ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1141/3191)

Ciasteczka do kawy 150

pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę  z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i za pomocą foremek wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy

Humanistka w kuchni
Czekoladowa babka na czerwonym winie 322

cukrem i cukrem waniliowym. Stale miksując na niskich obrotach, dodawać kolejno żółtka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodawać do ucieranej masy na przemian z winem. Czekoladę posiekać, dodać do ciasta. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub do formy

Z miłości do słodkości
Ciasto jogurtowe z owocami 122

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.  W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mieszamy składniki z obu misek na jednolitą masę. Wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez około 40-50 minut do tzw. suchego patyczka

Życie zaczyna się w kuchni
Domowe wafle. 4226

szklanka mąki szczypta soli Przygotowanie:  Jajka ubijamy z cukrem, aby powiększyły swą objętość, dodajemy roztopione masło, mleko i mieszamy do połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy mąkę, sól i mieszamy, aby powstało nam ciasto gęstości śmietany (w razie potrzeby dodajemy mąkę lub mleko).   Rozgrzewamy waflownicę, wlewamy 3/4 chochli ciasta i smażymy przez ok. 5 min. Następnie formujemy rurki

Kuchnia Łukasza
Szybkie batony energetyczne 149

pestek 75 g preparowanego amarantusa Wiele innych pyszności znajdziecie  tutaj Przygotowanie: Daktyle umieszczamy w naczyniu miksującym i mielimy na gładką masę. Następnie masę przekładamy do miski, dodajemy amarantus i wyrabiamy ręcznie. Gotowe ciasto wykładamy do formy 20x30 cm i dociskamy tak aby powstał placek o grubości ok 1 cm (możemy ciasto przykryć papierem śniadaniowym i rozwałkować). Rozwałkowane ciasto

Niezły Młynek
Ciasto kokosowe z daktylami 244

Wilgotne ciasto kokosowe z dodatkiem pysznych suszonych daktyli. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a efekt jest smakowity. Daktyle można zastąpić innymi, ulubionymi suszonymi owocami, zachęcam jednak do spróbowania z daktylami, gdyż idealnie pasują do smaku kokosa. Składniki: (forma 33 cm x 23 cm) 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej (1 szklankę można zastąpić 1/2 szklanki mąki kokosowej) 3/4 szklanki cukru(...)garnku z wrzącą wodą. W mikrofali nastawiam na rozmrażanie na 4 stopień i 250 g, po wyjęciu należy intensywnie mieszać, aby masa była jednolita, dodać orzeszki i taką polewą polać ciasto

Kuchcik gotuje
Bezglutenowy chlebek czekoladowo - porzeczkowy podany z grillowanymi owocami 117

piekę słodkie chlebki bezglutenowe, które świetnie smakują z grillowanymi owocami, z twarożkiem lub z dżemem. Dziś mam dla Was dwie propozycje podania takiego chlebka, w obu przypadkach upieczony kawałek ciasta grillujemy na odpowiedniej patelni, gdyż moim zdaniem ciepły i taki chrupiący smakuje najlepiej.  Za pierwszym razem podałam grillowaną kromkę słodkiego pieczywa z grillowanymi gruszkami, jogurtem naturalnym i polewą czekoladową(...)przesiewam kakao, mąki, proszek do pieczenia i sodę. Wsypuję szczyptę soli i posiekaną czekoladę. W malakserze miksuję olej, banana, cukier, dżem i jajka na gładką masę. Składniki mokre mieszam z suchymi na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję

Mango Papaja
sernik gotowany 3346

bulgotać wlałam budynie i gotowałam około 3 minut bez przerwy mieszając. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyłam folią aluminiową, ułożyłam warstwę herbatników, wylałam 1/3 gorącej masy serowej. Czynność tę powtórzyłam jeszcze dwa razy. Wierzch ciasta posypałam pozostałymi, pokruszonymi herbatnikami. Całość ostudziłam i chłodziłam całą noc w lodówce

babka w formie
Cieszyńskie ciasteczka na Boże Narodzenie! 179

inne okazje, na wesela, urodziny i inne większe uroczystości. Każde ciasteczko ma inny kształt, nadzienie i smak. Jest ich tak dużo, że każdy znajdzie swoje ulubione. Orzeszki! Składniki na ciasto: 150g masła w temp. pokojowej 150g mąki pszennej 150g włoskich orzechów mielonych 100g cukru pudru 50g ciemnego kakao Sposób wykonania: Do miski przekładamy wszystkie składnik i ugniatamy razem rękoma. Przenosimy(...)stopni Celsjusza. Składniki na nadzienie:  150g masła 100g cukru pudru 100g orzechów mielonych kieliszek rumu Sposób wykonania: Składniki łączymy razem w jednolitą masę i łączymy "łupinki" w orzeszek. Rogaliki orzechowe! Składniki na ciasto: 0,5kg mąki 150g włoskich orzechów mielonych 150g cukru pudru 250g masła w temperaturze pokojowej laska wanilii Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugnieść w jedno ciasto

Kuchnia Pani Wiosny
Ciasto śliwkowe na mleku skondensowanym. 188

Ciasta ze śliwkami mają w sobie coś takiego, co sprawia że zawsze wychodzą pyszne :) Podobnie jest w przypadku tego niesamowicie prostego, ucieranego ciasta, które dzięki dodatkowi mleka skondensowanego ma karmelową nutę, a za sprawą śliwek jest wilgotne i lekko kwaśne. Po prostu pyszne :) SKŁADNIKI 1 i 1/3 szklanki mąki 3 jajka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 200g masła 1/3 szklanki(...)miksować. 4. Dodać Mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie szpatulką, tak by wszystkie składniki się dokładnie połączyły i powstała gładka masa. 5. Śliwki przekroić na połówki i usunąć pestki. 6. Ciasto wylać do formy ( u mnie tortownica 22 cm) i ułożyć na cieście połówki owoców skórką do dołu, lekko je wciskając. 7. Piec

DefinicjaSmaku
Muffinki Zebra 214

Zebra – znacie to ciasto?Napewno większość zna , albo przynajmniej o nim słyszało!Dziś mam dla Was przepis na muffinki robione właśnie na wzór ciasta Zebra.Delikatne … kakaowo – śmietankowe … z czekoladowo – kokosową posypką zachwycą niejednego!Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI:( na ok.15 szt )- jajko – 2 duże szt.- cukier – ok. 2/3 szklanki- mąka pszenna(...)PRZYRZĄDZENIA: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Powstałą masę dzielimy na dwie równe części.Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ) – łyżka jasnego … łyżka ciemnego … jasne … ciemne

Ostra na Słodko
Bananowy chlebek na śniadanie 189

osobnej misce wymieszaj mąkę z przyprawą korzenną, proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Połącz obie mieszanki na gładką masę i dodaj orzechy. Masę przelej do keksówki, wyłożonej papierem pergaminowym, na górze ciasto udekoruj połówkami banana.  Ciasto piecze w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez ok 60 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls 124

znajduje się ponad 700 mg soli mineralnych oraz witaminy A,C i witaminy z grupy B. Cukier Muscovado z powodzeniem można wykorzystywać do wypieku pierników i ciemnych ciast, którym nadaje karmelowy posmak. Uwaga: Jeśli chcemy upiec drożdżowe bułeczki cynamonowe rano, to wstawiamy je do wyrośnięcia do lodówki. Przepis został także przystosowany do wykonania w robocie Kohersen Mycook Cynamonowe bułeczki cinnamon(...)wymieszać, aby nie było grudek i odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Jak zrobić cynamonowe bułeczki cinnamon rolls Cukier utrzeć z jajkiem na gładką masę, dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem masła i wyrobić ciasto. Na koniec dodać rozpuszczone i dobrze wystudzone masło, wyrabiać jeszcze kilka minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem miski, przykryć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
FAWORKI MIGDAŁOWE 138

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Były już tradycyjne, z ciasta francuskiego, odchudzone a teraz pora na migdałowe faworki, krótko mówiąc warte przetestowania :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)pszennej szczypta soli olej np. rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: jajka, żółtka, cukier i migdały rozcieramy ze spirytusem na jednolitą masę do masy dodajemy mąkę i szczyptę soli, wyrabiamy na gładkie ciasto ciasto cienko rozwałkowujemy, na blacie wysypanym mąką , tniemy na paski ,a następnie formujemy faworki olej rozgrzewamy do 175°C i smażymy na złoty kolor, gotowe

Słodkie zapomnienie
Babciny jabłecznik 180

Oprószyć cynamonem. Mąkę, cukry i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Dodać smalec, jajka i wyrobić na gładką masę, tak długo, aby nie została mąka w misce. Ciasto będzie trochę lepkie, ale odchodzi od rąk. Można wstawić na chwilę do lodówki, ale nie trzeba. Blat oprószyć mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną

Wołowina od rekina

Proponowane wyszukiwania