzanego). Mieszam. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiam w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Po tym czasie dodaję resztę mąki i mleka, oliwę

Mango Papaja
Pasiaste naleśniki z serem i kremem toffi 160

biały ser – 400 g- masa krówkowa – 100 g- cukier puder – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Masę krówkową w puszcze lekko podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji.Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto(...)naleśnikowe.1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.Smażymy z obu stron po kilkanaście sekund.Ser biały ucieramy delikatnie z masą krówkową.Przygotowaną masą smarujemy naleśniki.Zwijamy.Zajadamy ciepłe

Ostra na Słodko
MASA MAKOWA 173

jest jednym z głównych składników kolacji wigilijnej. Masa makowa najczęściej wykorzystywana jest tradycyjnie do ciast a gdy dodamy do niej pszenicę oraz miód powstaje kutia. Można także masę makową podać makaronem. Składniki 50 dag maku 20-30 dag cukru 4 białka 5 dag masła (stopionego) bakalie Przygotowanie Mak zalewamy wodą  i gotujemy około godziny na małym ogniu. Po godzinie

RAROSSA
Pełnoziarniste muffiny z borówką amerykańską 196

mieszamy ze sobą mokre składniki. Mokre wlewamy do suchych i wszystko razem łączymy. Ciasto wykładamy do przygotowanych foremek na muffiny lub inne babeczki. Po wyłożeniu połowy masy przypadającej na jedną muffinkę wciskamy w ciasto kilka opłukanych borówek, które następnie pokrywamy resztą ciasta. Na wierzchu wciskamy w środek jeszcze jedną borówkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez

Weganizm infantylny

Proponowane wyszukiwania