ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1147/3191)

Cytrynowe ciasto z makiem 295

cytryny do dekoracji 1 białko cukier puder sok z cytryny - opcjonalnie mak migdały w płatkach wykonanie: Masło ubijamy z ksylitolem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku cały czas ubijając. Następnie wyciskamy do ciasta sok z cytryn. Dodajemy pozostałe składniki: mąkę, migdały, proszek do pieczenia i mak. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez

Przysmaki Karolki
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem 250

piekarnik i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na 10-12h. Serek łączymy z cukrem i sokiem z cytryny. Powstałą masę rozsmarowujemy na serniku. Ciasteczka kroimy na połówki i dekorujemy nimi ciasto. Smacznego

DefinicjaSmaku
Ciasto szachownica "szach- mat" 965

śmietanę ubić z cukrem i " bitą śmietaną w proszku" , dodać kilka kropel aromatu śmietankowego i dodać ostudzoną żelatynę. Wymieszać.Do masy budyniowej wmieszać delikatnie masę śmietankową.PrzełożenieBlat biszkoptowy posmarować cienką warstwą kremu, ulożyć paski ciasta w odległości ok 1,5 cm a wolne przestrzenie wypełnić kremem, pozostałe paski ulożyć na warstwie kremu i wypełnić nim wolne miejsca. Rozsmarować krem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Lane chrusty 379

misce ucieramy żółtka z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wódką i mlekiem. Na samym końcu do gładkiej masy dodajemy wcześniej ubite białka i wszystko łączymy ze sobą.  Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i małym strumieniem wyciskamy nieregularne kółka na rozgrzany olej. Chrusty smażymy z obu stron na złocisty kolor. Usmażone faworki wykładamy

Niezły Młynek
Torcik truskawkowy 211

ubijamy z nich sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem do piany z białek dodajemy stopniowo cukier a następnie dodajemy po 1 żółtku. Do masy dodajemy przesianą mąkę z kakao i całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na tortownicę i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 40-50 minut (pieczemy do suchego patyczka). Ostudzony biszkopt przecinamy na 2 części(...)sztywno i dodajemy do niej przesiany cukier puder a następnie żelatynę. Na pierwszy krążek biszkoptu nakładamy 1/2 dżemu i dokładnie rozsmarowujemy.  Dżem posypujemy uprażonymi migdałami i przykrywamy 1/4 masy śmietanowej.    Na śmietanę układamy truskawki i znowu przykrywamy 1/4 masy śmietanowej.    Nakładamy biszkopt, który ponownie smarujemy dżemem i nakładamy na wierzch i boki masę śmietanową

paapilotkaa
Świąteczny piernikowy Tort Koliber 186

wlej wpierw płynny miód a następnie  olej. Jabłka, orzechy i  ananasa dodaj  do masy jajecznej. Dodaj sypkie składniki z drugiej miski, szczyptę soli, cynamon i przyprawę do piernika.. Wymieszaj.  Dużą prostokątną formę wyłóż papierem.  Rozłóż równomiernie ciasto i piecz je w nagrzanym piekarniku do 160 ºC przez około  40 minut(...)suchego patyczka. Wyjmij i wystudź.  Przekrój  ciasto na połowę tak, by powstały dwa prostokątne blaty.  Przygotuj galaretkę cytrynową w 150 ml wody. Odstaw do ostudzenia. W misie utrzyj za pomocą miksera masło z cukrem pudrem do otrzymania jasnej i puszystej masy maślanej. Stopniowo dodawaj serek śmietankowy, cały czas miksując. Ilość dodanego twarożku zależy od jego gęstości

Gotuj Sam!
Biszkoptowe ciasto z czekoladą i malinami. 178

pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: 5 dag białej czekolady 1 szklanka świeżych malin Wykonanie pysznego ciasta biszkoptowego z malinami i czekoladą: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kaszę mannę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego połączenia się składników. 2. Do pieczenia : Maliny delikatnie

Izabelawkuchni
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 520

wyglądem przypominające popularny batonik. Niebo w ustach! Ciasto szybko się robi gdyż nie wymaga pieczenia, jednak musi ono dobrze schłodzić się w lodówce aby herbatniki zdążyły zmięknąć, a następnie trochę poleżeć w zamrażalce. Idealny deser na upały! Przepis autorski.     Składniki: ok 32 sztuki kakaowych herbatników 1 puszka masy kajmakowej (400g) 150g orzeszków ziemnych niesolonych 250g serka mascarpone 330g(...)wykładamy warstwę karmelu, orzeszki i warstwę masy śmietanowej. Całość zakrywamy kolejną warstwą herbatników. Na herbatniki wykładamy resztę masy kajmakowej, pozostałe orzeszki i resztę masy śmietanowej, ponownie przykrywamy całość herbatnikami. Ostatnią warstwę herbatników również nasączmy mlekiem*** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc, a następnie przekładamy na trzy godziny do zamrażalki. Przed wyjęciem z zamrażalki przygotowujemy polewę: do garnuszka wlewamy mleko

Blog z Apetytem
mazurek chałwowy 439

Masło  i mleko podgrzać w rondelku. Dodac cukier i pokruszoną chałwę. Za pomocą rózgi dokładnie mieszać podczas gotowania, żeby w masie nie było grudek. Gotować chwilę na małym ogniu aż składniki dobrze się połączą. Wystudzić.  Ciasto posmarować dżemem. Na dżem wylać płynną jeszcze ale wystudzoną polewę i rozprowadzić. Dowolnie udekorować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TWAROGOWE PĄCZUSIE 174

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 25ml spirytusu Olej do smażenia W garnku należy rozgrzać tłuszcz. W tym czasie przygotowujemy ciasto na pączki. Twaróg, jaja, cukier, sól oraz skórka z cytryny miksujemy na jednolitą gładką masę. Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy spirytus w celu zminimalizowania wchłaniania tłuszczu do pączków podczas smażenia

Słodki Zakątek
Smerfetka - ciasto bez pieczenia 1125

przygotowania. A skąd nazwa smerfetka?  Wiadomo iż smerfy są niebieskie tak jak właśnie to ciasto. :) Na zdjęciach filiżanka ze sklepu    tarka i miarka . Znajdziecie  tam  fajne i ciekawe  rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! Masa serowa niebieska 1 kg sera wiaderkowego 2 niebieskie galaretki 3/4 szklanki cukru pudru (lub według(...)tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Wlać masę serową i odstawić do lodówki aż stężeje. Po tym czasie nałożyć masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i przestudzoną wlać na ciasto. Odstawić do lodówki aż całkowicie zastygnie. Najlepiej na całą noc. Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i przełożyć do rękawa cukierniczego. Zrobić dekoracje. Filiżankę

O kuchni z uczuciem
Tort cappuccino z żywymi kwiatami 248

zabezpieczone) Przygotowanie : Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku stale miksując. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia - delikatnie miksujemy. Powstałe ciasto dzielimy na dwie tortownice średnią i małą. Wkładamy je do zimnego piekarnika i nastawiamy na 180 stopni. Pieczmy około 30 minut do suchego patyczka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Amerykany 700

sobie cyrklem bądź za pomocą małej miseczki czy talerzyka obrysować 9 kółek o śred. 8-10 cm tak aby łatwiej się nam nakładało masę. Zachowajmy odstępy bo ciastka bardzo urosną w szerz. Nakładamy niewielkie porcje ciasta na kółka, tworząc kopczyki które możemy delikatnie spłaszczyć łyżką zamoczoną w wodzie. 4. Ciastka pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut

Gotowanie...to proste !
Błyskawiczny piątek - Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną 186

pieczenia  * 2 łyżki kakao * 500ml śmietany kremówki  * łyżka cukru pudru * pół szklanki mrożonych jagód Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z kakao. Na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto, na to zrobić kleksy z ciemnego. Piec około

Magiczne Życie Marty
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO Z MĄKI GRYCZANEJ (BEZGLUTENOWE) 229

Przysięgam.  To nie przez modę.  Bezglutenowe (kochamy gluten!) wyszło nam zupełnie przypadkiem. Wszystko przez miłość do mąki gryczanej. I malin. Przepysznie czekoladowe ciasto. Z ledwie wyczuwalną gryką (wyczułam ja, nikt poza mną). Delikatne. Maliny idealnie dopełniają całości (ale nie są koniecznością). Tyle opisu. Teraz konkretniej: Składniki 300 g dobrej, gorzkiej czekolady 1/2 szkl mąki gryczanej 120 g masła(...)poczekajcie aż się rozpuści. Wymieszajcie dokładnie, przestudźcie. Jaja utrzyjcie z cukrem i ekstraktem z wanilii (tylko do momentu połączenia składników). Wlejcie lekko przestudzoną masę czekoladową, wsypcie mąkę gryczaną i sól i dokładnie wymieszajcie. Ciasto przelejcie do formy i włóżcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie około 20-25 minut (możecie piec również dłużej lub krócej dla osiągnięcia bardziej płynnego lub bardziej stałego

OliveandThyme