ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1127/3191)

Placuszki kokosowe z czereśniami (na wodzie kokosowej) 186

Żółtka zmiksować z wodą kokosową, mąką i wiórkami. Białko ubić (ze szczyptą soli) na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Dodać wydrylowane czereśnie (przekrojone na pół). Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. (Masa powinna być zwarta.) Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa

Di gotuje
kruche rogaliki migdałowe 149

mąki krupczatki 100 g zmielonych migdałów 200 g masła 1 łyżeczka soli cukier waniliowy cukier puder do obtaczania wykonanie: Wszystkie składniki wyrobiłam na gładką masę (w trakcie zagniatania dodałam łyżkę kwaśnej śmietany, bo ciasto trochę się kruszyło). Z ciasta formowałam cienkie wałeczki (mniej więcej grubości ołówka), a z nich niewielkie rożki, które ułożyłam na blaszce i piekłam około 15 minut

babka w formie
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 186

czekoladowa  Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmieszanym jajkiem

Di gotuje
Muffinki z truskawkami 161

Sposób przygotowania: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, ucieramy na puszystą masę, ucierając wlewamy małymi porcjami olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do masy, delikatnie miksujemy. Papilotki do muffinek wypełniamy do połowy ciastem, umyte i osuszone truskawki kroimy na mniejsze kawałki, układamy na wierzchu muffinek, posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut

Bajeczna Kuchnia
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 262

misie robota zagnieść  mąkę z migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Po kilku minutach mieszania, gdy powstanie masa o charakterze "mokrego piasku" dodać żółtko. Powstałą kulę ciasta owinąć folią spożywczą i umieścić na 1 godzinę w lodówce podłużną lub okrągłą foremkę wysmarować masłem. Rozwałkować ciasto między arkuszem papieru do pieczenia i folią

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dieta CTZO, dzień czwarty 171

sera twarogowego półtłustego 1 jajo kurze całe 10 g oleju kokosowego 60 g mąki razowej 100 g szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć z obu stron. farsz: W garnku na maśle rozmrażamy szpinak. Dodajemy sól, pieprz

Kucharzyca
Meethi Tikkiyan - pakistańskie ciasteczka smażone 177

miski wsypać mąkę, kaszę manną, cukier puder i opcjonalnie kardamon. Po wymieszaniu dodać rozpuszczone masło. Całość dokładnie połączyć, a następnie ciągle wyrabiając - stopniowo dolewać mleko. (Masa ma być elastyczna i średnio miękka.) Po wyrobieniu ciasto przykryć folią i odstawić na 30 minut. (Schłodziłam w lodówce.) Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać z niego okrągłe

Di gotuje
Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 391

Będziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób

Chocolate Muffin Blog
Red velvet cupcakes 167

wanilii i sól. Następnie dodawać na przemian mleko i mąkę. Ocet i sodę połączyć w małej miseczce, szybko zamieszać i dodać od razu do masy. Całość zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Ciasto rozdzielić do 12 papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180*C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć

Malinowo w kuchni
Bułeczki z ziemniakami 163

posypania bułek Obie mąki i drożdże razem wymieszać.Mleko i masło podgrzać ,dodać sól i wlać do ziemniaków.Wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Jak masa będzie letnia to dodać do wymieszanych mąk. Wyrobić ciasto, pozostawić pod przykryciem na 2 godziny do wyrośnięcia. Podczas wyrastania należy dwukrotnie wyjąć ciasto na blat i rozciągnąć na kształt kwadratu i składać w paczuszkę

Moje domowe kucharzenie
Babka kawowa 175

ubijamy mikserem tak aby powstała jasna, puszysta masa. Dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, rozpuszczone masło i kawę. Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Formę na babkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy około 45 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika

Wędrówki po kuchni
Babka czekoladowa z chili 124

chili. Masło ubijamy z cukrem na puszysta masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo po jednym jajku na przemian ze śmietaną. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50-60 minut. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając

Wędrówki po kuchni
Fit sernik z gorzką czekoladą i migdałami 236

jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie

Bike By Life
Pomarańczowe muffinki z kruszonką. 189

masę. Dodawać, cały czas miksując, kolejno jajka, następnie sok i skórkę z pomarańczy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać razem ze śmietaną do utartej masy. Wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły. Przygotować kruszonkę. Ciasto przelać do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 ich wysokości . Posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut

zadanie-gotowanie
Tort Minionek 246

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania